- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bacsis #23233 üzenetére
Igen 98 és V2 kombóval semmi teteje a fastvoodoo-nak (annak max XP és V4, V5 esetében lehet értelme, ha DX8, DX9-es játékot nyomatnál rajta, de retrózásra teljesen alkalmatlan, DX8-9-hez meg azért vannak jobb alternatívák is Voodoonál), inkább töltsd vmelyik utolsó hivatalos drivert, azzal biztos menni fog a 3Dmaki is, legalábbis K6-III+ + Gf2 GTS + V2 Sli + Win 95Osr2.1 esetében nálam simán lehet váltogatni a kártyák közt játékok és 3Dmark esetében is.
Ganz-[HUN]: XP alá én nem tennék V1-est, inkább 9x alá való, de talán 2000-hez van még hivatalos drivere, legalábbis V2-höz még tuti. -
válasz
bacsis #23141 üzenetére
Sajnos ilyen a halyzet, a Creative kártyái kiválóan szólnak, de sokszor pilótavizsga kell a belövéshez. Ne menjek tovább nemrég szó volt az Audigy2ZS- ről, kb 2 hétig aggyoltam mire egy Phenom mellett felélesztettem.Az egyik saját lapomban meg elsőre csont nélkül ment
(#23140) tpower : igen nagyon örülök is neki
Sőt bacsistól is kaptam egy VLB- s 386/486 és egy 286 lapot, azok is szép állapotban vannak, igaz a 286- ot még nem sikerült működésre bírnom.
-
válasz
bacsis #23133 üzenetére
Hangszóró-kábelek gondolom rendben vannak
Sok sejtésem nincsen, nem rendelkezem XFi- vel. 3 tipp :
1:a Live kártyáknál a hozzáadott lejátszóban valami css gombot kell babrálni hogy minden hangszóró szóljon
2:A keverőben és a win beállításokban is ellenőrizd hogy az 5.1 megfelelően van-e beállítva + a basszusládához külön fül-menü van ahol külön kell engedélyezni, valamint ha halk lenne mégis akkor a bass boost gombot bekapcsolni.
3: ha installálva van kodeckpack ac3- al akkor az ac3 settingsben át kell nézni mindent, itt elég részletes menütömegek vannak.Régen állítgattam ilyeneket mert én digit kimeneten megyek rá 1 db kéteres, vagy optikai kábellel az erőlködőre, az meg felismeri milyen adatfolyam jön és automatikusan kapcsolgatja a hangfalakat.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #23133 üzenetére
Használj VLC lejátszót, és ott a hangoknál tudod változtatni hogy 5.1, sztereo, mono, stb, próbálj ki egy rendes dvd filmet, vagy ac3 hangkódolásút, és ha úgysem szólalnak meg, akkor lehet akár még valami csatlakozó gond is. Ez csak tipp, a hozzáértőbbek biztosan tudnak konkrétabbat is mondani.
-
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #23080 üzenetére
annó nekem is volt egy hasonló Am5x86 gépem, de fogalmam sincsen hogy hol lehet most... nem rémlik hogy eladtam volna, de turkálásaim során sem akadt a kezembe... talán egy gépházba beépítve lehet a padláson, egyszer majd alaposabban körbetúrok... hasonló zöld nyákos, UMC chipset-es, 3 PCI + 1 VESA-s, integrált IDE-s lap volt:
húúú de kipróbálnék ebben a lapban egy (IMG:http://www.vgamuseum.info/index.php/pirxs-collection/156-creative/1208-creative-labs-3d-blaster-vlb)creative 3D blaster VLB-t(/IMG)
annó ebbe a lapba szereztem egy Virge325 3D lassítót - a 160MHz-en ketyegő 5x86 lazán lenyomta szoftveres 3D renderelésben bárhol, és kevesebb volt a képi bug
-
-
válasz
bacsis #23045 üzenetére
Húúú, ilyenbe mi is belefutottunk anno - csak nálunk emlékeim szerint fordítva volt.
Vagyis volt egy eizás lapunk, de semmi eisa kártyánk nem volt. Haver úgy gondolta, ha kerít bele egy eisa kártyát, akkor előjön valami menü, ahol mókolni kell.
Aztán elment valahogy a lap, így a megoldást sosem tudtuk meg. -
válasz
bacsis #23048 üzenetére
Ezt az oldalt érdemes átnézni, itt találtam neked EISA conf utilt is.
-
válasz
bacsis #23045 üzenetére
Tipp, mivel EISA- val nem találkoztam még :
-- ha van a biosban olyan irq állítási lehetőség hogy pci/pnp vagy legacy isa akkor egy 5- ös vagy 7- es irq- t válts át legacy isa- ra, a 7- est természetesen csak akkor ha a párhuzamos portot letiltottad előtte.Magasabbat is meg lehet próbálni, 10 vagy 11, de kérdés hogy akkor dos alatt mit lép. -
válasz
bacsis #23034 üzenetére
Nekem egy ilyenem van integrált 87dlc cooprocival, még néhány éve szerváltam bagóért, amikor a procigyűjtés még nem volt ilyen népszerű hobbi.
-
-
-
mrgg
tag
válasz
bacsis #23007 üzenetére
Patchelni kell, elméletileg ezzel menni fog.
-
-
-
-
-
-
válasz
bacsis #22948 üzenetére
Amit egy az egyben kiir neked a kepernyore az NC. Ne legyel funkcionalis analfabeta.
Menuben kivalasztod, hogy link.
kivalasztod a soros portot, mondjuk COM1
clone (nem link, hanem clone)
Kivalasztod, hogy a masik oldalon melyik porton van pl COM1
Majd szepen bepotyogod, amit kiir neked a fogado oldalon: mode com1:2400,N,8,1,P CTTY COM1:
ha megvan, akkor ok
aztan varsz es mindent kiir a szerencsetlenCsak olvasd el, ennyit meg egy mernokinasnak is tudnia kell, komolyabb dolgokkal is elbantal mar.
-
-
peti_s
addikt
válasz
bacsis #22925 üzenetére
BFBC2 és Mafia 2 kéne.
De, az 5570 kevés volt utóbbihoz 1280*1024-hez, így gondolom a HD3850 is az lenne, HD3850 topicban BFBC2höz 1024*768-hoz írnak 29-30 FPS-t. Ez 1280*1024 alatt ki tudja mennyi, plusz általában az izgalmasabb részeken akad be, úgyh hacsak az eladó nem adja oda 5K körül, akkor bizony nem leszek 3850 tulaj.
Az 5xxx szériának meg jól jönne a flash gyorsítása amúgy is. Amúgy, tök jó h lényegében újra retro géppel játszom.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.(#22928) spista222, Celeron E3200. Amúgy az adatlapomon van a komplett gépem.
-
-
spista222
addikt
válasz
bacsis #22878 üzenetére
Tévedés én is akartam egy jó összehasonlítást csinálni: volt itthon egy Gigabyte P35-DS3 és egy Gigabyte P43-DS3L.
Lényegében egy Pentium D945-öt és egy E2140-et akartam egymással összevetni 1066-os memória és 9800GX2 társaságában.
P43-as lapocskát választottam mivel az PCI-e 2.0-át tud. Hát persze hogy az E2140-el kezdtem a tesztet és utána cserekor nem indult a lap D945-el, megnéztem miért: mert nem támogat semmit ami Conroe-nál régebbi(biztos van akár házon belül(Gigabyte) ami eszi a régieket is de én pont beleválasztottam).
Ezután beizzítottam a P35-ös és az evett mindent.És itt vannak még a gyári Intel lapok azok már alapból nem esznek Pentium 4-et ha 3X vagy 4X-es chipset van rajta.
-
válasz
bacsis #22878 üzenetére
na itt meg a másik véglet!
Elvileg az Asus P4GD1-nél nem támogatott egy 400-as FSB-s proci sem.. oszt most is egy 2,4-es Celó van benne -
spista222
addikt
válasz
bacsis #22875 üzenetére
P45 vagy X48 már részlet kérdés
975 után már csak a gyártók raknak ezekbe a lapokba Régi P4 támogatás és néha Celeron D támogatást.
Egy Prescott 3GHz/800-al kellene kipróbálni azt az átalakítót és lehetőleg egy "régebbi" lapban.Gondolom nem privátba beszélgettél vele mert akkor arra ha nem törölted ki rá lehet keresni
.
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz
bacsis #22872 üzenetére
Nekem csak egy G31-es ASRockom van ami eszik 533-at de ott is csak jumperrel tudták megoldani ezt.
Nem zárom ki hogy X48 eszik 533-at csak ha fogsz egyet találomra akkor az valószínűleg nem fog
.
-
-
válasz
bacsis #22838 üzenetére
Mert a dos- os drivernek kompatibilisnek kell lennie a dossal, a dosnak pedig a régi rendszerekkel, pld XT. Címterület: 2 20 × 1 byte = 1048576 bájt vagy 1 megabájt.
A dosnak azonban alapból csak a 640k terület szabad, 384k az egyéb rendszerszintű cuccoknak van fenntartva. 286, 386 procitól vannak technikák ide betölteni úgy hogy a dos magáénak lássa a progit, ill még egy kis szelet hma lett beépítve, ami 1M fölé mehet. -
válasz
bacsis #22838 üzenetére
Jó kérdés, hogy miért csak a Helix-nek jutott eszébe ilyesmi, és miért csak 3 driverre (mscdex, mouse, smartdrv) csinálta meg, hogy xms-be is lehessen tölteni őket, amiből igazán csak az mscdex hasznos, a mouse-ra, ott a ctmouse ami csak 3k-ot eszik, a smartdrive meg hasznos tud időnként lenni, de az is azért össze tud akadni ezzel-azzal, szóval alapesetben nem biztos, hogy érdemes betölteni, hacsak nem rahedli pici fájlból álló adatbázissal dolgozunk.
-
válasz
bacsis #22833 üzenetére
Első körben nyugodtan próbáld ki 64 vagy 128-ra növelt dma bufferrel (az tényleg csak néhány leütés az emm386-os sor végén), aztán meglátod mennyire vagy megelégedve vele (feltéve, hogy működik).
Emm386 és harvderes umb együtt felejtős, hiszen ugyanarra a memóriaterületre (640k-1m) fáj a foguk.
Hardveres umb driver működésre bírásához először konkrétan az alaplapon csücsülő chipsetet kell kideríteni, amihez aztán ki lehet választani a megfelelő progit, amiben van hozzá támogatás, az ingyeneseket kézzel kell beparaméterezni (de mindegyikhez van jó hosszú részletes leírás, annyira azért nem ördöngösség), míg a Last Byte pl. ha tudod a pontos chipsetet automatikusan beparaméterezi magát a config.sysbe.
Végtelen mennyiségű programot természetesen így sem tudsz az umb-be tölteni (ill néhány dolgot pl az xms-be is be lehet tölteni a Helix memory managerével (pl mscdex, smartdrv)), hisz az véges, de okos (pici) és jó sorrendben betöltött driverekkel, megfelelően beállított, lehetőleg nem fragmentált umb-vel azért elég jól le lehet szorítani a rezidens progik memóriaéhségét. -
válasz
bacsis #22830 üzenetére
Awe32 nálam pl. alapesetben is fagyott emm386-al, 64-re növelt dma bufferrel már nem volt gondja, Gus, főleg a PNP mégtöbb erőforrást bezabál, mondjuk én alapesetben nem komálom az emm386-ost, nem elég hogy lassítja a gépet, sok progival összeakad, jellemzően védett módúakkal (windows, dos4gw-és progik), úgyhogy ha nem kell ems akkor mindenféleképpen a hardveres umb-t preferálom, de ha van elég umb akkor hardveres umb-be betöltök egy védett módú ems emulátort (pl emm286), ill jópár 286-os chipsethez (Pcchips Neat, ill Headland HT12-höz biztosan) van pl hardveres ems driver is.
-
válasz
bacsis #22820 üzenetére
Én a PII- őn a soros+párhuzamos portokat letiltottam, az Awe64G 220 5 1 5- re került, a Gusmax a 240 7 3 7 + mittomén még milyen erőforrások. Ha ezek mellé betennék még egy scsi kártyát, összeomlana az egész
. Az egér ps/2 ( 12- es irq ) dos alatt is látja az egérdriver és így optikai egér is lehet, perifériák pedig ide vinyók + odd, ezek nem kavarnak be az alacsony irq- ba, dma-t meg megkapják valamelyiket mert működnek, csak ahhoz be kéne kapcsolnom hogy lássam a részletes térképet.
szerk: ja, igen a hálókareszt kihagytam, avval úgy küzdöttem meg hogy egy isa- s és jumperelhető, beraktam asszem 280 báziscímre
-
válasz
bacsis #22824 üzenetére
Simán az emm386.exe után pl., device=eléréséi út\emm386.exe ram/nomes d=64/128
Umb driverekből volt egy pár, az ingyenesek közül én az umb_drvr 5.22 (kb 92-ig megjelent 2/3/486 chipseteket támogatja), ill az rdosumb-ét (ez vmivel újabb (kb 95-6 már P1-es chipsetek is támogat) cseh fejlesztés) használtam (nameg az egyes 3/486-os Sises chipsetekhez volt még dedikáltan külön driver), de legtöbb korabeli chipsetet (kb 94-ig megjelentek) messze a Last Byte Memory Manager támogatta, és ez már automatán beparaméterezi magát, míg az előbbiek azért nem ilyen kezesbárányok, de ez viszont csak shareware, bár vmelyik 286-os gépemen megvan a licensz key hozzá.
"Egészen modern" gépekhez pedig ott az umbpci, amit talán még most is fejlesztgetnek... -
-
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bacsis #22730 üzenetére
Én Voodoo 2 12 MB mellé gondolkozom még egy kártyán, SLI-ben menne. 12 MB-os kell, nemtudom ha az órajelek nem egyeznek akkor (3rd party driver-nél) elég ha Win alatt összehangolom ezt (lehet külön szabályozni?), vagy új Bios kell? Illetve XP-n tudom, hogy működik a Legenagrafix driver-el az eltérő kártyás SLI, de ott nem megy minden játék, kéne Wn 9x-re is valami.
-
válasz
bacsis #22611 üzenetére
Az enyém, mármint az alsó?
Ha igen, akkor az egy Voodoo 5 5500. Csak a gyári ventijei feladták már a szolgálatot így rá lett tákolva egy ilyen. A kártyát valami barbár álladék tette egy valami régi celeron 400mhz mellé, de úgy, hogy meggörbült a kari, mert a házba nem fért bele rendesen. Egy Geforce2mx-re "lopta"(cserélte) bele a marha baromja. Hosszú a sztori, a lényeg, hogy egy ismerősnek csináltam annak idején gépet és aztán máshoz vitték javíttatni mikor baja lett. Ez az okostóni meg belevágott egy voodoo5-öt... azt hittem lefordulok a székről mikor szétszedtem pár évre rá a gépet.Szóval megjárta a hadak útját, de még működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mini-ITX
- bambano: Bambanő háza tája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam Deck
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest