- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho #7747 üzenetére
Én nem vagyok vérpistike, de azért némely FPS-nél hálózaton nem mind1, hogy 80 vagy 120FPS, példának okáért, 120FPS-nél a COD2-be nagyobbat ugrasz, másrészt garand-dal gyorsabban lehet lőni egy jó egérrel. Kb BAR sebességével.
Szerk.: Gyerekek nincs valakinek elfekvőben Ultra2-es SCSI wide vinyója?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7747 üzenetére
Akkor számít ha pont a határon van azthiszem az emberi szem 25 FPS -t már mozgónak látja. Mondjuk én elvagyok kevesebbel is nem zavar persze nem 5-10 FPS -el azért,
de ha mondjuk prezentálni kell 3D programmal egy fontos eseményen vagy üzleti tárgyaláson, az nagyon ciki ha bedadog a program.
-
-
törölt tag
válasz
frescho #7613 üzenetére
Sikerült eljutnom addig, hogy "Memory detection test" illetve "Decompressing BIOS image to RAM for fast booting" kijelzés van a monitor LED-eken. Ez attól függ, hogy rakok-e RAM-ot valemelyik slotba vagy sem. Illetve az is látszik, hogy kényes a RAM-ra.
Viszont korábban (pár órával ezelőtt) a 256MB-os PQI RAM-mal és az S3-as VGA-val már elindult ( BIOS-ban is turkáltam ). Most mi a fenéért nem megy tovább?
-
törölt tag
válasz
frescho #7598 üzenetére
Nehogy azt hidd... Volt olyan amikor kb. 30-50 alaplapot kínálgattam hetekig, közte néhány méregdára mobil Pentiumos lappal mégse jött érte senki. Pedig nem kértem érte egy vasat se, csak annyit, hogy jöjjön érte akinek kell. Ha jól rémlik a kukások vitték el egy ötszázasért... Persze többen mondogatták, hogy tartsam meg, meg ki ne dobjam... Most egyelőre gyűjtögetem, aztán majd meglátjuk...
szerk.: Ja igen. Mobil Pentium alatt Banias/Dothan magos cuccot értettem.
-
törölt tag
válasz
frescho #7587 üzenetére
(#7587) frescho: "Talan az lehet az oka, hogy server verzio, igy nem fut semmi gui es daemonok kozul is csak az apache-t raktam fel."
Szerver verzió?
Ezt nem egészen értem. A SuperPI tesztek valós idejű prioritással szoktam futtatni. Kétlem, hogy a Linux 150%-osan lenne képes kihasználni az erőforrásokat. Persze meglehet, hogy a Linuxos varázslók hatékonyabbak.
-
-
törölt tag
válasz
frescho #7548 üzenetére
Hja, szerintem az lenne egy hét is...
Egy SX2-est max. 80MHz-ig lehet felpörgetni, a win87em.dll-es szoftveres emuláció meg cirka 50-szer lassabb mint az FPU, így a másfél órából lenne egy hét...
Egyébként mi a fenét lehet kezdeni egy olyan 486-os lappal, ami induláskor közli, hogy a CMOS memória checksum értéke hibás, majd 1-2 másodpercen belül elindítja a BIOS-ba belépést, de előtte jelszót kér. Gőzöm sincs mi az a jelszó... a CMOS clear nem segített. A lap típusa: PCChips M918i... Esetleg van valakinek valami használható ötlete?
-
válasz
frescho #7493 üzenetére
Persze addig működik is, csak akkor jön a bukta, mikor megnézi a Win hogy fizikailag melyik merevlemezre volt telepítve, az akkor kapott egy meghajtó-betűjelet, ezt minden induláskor eljátssza,s ha az újonnan kapott betüjel nem egyezik a telepítéskor kapottal saját rendszerfilejait nem fogja megtalálni. Linux alatti mountolásnál persze nincs ilyen gond.Nálam WinXP sec. slave vinyón volt először.Prim. masteren egy linux.A linux vinyót mikor egy FAT32-re cseréltem / rack /, máris nem indult az XP, pedig a bootsorrendet a BIOS- ban választottam, és minkét rendszert egymástól függetlenül telepítettem. tehát a telepítésekkor csak 1 vinyó volt a gépben.
Ugyanez Win98 esetén simán működik.XP- t emiatt mindig fizikai 1. HDD-re telepítem, hogy újonnan berakott, eltávolított HDD ne tudja tologatni. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7461 üzenetére
Persze sokkal gyorsabbak ezek a procik. De azt ne hadjd ki a kalkulálásból, hogy ez egy régi game (Doom 1-2 kalsszikus) még akkor is ha meg van spékelve ezzel azzal, kevesebb mozgás a terepen (pl mai gamékban a növényzet stb), kevés fizika, gyenge mesterséges inteligencia, valamint kevesebb egyéb részlet.
Az nagyon nem mindegy 512x512 textúrákkal kivitelezel valamit vagy fele vagy töredéke méretűvel pl. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7447 üzenetére
Nem tudom mennyire akaszthat meg egy Dual 486 -ost (most arról van szó) mivel nem kell túl nagy textúraméretekkel számolni.
Kicsit részletesebb lesz valamint Dircetx9 szinű lesz a game. Elsőre ki kéne próbálni valami jobb vason, aztán, meglátjuk.
De elindúlna csak alacsony FPS -sel és menne a dual proci is rendesen.
-
Penyus
senior tag
válasz
frescho #7416 üzenetére
Mar kerestem, de semmi. Pedig nagyon jo lenne bele egy nagyobb cpu. Igy is utos a vas, de akkor meg aztan
De nemtom aztan lehet nekiallok blindre jumpereket pakolgatni. Lapot ki tudom azzal nyirni? Mert a cpu nem szamit az van. Beletolok egy dx4-100ast aztan pakolaszok. csak esetleg tudok neki tobb feszt adni mint illene mi? -
Penyus
senior tag
válasz
frescho #7414 üzenetére
Ja, fater is 11k-t keresett havonta akkor, emlekszem.
Most van egy carry 1 486 minigepem. Nagyon baro. tettem bele 16 mega edo ramot egy 1,3as seagate hddt, meg egy awe64et.Integralt cirrus 1mb vgaval bir. Meg kene szerezni a jumperkosztast es beletolni egy 5x86ot. Vagy egy dx4et legalabb. Vinne is, csak nincs semmi fogalmam a jumerelesrol. A gep egy Flytech FT-4461-66
-
Penyus
senior tag
válasz
frescho #7378 üzenetére
Nekem is van itt a szekrenyben egy 1996os aspect prospekutosom, lepedo meretu es szines. Csak utalok scannelni. Meg kolcson is adtam a scannerem. De majd alkotok valamit. Meg nekem igaz hogy mar kesobbrol de rengeteg szamtechbolti arlistam van. Olyan 98-99bol
Meg persze nekem is vannak regi ujsagok, eltemetve padlason pinceben...
-
válasz
frescho #7369 üzenetére
Landmark, Wintach, 3DBench nekem is megvan. Landmark jól mér az erősebb prociknál is csak az eredménykiírás elcsúszik, kevés helyiérték van a kiíráshoz.Wintach- nál hasonló a helyzet, úgy emlékszem hogy már erősebb 486+videokari esetén is.3DBench- nek van egy 3DBench2 verziója is, mely erősebb konfigot is jól mér.
-
-
törölt tag
válasz
frescho #7349 üzenetére
(#7349) frescho: "Mellekhataskent termeszetesen az RTC kesni/sietni fog. De tuningnal ez kit erdekel?"
Nem fogod tudni kimérni, hogy mennyit gyorsult a rendszered. Hacsak nem egy az alaplap órajelétől független időmérőt használsz, pl. egy kézi stopperórát...
Ez alatt azt értem, hogy ha kétszer nagyobb frekvenciájú kristályt raksz be, akkor nem csak a CPU, hanem a belső óra is kétszer olyan gyorsan fog ketyegni. Tiszta relativítás elmélet.
Csak a külső szemlélőnek tűnik úgy, hogy a rendszer gyorsult, a gépen futó programok ezt nem fogják észlelni. ( pl. CPU-Z, Everest, SuperPI, stb... )
szerk.: Illetve még valami. Az fix I/O órajel elmászása miatt a merevlemezzel is lehetnek gondok ( a videokártyával talán nem, mert ott csak a busz gyorsul, azt meg bírni szokták ).
-
törölt tag
válasz
frescho #7342 üzenetére
A kristálycsere, hogy működik?
Nem inkább egy második PLL és kristály kellene hozzá?Szvsz. ha a super I/O alapórajelét eltolod, érdekes időzítési anomáliákkal fogsz találkozni. Például gyorsabban fog ketyegni az óra a gépen vagy használhatatlan lesz a soros port, de a speakered is úgy fog szólni mintha kiherélték volna.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #7312 üzenetére
akkor én is leadnám a nevezésem:
AMD K6-III+ 500MHz CPU
Epox MVP3G? alaplap
512MB SD RAM
Geforce 4 TI4400 VGA Kari
Windows ME oprendszerés akkor most jön egy nagyon csúnya off:
eladnám a nagy gépem, akár alkatrészenként Gigabyte X48-as lap E8500 E0-s core2duo meg egy HD4850 VGA kari nem akar valaki upgradelni? -
válasz
frescho #7201 üzenetére
Szerintem az Amd-s logójukat addig csavargatták amíg K betü lett belőle.
Na de wikipedia szerint:
The "K" was a reference to "Kryptonite", which from comic book lore, was the only substance (radioactive pieces of his home planet) which could harm Superman, a clear reference to Intel, which dominated in the market at the time, as "Superman"Le akarták győzni a "Superman" Intelt vele, és ezért lett "kriptonit". Hosszabban link.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7194 üzenetére
VIDEO: [WVC1] 1280x544 24bpp 1000.000 fps 8842.9 kbps (1079.5 kbyte/s)
Selected video codec: [wmvvc1dmo] vfm: dmo (Windows Media Video (VC-1)Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 6 ch, floatle, 384.0 kbit/4.17% (ratio: 48000->1152000)
Selected audio codec: [ffwmapro] afm: ffmpeg (WMA Pro audio (FFmpeg))
AO: [dsound] 48000Hz 6ch s16le (2 bytes per sample)A: 5.5 V: 5.1 A-V: 0.473 ct: -0.138 99/ 99 102% 6% 5.7% 69 0
A: 61.4 V: 62.0 A-V: -0.630 ct: -0.138 1805/1805 108% 5% 4.2% 1358 0
BENCHMARKs: VC: 65.465s VO: 3.494s A: 2.541s Sys: 2.201s = 73.701s
BENCHMARK%: VC: 88.8251% VO: 4.7408% A: 3.4477% Sys: 2.9864% = 100.0000%
Itt most mit kell nézni illetve mi az eredmény jó vagy rossz
(az SMPlayert szoktam win -nel használni, ott van valami hardveres gyorsítás opció számítani szokot nálam be van jelölve.) -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7188 üzenetére
Értem kicsit tekertem feljebb a memórián, levettem az időzítéseket 2-2-4-7 ről 2-2-2-4, most a lejátszáskor csak 96-97 % a proci kihasználtság a win szerint.
A VC-1 codec -el a wmv fált lejátszva majdnem fele annyi teljesítmény elég mint X264 es codec -el kódolt mkv fájllal amúgy.
Az mplayer sebességmérőjét honnantudom lekapni vagy milyen kapcsolódóval kell indítanom a programot? Köszi szépen. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7186 üzenetére
Pl egy 720p VC-1 rip wmv filmfájl 4 GB helyet foglal 1,5 órás filmmel számolva, azaz 45 percnél 2 GB körűl lehet és 8800 kbps tömörítésű persze, ez függ attól mennyi mozgás van a filmen és mennyire részletgazdag a képsor.
Mondjuk ezzel 97-98% százalékon van a procihasználat az Nforce2 és Duron 1200@1250 MHZ konfiggal nézve. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7175 üzenetére
Miért ne terjedhetne el kicsi a világ kompjútereinek számítási kapacítása vagy nem fér el a neten?
A 720p VC-1 ripet is lejátsza az Nforce2 lap Duron 1200@1250 MZH -en 70-75 % procihasználat mellett mint a kisangyal, ez sem alegelterjedtebb egyébként.
Amúgy 1080p Ripeket Xvid/Divx vagy VC-1 720p formátumban szoktam nézni van egy 200 cm LCD/TFT TV-énk az is elég jól mutat. -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7119 üzenetére
A PCI bus -os PC ken is előfordúltak gyakran IRQ ütközések elég mondjuk egy hálókártya és egy hangkártya és elfogyott minden vagy még annyi sem kellett.
Más kérdés hogy az egyik soros portot le lehetett kapcsolni mondjuk vagy mindkettőt esetleg a párhuhuzamos nyomtató portot is, valamint a hangkártyák megelégedtek az alacsony 10 alatti IRQ megszakításokkal. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #7098 üzenetére
A Lame mp3 -al én 98 körűl kezdem el találkozni a neten terjedtek ugyan, de mo nem nagyon volt ismert... Doom -sem volt ismert és neves sem akkor.
Internet csak nagyobb cégekek vezetőinél volt pl kábeltv szolgáltató igazgatóság stb.Valami film mpeg és avi-val találkoztam, de csak poénnak volt jó a minősége/felbontása miatt és kevés ilyen anyag volt csak sajna. A RAID -rendszerek ismertek voltak, de azt is csak kiemelt területen használtak PC -k ben.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #7088 üzenetére
azt kérték, hogy engedjem be őket a "laboromba" s mutassam meg nekik, milyen körülmények közt készítem az írásokat... hát én aljas módon csaltam... mert rendet raktam, így torzítottam el a valóságot
MasterDeeJay! Már a te 6800 ultrád is megemlítésre került
szóval mindenkinek el a kezekkel tőle az már az enyém lesz -
Yutani
nagyúr
válasz
frescho #7029 üzenetére
Vannak nekem is VIA CPU-im:
500/100 Samuel
600/100 Samuel
800/133 Samuel 2
800/100 Ezra
866/133 EzraÉgen-földön keresek egy 800/133 Ezra procit, de sehol nincs, Ebay-en sem. Itt a PH-n egy srác benyögte, hogy neki van ilyenje, de a büdös bunkó nem képes kölcsönadni egy tesztre.
Bezzeg én Ádykának kölcsön tudtam adni egy K6-III+ és egy MII-400GP procit, nem szaroztam.Ennyi, nem vagyunk egyformák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Macska topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háztartási gépek
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Nők, nőügyek (18+)
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-6400
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 4 db érhető el (130/131/132/133) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest