- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98970 üzenetére
Mindenesetre ezekhez az 1999-es gamekhez nem árt egy 400 mhz fölötti processzor.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98968 üzenetére
Néha be szoktam tenni egy K6/2 500 mhz procit ebbe a lapba, csakhogy azzal a procival egy csomó 96-97 körüli játék/videókártya nem működik normálisan, ezért inkább a Cyrixet használom állandó jelleggel abban a gépben.
Közben sikerült az NFS2-t is bebűvészni. Az olyan 25 fps körül táncol, de ezt nem nagyon képes átlépni. Hogy a proci, vagy a videókártya miatt, azzal kapcsolatban inkább nem tennék jóslatot. Arra nem jöttem rá, hogy a felbontást hogy lehetne benne állítani, szóval az 640x480ban futott.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98966 üzenetére
6x86mx @ 100x2.5
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98963 üzenetére
Siker!
Valamelyik verzió véletlenül elindult.
Hogy hány fps, azt rád bízom. A cyrix miatt a gameplay nagyon szaggat. Szüneteltetve a játékot az fps ránézésre felmegy 20 fölé. 800x600ban futtattam, ahogy kérted. A kártya 50@55 mhz-re van húzva perpillanat.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98963 üzenetére
Lehetséges, hogy én vagyok a hülye hozzá, de mivel a Croc, az Unreal Tournament, és kb 20 másik játék rendesen megy, ezért az agytevékenységem által létrehozott környezetet megfelelőnek ítélném.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98961 üzenetére
Azt próbáltam. High Stakes (USA) (En,Es) (Rerelease) (20000229) (Alt).
Van még itt egy EN/ES image. Azt még megpróbálom. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98958 üzenetére
Íme az eredeti nfs4 Voodoo Rushon.
Tovább nincs -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98958 üzenetére
Már közben az 5.-ok nfs4et próbálom ki rajta... Ez konkrétan win xpnél régebbi rendszeren már nem is megy, mert valami keleteurópai vérpistike így gondolta szarrá modolni.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98956 üzenetére
Az nfs2-ben semmi ilyesmi nem volt, jött két exe, az egyik a glide módhoz, a másik a software renderinghez. A 4-ben csak egy exe volt, ami elcrashelt a rush glide3x.dlljétől. De ez utóbbiból mindjárt keresek értelmesebb verziót.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98954 üzenetére
Kipróbáltam a need for speed 2-t, az is lefagy. Ezúttal a 3dfx logó kirajzolását követően azonnal:
Valószínűleg a need for speed sorozat fejlesztői enyhén értelmi fogyatékosak lehettek. Lehet, hogy régebbi driverrel menne, de nincs hangulatom visszatenni. A 4-et az eredeti telepítővel mindjárt kipróbálom azért.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98951 üzenetére
A felpatchelt válzoat bezárás/részletekig jut, vagy állórafagy tőle az oprendszer. Mindjárt nézek valami eredeti változatot, az talán mutat némi életjelet.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98951 üzenetére
Utánanézek. De erősen kétlem, hogy akár 640x480-ban is jól fusson.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98907 üzenetére
Az csak a kevésbé megtartós negyede
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98843 üzenetére
Olednel speciel egyaltalan nem banto, hogy a monitorkeret helyett fekete pixelek vannak. Azon lepodtem meg, hogy 4:3 tamogatasa van, pedig sok racio manapsag mar ebben nincs.
Az erdekes lenne, ha 1:1 modot tamogatna, mert az kb egy 12”os kepet adna, arra crt emulaciot adva szvsz nagyon hasonlo kepe lenne egy 14es crthez. -
válasz
Jöhet, de sztem a Samu mérnökei csak néznének ki a fejükből, mint a vett-malac, egy ilyen felkérésre
-
envagyok
veterán
válasz
Na...
Jól vagy? -
válasz
FoxiestFox #98822 üzenetére
P-III, abban karcolnia kell rendesen, lehet volt esetleg valami szoftveres gond, ahogy Pikari is írja. Intel is van nálam retro gépben, de asszem ez csak 10Mbites(de lehet gyanús hogy már 100, mivel PCI csatolós), meg drivert vadászni hozzá is művészet volt.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98822 üzenetére
Lehet, hogy ott valami ütemezővel kapcsolatos gond van.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98817 üzenetére
Mire számítottál? Jön az interrupt pár kilobájtonként, amire ki kell másolni a hálókártya dmajából, bele az explorer.exe címterébe, ami kiküldi a fájlrendszer irányába, ami bemásolja a lemezvezérlő dma bufferébe... Ez nem olyan dolog, amit a pentium1-ed szeretni fog.
-
válasz
Újkeletű gigabites routeren igen, ->régebbi 10/100- as switch vagy routert kell kötni az újra, aztán arra retro gépet, kiosztja a DHCP- t a modern, aztán megy mint állat. Ezek az RTL- ek a leggyorsabbak. A 8029 meg Win3.11 alá pld, az 10Mbit, de alapból műkszik.
A nem RTL chipesek is életre kelthetők, de azokkal nagyobb a xopás általában. -
válasz
FoxiestFox #98815 üzenetére
RTL8139 chipesek. Pld Planet és Micronet is van 98- as gépben nálam. Nem is emlékszem, a 98 alapból nembiztos hogy tartalmaz drivert hozzá, de pld itt is van.
-
envagyok
veterán
válasz
Én rtl 8029 -est használok, azt alapból felismeri.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98815 üzenetére
Realtek RTL8139 / 8169
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98782 üzenetére
Ugye…
dos alapvetoen olyan frissitessel megy, amit a hw ad, nehany kartyanal lehet jumperelni. Minden tipikus felbontasnak megvolt az elterjedt frissitese, igy ha ettol probalsz elterni sokfele gondod lehet, mert nincs semmi sem felkeszitve erre.
Vga, 320x200 - az 640x400 70hz lesz kimeneten
320x240 - 640x480 60hz
640x480 - 640x480 60hz
800x600 - ez a legtobb kartyan 56hzMeg vannak ilyen mindenfele egzotikus felezett felbontasok, de azok altalaban a duplazott kimenetnek megfelelo frissiteset hasznaljak. A meg egzotikusabbak meg ki tudja…
Epp ez a “szep” a dosos kimenetben, hogy ahany kartya es felbontas annyifele kimenet.
Kesobbi univbenel mar lehetett frissitest tesztelni, de a kimenet eleg osszevissza, ott sanszos, hogy az univbe is tamogatott mar vmi forceolast, de ezt sose probaltam. -
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98782 üzenetére
Van is, meg nincs is
Ha VBE 3.0-at tud a kartya, akkor erre van "szabvanyos" hivas, amivel az alkalmazasok be tudjak ezt allitani. Volt eehhez valami unirefresh vagy vberefresh vagy vbehz vagy unihz vagy valami hasonlo nevu cucc, ami TSR-kent benn ul, es megprobalja atallitani a Hz-t, ha felbontasvaltas tortenik. Nem mukodik minden jatekkal, nem mukodik minden kartyaval.
Szerk: ha nincs VBE 3, akkor minden VGA chipnel egyedi az a mod, ahogy ez beallithato. Abban az idoben, senki se tekergetett hertzeket.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98773 üzenetére
Bocs, elírtam a típusát
CM813 Plus
És a barátomtól van, + szeretem -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98773 üzenetére
Jol gondold meg… itt pro crtvel vetik ossze
[link]
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98772 üzenetére
Bootolhatsz ugye pl CloneZillat (ez egy minimal linux, amiben van klonozas, menuvezerelt), illetve, van a kis dosos Ghost, amit ha raraksz a bootcdcdre, amivel DOS-t bootolsz, akkor ez a klasszikus szoftver, 20+ ev tavlatabol is tudja ezt
En ezzel mentettem anno is.
En networkrol bootolok a menteshez, es halozatra ment a ghost. De ez, mar ilyen luxus megoldas
.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98768 üzenetére
Utánsnéztél a CM814Plus moncsinak?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98766 üzenetére
Isten latja lelkemet, 14-17es crt akartam a sarokba a munkahelyi setup melle
Csak amikor rajottem, hogy egy jobb, ide passzolo asztal 600 eur, akkor keztem gondolkodni, hogy lehet megis az aktualis frontendhez kellene hozzailleszteni, a 170 euros ossc olcsobb volt, es hat igen az oled meg a studiomonitor meg olyan kepet es hangot ad, aminek kozeleben nincs semmi a 90es evekbol. Szoval marad a kenyelem egy idore, de 750 (+import bunti) nem tervezek scalert venni
Ha talalok olcsobban vmi hasznalt asztalt, akkor eloveszem a crt otletet megint, de ez igy most tetszik.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98766 üzenetére
Jó vicc
Csak épp nem igaz
9 crt monitorom van, de nem sikerült utolérniük még a kínai skálázót sem, nemhogy egy ossc-t.
Nézni hogy jé, képcsöves moncsi, kb annyi.
A Hitachi monitoromnak nézz utána, mit tud (CM813 Plus), de messze nem hoz egy Oled szintet jó skálázóval.
Persze ez csak az én véleményem -
válasz
FoxiestFox #98745 üzenetére
Király a V2 SLI híd, ilyet még nem is láttam, csak flex-kábelest.
-
petakpa1
őstag
válasz
FoxiestFox #98754 üzenetére
Anno az ezredfordulón ezt a két játékot az alábbi konfiggal játszottam:
Asus TX97-E lap
Amd K6/2-450 @ 500
128 MB SD ram
Tseng ET6000
Voodoo2 12 MB
SB PCI128
Realtek hálókari
Maxtor 30 GB HDDA gép máig megvan, de fel lett kicsit turbózva
Amd K6/2+450 @ 500
256 MB SD ram
Voodoo3 2000
Sil3114 Sata vezérlő
Kingtson 64 GB SSD.
Viszont ezt a gépet ma már nem teszem ki nagyobb terhelésnek. Anno 98-2003-ig ez volt a fő gépem volt használva rendesen, ma már jól megérdemelt nyugdíját élvezi a polcon.
-
petakpa1
őstag
válasz
Ha esetleg lesz ebből a Q3 vagy UT multiból valami írjátok be ide és megpróbálok csatlakozni, igaz nem vagyok egy túl jó játékos.
Egy kigyúrt Athlon XP konfig elég ezekhez ugye? -
Francia91
veterán
válasz
Nekem jelenleg a két db Socket 462-es gépnél korábbi konfigom nincs.
Egy Socket 775-ös van, benne átalakított Xeon X5460-assal és 2x4 GB DDR3 RAM-mal, majd valamikor jön bele Quadro kártya. Épp ennek az alaplapjához CNC-ztünk most rendes vörösrézből chipset bordát, amire megy egy 40 mm-es venti, mert a gyári alu passzív borda (a képen Gigabyte felirattal) forró a 120W-os Xeon proci alatt
Meg egy AM3-as, Phenom II X4-essel, azt is kukáztam, majd építgetem szépen, Vista megy ráEz az AM3-as kukázott gép
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
FoxiestFox #98702 üzenetére
18 éves GTA:San Andreas mentésemet folytattam és rájöttem egypár dologra. Mint például hogy miért akarom leiltiltani a core 2 duoból az egyik magot és miért jó néha 30 fps-re lekorlátozni a játékot hogy mennyen egypár challange mert a timer frameratehez van kötve. Szóval szuper volt.
-
Francia91
veterán
válasz
-
sidi
aktív tag
válasz
386SX-en Bumpy és JBird, ovis fiam miatt játszottam
Ezek egykori kedvenceim, főleg a JBird
Nagyon jó most is, az alacsony felbontású DOS karakterek és grafika is nagyon tetszik. -
válasz
Az elmúlt két hétben készülgetek bacsis következő podcastjára: Warlord Mac IISi-n, Warcraft egy Performán és most raktam fel a Quake-et egy Power Mac-re. Vajon a G4-re mit lehetne fellapáotlni? UT 2003 jutott elsőre az eszembe.
-
Francia91
veterán
válasz
A Socket 462-es gépemen én játszok (az egyiken a kettő közül)
Most Wanted-et tolom rajta -
arn
félisten
válasz
A winxp korszak utani jatekok jo esellyel futnak modern gepen is, mindenfele emulatorozas nelkul. Azokat a gepeket szinte elo se veszem, beragadtam a 90es evekbe
-
jokeph
nagyúr
válasz
Soltek mini gépen (nForce 2 IGP+SPP és ALC650 a-lé nVidia Soundstorm) nyomattam pár kört az RTCW-vel (origi, no patchek), a GF4MX IGP-vel, jól vette az akadályt 1024*768-on. 1600*1200-on azért belassult picit.
A HD6850-et napira használtam amíg fel nem adta a harcot, napira jelenleg egy HD7870 van bent, ezzel kompomisszumosan, de el játszogatom az SC2 mulit is, R3 3300X-el megtámogatva.#98700DarthSun: HD3870-ből szög ugyanez van, 2600XT-ből egy Asus piros nyákos. A GTX 285-től sokat várok ám.
-
envagyok
veterán
válasz
Hú én sokat..
XT-től i7-3970x+gtx690-ig.
Ott sz újabb gépen i7-8086k + adus maximus lap + Radeon VII néha Geforce Titan XP Star Wars Edition, de csak netezek azzal.
Crysist, Crysis 2-est, Far Cry-t végigjátszottam tavaly.
Most Doomnál a 3. Pályán tartok, Doon3-ba is belekezdtem.
Call of duty-ból a modern warfarig minden végig lett tolva, s kövezkezőnél megakadtam.
Elkezdtem a kém csajost, mafia a versenypályáig megvan.
Neha q3 multi, sokan nyomják, néha szilveszterkor osszedobok 4-5 konfigot, az utcabeli kölykökkel csapatjuk.
C64 wizard of wor, impossible mission, superpipeline, boulder dash, defender of the crown
Sajnos kevés az idő, sok a tennivaló, ezért lassan haladok.
DOS-ra fogok majd ráállni most jobban. -
válasz
Mostanában végigjátszás nem volt, de a pontgyűjtés mellett gamelgetek is pihenésképpen, olyan belejátszások, elejéről, vagy régi mentés alapján belépve magasabb trackbe.
DOS : Doom, Arkanoid, Bats, SCommander, Tyrian, BMachine
Win : Unreal1-Tourn-4, Quake-s, Doom átiratok, RTCW, SSam1-2 és HDs verziók
stb, csak hirtelen gyorsban soroltam.Ja és mivel kedvencek, ízlett
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98665 üzenetére
hypersnap 6
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98622 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy ne csinaljak, csak a miertekre voltam kivancsi, megerteni a motivaciot.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98614 üzenetére
Nincs sok ertelme, mert swesen sokminden emulalhato. Ez a pontosan korulhatarolhato gep, mint fogalom a dedikalt hwekkel mar amugy is egy kiveszoben levo fogalom, a kozeljovo gepei egyre inkabb tobb eroforrasbol oldjak meg a feladatot, es mellekes, hogy az a hw fizikailag hol van (lsd ai modellek).
Retrozasbol valoszinubb egy olyan scenario, mint az a multkori gusos megoldas, hogy egy retro interfacen keresztul kommunikal vmi modern hwel, es a modern hw allitja elo a kivant jeleket, amit a retro hw regi hwnek erzekel. Ha ezt atulteted modern gepbe, lenyegeben egy shortcutot csinalsz, total felesleges a regi hwreszeket belekavarni.De azt hiszem itt is kell a motivacio, es a hobbiszemlelet, mert ezek a megoldasok nem csak modern de regi tudast is igenyelnek, lenyegeben nagy komplex projektbol egy keves embert erdeklo nehezen monetarizalhato kimenetet kapsz. Igy kodolva van, hogy ezek a retro megoldasok mindig is vmi barkacsszintu dolgok maradnak (mint az ossc).
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #98621 üzenetére
Az alapból nem megvalósítható, általában 2 chip a plafon ha komplex chipekről van szó a programozhatóság miatt, mindezt 25W-os TDP keretből megoldva. Emiatt írtam, hogy nem reális a dolog csíkszélesség csökkentés nélkül, és akkor is 3 esetleg 4 fő chip lehet a plafon. Ehhez viszont drága 6 vagy 8 rétegű nyák is kellene, mert nagyon sűrű lenne a huzalozás is.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #98617 üzenetére
Ezzel csak az gond, hogy ennyi chipet megtervezni kisebb csíkszélességre nem kis költség, ezért realisztikusan csak újragyártást lehet megoldani, de nem minden esetben. Pl. ma már nincs 150/110nm-es gyártósor, 180/130/90nm-en gyártanak, néhol még van 250nm-es gyártás, de az már nem jellemző.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98611 üzenetére
Az a gond, hogy ezek nem hoznak ilyen jellegu erteket, inkabb mint egy szent dbkaja a templomban, ami miatt odatodulnak a nepek, hogy a regi hiresseg kis dbkajat tettem a gepembe, meg ha az emulator jobb is lehet.
Szvsz ertekesebb lenne, amit csinal, ha pontos replikakat csinalna, foleg a legritkabb dbokrol. Ugy szorosan kotodne az eredetihez, es annak hasznalhatosagaval, araval egyutt mozogna az egesz. Most legyartja az aktualis modern gepekbe levo kartyakat, amik szinten elavulnak, igy lesz egy ketszeresen elavult vas, amihez kell egy kevesbe elavult, az osszes kinjaval, hogy eletre kelthesd
-
válasz
FoxiestFox #98614 üzenetére
A mai csíkszélességgel kb elférne az összes retro cucc 1 PCIe kártyán.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98611 üzenetére
Örülnék ha elférne
De valahogy megoldom.
Amit írtam, azért írtam, hogy teljesebb képet láss.
Itt szerintem mindenkire kijelenthető, hogy létezik olyan retró hardver, amit szeretne beszerezni, jàtszani vele, de nem tud, mert nincs, vagy mert drága.
Nálam is hosszú a lista:
Amiga1200, pentium4 extreme socket478, nvidia gtx titan z, dfi intel 975, x58, x48, nforce 680-790i sli, intel nforce 590i sli, voodoo 6000, roland pc hangfal, régi jó àllapotú házak 80-99-ig, nvidia fx5800 ultra, abit otes kàrtyák, cms/ gameblaster, sound blaster 1.0, 1.5, turtle beach, soundscape, gus extreme midi/hangkártyák, s940 konfig, meg még sorolhatnám -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98595 üzenetére
Ok, de valasz mire? Nincs penzed az eredetire? Nem fut a program?
En ket fo okot latok, hogy az emberek retro gepet epitenek, pusztan a hw szeretete, szeretnenek vmit megepiteni, birtokolni ami regen nem lehetett, nosztalgia, stb. Vagy mar nem fut vmi, es ehhez kell vas. Ez egyik sem.Az keszito reszerol persze izgalmas, igazabol hosszabb tavon nem fenntarthato projekt, de a vasarlokat szeretnem megerteni, hogy miert adnak ki ennyi penzt vmi felmegoldasra. Rengeteg, regi nekem kedves hw van, de miert akarnam oket egy modern vagy felmodern gepbe belerakni oket, mit oldottam meg vele?
Mintha egy tmodell alkatreszeit kezdenem belepakolni egy teslaba.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98597 üzenetére
Nagy tévedésben vagy.
Én szeretem ezeket a hardvereket.
C64-est már 83 körül gépi kódban programoztam 8 évesen, amikor sokan még azt sem tudták, mi az, hogy számítógép, vagy a csattogós lepkét tologatták.
Nem befektetésből gyűjtöm a hardvert, ha azt tenném, már rég eladtam volna többszöröséért, mint vettem, de nem teszem.
1-2 számomra érdektelen hardvert néha meghirdetek, de a többit csak cserélem. Hogy ebből hogy érzed azt, hogy befektetésAzért, mert azt írtam, hogy jobb régi hardverben tartani mint a szar forintunkban? Ez tény.
Régen egy bölcs barátom azt mondta, hogy ha félregyanúsít valaki, az azért van, mert nem ismer a másik, és akkor magából tud csak kiindulni
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98583 üzenetére
Milyen típus?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98593 üzenetére
Miben jobb?
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98557 üzenetére
No offense, de nekem sincs jó kedvem, amikor fb csoportokban dobálják fel a kèpeket Amiga1200-al, 4000-el telepakolt szekrénysorokról.
-
envagyok
veterán
válasz
A kaját másnap kisz..od, a benzint elpufogtatod.
Mesteremberek már nem szégyellnek 10-20k/óra munkabért kérni.
Ezért én ott kezdtem spórolni.
Gyereknek ruhát ingyen vagy használtan olcsón, mert 1-2 hónap alatt kinövi, tönkreteszi.
Boltokban én vagyok a legnagyobb akció és kuponhős.
Régen apróságokért is kocsiba ültem, már összevárok mindent.
Autóalkatrészt kb fél áron veszem, mester helyett haverral cseréljük.
Utoljára amit így spóroltam, abból megvolt egy Roland midi modul.Én nem flexelek semmivel, azzal meg főleg nem, hogy nincs hely az asztalon. Azzal flexelnék ha azt irogatnám, még 6db roland midi modulom van.
Simán pár hónap alatt össze lehet spórolni. -
RollandCG
csendes tag
válasz
#98557 FoxiestFox
Ezzel egyetértek, mondjuk azért én szívesen megnéznék egy két fotót a high-end CRT gyűjteményedről+véleményt. pl. mit miért vásároltál -
válasz
Flex? Ne is emlegesd, meg kellene erősíteni a kertkaput. Flex, CO... Plusz-minusz lista:
De ebben az időben kénytelen leszek vagy tovább építeni a CNC-t
, vagy megint valami modern almás cuccot forrasztgathatok
. A 7200-as Powerhez megvan a System.
Tényleg nem is írtam, hogy kaptam egy Power Mac-et aminek annyi volt a baja, hogy megdeglett a vinyója, de amúgy szépen ballag.
Aztán van még egy döglődő G5-ös iMac a pincében
és a Quick Silveren is meg kéne oldani a System 9 bootolását, hogy ne csak OSX-et tudjon. Ott van a vinyón, de nem bootolja be valamiért.
Elég flexelősre sikeredett? Ez eddig 3
és 3
Ja és a multkori dual G5-ből kávésasztal lett a meetingelős fotelem mellett. Ami egy részről
Mésrészt amikor leesett a kollégáknak, hogy milyen drága kisasztalom van, akkor viszont
-
válasz
Végülis az árakra mindenki panaszkodhatna, esetleg akinek kimagasló a jövedelme, nem biztos hogy érdekli az infláció.
-
válasz
FoxiestFox #98553 üzenetére
Megrendítő látni hogy milyen mély-szegénységben él a kolléga
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98537 üzenetére
az aureal eleg haklis mas kartyakra, meg figyelj oda az isa timingra, bar nem tudom milyen lap (asusoknal gond szokott lenni)
-
válasz
FoxiestFox #98537 üzenetére
Ha jumperes és csak 98 alá kell, akkor még egyszerűbb, megnézed Win alatt az eszközkezelőben hogy mit foglal a Vortex, és az SB- hez más értéket jumperelsz.
-
válasz
FoxiestFox #98532 üzenetére
Base220/IRQ5/LDMA1/HDMA5 vagy Base240/IRQ7/LDMA3/HDMA7 - ezeket látják biztosan a DOS címek, van amelyik lát IRQ9/10- et is, de érdemesebb az 5 vagy 7- re setelni. Win9x esetén futó prog/game esetén persze az oprendszer intézi, ott nem különösebben számít. Címtartomány hozzárendelődik az aktuális bázishoz, nem szokott ütközni, esetleg néha a hálóval, de általában megoldható átállítani.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98456 üzenetére
En anno, vettem egy Twinkly fenyfuzert (2016-2017 talan?) majd irtam XBMC-hez egy plugint, ami az XBMC-ben levo Boblight plugint bridgeli a cucchoz, es UDP-n sreameli a Twinklynek a kontentet.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98445 üzenetére
Nincs mit.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98443 üzenetére
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98441 üzenetére
Hazaérek küldök.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98415 üzenetére
en epp az ilyen csucsdbokat kerulom, zero nosztalgiafaktor es a dos borzasztoan nez ki rajta.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98418 üzenetére
Nem a hozzáértés hiányzik, hanem az alkatrészek beszerezhetetlensége.
-
válasz
FoxiestFox #98415 üzenetére
Neked az jön be. Régebbi technika, meg is hibásodhat. Kisebb alkatrészeket biztos lehet benne cserélni, de ha pld képcsöves lesz, vagy nagyfesz trafó...
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98410 üzenetére
Ha csak a kepet nezem nem hiszem, hogy barmilyen parameterben jobb lenne a crt. A nosztalgiafaktor az mas teszta, mert az meg mindig vonz, csak annyiba kerult volna egy oda passzolo asztal, hogy inkabb mas iranyba indultam el. Most gyk ugyanoda be tudom dugni a macbookot, mint a 30 eveset.
-
válasz
FoxiestFox #98410 üzenetére
Azt sajnálom hogy a modern kijelzők nem léteztek a 90- es években, pedig valahol olvastam hogy már 1900 környékén megvolt az LCD vegyülete, kísérletezgettek is vele, mágneses térrel. Erre valamelyik pihentagyú kitalálta hogy 1 elektronsugarat rohangáltassunk a foszfor céltárgyra, ennél primitívebb technika nem sok van. Ráadásul az emissziós sáv is alaposan kilóg a láthatóból, tetemes röntgenfotonok is szóródnak a szembe.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98395 üzenetére
Kisebbre veheted a kepet, ha az tetszik, meg rakhatsz ra overscant meg ilyesmi. En pixeleket akarok
-
válasz
FoxiestFox #98395 üzenetére
Persze, mert ha jól nézem a típus alapján, ez 34" UW monitor. Nyilván nagyobbak a pixelek, mint egy kisebb monitornál. CRT már a VA/IPS- től is sokkal gyengébb, ványadt kontraszt, fényerő, stb. Az OLedtől meg igen távol van. Valamint a szemrongálásban élen jár. Nagyon jó az a kép, persze nagy képátlónál nem 20centiről kell nézni.
Mondjuk OLednél én is tartanék a beégéstől. Állítólag egyik exkollégámnak a Hustler felirat OLed tévén beégett
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98360 üzenetére
Nekem mondjuk kimaradt pc-n a speaker csipogás utáni, és a live előtti korszak, de valahogy az SB16 nekem olyan sziszegősnek tűnik, úgy érzem , az sb pro2 után nem volt az sb16 nagy szám.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98352 üzenetére
Ez elegge osszetett kerdes. Az AWE64ben pl nem szokott mar lenni hanging note bug, ugyonakkor a kartyak kevesbe szoktak zajosak is lenni. Viszont teged nem erdekel a kartyan az MPU401 (igy ugye a bug se zavar) es CQM helyett OPL3-at hasznalnal. Az SB16-nal, azt hiszem, minnel kevesbe zajos, annal inkabb hanging noteos.
Illetve, azt hiszem, a 8 bites DMA bug sincs benne, igy nincs kattogo hang sem AWE64 eseten.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98349 üzenetére
Az is egy erthetetlen termek. Mivel ugyonugy Emu8k van benne, igy fizikai valojaban, nem tobb, mint egy AWE32. A regiszterek iranyabol, vagyis DOS alol AWE32-nek latod, AWE32-nek hasznalod, Windows alol viszont, nem 32 hang polifoniat tud (ezert 32), hanem 64 hang polifoniat (ezert 64), ezt viszont szoftveresen mixeli, hiszen a szintetizator a regi
. Tehat, mindazt, amit az AWE64 cslad tud WIndows alatt, tudhatna az AWE32 csalad is. Kerdes persze, hogy valaki meghackelte-e a drivert. Elonye lehet, hogy a DSPbol kigyepalt a Creative egy csomo bugot, viszont CQM van rajtuk OPL3 helyett. Szoval, inkabb mondhatjuk egy ujabb AWE32 mint onallo termeknek. Ugyonakkor, mivel elegge jol osszeintegraltak keves ASIC-ba a dolgokat, eleg nagy revizio ugras ez.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #98345 üzenetére
Azért a Gravis must have szerintem, mondjuk inkább a demók miatt, de ahol támogatott, és foglalkoztak vele (pl epic pinball) nagyon smooth és szép hangú vele a játék.
Illetve a Roland MT-32 és SC-55 is azért dob a minőségen elég szépet. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98304 üzenetére
Win98 ala a maga koraban nepszeru nerot tettem fel. Macen semmit, a rendesen mukodott, esetleg majd akkor ha az irt cd dos alol nem megy (ezt nem probaltam meg).
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98307 üzenetére
Hasznaltam meg regen WinOnCD-t
, de mino meglepo, ezt is megvehette a Roxio
. Az Adaptec EasyCD Creatort meg Windows 3.1-en hasznaltam eloszor, de szerintem, akkor nem volt meg benne a neveben az Easy, igy csak Adaptec CD Creator volt a neve.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98304 üzenetére
Macen, van liszenszem egy 9-es verzios Roxio Toast Titaniumom (link). Ez megy azon a gepen, amiben meg van iro. A filmnezos es a retropcben is van iro, ezeken linux alatt fenn van a k3b, a retropc-n windows alatt pedig, retro irot hasznalok. Oda van szinten regrol liszenszem Adaptec Easy CD Cretaorhoz (ahogy latom, nemcsak a Maces Toastot, de ezt is megvette a Roxio), illetve specko masolgatasra pedig a DiskJugglerhez van regrol liszenszen.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98281 üzenetére
Stimmel, CLV író kell (ami tud 4x-esen cd-t írni). Relatíve modernebb cuccok közül is van ilyen, pl lg 4082b, vagy 4081b.
-
arn
félisten
válasz
Ennek en is nekirohanok megegyszer, amit korabban probaltam ott az volt az eredmeny, hogy lemezt nem tudsz venni olyat, ami jo (pl 4x a legalacsonyabb sebesseg - de hogy ehhez hogy viszonyulnak a regi irok, azt nem neztem).
Vettem usbs irot, meg vannak regi iroim is, megnezem mindegyikkel. -
envagyok
veterán
válasz
Nagyon régi meghajtókkal vannak gondjaim, 25-30 évesekkel.
Pl. Mitsumi LU005, NEC-CDR4300A.
Van pár Plextor íróm, megpróbálkozok velük.
Illetve írható lemezekből melyik a jobb, egyik fórumban a Verbatim Metal AZO-t ajánlják. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #98271 üzenetére
THX !
Találtam egy csomagot, remélem megoldja, 2,1 GB-nyi.Közben bővült a PCI-e repertoár, Asus EAH 2600XT, Gigabyte HD5670 1 GB GDDR5 és egy Asus EAH 3650 Silent-al. Ez utóbbi úgy jött, hogy a passzív borda fordítva volt rászerelve, most a helyére tettem , úgy néz ki műkszik. Azért, megkapta a kedvenc ventimet.
HD5670 akcióban
HD3650 Silent:
így jött
Helyre téve:
Setup:Ez a 3 szépség meg várja a sorát:
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98199 üzenetére
powerstrippel tudsz generálni drivert hozzá
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98051 üzenetére
Ez alza, siman rendeld meg. Ha nem jo, visszakuldheted/visszaviheted, nem fognak faggatozni, hogy miert nem jo, nem fognak rabeszelni, hogy megis tartsd meg. Ebben, itt, nincs kockazat.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #98047 üzenetére
ez jó? [link]
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #97885 üzenetére
Biztos, mert Gigabyte...
Nem tudom, mások hogy vannak vele, én nem szeretem. Az aprón az elmúlt 1-2 hétben akármilyen lapot kerestem, a nagyja Gigabyte volt. Most vagy mert annyira strapabíróak, hogy a többi már elpusztult, vagy mert a többit mindenki jobban szereti, és csak a Gigabyte-tól akarnak szabadulni, azt nem tudom, de nem sikerült olyan holmit szereznem, amit szerettem volna
Nálam a megmaradt nagy márkák közül továbbra is az MSI a kedvenc, az ASRock a második. Ha nincs más megoldás, még az Asus elfogadható, de Gigabyte nem kell. Még az ECS-t és a Biostart is előbbre tartom...
Pikari és arn: Pont ezért pályázok alaplap téren inkább alsó házas, de minőségibb darabokra, processzor és VGA téren középkategóra felsőbb része a cél, ram-ból is az átlagos darabokra célzok. Nem egy adott korszak csúcsát szeretném gyűjteményi célból, inkább adott korszakok szoftvereihez, főleg játékaihoz használható gépeket, inkább a korszak végi hardvereket, akár egy-két generációval újabb vga-val.
Az adott korokra ez amúgy is jellemző volt. A Vista pl sokaknak (nekem is) kimaradt, XP-ről váltottam 7-re, mert egyrészt a gépem is régebbi volt (kivéve a vga), másrészt volt XP support bőven a Vista ideje alatt is. XP-s gépnek nekem használhatóbb most retróként is egy Vista korabeli hardver, és így olcsóbban, kisebb fogyasztással kaphatom meg ugyanazt a teljesítményt, felhasználói élményt.
-
Pikari
veterán
válasz
Lehet, hogy azért nem viszik el, mert személyes átvételre állítottad a hirdetést.
-
envagyok
veterán
válasz
Pedig az AM3-as ráadásul.
Ha Gigabyte fan lennék, vinném is gyűjteménybe.
Úgy gondolom ezek kb 10-15 év múlva fognak jelenlegi értéken kb 5-10k-ért menni.
Ha van hely, érdemes elrakni, ha nincs e-hulladék felvásárló simán ad érte 2-3000Ft-ot (lap kb 1300ft/kg ram kb 10000ft/kg, vga kb 3000ft/kg hűtés nélkül) -
válasz
FoxiestFox #97847 üzenetére
Állat, azért elfogott az irigység
Megjelenítésben, furcsa, de nekem eddig az Oculus Rift CV1 hozta vissza leginkább a CRT retro érzést.
Próbáltam újabb VR seteket is, de azoknak a CRT kijelzője említést sem érdemel.
A CV1 az OLED kijelzős, a felbontása klasszikus részleteket idéz(1080x1200), a fekete fekete, a dinamika tartomány akkora hogy teljesen kilépsz a valóságból. Gyönyörűen jön a rácsszerkezet mint a linkelt képekenPont mint a CRT-nél, ha azt figyeled látod, amúgy meg egy varázslat a képe.
Mindez megfűszerezve a HL Alyx-ben a retro szobával.
Egy igazi retros csak ott eltölt egy órát, ki-be kapcsolgatva monitorokat, megvizsgálva a kártyákat az asztalon, a szervereket.
Hozzá tartozik, hogy kb 3 éve kezdtem neki, de még nem játszottam végig. Minden egyes pályáját ki akarom elemezni, full retro feeling az egész. Nagyon régen nem volt ilyen játék, aminek nem várom a végét, tényleg csak az élmény ami miatt újra is újra nekiállok. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #97855 üzenetére
#97857KROK640: 2000-2003 LG Studiowork 520 SI - 15" 800*600@85 HZ, 2003-2015 Samsung Syncmaster 765MB 17" síkképcső, 1024*768@100HZ és 1280*1024@85HZ.
2015-2018 Samsung Syncmaster 204B - kakukktojás, 1600*1200@60HZ LCD és 2018-napjainkban is LG 24GM79G - 24" 1920*1080@144HZ, freesync HDMI+DP-n Radeon VGA-vaé és adative sync DP-n nVidia VGA-val.
Ezek a mindenkori fő gépeim kijelzői, időben nagyjából.A 60HZ-en futó CRT-től minden időben jojóztak elég hamar a szemeim.
-
válasz
FoxiestFox #97852 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #97847 üzenetére
A tuti CRT még semmi nem karcolta le az élről.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #96684 üzenetére
működnek, használok ilyeneket.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #96833 üzenetére
?
Azért létezik belőlük atapi/IDE is. -
válasz
FoxiestFox #96792 üzenetére
Én is gyanítottam, de azért reménykedtem. A CPU pont nagyon alacsony, másik mod kell, valszeg az érték tárolására a 3DM99- ben csak egy sima integert definiáltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- Intel I3-10100 / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest