- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Davidof92
senior tag
válasz
bacsis #11531 üzenetére
Nekem jó úgy is, első körből viszont kimaradok akkor, mert nincs slot1 alaplapom(hacsak a szar FSC siemens lapot életre bírom kelteni). Most próbálok szerezni egy normálisat, találtam asus p2b alaplapot, csak azt nem tudom, hogy lehet-e vajon vele több feszt adni a processzornak, mert a nélkül eléggé gyengécske eredményem lesz
. Szegény tuningos celeronomból nem bírom kitaposni az utolsó cseppet. Viszont S370-be szívest örömest beszállok
.
-
törölt tag
válasz
bacsis #11531 üzenetére
Socket7-esből szívesen indítok más "számokat" is.
Pl. 3DMark99 / 2000 / 2003, SuperPI, Everest, stb...
De mindegyiket külön-külön blog bejegyzésben.
Én nem kívánom bonyolítani a dolgokat!Sőt, igény esetén akár más sockettel is (pl. s370) nyithatok bejegyzést.
A socket7 / 3DMark2001 verseny igényfelmérésnek nagyon is megteszi.
Sajnos, nincs túl sok érdeklődő... -
Badman 4ever
őstag
válasz
bacsis #11531 üzenetére
Az a bökkenő, hogy nincs VGA-m a SLOT1-es Compaqhoz, mert az alaplapi VGA a 3DMark2000-el még éppen elmegy, viszont AGP port nincs rajta, sima PCI-os VGA-ból meg S3 Trio szintű dolgok állnak rendelkezésre.
Szoftveresen tudok DX8-at és DX9-et csinálni, de abból meg ilyen pár száz pontos eredmények születnek, az meg nem valami nyerő.
Viszont s370-es prociból 6(+2)db áll rendelkezésre. -
Davidof92
senior tag
válasz
bacsis #11503 üzenetére
De mi van, ha slot 1 kategóriába csak valódi slot 1 géppel lehet nevezni és nem átalakított s370 procival?
Én 667-es p3-al csináltam 3k felett asszem 9200se vga-val és semmi nem volt húzva, 462-vel meg talán megvolt a 5k.
Akosf: Szóval átalakítóval dual slot1-be lehet küldeni a coppermine cerkákat dualban?
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #11462 üzenetére
5325Mhz....hát azért ez sem piskóta!
A 6ghz-es álomhatárt meg majd talán átléped, ha lesz másik procim, ezt felajánlom egy teszt erejéig, hátha jobban húzható egy hangyányival.
Kicsit sajnálom hogy megváltam a 430-as celeronomtól, mivel valóban nem sokkal jobb ez a proci, viszont kétszer annyi áramot is megeszik ha úgy tartja kedve.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #11455 üzenetére
Ebben az a csúnya mester, hogy az én p4 631-esem 3.0ghz-es, és szintén jobb a Bartonod.
CPU Queen-ben 3219pontot hoz, a röhej hogy a 420-as celeron is megelőzi ezt a procit igaz csak 90pontal, 965 chipsettel, pedig az enyém újabb G31-es.
Most sikerült 4Ghz-re feltornázni a procit, csak iszonyatosan melegszik, kevés a léghűtésem hozzá.
-
-
válasz
bacsis #11319 üzenetére
bacsis: Winimage?
BIOS kerdeshez:
Ha jok az idegeid, nem remeg a kezed, akkor egyszeru a megoldas:
- Szerezz egy ures EEPROM-ot
- Hasonlo chippel rendelkezo lapot indits el a sajat BIOS-al DOS lemezrol
- EEPROM menet kozben kicserel
- A hibas lap BIOS-at egesd bele es keszen is vagy.3DMark 2001:
Pentium IV 3GHz 815-el (865-os lap IGP-je) 3246 pont.
-
törölt tag
válasz
bacsis #11301 üzenetére
Köszönöm a tippet!
A helyzet az, hogy minden gond nélkül feltelepszik a driver és a directX. A dxdiag tesztjei is lefutnak ( DirectDraw, DX7, DX8, DX9 ), sőt a 3DMark is hibajlezés nélkül bejelentkezik. De a benchmark indítása után, mikor tölti be az első tesztet ( ugye ilyenkor ad egy képet némi információval, hogy mi is lesz a tesztben ) akkor pár másodperc után kilép és visszaadja a desktopot. Vagyis mielőtt indulna az első 3D képkocka egyszerűen becsukja a 3DMark programot.
Ez mitől van?
szerk.: Persze megnéztem a hiba log fájlt amit készít a 3DMark, de azonkívül, hogy rengeteg információ van benne amit összegyűjtött a rendszerről egyetlen hibaüzenetet sem tartalmaz.
-
-
-
törölt tag
válasz
bacsis #11188 üzenetére
Szeretnék revansot venni a dual Tualatinjaidon! De annak egészen más módját eszeltem ki. Jó lenne újra összeereszteni a két vasat, de tuningolva. Az esélyegyenlőség végett egy 7950GT-ét használnék. Ez kb. 50-60%-át tudja a HD3850-esnek, viszont Windows XP-vel is működik.
Egyelőre lassan születik újjá a duál Athlon gépem. Ma pl. jött hozzá németből egy fogantyú. Az előbb mértem le, 417 gramm. Súlyos darab, de mostantól legalább lehet cipelni is a masinát.
Aztán még Athlon MP logót akarok festeni a gépre, stb...
-
törölt tag
válasz
bacsis #11183 üzenetére
Az FX5950-nel szívtam hasonló módon. Kb. 5 indításból 4-szer nem jutott túl a BIOS POST képernyőn. De ha túljutott akkor ment minden. Próbáltam megkeresni, hogy hol a hiba, de hol elindult, hol meg nem, teljesen azonos beállítások mellett, így feladatam a dolgot.
szerk.: Igazából nem az én ötletem, hanem Yutanié. #498
-
törölt tag
válasz
bacsis #11177 üzenetére
Hajrá, hajrá!
Este újraizzítom az MX440-est...
Megnézem egy K2/500-assal is.Hátha jelent valamit, hogy ebben a processzorban nincs L2 cache. Ez ugyebár kisebb memóriaelérési időket eredményez a nagyobb méretű blokkoknál ( 4MB+ ).
szerk.: Sőt, most néztem. Van 533-asom és 550-esem is K6-2-ből.
-
-
törölt tag
válasz
bacsis #11134 üzenetére
Hali mester!
Nincs MPV3G2 lapom és szerintem nem is lesz...
Hacsak tényleg nem megy benne 133MHz-en az alaplapi cache.A linkelt tesztben lévő CPU-Z kép alapján szerintem ott sem működött...
Hm... Le tudnál futtatni egy RMMA tesztet (4,5x)133MHz-en?
Vagy a CPU-Z mellé régebben csomagolt Latency.exe programot? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bacsis #10999 üzenetére
(#10999) bacsis: "Hmmm, azaz te szimplán megjegyezted, hogy az AGP csatlós kártyánál probléma lehet a PCIe AGP bridge-el.. ugye?"
Pontosan.
Egy olyan hátsó szándék még volt a kérdésben, hogy hátha kiderül valóban létezik-e X1950XTX-ből AGP csatolós verzió. ( X1950XT-ből van. )
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
bacsis #10938 üzenetére
Nah egy pill és feltöltöm azt is, meg talán mégegyet, ha kell
Szerk:
AUTOEXEC.NT
egyelőre csak azt tedd fel, de ha rinyál ez is itt van:
command.com -
-
Dyingsoul
veterán
válasz
bacsis #10931 üzenetére
Hát én azt mondanám, hogy 16 bites alkalmazást akarsz futtatni 64 bites xp-n de gondolom 32 bites az xp-d.
Vagy sérült az az alrendszere az oprendszernek ami a 16 bites alkalmazások futtatásáért felelős. Ebben nem vagyok 100% biztos, én még nem találkoztam ilyen hibaüzenettel, csak hasonlóval, akkor pedig az először említett probléma okozta.
szerk: amugy mi ez az S3?
-
cskamacska
addikt
válasz
bacsis #10849 üzenetére
Akkor te vagy az én emberem, mert most épp olyannal szenvedek, amit nem kicsit égőnek érzek.
Konkrétan nem tudok belépni a BIOS-ba.
Régebben sikerült, de már fingom sincs hogyan. Ctrl+Alt+Esc leálltja a gépet, más kombinációkra meg fütyül a drága.
Illetve szerinted valahogy be lehet a hang és háló részét üzemelni WinME alatt? Anno úgy vettem a gépet, hogy hibás, pedig nem, csak nem nagyon szereti a kisgép a rája telepített WinME-t.
K6-III proci neked megy benne? Anno az elsővel próbálkoztam, 400-as K6-III-at belepasszintottam, majd leírás alapján gyönyörűen bejumpereltem. Na hát azóta se tudom elindítani azt a gépet, másodikat már szétszedni sem merem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged