- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jokeph #78183 üzenetére
A közepes PCI kártyák elég ritkák, nekem is csak 4 van össz, a 3 említetten kívül még egy Radeon7000- es, mely PCI- ben ász, AGP- ben meg már gyenge kártya. S3- asokat lehet talán felhajtani, de úgy láttam már azokért is pénzt kérnek, néha nem is keveset.
Valamint vannak nagyobb GPU- val kiadott PCI- k is, már nem is emléxem milyenek, régebben említve voltak, itt a topikban is. Gondolom ezek meg már még ritkábbak/drágábbak, mondjuk sok értelmük nincs, a közepesek bőven elegek DOS alá. -
válasz
jokeph #78183 üzenetére
Rá van irva, felső soltek alsó meg acer. (Bár utóbbi csak tipp)
Soltekek amúgy jók, nekem több szürke nyákos is van s478ból (állítólag ritka de amúgy semmi különleges nincs benne, vga kártyajuk is szürke nyákos olyanom is van de nem vette senki [link] ) 10+éve még szó szerint tucatszám adtam le elektronikai hulladéknak annyi volt belőle. Olcsó lapok voltak. -
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph #78175 üzenetére
Rossz hír: az X1950GT hektikus nagyon, másik táppal (FSP HEXA+ PRO 600 - novi új táp) is ugyanaz, gép megy, mihelyst render tesztet indítok, kifagyás (ATT-vel és GPU-Z vel is, aluk órajelezve is), 3DMark 2001-el is instant fagy szinte.
Átraktam a DFI NF3 lapból az Asrock 4core-ba, ugyanez, ugyhogy visszacsomagoltam.Jó hír: ez nem a saját X1950GT-m, az benne van az i850-es konfigban.
Másik jó hír: eszerint jó a modern táp is a DFI NF3-hoz, a -5V tutira nem kell semmire.
eddig ez az új táp az NF4-en volt. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #78156 üzenetére
Nekem a 3×256MB csak azért volt, mert miért ne? Megtehetem alapon
Egyébként később 384MB-val voltam, az is mindenre is elég volt, még XP alatt is.Tyűűű, eléggé gyászos a kép PCI téren
Nem is tudtam, hogy HD6850-ből volt 512-es is. Nekem egy 1GB-os van, az jelenleg a tartalék VGA-m (saját dobozában, mindennel), ha ne adj isten a GTX950-el is történne valami
De egyébként majd azt tervezem belerakni a Gigabyte P35-ös lapba is. -
válasz
jokeph #78164 üzenetére
Az adatai hasonlók a 9600XT- hez.
Más : a 3DM2000 és 2001 futtatása Win10 alatt. Régebben letöltöttem minden mod és patch gyűjteményt hozzájuk, most alkalmaztam, így már simán lefutnak.
A 2000 elég alacsony pontot ad, de legalább látszik hogy működésre lehet bírni (talán akkor régebbi gamekat is)
Gép, oprendszer újabb, video félretro, tesztprg pedig retro, emiatt onban hagytam.
-
válasz
jokeph #78164 üzenetére
9550-nél gyakori volt mert extrém módon húzható a gpu és ha szerencséd van akkor jó ramokat is kapott. Nekem van rendes 9600XT-m is de elakadtam a tuningal. Elvileg 2.2ns ramok vannak rajta amik gyárilag 900mhz-esek. De csak 500/800-ig jutottam. Bios mod kellene neki de a vmod is édekelne ramokra.
-
válasz
jokeph #78162 üzenetére
A GX-esről tegnap tettem be képet. Nagyon tetszik, csak sérült a foglalata (ettől még hasít).
Ami azt illeti, a SiS felé húzok kicsit, de bejön nagyon a másik is; pont az a lap egyébként, amit linkeltél.
Szóval ha mindegyik jó volt, akkor maradok a korábbinál, vagyis a SiS-nél.Az IGP ráadásul húzható a K7S41-en és a K7S41GX-en is.
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #78146 üzenetére
Itt talan segitseg a PCI-E, mert nincs GART terulet, illetve milyen drivered van a 9600GT-hez? Mert pl, ha a VESA drivert hasznalod, akkor a VGA 512 RAM-ja se kerul bemapelesbe a 32 bites cimterbe. Szoval ezek mind-mind olyan dolgok, amik varialhatjak, hogy kell-e patchelni, vagy nem. A legbiztosabb egyebkent, ha felkerul Rudy memoria patche mindig, amikor 512-nel tobb memoria szobajohet.
Nekem speciel anno semmi bajom nem volt a ME-vel, szerettem, mert gyorsabban bootolt, mint a 98, a benne levo DOS-sem hianyzott mar akkor, stabilitasi problemaim pedig nem voltak. Ha most nem lenne szuksegem DOS-ra is a retrogepben, akkor siman most is ME-t telepitettem volna.
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #78143 üzenetére
A hivatalos allaspont szerint, elofordulhat olyan kombinacio, hogy egeszen 1.5GB-ig megy, es csak akkor lesz baj, ha ennel tobb a memoria. Errol arulkodik pl a KB304943 a doksi az MS oldalarol. Egy masik, nevezetesen a KB253912 szamu doksi pedig problemak megjeleneset emliti 512 MByte RAM-nal. Mivel lattam mar olyat, hogy 768 MB-vel mar telepiteni sem lehetett, de lattam olyat, hogy 1 GB-vel is vigan szaladt mindenfele dolog piszkalasa nelkul ezert szerintem ez sok dologtol is fugghet. Pl. az alaplap BIOS-tol. Az AGP aperture meretetol es a VGA kartya onboard ramjanak a meretetol is.
Nekem, az Epox lappal, 768 MByte RAM tarsasagaban semmilyen hibat nem produkal. Mivel csak 3 slotom van, es csak 256-os PC133-as memoriaim vannak, ezert nem tudom megnezni, hogy ennel a lapnal el lehet-e menni 1.5GB-ig vagy nem.
-
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #78065 üzenetére
Probald ki egy olyan gepben, amin pl van VNC vagy valami mas tavoli piszkalasra alkalmas megoldas (ha raksz be PCI vga-t, akkor az megallapithato marad, hogy a kartya latszik-e, de a ROM-ot nem fogod tudni dumpolni generikus modszerekkel, csak max az ATI flasherrel). Ha latszik, mint kartya, csak kepet nem ad, akkor lehet tenyleg ez a baj. A ROM-ot kidumpolva belole (google kereses segit, hogy hogyan/mivel), megallapithato, hogy intel vagy powerpc. (a ppc rom ranezesre sem hasonlit az intelesre, nincsenek ott stringek, ahol az intelesben vannak). Ha ez is beigazolodik, akkor csak vissza kell flashelni valami pc-s verziot es kesz is. Mind a 7000-bol mind a 7500-bol keszult flashelheto Mac/PowerPC ROM.
-
KROK640
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph #78062 üzenetére
10 db AGP-s VGA-t tettem múltkor félre, amik nem keltek életre, eddig 4-et néztem meg, mind a 4-el elindul a gép, 1 neve-nincs passzív példánnyal a 4-ből feláll a rendszer, de képet nem ad egyik kimeneten sem.
Inno3D GeForce 4 MX 440 SE DDR 64 MB 64 bit tökéletes, Gigabyte GV-R7064T rev 1.0 Radeon 7000 passzív - OK, és ATI Radeon 7500 DDR 64 MB 64 bit - közel tökély, a driver+CCC-vel rengeteget szívtam, mire a jó meglett + persze kellett a NetFrameWork 3.5 is a CCC-nek - renderben és bench alatt is hibázott, ATT-vel visszacsíptem a VRAM órajelből 50 MHZ-et (DDR 400 MHZ - DDR 350 MHZ), így tökéletes lett.
Közbe elgondolkoztam, és mégis csak ahogy dobom be a VGA-kat, teszteket is lefuttatom, így lassabban megy, de nem kell annyit csereberélni/szerelgetni.
-
-
válasz
jokeph #78056 üzenetére
Gyönyörűek a lapjaid!
Sikerült a 3400G-vel végül lefuttatni a 3DMark2000-et linuxon, HWBOT elfogadta, nem feltétel egy bizonyos oprendszer, ahogy 3DMark2001-nél sem. 30303 pontig jutottam, de ez lett az egyetlen sikeres teszt 3400G-vel, szóval nyertem.
Ami érdekes, hogy ez viszont elég gyengus eredmény lett, DarthSun kicsivel jobbat -30985- csinált Win98SE-n az E6600 + 9800 Pro kombóval. Nem nagy mondjuk a difi, talán be tudnám még fogni kis tuningolással. -
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph #78055 üzenetére
Az utolsó CPU a listában kakukktojás, reményeim szerint működik még az Asus IMISR-VM lapom, ha igen, beveszem a brigádba.
Az X58/X79-es platformok maradnak a végére.
-
-
válasz
jokeph #78038 üzenetére
Frankó ! Az Athlon 64 X2 4400+ ritkább, de még meg lehet csípni. Én anno a 939- esbe X2 3800- ast tudtam szerválni, most is az van benne. Nemrég meg írtam, hogy a laphoz pedig van Win98 driver, tényleg le is töltöm, amíg megvan a webhelyén. Majd valamikor azt is kipróbálom 98 alatt.
-
válasz
jokeph #78034 üzenetére
Látom nálad is power_retro életképek vannak
A DFI lapot nem látom a neten, hogy van-e Win98 támogatása. Az eredetileg telepítetten sem indult el - ez talány.
ABIT NF7S-2.0: R.I.P :, enyém még műkszik, de a fele kondi meg van kelve rajta.
Régebben írtam hogy a GTX285- öm rosált. Most kinyitottam a Zen- t, mivel úgy döntöttem hogy az SSD- k mellé mégiscsak teszek 1 HDD- t. Nem hagyott nyugodni a kérdés, és beledobtam a 285- öt, pöccre indult is
Most vagy orbitális user errorom volt korábban, vagy az MSI és Giga lapommal is van valami gond, visszaellenőrzés kell. Bár a HD6850 meg megy bennük.
Le is futtattam Win10 alatt a retro 3DM03- at :
Lehet nem is veszek videokártyát ebben a mizériában, jó ez
, 512bites ikonikus félretro, még a modernebb gépben is jól mutat.
Kábelek jó vastagok, nem passzíroztam már a fennmaradt részt a managementbe, meg így könnyebben szerelhető a front-oldalról is, driveket sem forgattam át a management oldalra, éppen elférnek így is.
Más : javítás alatt levő, hozott gép : van olyan lap, melyre a frontpanel tüskéire kisfloppy tápot kell dugni ?, mert erre rá volt dugva
. A lap megzavarodott kissé, szervízCD bebootolt nagynehezen, de az első billentyűleütésre fagyás. Vinyón a cache IC- n égésnyomok. Optika SATA kábele törött. USB : némelyik port megy részlegesen, némelyik nem. Vinyóról még így is elindul valami, de fél óra kerregés után is csak a kis ablak logót látni, ki is kapcsoltam...
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph #78034 üzenetére
XP SP 3 telepítése sikeres, driverekkel együtt.
Feltettem még a driverezés előtt a core temp-et, szerencsére.
ms netframe telepítése közben 90+ fokot elérte a CPU, gép lekapcs.
Hűtő-t alig tudtam elvenni, le kellett oldanom a keretet is, és óvatos forgatással lejött végül.
Nem paszta volt alatta, hanem valami zsírszerű cucc.
Szagra gépzsírnak tűnik, persze hogy nem adta át a hőt csóri... -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #78017 üzenetére
"Véleményem szerint, a limitáció valós, mert a régi benchek nem tudnak mit kezdeni egy relatív modern CPU-val.
"
Igen, mert a régi benchmarkok nem használják ki az extra utasítás készleteket, az extra magokat, az L3-as cache-t. Ugyanakkor a régi benchmarkok várnak egy jó magas órajelet ami vagy megvan vagy nincs.
-
-
joshua7
veterán
válasz
jokeph #78017 üzenetére
Igen, ehhez a kártyához képest kevés a cpu azon az órajelen, bizony úgy értettem. Ezekhez a régi tesztekhez a világ összes MHz-e sem elég, igen, még egy 9600GT-nél sem. De nézd meg magad.
Ha mondjuk 5GHz-re föl tudod rántani a procit, minden tesztnél jönni fognak a pontok vastagon. 01-03 esetén leginkább, az ,újabbaknál' (05-06) kevésbé, de ott is. A Vantage lenne már vgalimites a 9600GT-n, minden értelmes cpu mellett.
Nekem a tuningolt 2500K + 9600GT páros 01-ben tudott 94e pontot, 03-ban 48 ezret. -
quailstorm
félisten
válasz
jokeph #77995 üzenetére
A fizikát nem lehet átverni, más a fogyasztás, sokkal kevesebb stream processzor. Meg hát Intel.
Egyébként igen, az hogy kompatibilitás meg wrapper nem azt jelenti, hogy nem működik, hanem hogy lehetnek, és sokszor vannak is anomáliák.
Ahogy elnézem nálad most nem volt. -
válasz
jokeph #77994 üzenetére
"A telepítőn magán is kell a kompatibilitás és a rendszergazdaként való futtatás, majd a telepítetten szintén."
Így csináltam XP SP2-vel és XP SP3-mal is, meg se nyikkant Win11-en.
Mindegy, este felszabadítok egy kis helyet, aztán megpróbálok valami mást: Win10, MX Linux, majd kitalálom.
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph #77994 üzenetére
#77992quailstorm:
A 2 eredmény közötti difi eléggé beszédes, átültetve a gyakorlatba úgy fest hogy:
Valós játékban is kijön a csúnya difi, StarCraft 2 multiplayerben 1680*1050-es felbontáson a HD630-al még abszolút LOW-on is élvezhetetlen a játék, GT9600-al teljes low-on vajsima, 100+FPS, medium-on, hight texturákkal 40-60 fps, a HD630 ezekkel a beállításokkal használhatatlan teljesen.És ez a game már félretro lassan, 2010-es az első kiadása, a játék motorján tudtommal sokat nem csiszoltak.
Az első részt (Wings Of Liberty) még XP alól játszottam. -
válasz
jokeph #77979 üzenetére
A piros nyákos és a többi felsorolt sztem is jól megy P4- ben. E6600 mellett tippem szerint az időzítést nehéz tartani, magas FSB, piszok gyors és méretes ondie L2-L1, 16 és 2x8 utas cache mellett. A kéknyákos címsora lehet hogy gyorsabban frissül, vagy mittomén....de ezek atomstabilak 3D alatt is, a többit kiszórta már a MemTest is, persze hangsúlyozom hogy más gépekbe simán jók.
Ghost : kedvenc, még most is azt használom retro gépek esetén.
Jó kis félretro kártya az a 9600GT, az sem baj ha a shadert kicsit vissza kellett venni. Nálam meg GTX580 olyan hogy a firmwarebe is picivel alacsonyabb órajel van írva, mint a referencia. De nem is szoktam korrigálni, mivel így is bezabál 300W- ot, ha beindul a szőrösfánk.
-
-
-
envagyok
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77844 üzenetére
Igen, szerintem is a GeF3 lenne a korhűbb, számomra is az volt. Na majd meglátom melyikkel akar menni.
nekem is 2002-ben lett GeF3-asom, de még 2003-ban is ajánlott vétel volt sokáig.
Én is kedveltem az Intel HEDT cuccait mindig is, csak sosem jutott belőlük. 28GB RAM sem kevés, ez a gép ma is jó lenne napi használatra.
-
batyuska100
senior tag
válasz
jokeph #77844 üzenetére
MATX lap, a 3 pci slotból egyet foglal a hálókártya, egyet meg a Voodoo aktív hűtése, a maradékba meg egy usb kártyát szeretnék rakni.
Tervezek majd egy nagy toronyházba építeni egy P3-mat, arról mennének majd a Quake és az UT szerverek. Abba majd szerzek egy SCSI hddt. -
válasz
jokeph #77845 üzenetére
Szívesen ! Elég a DOS is ha bemásolsz a vinyóra mindent a help szerint. Nézem hogy pár helyesírási hiba maradt benne, de a lényeg ok. Legközelebb ha bővítem, moddolom, majd javítgatom.
Ja és ha DOS- t használsz, akkor a szükséges könyvtárakat, fileokat FAT32- es vinyóra másold(felsoroltam miket kell bemásolni), melyet előtte az Fdisk-->Format c: /u /s - el preparálsz.Kössz, remélem lefut minden probléma nélkül, a DOS és a Win98/XP is be van lőve, a pocicsere már nemigen kavarhat be.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77817 üzenetére
Na, ezt jó tudni. Remélem, hogy rendben van, most hirtelen nem tudom kipróbálni.
Amúgy ezen is agyaltam, hogy majd az Athlon XP mivel menjen, GeF3-al ami nekem korhű (lévén 9800Pro-m csak nemrég óta van, korábban nem volt) meg az 1700+ érához élethű, vagy 9800Proval ami már inkább a tuningolt ótajeles érához a menő?
Persze fögg a VGA-któl és a konfig többi részétől is, hogy mivel akar stabilabban muzsikálni. (nem csak a zenelejátszás lenne tesztelve)
-
válasz
jokeph #77829 üzenetére
Összeállítottam a tesztsoromhoz tartozó anyagot. Egyelőre a jelenleg tesztállomáson levő 775AGP projekthez tartozókat vettem bele, valamint általánosságban ami még kellhet majd. A Quake3/UT2004- et (demokat, azok is jók) kihagytam(saját készletből kell installálni), úgy már túl nagy lett volna. Ezenkívül próbáltam mindent beletenni. Változtatni lehet, kinyitva van a vinyómon, mod majd felülírom a felhőben levőt. Ugyanez ha tesztet adok majd hozzá.
Belevettem a DOS7.1 sessiont is, bár nemhiszem hogy rajtam kívül van olyan elvetemült kolléga, aki 775- ön DOS alatt is tesztel, de hátha...vagy régebbi gépen.
Elakadás esetén kérdés ide, más is lássa a választ, ha tesztelne esetleg. Ahogy időm van, válaszolok. De már csak 1 hét a szabimból, addigra le kell mérnem a hiányzó 775 tesztsorokat.
Közben fel is ment a csomag.
Teszthelpek a ReadMe fileban.
-
-
válasz
jokeph #77831 üzenetére
Agp2pci [link]
Illetve kell még egy pci to pcie hozzá. Minden agp kártyával ment eddig nem csak 3dfx-el de nagy fogyasztásúhoz kell aktív hűtés rá mert pici a pwm rajta.
Direktben nem volt még agp2pcie adapterem de biztos létezik.
Gond az hogy az agp kari pci módban fog menni szóval sávszélimit lesz nagy kártyáknál. Voodooknál mindegy mert azok amúgy sem igazi agp kártyák. -
válasz
jokeph #77829 üzenetére
Hát amikor x79-eztem akkor nekem is volt 1620v1, törött smd-vel foglalatvédőnek, de ment azért 4ghz-en. (43x asszem a max szorzó)
Részemről kimaxoltam igényeim szerint a 2011-et egy 2643v2 ES-el (kínai noname lappal, abban unlockedek nem mennek normálisan szóval a 1680v2 nem volt opció)
All core 3,8ghz turboval, kettő is volt ilyen prociból, dualban érdekes lett volna. Az után a 2643v3 az x99-ekben már nem volt akkora durranás.
De volt sokféle 2620,2643v1, 4610-4650, 1650v1, 2689 ami még most is megy 24/7 céges szerverben hp Z400, na meg 2697v2 is bár az nem volt akkora nagy szám a gyenge turbo miatt)
Véleményem szerint az LGA2011 ma is versenyképes.
Offba rakom bár már lassan ez is retró lesz. (2013) -
válasz
jokeph #77817 üzenetére
Ott vannak azok az SMD borzalmak. A szép kis fém kupakjukon nem látszik amikor maguk alá eresztenek és a szmötyi szépen felzabálja a forr pad-et alul. Cserélni is macerásabb és mindenhol ott vannak. Például egy CD-ROM-ban is. A másik fele, hogy a forrasz anyag is olyan volt abban az átmeneti időben, hogy ihajj...
-
válasz
jokeph #77803 üzenetére
Nincsmit
Az FX picit más, 1 magon gyengébb, mivel ott 1mag=fél modul, a Coe2- ben pedig 1mag=1 teljesértékű mag. Persze magas órajelű FX- el el lehet érni a Core2 teljesítményt, a Core-i viszont már nagyon elhajt, Zen- el lehet befogni.
Ha nincs benne a microkod, attól még lehet hogy indul, pld az M-Barton is olyan az Asus lapban, legfeljebb a CPUz nemtud minden adatot kiírni, de működik. A puding próbája az evés.
-
quailstorm
félisten
-
válasz
jokeph #77791 üzenetére
A Win7 igen, jelentősen visszafogja.(#77792) Lalaland : szép eredmény ! Jó kártya, nekem PCIe- ben van, csak onnan van tapasztalat, de jól megy, 37k körül hozott E6600 @2.6GHz- el.
Igen írtad is, be is akartam vésni a hsz- ba, csak el voltam foglalva a kombinálással.
Tehát : Asrock 775i65G Rev2.03(4) /1066 FSB CPU=auto osztott RAMspeed - (C)Lalaland, be is véstem tehát a védjegyet, itt a topicban Te jelezted elsőként.
Bios 300FSB sztem nekem elegendő lesz, feltéve ha bírja egyáltalán, de azért megkérdezném hogy SetFSB- ben melyik PLL file való a laphoz ?
A Quad pedig nagyobb Ampert vesz fel, amiatt lehet a 280 korlát -tipp-, a VRM pedig relatíve kicsi a lapon. -
válasz
jokeph #77776 üzenetére
Ha van kedved. Összeállítom a pakkot, bezippelem egy csomagba, feltöltöm. Leírom a tesztmódszereket(hogy én mivel, hogyan szoktam indítani, parancssorok, konzolparancsok, gamesetek) és azt is mellékelem. A táblázatomat letöltöm, azt be tudod dobni Excelbe, kitölteni, és saját Google táblázat-felhőbe visszatöltheted a Neved alá, majd megosztod megtekintésre, beteszed a topikba a linket.
Csak kis idő, mert az E6600- at kerestem most, nagynehezen megtaláltam, kiszabadítottam. Tiszta por lettem
, ahol keveset járok a lakásban, ott nem erősségem a takarítás. Még jó hogy van covid-maszkom itthon, legalább kevesebb port szívtam be. Ki is dobtam amit felvettem, mert beszürkült a portól.
Úgyhogy most ugrik a kacsa a vízbe, remélem olyan lesz amelyik tud úszni, tehát indulni fog az E6600. Ha igen akkor kitapasztalom, belövöm, aztán mehet a memteszt. Ha problémamentes lesz, akkor azalatt összeállítom a tesztmódszer csomagot, vagy 1-2 nap, ha csúszna a dolog.
Táblázat kitöltést kb január-februártól tudok vállalni, akkortól már lesz bőven időm.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #77776 üzenetére
Örülük, hogy akad más is aki így gondolja.
Ugyanis itt a fórumon meglehetősen magas a bányászok aránya.Valahogy minden bányász akivel szóba elegyedek :
1. Épp megújuló energiát használ, persze, hogy van napelem, az amúgyis lett volna, a VGA-t pedig nem károsítja semennyire mert ő ért hozzá
2. Nem kapzsi, csak megélhetési bányász, már rég hajléktalan lenne ha nem kezd bányászni, csak ezért vágott bele
3. Amúgy dolgozik, ez csak fizu kiegészítés ami nélkül nem lenne meg
4. pár száz ezres/milliós költség talán fáj, de hát minden üzlethez kell befektetés nemde? Ha neked nincs ennyid akkor lusta vagy, buta vagy, meg tuti, hogy eliszod a pénzt, ahelyett h felelőségteljesen gondolkodnál a jövődet illetően
5. Már mindegyik VGA, jujj de nagyon visszahozta az árát, már többszörösen is... csak hát nem Fiat pénzben, hanem bitcoinban; aztán kiderül, hogy eddig csak költött a gépre meg a bányászatra, de elméletben csomó pénze van, és hülye vagy ha te szerinted ez nem a jövő
6. Különben is, neki pont ingyen van a villanyáram és a légkondi így azokat sem kell levonni a fenttartási költségből
7. Ő egy számtech zseni, hogy ilyet tud üzemeltetni, és amúgyis piszkosul expert a témában, kínos kérdéseknél pedig jön a kötelező személyeskedés
8. Ő ért hozzá, nem fog vele befürödni, mert ezen csak nyerni lehet, és a végén mikor milliókat keresett egy jó kiszállással és a HWk eladásával házat/Ferrarit/tengerparti nyaralót stb. vesz, te meg csak irigykedhetsz, meg különben is savanyú a szőlő.
(+1. A jjaj én nem : Amúgy nem is vagyok bányász, csak van 0,00183 BTC-m, és ezért pártolom a rendszert)Aki vitázni akar ezekkel a remek emberekkel" azoknak zudok linkeket adni itt a fórumon belül. Mindnesetre ez az első piramis játék, amit az is megszív aki nem szál bele
Itt le is zárnám a kérdést, mert egy nem ide való, kettő, már nem tudom tovább emeleni a gyógyszer adagomat
továbbiak, ha kérsz linket, vagy bárki más innen.
-
Lalaland
tag
válasz
jokeph #77771 üzenetére
Akkor az is G0 lehetett. Jók voltak, nekem kimaradt anno. E6600@3,4Ghz, aztán E6850 ez alig ment jobban, csak jó áron volt a váltás. Utána Q9550re ugrottam E0 alapfeszen 3,6Ghz akkoriban nagyon ütött, de nem is lehetett kihasználni. Ezt én is sajnálom hogy nem maradt meg, utána lett a 3770k..
-
válasz
jokeph #77752 üzenetére
Megint dícséretet kaptam
UT benchet nem keresgéltem most a neten, inkább ide feltöltöttem : [link]
Használat : felteszed az UT2004 gamet. Utána installálod az UMark-v200- át, majd elindítod az utóbbit(a játékot nem kell indítani). Kiválasztod benne mondjuk a DM-Rankin.UT2 tracket és a felbontást 1024x768- ra. ahogy a képmentésemen is láthatod. Majd rákattintasz a Benchmark gombra. Automatikusan indítja a játékot, mér, bezárja a játékot, kiírja az eredményt. Ha default mérés kell, a game telepítése után ne állíts át semmit, csak az UMark- ban jelöld be Current Settings kapcsolót.
Ha így seteled, akkor hasonlítható az én mérésemmel, amiatt részleteztem.#77756 : a Tiéd is Bravissimo
.
7 és 8ezres sorozatú nV kártyám csak PCIe- ben van már, azokkal ebben az AGP lapban nemtudok mérni. De ha mérsz 3850AGP- vel, az már hasonlítható lesz úgyis. -
válasz
jokeph #77726 üzenetére
GPUz, CPUz bizonyos verziói, némely konfignak bekavar XP alatt.
Win7 : okozhat ilyen régi teszttel képhibát, sztem nem a vidokártyád hibás. Erősebb gépen is XP ajánlott (vagy 9x/Me, ha van driver), itt pld egy relatíve erősebb gépen, de szintén XP alatti combosabb eredményem.Jut eszembe, Te már láttad az abszolút világcsúcsomat 3DM99- el, mely pont HD3850- el született - [link] - nem-nem Photoshop, ennyit dobott a gép valóban, ezt űbereld.
-
válasz
jokeph #77717 üzenetére
A HD3850 még talán ma is használható böngészésre, erős procival, mivel gondolom a YT VP codecet nem gyorsítja hardveresen. Retro kártyának meg vadállat, AGP- sben pedig a legjobb.
Amúgy jó hogy mértél sort alapórajelen, jó viszonyításra hogy tuningolva mennyire fut fel. Én csak tuningolva mértem, alapórajelest lusta voltam
Csak prociban van alapórajelesem, a R9800 ott is @398/351 ( pld [link], [link] ) hogy viszonyíthassam a P4- hez.
-
válasz
jokeph #77711 üzenetére
Szép, precíz ! Úgy látom minden kompatibilis a kiíratási háklimmal. Def órajelekhez képest pedig jó eredmények.
Két dolog :
- a 3DM99 esetén azért kaptál alacsony eredményt mert a VertSync- et nem kapcsoltad ki a driverben, ez a teszt még nem lépi ezt át, és nem a valóssal számol, hanem amennyi képkockát a monitoron is látni.
- a 3DM2000- es képernyőn pedig a második CPUz ablaka hiányosan látszik(nem gond, másik képen ok), ez a CPUz hülyesége, hogy a képernyőn mozgatáskor nem jól szinkronizálja a tartalmat. Megoldása, az egész képernyőre ki kell nagyítani egy másik ablakot, pld TComm- t, majd vissza a tálcára, az frissíti a képtartalmakat.A félmodern 06 pedig szintén szép eredmény
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #77709 üzenetére
Ahogy nezem, az E5200 ennek a T9500-nek elegge a parja teljesitmenyben, szegmentalasilag pedig, a T9500 elegge a teteje, az E5200 pedig elegge az alja a csaladnak.
-
válasz
jokeph #77686 üzenetére
A 2006- ost nem futtattam már, esetleg erős C2D/Q procival érdemes, nagyon procilimites, főleg ilyen gépen. Az E2220/R9800- at még a 2003 is jól megfogja, látszik a képmentésemen is. Core ix vagy Zen- el már jó a 06 is
. Esetleg még Phenom-II vagy FX+erős VGA, de az is csak erőlködik vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen autót vegyek?
- Xbox Series X|S
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Eredeti játékok OFF topik
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged