- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #7604 üzenetére
Jó. Ha egyszer sikerül rendet tennem a szobámba, akkor utána készítek egy listát a felesleges cuccokról. Megjegyzem többen várják már... Egyszer képekkel ilusztrálva (egyszerűbb lefotózni valamit mint megnézni, hogy ténylegesen mi is azalapon) elkezdtem a logoutra felrakni az efféle cuccokat, de az egyik moderátor elkergetett. Mondván, hogy nincsenek megengedve az ottani hírdetések (igaz azt is elismerte, hogy tilva sincs. )
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #7427 üzenetére
Nem tudom, egyelőre én is csak találgatok. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy kinek mit sikerült feléleszteni, ha egyáltalán foglalkozott már 486+Win2000 kombinációval. Ahogy nézegettem a Voodoo5 5500-nak is van ilyen PCI-os változata. De Voodoo-val még sosem találkoztam, így az is lehet, hogy az nem is az volt.
-
válasz
Ranagol_5 #7076 üzenetére
Ez Barton magos MP?
Nekem volt ilyenem (azaz XP-M néven) és brutálisan húzható volt. 2,9ghz-en még volt bootscreen, és stabilan 2,6ghz-en használtam 1,7v-on. De csináltam profilokat egy progival (sajnos nevére nem emlékszem, valami FSB valami feszálltíás meg szorzó is ment XP alatt). 2,2Ghz-et ment 1,4v-al, azt hiszem 2ghz 1,45v a gyárija. lockmentesen.
Haveromnak adtam el, és lehet visszaveszem mert kár volt eladni. -
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #6970 üzenetére
Hali Ranagol_5!
Ma voltam a postakicserélő/vámhivatalban. Kiderült, hogy az volt a gond a csomagommal, hogy a számlán nem volt feltüntetve a postaköltség. Ugyanis ÁFÁ-t kell fizetni minden olyan értéknövelő tételért ( postaköltség, biztosítás, stb... ) amiért te is fizettél az EU-n kívüli személynek! Mivel számlát nem tudtam mutatni, így egy díjtáblázat alapján a vámtiszt felszámolt még valami 25 USD postaköltséget ami után is meg kellett fizetnem az ÁFÁ-t. Vagyis két postaköltségnyi ÁFÁ-t fizettetek ki velem a csomagra. Cserébe kb. 5 percen belül a kezemben volt a csomag... na erre varrjál bélyeget.
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #6962 üzenetére
De igen. Néha előfordul, hogy ráteszik a mancsukat egyik-másik cuccra.
Most is van egy valamim valahol a pesti postakicserlő üzem vámrészlegénél. Ehhez a csomaghoz most épp számlát kérnek ( ami persze benne van a csomagban ). A legjobb az, hogy összesen annyit közöltek velem, hogy az "USA-ból jövő 0,300kg-os SZTGÉP ALKATRÉSZ". Egy tucat ilyen csomagom van útban felém. Persze lehet valószínűsíteni, hogy mégis melyik van ott, de azt épp tegnap hozta meg a postás.
Szerencse (
), hogy hétfőn reggel épp pesten lesz egy pár órás dolgom, így meló után benézhetek a hivatalba is. Talán hajlandóak lesznek a paypal-es fizetések alapján odaadni, levámolni a cuccost... Ha nem, akkor megy vissza USA-ba. Ugyanis nem tudom pontosan miről van szó. Illetve most épp csak olyan 50 dollár alatti cuccok tartanak felém... azt meg kibírom ( értsd: több pénzbe/időbe kerül utánjárni a dolognak. )
Tisztára úgy működik ez a hivatal mint a worlukok. Azt hiszem ez az a népség amelyik időnként előbújik a föld alól és elragad egyet a felszínen lakók közül. ( lásd. pl. Az időgép című filmben. )
-
válasz
Ranagol_5 #6829 üzenetére
A te esetedre _sokkal_ jobban illik az hogy "nem kötelező olyan típust".
Egy feszstabnak 3 lába van. Általában a lábak sorrendje azonos. Így csak a megfelelő paraméterekkel kell helyettesítő típust nézned. Amíg egy 12-14 lábú, egyáltalán nem szabványosított ic az estek többségében nem csereszavatos semmivel.
Próbálj csak a kevésbé noname STK ickhez helyettesítő ic-t találni
-
válasz
Ranagol_5 #6827 üzenetére
Azért ne haragudj, de egy feszültségstabilizátor gyakoriságát ne hasonlítsuk egy 2*3w-os sztereo ic-s erősítőhöz. Amivel a boltokban sose találkoztál (én tea márkájú ic-t még nem láttam ugyanis hangkártyán kívül).
Kiforrasztani lehet persze, és átrakni másik kártyáról. De ennyi maximum.
-
-
Dezike
tag
válasz
Ranagol_5 #6820 üzenetére
Akkor kezdj el meglepődni !
Mivel a GPU számára szükséges üzemfeszültséget régóta PWM (Pulse With Mode) szabályzókkal állítják elő, a kapcsolás jellegéből adódik az impulzus szerű feszt vmivel ki kell
simogatni. No itt lép képbe az úgy nevezett LC tag, ami réztekercs + kondenzátort jelent.A te kártyádon van-e konkrétan nem tudom, a mai vidkarik és alaplapok viszont hemzsegnek tölük. -
-
-
törölt tag
-
-
-
snake1977
őstag
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #6355 üzenetére
Cserélni nem akarok. Egyébként az MSI K7D Master-L szerintem jobb minta a Gigabyte GA-7DPXDW+. De az én K7D Master-L lapomon törött a flash IC foglalata, főképp ezért érdekelne egy másik ilyen lap... Na meg ha jól tudom, akkor Te a Vatera-ról vetted a lapot és az egy zöld NYÁK-os változat. Lehet, hogy azon már a C0 verziós chipset van, mint a Gigabyte lapon.
Az Athlon MP processzorok 133MHz-es busszal készültek. A 2800+ is.
-
-
válasz
Ranagol_5 #6143 üzenetére
PCI-X-es csatis a vezérlő de én PCI-ban használom 2db 68pines csati van rajta meg egy 50-es szal elég profi cucc, csak sajna RAID-et nem tud
nem bővíthető rajta a cache...
Van egy másik kártyám, azon SD ramot lehet belepakolni, na az kemény kártya, vagy 5centivel nagyobb a GUS-nál isazon már 3 68pines csati van
-
válasz
Ranagol_5 #6069 üzenetére
A 4 az valahogy nem az igazi... az épületek túl színesek, túl textúrázottak, a fafűrészetben a fát túl gyorsan deszkává aprítja a csákesz, ha elfoglalsz az ellentől területet az épületeiből szinte semmi nem marad meg nyersanyag neked, a faültető amit ültet fát, mind ugyanúgy néz ki, és ez miatt nem annyira tetszik, bár még mindíg jobb mint az 5
-
-
-
snake1977
őstag
válasz
Ranagol_5 #5922 üzenetére
Szép kis eredmények!
Én ettől ihletet kapva benyomultam a biosba és kissé meghúztam a kingmaxomat, és itt sajnálattal vettem észre hogy a gigabyte is egy k....ög!Nemrég bios-t frissitettem, most észrevettem hogy egyedül a clas latency-t tudom már csak állitani, az öszes többi lehetőség eltünt a memória beállitások közül!
910-re húztam a memóriát, 240-es fsb-t kapott a proci, single channel-ben mértem mivel csak a kingmaxom 800-as, a 400-as xerox néha 400-on is alig indul el, muszáj lesz vegyek egy másik 800-ast a dual channel miatt.Viszont késleltetésben egész jó eredményt produkált.
-
-
-
snake1977
őstag
válasz
Ranagol_5 #5857 üzenetére
Ranagol! Először én sem értettem a jumperolást, mert igen id-tlenül oldották meg, de lehet még most sem értem
bár a 233mmx-et már sikeresen beállitottam vele, de hogy tuning alatt hogy fog menni,vagy jó e lesz ott is a jumperolás..az majd kiderül.
Peti látnod kellett volna a gef2 mx400-asom, 8cm-es lapos ventit tettem rá, az nagyon baró volt lazán meghütőtte, ami kellett is, mert valami noname kinai kártya volt és úgy melegedett mintha villanyrezsőnek készült volna
DarthSun látom a te gépedben vannak még kihsználatlan tartalékok
-
válasz
Ranagol_5 #5838 üzenetére
2 PCI-os VGA karim van, mindegyik Matrox Mystique 4MB, az egyik alapból 4MB a másik 2MB+ rá lett pakolva még 2MB, tehát lényegében mind a 2 tök ugyanolyan
ilyenek
elvileg tudnak 3D-t is... hááát nem tudom. bár a 3Dmark99 lefut, és qrva gyorsan is megy rajta de csak fehér a textúra, viszont az poén hogy 64bites a memóriavezérlője
állítólag ez volt a leggyorsabb 2D-s kártya, és a képe is hihhhetetlen szép.
s fontos megjegyeznem, hogy BÁRMILYEN lapban elindul amin van PCI, ment ez már 486osban, de volt hogy a 4giga fölé tekert E8500-am mellett dolgozott, bár a Vista már nem ismeri fel, de pl a PCIe hibás S939-es Abit lapomba is ezt rakom mindíg ha a 600MHz-es DDR1-es ramjaim akartam tuningolni -
-
snake1977
őstag
válasz
Ranagol_5 #5786 üzenetére
Nekem 2megás volt, integrált 2x512 plusz bővithető 2*512 -el.
Univesa driverrel használtam sokáig, az s3 trio-t nem próbáltam ki hozzá lehet nem szivtam volna annyit?PCI-osban talán aTi 9200-ast találsz még itt a ph-n, bár ha jól emlékszem a geforce 6200-asból is jött még ki szimpla pci-os verzió.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Ranagol_5 #5439 üzenetére
Szerintem bacsis beveti a lekvárt és úgy tuningol, akosf meg elkezdi átforrasztgatni a lapját és előszedi glicerint.
Hajrá-hajrá! Győzzön a jobbik!
Szerintem is a Tualatin a nyerő egyébként, de majd elválik.
(#5428) peti_s: Nálam is volt fent Win7 a PIII-on 512MB memóval és vígan eldöcögött. Ráadásul csórikám a leglassabb winyómat kapta, egy 10 GB-os 5400 RPM-es Quantumra toltam fel, mert a 160 GB-oson az XP van a 40 GB-oson meg az adatok vannak (ezek nagyjából ugyanolyan gyorsak, 7200RPM-es HDD-k). -
-
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #4770 üzenetére
nincs már meg a doboza? vevő lenék rá
látom megvanmennyi?
kérlek gondold át mielőtt nemet mondanál
Van TI4400 Deluxe-m V8440, full dobozos cd-s mindene megvan vadzsi új állapotban
a V9950 Fx5900ultrám is full dobozos gyári tartozékos eredeti számlás kiszerelésű
a V9999GE-m is full dobozos minden tartozékos..
a V8440-hez ninc semmim... nálam nagyon jó helye lenne -
-
-
Rive
veterán
válasz
Ranagol_5 #4285 üzenetére
Ha ki tudtok dolgozni valami szisztémát a teljesitmény/terhelés viszonyok vizsgálatára - pl. egy program teljesitménye a háttérterhelés függvényében, egy vagy több procival - nomeg megcsinálod a tesztet 256/512/1M procikon is, akkor kölcsönadom, ami van. Egy kis szervezést igényel a dolog mert a nagyvas most nem nálam van és két 1M abban állandó lakó.
Memória milyen kell a cuccba? Van elég?
-
Rive
veterán
válasz
Ranagol_5 #4275 üzenetére
A PPro biztos nem. Arról hiresült el inkább, hogy a 16 bites móddal nagyon hadilábon állt. A memóriakezelése volt olyan, hogy 32 helyett 36 bitet lehetett elérni, de ahhoz is trükközni kellett.
Ha jól emlékszem, akkor az egyik Cyrix procc volt az, amibe bepakoltak valami 64 bites utasitást. Aztán az égvilágon semmi se használta. De nem biztos, hogy jól emlékszem.
-
válasz
Ranagol_5 #4191 üzenetére
Sajnos ők már csak ilyenek. Mi ismerőssel vettünk egyszer microatx házat.
A történet pontosan az volt, hogy ismerőssel odamentünk: kérjük a legkisebb atx compatible házatokat. Srác körbenézz...van egy lefoglalt microatx ház, de nem jöttek érte. Megnéztük, okés, elhoztuk.
A foglalás kb ennyit ér náluk... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest