- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmm, ezt nehéz lesz kideríteni hogy mi okozza.
(#66911) envagyok : A CDRW esetén is be van pipálva a DMA ?, ha igen akkor lehet csak a duplaszavas módot tudja, és ha 1 kábelen van a HDD- vel, azt is lefogja. Másik portra próbáld meg csatlakoztatni az optikát.
szerk : mondjuk a Core2 sebességét P-II- ben nem fogja elérni az tuti... -
Másik, ténylegesen 66-os procit betéve lehetne megnézni hogy mit takarnak a jumper-állások valójában.
De most hogy megvan a megoldás (mostanáig pislogok hogy már akkor is ment ez az átcímkézés, és örülök a leleplezésnek), csak akkor fogom betenni a 3 voltos DX2-66-os IBM-et ha nagyon unatkozok majd egyszer.Ami még azonnal feltűnt, az intel procik hasán az egyik sarokból kiinduló arany csík hiánya.
Erre mondtam hogy a hossza jelzi a húzhatóságot, és már a 66-os overdrive-on is ott volt. -
Fentebbi chkcpu kép mindig ugyanaz volt, 3*22.
Hogy jól érzékelte-e, nem tudom, sajnos nincs leírás.
Egy biztos, FuSie-ék át akarták b@xni a jónépet, nem volt 66-os procijuk, így felcimkézték DX2-66-nak, és azon is járatták.
Korábban keljenek fel, nem tudják kivel van dolgukA proci kapott végül egy ventit, szerencsére volt olyan csavarom ami nem lötyög a bordák között.
Ami még kapcsolódhat ahhoz hogy 66-on járatták, a socket mellett van egy 2 pines venti csati, viszont nincs benne delej - lehet ezért nem adták ki ezt a sorozatot 100-as procival, mert oda már venti kellene, annak meg táp. -
Elég nagy eltérés, az első gyakorlatilag annyit megy mint egy ISA- s. A 4.7 meg szép. Régebben méregettem, de nem is emlékszem a pontos eredményekre, a VLB- sek blogolása még hátravan. Mondjuk jön rövidesen pár VLB- s cucc, lap és kártyák is, próbapadon is tudok majd mérni.
-
alvaro
senior tag
Nem is emlékszem már, milyen partyn rúgtam be utoljára... Mostani Árkon egy kupac (mostly) Commodore géppel rohangásztam fel-alá, hogy ki tudom-e valahol próbálni.
Azóta már itthon is be tudtam üzemelni a C64-eket (aztán közben el is fogyott az S-Video kábel, amit összehevenyésztem hozzá, kell csinálnom újat), olyannyira, hogy az egyik hibásnak talált darabot sikerült is megjavítani - ja, mert csak egy kondi lábán engedett el a forrasztás...
A500-akig még mindig nem jutottam el azóta se, de ami késik, nem múlik. Egy jó kis klasszikus A500 mindig jól jöhet.
-
-
Az általam próbáltak mennek, amik problémásak az EMM miatt azok. Az Live SB emulátor hívja az EMM- et, avval a Tyrian pld rosál, anélkül megy de ugye akkor nincs hang. Az SB128 PCIDOSdrivers- t néztem, az is kéri az EMM- et a leírása alapján. Hozzájön akkor a FastVid függőség is. Lehet kísérletezgetni. Kidolgozom teljesre az indítófileokat aztán próbálgatás. Ha 50% fut, akkor már jó, elfogadom. Végülis a DOS7.10 úgyis ottvan a Windows\Command könyvtárban, enni nem kér, valamint amúgyis sok hely van a disken.
-
Frawly
veterán
Jó tudni, legközelebb, ha DOS-ozok, ki fogom ezt próbálni. Én csak az újrafordítós és patchelős megoldást ismertem, ezt a TSR-t nem.
Azt viszont nem tudom elhinni, hogy 3+ GHz-es Prescotton a Quake1 szoftverrenderben, 800×600-on döcögne. Ott valami beállítás nem jó, fastvid-et kéne megpróbálni, szerintem a 2D megjelenítő limitálja a teljesítményt.
-
alvaro
senior tag
Beállítás is van! De, ha maga a fastvid normálisan meg van írva, ezt felül kéne bírálnia. Ennek ellenére az A000 és az LFB sebessége jelentősen (többszörösen) eltér egymástól - miután mindkettőre engedélyeztem a Write Combine-t.
Ja, 66773-ban elfelejtettem írni, hogy 1024x768-ban hoztak 60fps körül, nem 800x600-ban, szóval annak még magasabbnak kéne lenni. Ha ugyan a Prescott nem lett még "hegyesebb", mint a Northwood
(Bár az alapműködés "ugyanaz" (csak a pipeline mééééég hooooosssszzzzaaaaabbbb), a shiftert meg pl. ki is javították és a cache is több lett.)
-
alvaro
senior tag
Látom, nálad is megfeneklett egy csomó DOS benchmark a Tündérbőr szintjén... Van, ami még vissza is esett a P3-hoz képest. Én is csináltam nagy benchmarkot, jó ideje itt vár az asztalfiókban, csak nem sikerült kitenni - ugyanez. Van egy csomó más tényező, a CPU már nem tudja kifutni magát.
@Frawly, 66748: Viszont bajuk általában nincs több. Ami el akart hasalni, az P1-P2 kürnyékén már megtette, a maradék mezőny már bármit lenyel
Mondjuk a PCI hang egy elég nagy hátrány, abból is végig kéne tesztelni egy csomót, mi az (vagy milyen kombó), amivel a legjobb eredményt lehet elérni. FM-re pl. a Yamaha 7xx chipes kártyák elég jók, azokban még van igazi OPL. Akkor legalább azt nem kell emulálni. De a DMA-val is eléggé el tudnak hasalni. Vannak emulátorok, amik az EMM386-ra támaszkodnak, na ezekkel el se lehet indítani egyes dolgokat, mert csakis memóriamenedzser nélkül hajlandók futni - lásd Turrican II, nagy kedvenc. Ami mondjuk GUS-on is bugos, szóval abszolút SB/WSS igényű a cucc.
-
-
Mindenkihez passzolok valamivel, nekem meg az S3-hoz kellene, a sima 64-hez.
Mondjuk nekem egyszerűbb dolgom lenne ha találnék akár soros port hátlapi kivezetést, amin pont ott a luk, de amit találtam az egyik se passzolt.Hűtője ilyen gagyi a gyári?
Gyárit keresel amúgy? -
Ok majd időt szakítok rá, már amelyik kint van tartalékként, asszem 1db (ezt majd lefotózom mindkét oldalról), többi gépben, azokat kissé körülményesebb előszedni a piramisból. Valamint a CMD- ről készítettem fotót a front oldaláról még régen [link], erről tudsz szakértői véleményt mondani ? Már amennyi látszik, a Google arhiváláskor rendesen betömörítette, pedig 16MPx- es fotót töltöttem fel.
A CMD amúgy szépen műkszik egy 486- ban. Örültem mikor hozzám került, sokat adtunk el a számtechben, a tulaj jó kártyának tartotta, de én már csak véletlenül, retroként jutottam hozzá. -
Valóban izgalmas darab lesz, mégha a VLB IO hiányzik is, kíváncsi leszek a fotókra, pld a black display az milyen
. Doom - 486 DX40- en is anno a custom pályák azért akkori szemmel is beszaggattak
, gyűjtői lemezen voltak, betöltöttem, aztán tapasztaltam hogy az alapjátékhoz képest szinte befagyott a gyorsnak hitt VLB- s 486- om. Egzotikus darab lehet még a Computer Zone 200W PSU, ilyenről nem is hallottam
. Valamint honnan a túróból szerzel ennyi Creative Sound Blaster Pro 2.0- át, sok van, vagy áttetted másik gépből ?
(#66685) benedekco : félretro csúcs, mely nekem is álmaimban szerepel, vagy esetleg kompromisszumként egy jó kis 1366, persze mindkettő jófajta alaplappal, megbízható forrásból, és nem utolsó sorban ha esetleg elkülöníthető lóvém is lesz rá...
-
Érdekes egyébként, jó ideje figyelgetem én is. Korhű vinyóval talán még könnyebb a téves következtetés, ha szabad ilyet mondanom. A korhűségre a legnagyobb kontrasztú ellenpélda nálam a 40GB- os Maxtor a 286- ban [link]. Az ISA annyira korlátoz hogy a linear csak 1.8MB/s, viszont a track-track léptetésnél látszik (0.6 ms) jól hogy gyors vinyó dolgozik a háttérben. Ha erre egy korhű vinyót kötök, könnyebben gondolhatom hogy annyit tud, amennyit egy retro bench lemér. Áttéve egy 486+VLB IO- ba aztán látszik mennyit tévedtem. Mondjuk sztem így nagyrészt egy csónakban evezünk.
-
Közben próbáltam felfogni a gondolatmenetedet
. 386- ban nézem a méréseim, DOM és HDD is 1.6MB/s, annyi hogy a DOM elérési ideje NA, olyan gyors gondolom, az átvitelt pedig az ISA IO csatoló korlátozza. 486- ot nem blogoltam (viszont asszem már mértem), de SS7- ben már megugranak a sebességek 10MB/s környékére [link]. Viszont asszem hogy 486- ban egy jó VLB IO, a 3-4MB/s- al elegendő, mármint a géphez viszonyítva, ott nagyon nagy programokat nem kell töltögetni, másolgatni.
-
r0b3r
senior tag
Ha ATX lapod van hozzá, mint pl nekem az előző Asrock Z77 Extreme 4, akkor elég messze vannak a Ramok a procitól. A videokártya eltávolítása és a gépház elfektetése után simán cserélhető mind a 4 modul. A Sabertooth esetében már nem ilyen egyszerű a képlet.
Valami számomra eddig ismeretlen, egy oldali rögzítőfüles megoldással oldották meg a memóriák rögzítését és így már nem lehet a rögzítőfülekkel kipattintani a helyéről a modulokat. Nem túl szimpi megoldás, hogy csak az egyik oldalát kell emelni (vagy rosszul csinálom
). Na ezzel már nem állnék neki molyolni a Dark Rock Pro alatt.
-
Hát az nagyon nagy, tényleg csak lapkiemel-csere-vissza módszer jöhet szóba. A Mugen4- el- el szerencsém van, a procihoz közelebbi RAM- ot is még elértem speckó nőgyógyász fogással, bár már nem cserélgetek benne semmit. A Brocken és a GAMMAX sima ügy ilyen szempontpól, könnyen lekaphatók a lap kiemelése nélkül is, RAM- ok jól hozzáférhetők.
-
jokeph
nagyúr
DRP2-őt (E5-1650v2 XEON) és DRP3-at (X5677 XEON) mindösszesen egyszer raktam fel, azóta se szedtem le, nagyon körülményes a szerelésük, nem beszélve arról, ahogy írtad is - az egyéb komponensek cseréjekor is sok nehézségbe lehet belefutni, házban legtöbbször roppant nehézkes/kivitelezhetetlen.
Az első összerakásnál és a tesztelésekkor majd mindig gyári/legegyszerűbb hűtőt használok, OC-nál és sűrű CPU cserénél pedig a CM Nepton 140 XL AIO-t vetem be, ezt nagyon könnyű szerelni. -
Elfelejtettem, de pont ezen filóztam a kommented után, aztán rá is kerestem.
Ahogy jöttek az Athlon 64-ek, a Pentium 4-ek rövid aranykorának lőttek. Vagyis 2003 szeptember 23-ától aki Pentiumot vett, az már nem a csúcsot vette. Igaz ez a 3.4-es NW-ra és Prescottra is; mikor megjelentek 2004 februárjában, már az Athlonok voltak a királyok. Az Extreme Edition talán még valamennyire kivétel, ezen lehet vitatkozni.
Vagyis az utolsó P4, ami még király lehetett, az a 2003 júniusában megjelent 3.2-es NW. Ha jól emlékszem, verte az Athlon XP 3200+-at, ami mondjuk nála pár hónappal korábban jött.
-
-
-
-
jokeph
nagyúr
Na jóóó, de én 1.8-as Pentiumot vettem, és az első évben annyin is használtam.
Csak később, ahogy utána jártam, akkor éreztem késztetést, hogy megnézzem van e benne tartalék, a P4PE lap nagyon tuningbarát BIOS-al rendelkezett.
Azért 1,8-on karcsú volt ám a Northwood, a 3000+-os Athlon XP (Barton) jobban ment.Thunderbird: AHA.... szóval az SSE hiánya miatt inthetett be pár játék...
-
hege8888
aktív tag
arn, DarthSun: köszönöm, így már értem, és sokkal világosabb a kép..
Nos tegnap, ma; végül én is arra jutottam, (Sőt a 2db Riva is szarakodott, amiket előkaptam) hogy szűkös időm lévén, sz@rom le a full autentikusságot, belenyomtam egy 32Mb GF2 MX-et, és újrahúztva a 98at már életre kelt a Rouge Squadron.. (A 6 évest onnan kezdve nem bírtam elhessegetni, pedig előtte Kinecteztek Anyával
)
Ami még érdekesség volt, hogy, mért ne alapon 2x256 133 ram volt a lapban.
Volt olyan, hogy a telepítő bootloppba került.. Kivettem az egyiket, minden fasza..
A szűkös idő még annyi kifejtést kíván, hogy egy ismerősöm a helyi Műv.Központtól befűzött, hogy (tudja, hogy én kocka voltam, meg gyűjtögetem gépet, Commodore-t), gyereknapra pattintsak ki egy játszós szobát, egy pár géppel. -
Igen, a nyák jobb szélén ott is a Medion felirat. Másik ami miatt ráizgultam és elkunyeráltam
, a kettős bevágás, megy AGP1-2x- esben. A tesztek végén majd megnézhetem az Epoxban hogy mennyit hoz a 9800Pro ellen, elvileg még drivert sem kell cserélnem.
(#66518) jokeph : TX- ről nem hallottam korábban, gondolom ritka is. P4 kontra Barton, hasonlítgattuk itt is, 2.4GHz Barton hoz átlagban 3-3.2GHz Northwood/Prescott teljesítményt, de a Prescott még feljebb tuningolható, ok a 4GHz már határ, de 3.8- on tuti megy 24/7- ben és ott már ellép rendesen.
(#66519) Fred23 : FPU- ban már erősebb a kisebb P4 is, a Barton tudott felzárkózni.
(#66521) : némelyik tesztben a Barton hozza a magasabb órajelű P4 teljesítményét, árban anno jobb volt az AMD, manapság meg asszem talán egy erős Bartonért többet kérnek, mint a P4- ért
.
(#66523) arn : volt egy jókora időszak amikor az Intel szinte válságba került az erős AthlonXP- k miatt. Ekkoriban még a Chip magazin stábja is áttért AMD tesztrendszerre.
-
jokeph
nagyúr
Nekem már megvolt az s478-as Northwood Pentium 1,8@3,0 GHZ (2003 ősze - CPU+Asus i845 P4PElap+512 MB DDR 333 RAM+Titan hűtő=100k), a cimbi akkortájt vette az Abit Nf7-s 2.0-ás lapot, bele 2*256 MB DDR 333-as ramot, és egy Athlon XP 3000+ Bartont... fincsin ment nagyon, és olcsóbban.És nyújtotta ua. a játékélményt.
Thunderbird-öt nem akartam, azt gyengéllettem, illetve 1000-es Thunderbirdnél futottunk rá olyan dologra cimbinél, hogy volt játék ami nem indult el vele, valamit nem tudott a CPU, asszem valamelyik Jedi-s játék volt.Direkt felcseréltük a VGA.-inkat, hátha, nyomoztunk és a Thunderbird volt a húnyó.
-
A Prime- t inkább nem erőltetném. Elegendő ha játékkal és 3DMark- al stabil.
(#66477) jokeph : Prescott is ilyet mutat, csak annál nem mentettem bele az érzékelő ablakát (3GHz@4GHz, kupaktalanított, D0- ás, TT SilentTower 2db 9cm- es ventivel). Ezt majd előveszem, megnézem hogy megy rajta a Win98 4GHz- en
.
Jött egy szintén nagy hűtővel, szintén 3GHz Presi, az meg kipróbálási tesztre vár. Bár tuti működik, mivel megbízható kolléga már ellenőrizte, az alaplap meg teljesen újszerűnek néz ki.
(#66481) Fred23 : igen nagyon drága, vagy nagy mák ha olcsón felleled, vagy elfelejtett, kidobott gép, stb.
-
Órajelet tekertem 4G- ig, de csak a procihűtőt fogtam meg, VRM nemtom mennyi lehet, ahhoz nem nyúltam, meg infrás mérőm sincs (tényleg azt kéne beszereznem). Érdekes esetem volt viszont, az első P4P800- at mégcsak lábujjhegyen telepítgettem, semmi tuning, de elszállt a déli híd
. A másodikkal semmi gond, abban van a Prescott most.
-
A Voodoo3 hasznos összevetés, jó hogy bemásoltad. Visszajelzések alapján BX- ben nagyon hasít. Nézem hogy 3DM99 800x600- ban (def) én is mértem a K6-III+/9800Pro- val, abban befogja a P-III/500+Voodoo- t. Előbbi a procit, utóbbi pedig a videot dícséri. Hogy időben kiesik a + - os proci, az nálam nem számít (de ezt már tudod). Inkább 2 dolog, ami miatt mániám az S7/SS7, az egyik az előbbi konkrétum, hogy egyáltalán eljutott a viszonylag gyorsabb AMD + - os procikig, a másik pedig a sokszínűség, minden idők legsokoldalúbb platformja, ennyiféle procit semmi más nem fogad. Most pedig egy jó lapban végigtesztelhetem az egész repertoárt, kell ennél több egy retrokedvelőnek ?
-
A magas órajalen járatott K6-III+ tud esetleg labdába rúgni. A videokártyák mások, de a 3DM99 kiírja a szerinte mért procierőt - a P-II/450 4202, P-III/650 9675, K6-III+@617 9447, kb clock to clock a Copperrrel.
Ennek ellenére
- a BX- ben futó P-II- vel is már jobbak a minimum FPS- ek, úgy emlékszem (robosztus proci)
- a Copper meg jól tuningolható, ott már ellép rendesen
- a BX a legstabilabb, legkönnyebben setupolható, az MVP3 érzékeny a driverekre
- mikrolaggok is kevésbé vannak a BX- el
- a húzott Celeront nemtom, SECC változat nekem nincs, a fekete FCPGA példányaimat próbáltam átalakítóban, de instabilak, így inkább a P-II/P-III procikat hagytam a BX- ekben. -
Igen igen, nagyon kevés helyen voltak jobb eredményeim. Azért esett le az álla, hogy abban az egy jelenetben mekkorát megy a cucc. Meg pár komplex need for speed porsche pályán alakított még.
Emellé az volt az érdekes, hogy nekem a savage-em volt neki meg tnt2 ultra.
Amúgy nehezen váltottam Geforce-ra. A képminőség a StealthIII után botrány volt. Azután már csak az ati radeon 800x volt ami tudta hozni azt a minőséget. Persze biztos voltak jobb Geforce 4-esek amik már megint jó képet adtak, de a 4ezres sorozat nálam kimaradt. -
Frawly
veterán
Igaz, igaz, mínusz 5, nem 12 volt, csak az előjelre emlékeztem jól. A lényeg, hogy pár ISA kártyának kellhet. De nem teszi lehetetlenné, csak figyelni kell erre, azért hívtam fel a figyelmet rá. A mai gépekben már rég nem használja ezt az ágat semmilyen eszköz, azért hagyják le. De a mai ATX tápoknak van egy másik hibája is, +5V-os ágon is elég gyengék, mivel a delejt a 12V-os ágra tartogatják, míg a retró gépek inkább az 5V-os ágat terhelik jobban. Bár ez egy 386-P2-es gépekig nem gond, mivel azoknak nem kell sok delej. Talán a P3 határeset. De egy erősebb P4, AthlonXP esetén már problémás lehet erősen.
-
Lord Myn
senior tag
De-de-de...
(azért írtam, hogy szoftveres úton, kicsit leegyszerűsítve). Igen, speaker-en is ment ez, csak az még rosszabb minőségű volt.
Nekem Sound Blaster 2.0 volt az első digit hardveresen ('91 ha jól emlékszem) is tudó kártyám, az legalább már 44 kHz-ig fel tudott menni lejátszásban így a modul lejátszóknál ég és föld volt a különbség, pedig mai füllel meghallgatva kb. az agyonmásolt szalagos kazetta minőségét tudta.
-
Lord Myn
senior tag
A mezei adlib-on is volt lehetőség digi hang lejátszására szoftveres úton (szuper 6(!)-bites minőségben és persze DMA nélkül
), volt modul lejátszó is, ami működött vele, de pár játék is használta az "adlib digi"-t:
Another World, Flashback, Countdown, Links, Gobliiins, stb. -
r0b3r
senior tag
Pedig ezt még meghallgattam volna.
Ezt meg csak úgy itt hagyom... agyam eldobom...főleg a végén. -
-
Bile Demon
őstag
Igen igazad lehet. Az SB16-nál segített a 8 bit IO recovery time megnövelése.
Ez a leglassabb egybe gépem. Mondjuk kíváncsiságból lehet, hogy megnézem a DX2-66-al holnap.240,3,3,7,7 -el is van hang. De a setup.exe-ben egyik DMA-ra se fut le a teszt.
Melyik progik használják aktívan a DMA-t?
-
hege8888
aktív tag
És ebből a hibaképőernyőből hogy lehet kilépéni, mert eddig csak az újraindítás segített...
chkdsk a vinyót hibátlannak mutatja, akkor talán kábel..
A másik talány, hogy 8db SIMM ram van a gébpen, de startnál 7808-at számol le...Feltettem egy csomó adlibes játékot, de nem muzsikál...
, és nem mindegyiknél van config.exe vagy setup.exe ilyenkor mit lehetne tenni?
Ami pedig végképp bosszant, hogy a Lotus ultimate elindul, de maga a játék menüje miért nem jön be? Megy a zene (végre), lemegy az intro, és ennyi. Semmire nem reagál ..
Próbáltam DOSon, win98-on. -
hege8888
aktív tag
modokat lejátszani/buzerálni..
Ja, tényleg volt Impulse is, még a Screamtrackerrel futottunk pár kört, aztán ugye jött az SB, és a Fasttracker.. A Modplug Trackerrel pl nem tudtam megbarátkozni anno sehogy..
De biztos volt más is..ISA-s CT4170-et szeretnék felrakni, de beleszédültem, hogy mennyi SB
cuccli van a vogons-on.
Ez a kártya egy Soundblaster 16 lenne. ?
Melyik drivert szedjem le dos-hoz, és 98-95--höz? Dostól tartok, hogy ha összekutyulom rossz telepítéssel az autoexec-et, meg a config.sys-t, akkor szétbarmolom azt is, ami eddig jó... -
quailstorm
félisten
Én arra gondoltam, hogy composite/component megy az OSSC-be, és annak a HDMI-je a Datapath-ba, de ugye az e1s nem HDMI-s, szóval szerintem ez a nem a legfényesebb ötlet.
Igazából mivel most úgyse érek rá tartalmat gyártani, mint te, nekem az OSSC fontosabb.
Jaigen, figyelmeztető mindenkinek!!!!
Dell U2410-et felejtse el mindenki, aki komponenset és kompozit videót akar. Borzalmas képminőség, semmi nem segít rajta. Zajos, sávos, sötét, tragédia.
Vegyetek OSSC-t...Nagy kár azért nem ért, mert van egy karcmentes fullHD monitorom, amit napi szinten nézek, de azért bosszantó.
-
r0b3r
senior tag
-
r0b3r
senior tag
Nekem is csak egy 2 perces próba volt, még be se melegedett.
Aztán ment vissza az FSP, max lehúzom a speakert, hogy ne szirénázzon.
Közben keresem a márkás -5V tápokat, de az a baj, hogy azokat nem adja el senki. Vaterán, HA-n, jófogáson ami van márkás az túl fiatal, nincs rajta -5V, amin van az pedig JNC, Mercury, Eurocase, Codegen és társai.
-
r0b3r
senior tag
A lapon állítási lehetőség csak az FSB-nek (jumper) és a szorzónak (DIP kapcsoló) van. Pin??
Más procim most sajnos nincs...egyelőre. Akkor már kipróbáltam volna.-5V-ot tudó ATX tápot meg még nem is láttam közelről sztem.
De ugye azt csak a régi hangkártyák használják... reméltem, hogy nem hisztizik a hiánya miatt.
Láttok esetleg a kikapcsolására utaló sort?
Első próbánál valóban jelezte, hogy gyenge az elem, de azóta nem és a BIOS beállításokat is megjegyzi, így nem foglalkoztam vele. Kicserélem azt is.
-
r0b3r
senior tag
A post képernyő szerint, ahogy a képen is van, 2.6-os 1999/07/02.
37.5Gb IBM SCSI vinyó. Elvileg a következőtől támogatja a vinyót, de igazából most is megy, csak a WinNT nem látja, floppyról betöltött driverrel sem. -
envagyok
veterán
Akkor lehet azért nem megy az egyik CT1600 SB PRO2 kártyám?
És most néztem, hogy a tápom nem ad -5 voltot.
A másik a laptopomban van, az megy, de annak más a tűkiosztása a kimeneti pineken, máshol is van, és más a CT száma is, azért azt nem abajgatnám.
Nincs valahol lista, minek kell -5v, vagy az isa kártyák bekötésén látszik valahol? -
envagyok
veterán
Mi az az init?
Látszik kimaradt nekem ez a korszak
De megoldódott a gond.
miután szólt mind2 kártya a demó futása után a mixerset-el csináltam egy mentést, azóta jó.Azon gondolkodom, hogy csinálok egy passzív hűtésű gépet csak zene/demóra, hogy nem zavarjon be semmilyen ventilátor.
Szerintetek mi az a proci, ami még elmegy passzívan maximum?
Próbálkozzak slot1 vonalon, mert ott a vége az ISA foglalatnak (mondjuk egy katmai p3 (25-35w TDP), mivel úgy tudom a p2-esek melegednek nagyon) vagy maradjak mondjuk k6-3 450 (20w TDP) -nél?
Vagy keressek alaplapot, ami kezeli a coppermine P3-akat is, azok kevesebbet fogyasztanak.
Paneltáp elég lehet, mert nincs semmilyen passzív tápom hagyományos?
Valami szép kis plexi tesztpadra felszerelve olyan szobadísz félének, mint egy csöves erősítő.
Plusz ráerősíteni egy kicsi vga kijelzőt.
Már csak a távirányítást kellene megoldani, van usb-s távom, ez még érdekes meló lesz, linuxos libreelec kezeli, talán a dos alatt is be lehet valahogy üzemelni, van billentyűzet funkciója.
Szeretnék még rá ftp elérést mountolni, az nagyon bonyolult dos alatt? -
Kihozták a maximumot a wolf3d motorjából, ami egy őskövület volt már akkor ahhoz képest jó a ROTT.
Persze voltak fejlettebbek korábbról is, pl system shock1 is hasonló a descent is jó példa. Viszont pl a doom, duke3d hiába volt csak 2.5D azért kárpótolt a hangulata, sosem éreztem azt hogy ott csak 2d-s sprite-ok vannak. Nem volt idő bámészkodni a 2d-s lapokat.
De én még mindig a quake1 motorját tartom az első igazi 3d motornak azaz nem is az elsőnek mert az nem egészen pontos inkább modern 3d motornak. A descent is egy lépés de az sem teljesen 3d-s, valami trükk van a pályával mert túl szabályos. -
-
F@*zbóókon nem vagyok fent, a Logoutos dicsekvősbe szoktam járni.
(#65832) hege8888 : most 400- as
, de az 1.6V- os extra alacsony feszes mobil változat. Ez jobban megy mint a 2.0V- os 500- as. 660 környékén mennek S370 hűtéssel is a jobb példányok, 2.2V- al. Nekem az 500- as hajlamos 600MHz- en is hibázni, a 450- esem meg sima 600- on stabil.
-
hege8888
aktív tag
Van-e köztük márkásabb ház?
Mit érdemes megtartartani (mit rakni mell, helyette, stb,), és mi az, ami jó lesz B kategóriás motyónak?
A 3-as és 7-es cucc elég egyben van, azokat nem akarom bolygatni, örülök, hogy egyben vannak, működnek, van bőven project.
De tetszik az a juharleveles ház is, a matricák miatt, abban van eredetileg a Voodo, az AWE32-vel. -
hege8888
aktív tag
Úgy érted, hogy a memóriamodulokat a kártyán, hátha érintkezési probléma van?
(csak, hogy okuljak)Eljött a január, és itt az év eleji leltár/selejtezések aranykora.
Munkába menet reggel belestem az útba eső számtech bolt parkolójába, és hopp! egy babyAT házikós gép, (valszínű irodai gép volt, mert hangkártya nincs, és hátlap se hiányzik, legfeljebb donornak jó lesz), meg egy saccra 15" MAG monitor. A MAG-et csak azért hoztam el, hátha fogok már egy CRT-t Amigához (csak az íze kedvéért, bár dögnehezek, meg, patinás monitor márka volt). Legfeljebb visszaviszem. -
hege8888
aktív tag
Köszi.. újságokat van, hogy a google docs-ban nézegetek.
Ezt ma linkelte vki a FB-n a retro számítógép csoportban.
Érdekességnek ide rakom, de akár mehetne az elejére is a gyorstalpalóba.
Még fali poszternek is elmenne a geek játszós szobába.. -
hege8888
aktív tag
Köszi.. Próbálom a konfigok elemeit nagyjából egy időszakra rakni, azért kérdeztem.
Most például az nézegettem az otthoni gépparkban/elraktározott donorokban, hogy
40x alatt nem is nagyon láttam CD-rom-ot, illetve valószínű, hogy lesz egy-két lassabb, de azoknak nem mindnek van az elejére szitázva, hogy milyen gyors. Úgyhogy ki kell szedegetni őket..Arra van kb listád, hogy a CD sebességek mely évhez köthetőek?
Bár ha nem lesz más, kapja az 52x LG-t..(eszi, nem eszi, nem kap mást..
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged