- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #24604 üzenetére
Fél mega, dehát a K6-III+ mellé nem mind1?
Egyébként azért vadászok össze többféle Super7 lapot is, hogy ki tudjam vadászni a legizmosabbat...
Stabilitási gondjaim nem voltak vele annó, csak úgy általában volt lassú mint egy K6-2... Azért vettem ezt, mert egy 400-as Cel1 és az 500-as K6-2 egy árban volt akkor, viszont ezt a lapot valami 13-14e-ért vettem talán, egy BX-es noname lap amiben no tuning az meg 2x ezer volt, egy abit meg 30e felett. Bár utólag nézve jobban tettem volna ha még egy picit spórolok és akár csak egy 300-as cerkát veszek valami alap tuningos BX-es lappal, és lazán lekörözi még akkor is ha peches példányt fogok ki...
Ezért szeretnék még felhajtani egy Slot A-s lapot és egy szorzózár-mentes VIA C3-at, esetleg egy Duron 600-as vagy feloldott szorzós tetszőleges durci meg egy K6-2 500 ami húzható picit, mert akkor lenne egy szép sorom összehasonlító tesztelésre azonos órajelen azonos FSB-vel:
- K6-2 500@600, K6-III+ 400@600
- slot Athlon 600, Duron 600
- Cel1 400@600, P3 800@600
- C3 ?@600Ezekkel olyan témát is lehetne próbálgatni, hogy pl egyik másik vidkártya driver jobban volt e optimalizálva MMX-re vagy 3DNow!-ra, illetve hogy melyik chipset családot kedvelték jobban, valamelyikkel tudtak a többin felül teljesíteni picivel ha volt ilyen... stb...
Egyébként mindamellett hogy pici a lap, elég jól kihasználható: nekem annó a nagy DIP BIOS-os volt (ez a mostani már a kicsivel van), de még az se lógott be az ISA-ba, simán ment benne a Gravis MAX is! Valamint a 3 PCI-ból is csak 1-et rövidítenek le az IDE csatik, a másik 2-be mehet egy V2 SLI, és az AGP is teljesértékű, még a memória bővítős kártyáktól is lehet használni akár a sec.IDE csatornát is!
(#24612) sanchezsa
Ránézésre is butított a kártya - felső sorban vannak csak memó csippek vagy L alakban?
(#24613) Fenyő
Tudom, dehát ez a retro amúgy sem a józan észről szól - ő egy picit még tovább megy mint az átlag...
-
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #24599 üzenetére
Már melóhelyen vagyok, holnap tudok róla rendes képet csinálni, most csak gugliztam egyet... kb így néz ki mint ez:
Csak az enyém nem a 878 hanem a 954-es rev. - annó is ez a legkésőbbi típus volt meg. Fél mega ext.cache, max 100-as FSB, integrált hang ezen sincsen, 1.8V legkisebb Vcore - utóbbi nem izgat, úgysem akarom gyári 1.6V-on járatni a K6-III+-t... 2.2V kell neki hogy stabil legyen 600-on, de így már egész ütőképes...
Ahhoz képest hogy ez tulképp egy full noname gyártó, a support oldalán a manual és BIOS a mai napig elérhető!
-
válasz
bacsis #24580 üzenetére
POD nekem is egy álom (a K6-III+ után a 2.), de eddig én is csak horror áron láttam, mondjuk 5-öt talán-talán még ki is köhögnék érte.
Más, egész jól állok vipes vga teszt előkészületekkel, ha vki-nek vmi meglenne kölcsönbe az alábbi táblázatból, örülnék ha jelezne;Úgy döntöttem nem csak socket5 (iP-200) hanem socket3-as (am5x86-160) platformon is tesztelni fogok, ill. a nyers sebességen kívül játékkompatibilitási teszteket is végezni fogok, szóval jó nagy falat lesz, jódarabig el fogok vele bíbelődni, ha egyszer belefogok.
-
-
válasz
bacsis #24548 üzenetére
Van egy ilyen Alis DLC lapom amiben tényleg ennyi volt gyárilag (persze nincs kizárva, hogy csak rosszul van jumperolva, de pl speedsys-sel vagy cachecheck-el ki lehet pontosan deríteni), cseréltem is 128kb-ra rossz lapból, azzal már 16 megát bekessel wb módban, míg 32kb-al csak 4-et, ami elég sovány.
Stunts nem használ kooprocit, nagyon kevés dosos játék használja, az első a Heretic volt, de az 386dx/486dlc igencsak döcögős volt, míg pl 486sx-en már jól ment, szóval ott sem olyan nagy elánnal, Quake-ig igazából el lehetett cooproci nélkül is bőven dos alatt. -
-
-
-
-
-
válasz
bacsis #24454 üzenetére
Nálam volt egy crt vga, annál a képcsőre csatlakozó kis panelről ugrott át a szikra kb 2 óránként a demagnetizáló zsinegre, pisztolylövés nagyságú hang kíséretében. A demagnetizáló közel lévő részét arrébfeszegettem egy kicsit úgy tudtam megszüntetni. Ez eredetileg egy új, irodába kiszállított monitor volt, csak visszaküldték mert a titkárnő az első csattanásnál bevizelt ijedtében
-
Rive
veterán
válasz
bacsis #24454 üzenetére
Hát, van benne úgy huszon-valahány kilovolt, az elég csúnyákat tud csattanni, rázni.
Mai szemmel nézve ezeknek a régi dolgoknak eléggé durva 'hibatűrésük' van, némelyik mai kütyü már csak attól is megdöglene, ha mellette durrogna néhányat egy ilyen ősi izé
Mindazonáltal ~ fél nap, mire átmelegszik egy monitor. Ráadásul ilyenkor párával is meg tudja magát szívni... Én szemeteszsákba csomagolva ajánlanám az ilyen hideg -> meleg mozgatást, fél napot.
-
-
válasz
bacsis #24456 üzenetére
Hát, lehet hogy a helyedben megnézném hogy mi zörög benne
Persze ha szereted az orosz rulettet, úgy is hagyhatod
Kell az a kis adrenalin néha, legalább lehet izgulni hogy ma épp mit dob a rendszer.
A jobb felső sarkában meg írja az életet, hogy még 3 csattogós bekapcsolásod maradt, utána kuka -
válasz
bacsis #24454 üzenetére
Nekünk is volt olyan, hogy vittünk vidékre gépeket, crt monitorral, karácsonyra, mikor máskor ugye, és a jó hidegből amikor bevittük a melegbe várni kellett volna bőven, de volt hogy még volt másik 2 fuvar is úgyhogy siettünk, és nem vártunk eleget.
A legdurvább az volt amikor a urkolat alól kilátszott a szikra a képcsőnél.
Kértünk egy csavarhúzót meg egy hajszárítót, és fújtuk pár percig a burkolat nélkül.
Bekapcsoltuk úgy nyitva, és a képcsőnél még mindig óriás szikra volt - fújtuk tovább.
Még pár perc, és tök hibátlan lett, nyoma sem maradt a korábbi tüzijátéknak. -
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
bacsis #24415 üzenetére
UT?
Wut?
Az NT nem rosz kis os. 3dfx megy, azt csá.
Jazz Jackrabbit is faszán, meg amit akarsz.
Cserébe alkut kell köztni a hátrányaival.
-Particióméret limit
-Kivéve, másik gépbe berakva, majd vissza, indításnál kidob BSOD-val, pontosabban Inaccessible boot device-szal
-Nincs eszközkezelő.Cserébe élvezheted az NT előnyeit. Pl ha valami lefagy, nem vágja haza az OS-t valahogy így a 9x-ben:
CSak feladatkezelőből leállítod, és folytathatod. De pont neked/nektek magyarázom?
Ti sokkalta jobban értetek hozzá, mint én... -
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #24402 üzenetére
Nem lehet, hogy a különböző méretű / típusú HDD-k miatt ilyen vérszegény?
Na ha holnap lesz időm letesztelem én is ezzel a progival.
P3 1000, 2 db quantum EX 6,4 GB raid0 VS 1 db Quantum EX 6,4 Gb.Hiába kötözgettem ezeket a régi HDD-ket raidbe, tök jól nézett ki ahogy sorban villognak, de egy modernebb ATA HDD mondjuk diamondmax + 9 stb... egymagában simán megeszi őket. Kevesebb zaj / hő mellett. Persze akkor nincs feeling.
-
-
-
-
válasz
bacsis #24388 üzenetére
Hasonló okból lehet eltérés mint az ssd-s topicban is előforduló rosszul beállított CrystalDiskMark esetében.
Neked is javaslom, teszteld le azzal.
Érdekes lehet egy kép is róla (engem mindenképp érdekelne).
Ügyelj a beállításokra - mindeenképp 0x00 legyen beállítva, továbbá javasolják hogy 1000MB legyen a teszt, és 5x egymás után.
Legutolsó szerintem hanyagolható, 1x vagy 2x elég, és ha gondolod, 100MB vagy 500MB is jó lesz ha türelmetlen vagy. -
-
-
-
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #24367 üzenetére
Milyen fájlokat hiányol? Ami tudod hogy rajta van a lemezen, vagy olyat ami nincs is benne a driver csomagban?
Ha nincsen, akkor tényleg más csomagok után kell túrni... Ha benne van és úgy sem találja, akkor próbáld meg nLite-al beletolni az XP telepítőbe és floppy nélkül telepíteni...
-
válasz
bacsis #24369 üzenetére
Második lépés kiesik, azt mondod, mert csak floppyt lehet megmutatni, korábban meg azt írod, F6-nál simán továbbmegy.
Ezért gondoltam, hogy egy hdd-n IS tedd mellé a drivereket, hátha később amikor nem találja, a hdd-n lévőt is meg tudod mutatni.
Vagy akkor amikor nem találja, akkor is csak az A-n keres, nem lehet megmutatni akkor sem más meghajtót?
Valamint, próbáltad másik gépben a floppy tartalmát másolni, a telepítésnél használt meghajtóról, hogy valóban hibamentes-e az a vonal? -
-
válasz
bacsis #24350 üzenetére
Hát nekem iszonyat értékek jöttek ki ezzel a 36gb-os csodával. 20-30mb olvasás amit végig tudott, 16-20ms késleltetés (ami sztem sok), írást nem teszteltem. Ez egy WideSCSI AHA3944-es kártya egy vincsi.
Aztán előszedtem egy 80-as samut 50-60mb olvasás és kicsivel kevesebb késleltetés. Amíg nem volt SSD-m addig meg kettő F1 egylemezes samum volt 200-300mb/s közötti olvasással de sokra nem mentem vele mert a legolcsóbb SSD is gyorsabb volt nála. Azaz talán a nagyon fapadok nem. (eeepc-s 4-8gb-os csodák lassabbak)
ATA-Sata átalakító még lehet opció.Nekem az a véleményem hogy a háttértár igen kritikus pont egy gépben. Sztem egy fincsi 4xRAID0 SCSI is jó lenne bele egy jó vezérlővel és gyors busszal. Az még illene a géphez.
-
válasz
bacsis #24348 üzenetére
SSD-t neki! IDE ssd 16gb vagy akár van IDE-SD kártya átalakítóm, lehet az is gyorsabb egy class10-essel elérés miatt.
Vagy:
Ha kell tudok adni PCI-s SCSI vezérlőt 10k-s IBM (Hungary) 36gb-os vincsivel, bár egy 80-as samu mindenben gyorsabb tőle.
256mb-ramot egyáltalán tud rendesen kezelni a proci/lap?
Úgyértem gyorsítótárazni, mert ha nem akkor az okozhat lassulást. Ezért nem érdemes P2-esnek 512mb-nál többet adni 440Lx-el. -
válasz
bacsis #24333 üzenetére
Elsőre én is azt hittem.
Nem voltam otthon anno az ilyen dual procis rendszerekben, de csodálkoztam hogy megy együtt az intel meg az amd.
Viszont a képen az intelen mintha A82385 lenne, az meg szerintem coproci.
De simán lehet hogy tévedek. -
-
válasz
bacsis #24291 üzenetére
Az pont olyan eset ahol a PCIE már nem 2.0 hanem 2.1.
Unfortunately, the increase in power from the slot breaks backward compatibility between PCI Express 2.1 cards and some older motherboards with 1.0/1.0a, but most motherboards with PCI Express 1.1 connectors are provided with a BIOS update by their manufacturers through utilities to support backward compatibility of cards with PCIe 2.1.
Bingó, valamit variáltak a táppal. Valószínű a kártyának kevés a kakaó és ezért nem megy.
Persze ez még nem jelenti az hogy nem lehet megoldani. -
válasz
bacsis #24287 üzenetére
Esetleg azt próbáltad hogy beleraksz egy faék pci-s kártyát, biosban beállítod elsődlegesnek és hátha a windows alatt életre kel a kártya másodlagosként. Nem biztos hogy a biosnak látni kell ahhoz hogy működjön, nekem egy vincsim volt ilyen.
Azt tudom hogy Pcie 1.0-ban (ABIT AN8-32x) nekem semmi problémát nem csinált egy 8800Gt ami 2.0-ás. A 3.0 az már lehet necces. -
-
-
-
Ádyka
őstag
-
zotyesz66
őstag
válasz
bacsis #24125 üzenetére
A sima A7V a VIA KT133-as chipsettel nem bírja a 133-as fsb-t, anno én is beleugrottam és k...a mérges voltam a VIA-ra, hogy kb. 2 hónapra rá kiadta a KT133A-t, ami már tudta. Ez az A7V külömben sem lett a kedvenc alaplapom, voltak hülyeségei. Ja, és milyen rohadt drága volt, vagy 50k!
-
válasz
bacsis #24120 üzenetére
Pont ott írják, amit linkeltél:
While having native ATA-100 support, ASUS have placed the Promise PDC20265 IDE controller chipset. This chipset provides ATA-100 IDE support and also ATA-100 RAID 0 support. A jumper is provided on the motherboard to either set the controller to RAID or ATA-100 mode. -
-
-
-
spista222
addikt
válasz
bacsis #24095 üzenetére
Attól még előfordulhat hogy lustaságból kihagyják ezt a részt
(mivel nincs is rajta tápcsati)
De ó nem lát semmi változást teljesítményben és frekvenciában míg te láttálzoltanz Giga 8800 és 9800GT -n láttam hogy a GPU nak 2+1 fázisa van 1 a PCI-e portról és 2 a külső tápforrásról
ott muszáj a fék mert ha nem lenne az az 1 fázis megsülne és lehet hogy az alaplap is.
-
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #24044 üzenetére
Itt úgy néz ki, hogy a legkisebb, 1.86 GHz Core 2-t sem érték utol, közel sem.
Pedig itt már AM2 volt a tesztben. MInd1, pont ezért feelingesebb az X2, mert sokkal drágább..... és gyengébb.(Ádyka te perverz áááálat)
-
djculture
félisten
válasz
bacsis #24044 üzenetére
Az a baj ezekkel a amit a csövön kifér húzásokkal hogy ha igy kellene folyamatosan használni a gépet nem is sokáig működne... Lehet tesztet csinálni persze, én egy egymagos athlon 64-et húztam akkoriban valami 2Volttal úgy hogy megdupláztam az óralét persze nem léghűtéssel. Lenyomtam vele mindent akkoriban de az alaplap élt is 1 napot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged