- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Walter_White
senior tag
Nah egyre biztosabb hogy ez valami bug, kikapcsoltam az APM-et, és a Turbo Core-t,illetve minden energiagazdálkodást, C1E, CnQ.. és így olyan szépen tartja egyenletesen az 1.34V-ot és a 4ghz-t hogy csak na, igaz csak 1 percig futtattam, de az előző tuningbeállításnál mikor fixáltam mindent már az első 3 másodpercben droppolt:
Ugyhogy kisérletezgetek most hogy mi okozhatja ezt az egész kilengést.
Amugy reggel mielött olvastam volna a kommented, feltettem a most megjelent legfrissebb a biost 1.50-t és azzal is ugyan ugy ugrált a fesz\órajel is, tuningbeállításnál.
-
stratova
veterán
Gondolom elsősorban a felső 2P/ 4P Enterprise, Mainstream platformra koncentrálnak a klasszikus CPU-kkal. Ott ráadásul most kapták meg a a 2S Xeonok az Ivy Bridge architektúrát (22 nm, magasabb órajelek, max 12 mag 24 szál/CPU), ami elég szép löket lett.
S4S maradt Sandy Bridge 32 nm és max 8/16/CPU.
Itt lehetne némi keresnivalója Warsawnak.Ha esetleg a fenti területről felszabadulna némi kapacitás jöhetne egy utolsó frissítés HEDT-re, de az az érzésem addigra javában Kaverit nyomják majd asztali vonalon.
-
Peaceliker
addikt
Semmilyen kártya nem volt előtte.
Tápnak illene bírnia (530w os bq!)...leírom többedszerre is, nincs tuning.Nem nyúltam semmilyen freki beállításhoz, minden alap.
(#33024) Tomko78
Ahogy írtam is, nincs tuning, ala (3500as) órajel, turbó nélkül.
Eddig is ennyin ment, csak le volt véve a fesz 1,125-re. És tesztek játék, minden alatt stabil, csak néha (főleg terhelés nélkül, volt egyből indulás után) vol1-1 kékhalál vagy csak sima rr, vagy fagyás és rr.... -
-
laca000
őstag
Félreértés ne essék, látszólagos kirohanásaim ellenére NEM szidom az FX-et, hiszen a 8350-es az egyik valaha volt legjobb processzorom.
Ám rejlik még vastagon tartalék a CF és SLI rendszerben, aminek kiaknázásához már ez a processzor igen kevés.
Csak erről van szó.
És nem kel félreérteni, amikor erről a témáról beszélek, hiszen arról nem én tehetek, ha ezt valaki személyes sértésnek veszi(mikor nincs bántva), végül mindent másra hárítva támadólag lép fel, ráadásul a lényeget elbagatelizálja. -
Zaied
addikt
Valamelyik játék telepítésnél rákérdezett és akkor föl lett rakva...
A crysis 3 nál is kidobta és ott meg végkép nem értem mivel originsen keresztül lett telepítve és onnan is próbáltuk meg indítani és szerintem az meg nem öreg játék még is ugyan azt írta ki hogy 32bites alkalmazás és hogy így nem tudja elindítani... -
djculture
félisten
-
miresz
veterán
Nem találom a cikket,de olvastam,hogy az AM3+ -t 2013 vége 2014 elején ki akarják futtatni,és FM2+ platformban fog megjelenni már APU-ként. Ha jól emlékszem 1,2, 3 modulos,next gen. 2-es GCN igp-vel.
(#31556) dergander: Na ilyen nem lesz.
Csak APU formában lesznek,esetleg hibás IGP-vel Athlon formában,ahogy ismerem az AMD-t.
-
Az AM3+ alaplapoknal nem csak az Asrock, de minden gyarto alap szeriaja hulladek. A sok 7-es chipkészlettel kompatibilisként hirdetett Asus, Giga és tsai sem érnek semmit. Ami szégyen az az, hogy az Asrocknál nem képesek rendbe rakni még a 970 ext szériát. De hasonlót láttunk már más nagy gyártóktól is.
Ami a legfájóbb, hogy mATX-ben nem tudok mondani normalis lapot. A 890GM ugyan megy, de limitáltak a lehetőségei.
-
Gerisz
addikt
Volt még melette 2x2 Gskill ECO is. Úgy kezdődött a bajom, hogy tuningba fogtam az itt olvasottakon felbuzdulva és az IBT nem látott csak 6giga memóriát. A felét mint kellene. Ezután kezdtem el keresgélni a hiba okát. A hármas slot jó magában, az egyesben lévőt is látja, de ha sok memót használ egy alkalmazás akkor már hibába ütközik. Minden modult belepróbáltam a hármas slotba memeteszttel és rendben van. Estére még megnézem a procit is.
Sajnos most a Hardverker nem tud egyik lapból se hozni, uh. amíg türelmem van addig várok, mert azt a boltot szeretem. Ha lett új akkor meg ezt elküldöm nekik garba.A tigrisfogat imádnám, de "randa". Vagyis nem az én ízlésvilágom.
-
Tigi
őstag
-
miresz
veterán
Tudtam,hogy megtalálsz.
Erre mindig haraptok. Persze természetesen mindegyik gyártónak van jobb és gyengébb lapja (kivéve az Asus-t
) Na jó csak vicc,annak is van.
Tigi: Azokkal sokkal előrébb nem jutsz. De szerintem lee56 szívesen segít neked,vagy Malibutomi ők vágják a Giga bios-okat.
-
-
Ribi
nagyúr
Ja tényleg lehet, hogy be kellett kapcsolni és nem ki.
Csak én is emlékszem, hogy kerestem az amp beállítást és nem volt sehol.Taifa Díaz: hacsak nem zippelsz nap mint nap, akkor szinte mind1 milyen beállításon van a memó.
Nem durván memória igényes progit nem igazán érdekli a memó sebessége. -
Buci21
addikt
ebben a BIOS-ban bízhatok? elv Vishera támogatott 880G Pro3 cucc., vagy ha flashelem, elröpül a lap és vót nincs?
-
Jester01
veterán
Mivel konkrétan a turbóról volt szó, hogy miért használom ...
Nyilván ha letiltanám a magokat akkor nem kellene turbó.
Igen, két lépcsőben működik, a kisebbet 4.6-ra állítottam, tehát 4.8-on valóban 2 szál megy csak ahogy írtam.Igen, a feszültség az összes magra vonatkozik, viszont mivel a turbo feltétele az, hogy legyen 4 ill 6 lekapcsolt mag ezért igazából teljesen jó.
Én belőttem a feszültségeket amire kell. Ha kikapcsolnám a turbót a feszültségek ugyanezek maradnának, nem értem mit nyernék. Lenne egy fix 4.4GHz/1.39V beállításom ami most is megvan, csak most kevesebb szál mellett még 4.8-ra is felmegy.
-
Jester01
veterán
A turbo arra van, hogy ha kevés szálas terhelés van éppen akkor feljebb nyomja a frekvenciát.
Tehát ha agyonterhelem a gépet 8 szálon akkor 4.4GHz-en jár, ha csak 1-2 szálat használok akkor azok viszont felmennek 4.8-ra. Jó, ez kevesebb mint 10% de ha már van miért ne használjam ki.A lapok képessége nem tudom hogy jön ide, az APM-et a proci csinálja és a beállított TDP keretbe akar beférni akármilyen lap is van alatta. Ettől függetlenül vannak a különböző védelmek, mind proci mind lap szinten. Ha a lap nem bírja akkor throttlingolni fog akár van turbo/APM akár nincs.
-
Jester01
veterán
ki a fenét érdekel hogy mi van belül (maghő), ha ott történik a hőátadás, "odakinn".
A processzort érdekli. Az a külső hőátadás ugyanis azért van hogy a belső hőmérsékletet kordában tartsa. Persze, valamilyen kapcsolatban állnak egymással de ettől még a korlátok a belsőre vonatkoznak ami jelen esetben fontos különbség mivel a kettő között jelentős számérték-beli eltérés lehet. Ráadásul a belső sokkal gyorsabban tud változni ezért nem biztos, hogy jó ötlet lenne a védelmek működését egy külső szenzorra bízni.
És hogy miért mágikus a skála? Azért mert így a linearitásra nem kell figyelni és kalibrálni is csak egy pontra kell.
Kiolvasni éppen azért lehet, hogy tudd vele vezérelni a hűtést.
Kijelezni meg azért "kell" mert a kedves szakértő vásárló minden adatot tudni és állítgatni akar
-
Jester01
veterán
Éppen erről van szó, hogy pont a maghő számít a processzornak (direkt erre a célra tervezték!), és a valós külső hőmérséklet különösebben nem érdekel senkit. Mit zavar engem ha valahol a külső szenzornál megreked a hő vagy ha idiótán mér, amíg a processzor mag a gyárilag megadott működési tartományban marad.
Abban pedig nincs vita hogy a maghő nem a közismert hőmérséklet, úgyhogy ne gyere itt az univerzumosdival mert az csak akkor lenne érv ha ugyanazon a skálán mérne a kettő.
Pug: akkor az programhiba, nem tudok róla nyilatkozni.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nekem csak az arazas piszkalja a csoromet. Peldaul a 4.4 GHz-es 9370-es 250 kemeny angolt font, pedig csak egy 8350/8320-as atkeeesztelve es tuningolva ami 150 illetve 120 font. Nem mondtam volna semmit ha mondjuk az arcedula 170-180 font volna ertuk, de nem majdnem a duplaja.
Es kisekerben mar lehet kapni.
-
MiklosSaS
nagyúr
Igen. Elt5alaltad, sajnos az 5 GHz-es korszak elmult es rendesen vissza is sirom. Elhamarkodott dontes volt 3770K-ra valtani. Igaz bench-ekben van nemi elorelepes, na meg van par FPS-el tobb a jatekokban, de a lenyeg az hogy munkaban visszalepes volt. Nem tudom huteni 4.8 GHz-feljebb. Probalkoztam 4.9-5.0-val de 2-3 ora cpu-gyilkolas utan mar 90-93 fok, pedig skalpolva van.
(meg mindig nem vettem le az FX-es matricat a haz oldalarol
)
-
MiklosSaS
nagyúr
Feneket , imadkozni....hardverert...mar van penz a perselyben, lassan szaporodik.... kivarjuk a jovot....a 2011-es ujitast vagy ha lenne valami "kemeny" AMD, meg az Opteronban is gondolkodom....nincs meg a szimpatia koztem es az i7-kozott.
(#29317) ViZion : ezen besirtam !
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- sziku69: Szólánc.
- XPEnology
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged