- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
laca000 #30829 üzenetére
Amíg asztal alatt volt, engem sem izgatott a hang. De itt van mellettem fent, szal. nekem számít a hangerő.
Cserébe hajlandó vagyok kompromisszumokra is, mondjuk csak 1680-on játszom, szal. még bírja. Sajna ez a nyár eléggé szopó volt, így elmaradt a monitor fejlesztés... gagyit nem akarok, a Dell IPS meg nem fért bele, inkább elnapoltam. Utána viszont VGA csere is kell, fHD-ra 7770 szerény lehet néhol.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
laca000 #30751 üzenetére
De most nem a cpu erőröl van szó, hanem az épített vízről. Hidd el nekem, hogy egyszer kipróbálod soha nem kell levegős hűtés többet. Verem a fejem a falba ez miatt, hogy a két nyomi vga-t nem tudom betakarni fullcover blokkal, ahogy a 9600gt-vel megszoktam..... Pedig még 1 venti a radira és kuss van 45 fokban is...
És ha azt nézed, hogy 2006 óta van üzemben ez a vizem, nem is olyan drága...
De szerencsére választás van.Kinek-kinek szájíze szerint. Nekem ez jön be, neked amaz. Egy biztos soha többet léghűtéses rendszer... -
stratova
veterán
válasz
laca000 #30728 üzenetére
Én most az alaplap tápellátására (VRM) céloztam, de a te véleményedben is van logika.
Linuxon amúgy szokta valaki akár scripttel zargatni a cpufreq-et? Zajos vele (linux) a noti, én meg átültetném a Pentium M-re Windows alatt RMClockkal kitesztelt kis feszültségértékeimet. Nekiesek majd ennek, csak ha van valami bejáratott gyors megoldás, az érdekelne.
-
-
válasz
laca000 #29830 üzenetére
Csak a fűmezős területen, máshol teljesen átlagos és GPU függő, lásd a Blogomban a Crysis 3 Multi tesztet CF-el, ahol proci órajeltől független volt kb az egész, mert ott nincsenek füves területek.
BF3 Multi 64 fős nagy Mapek hasonlóan megterhelőek és CPU limitesek/intenzívek a min fps-s szempontjából.
-
válasz
laca000 #29827 üzenetére
A 2560-s felbontásra mondta, a képlet így áll:
1 monitoros rendszernél minél kisebb a felbontás annál több nafta kell, hogy kihajtsa a gépben dolgozó GPU rendszert, tehát 1280-ban sokkal jobban pörögne a cuccos, mint 2560-ban, mert az GPU intenzívebb.
Lásd pl: Letiltod az SLI-t, sokkal kevésbé fog dolgozni CPU, mint 2 GPU-val. -
=HG=
addikt
válasz
laca000 #29822 üzenetére
Te most csak kötöszködsz ! Nem érdekel sem a cr3, sem a 2560-as felbontás,(egyébként sem érinti a procit)..
24/7-be használom 4,5 Ghz-en 1,3V-al.. Ez nekem bőven elég.. Csak azért tettem be a képet, mert tényleg elég ez a lap a 8xxx proc tuningolásához...És a kép nem azért készült, hogy bizonyítsam az 5 Ghz stabilitását...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
laca000 #29819 üzenetére
laca részemről ez az utolsó írásom a témában
Na vedd személyeskedésnek, de úgy nem lehet vitázni, hogy a válaszaidban szépen elferdíted majdnem minden alkalommal amit a másik válaszolt neked.
Utoljára de mostmár szerintem legalább harmadszor:
Én azt írtam 25K+ lapok.
Ennél jobban nem tudom kiemelni.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
laca000 #29805 üzenetére
Ebben egyetértünk, tényleg kevésbé érhet csalódás, ha egy komoly lapod van, és nem megy a tuning, akkor nagy bizonyossággal tudhatod hogy a procid lusta. Ezt adom.
Én egyébként nem kardoskodom, és főleg nem 20K-s lap mellett, olyat senkinek nem ajánlunk itt 8XXX alá, főleg nem tuningra, ezt te is jól tudhatod. Én azt írtam 25K+ lapok.
Azt pedig számtalan példa mutatja a topicból hogy a 25K feletti normális lapok már jól bírják a tuningot. Ezért is vannak itt ajánlott, és nem ajánlott lapok, hogy ne érje csalódás az embereket.(#29807) Tigerteam
Már meg ne haragudj, de ezt magamra, és személyeskedésnek veszem.
Itt sarkítás csak abban történt, hogy a nem csúcs lapok lettek leminősítve, mintha nem bírnának semmi tuningot ami nem igaz, és én arra reagáltam.
A topic lakók használata mutatja, hogy a középkategória is teljesen jól teszi a dolgát tuning alatt is. Esélyes hogy többet ki lehetne hozni egy csúcs lappal a procikból, de 24/7-re a legritkábban használja valaki maxra kiélezve a prociját.
Az önigazolással egyetértek, valahogy meg kell magyarázni, hogy nemhiába költött valaki majd kétszerannyit a lapjára (amit valószínű ki sem használ)....Megvehetném én is a 40K-s lapot, de mivel ez is kiszolgál feleslegesnek tartom.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
laca000 #29801 üzenetére
Ok no offense.
De tegyük hozzá, hágy FX -et használtak eddig 5ghz-en a topicban? Pedig jópár embernek van bika lapja itt.
1..egy..uno..one..
Szóval vehet bika lapot, és akkor lesz mondjuk 10%-al több esélye az 5 gigára. De ez csak az én véleményem. a procin sokkal több múlik, ha az nem tudja, akkor lehet egymilliós lapja is, akkor sem fog menni. Ha egy 25K-s lapban néha néha elhasal 5 gigán, akkor esélyes, hogy egy csúcslapban finomhangolhatja stabilra.
De ez továbbra is csak szubjektív egyéni vélemény. Nyilván vegye a legjobbat amit tud, ez tök egyértelmű, csak ne mondjuk olyat ami nem állja meg a helyét, mert sokan járnak ide akik netán komolyan is veszik.
-
-
-
válasz
laca000 #29787 üzenetére
Meg nemtudni, ha nem lesz megfelelo korites a cucc melle valoszinuleg hagyom.
Azert ketlem, hogy olyan rosszak lennenek a 25-30ks lapok, hogy csak 4600t futna benne egy 8350, ha ez valoban igy van akkor az vicc szvsz.Szerencsere ezt mar tobben cafoltak forumokon igy annyira nem aggodok. -
-
válasz
laca000 #29777 üzenetére
Meg arrol, hogy megnezzem mit megyek vele tuningban, a mostani hazamban az i7t ugysem tudom 4200 felett hajtani.A konfigom meg elmeleti osszerakas alatt van, talaltam egy kiskaput amivel eselyem nyilhat komolyabb lap es valoszinuleg 8350-hez, amivel remenyeim szerint kozel 5 vagy 5-t is futhatok.
Nyilvan tudom ha nem sikerul elernem az emlitett orajelet akkor mindenkepp lassabb lesz sok jatekban. -
-
ViZion
félisten
válasz
laca000 #29640 üzenetére
Vitatkoznom kell, mert elég öreg vagyok hozzá!
Ilyen melegek voltak régen is, sőt! Tartósan meleg és komoly szárazság volt már korábban is. NEM ez a baj. Kiskoromban a bő 30°-ban is elrohangáltunk, azt sem tudtuk mi az a naptej, meg mittomén. Évente ha egyszer leégtem (ez nagy szó, mert hófehér a bőröm amúgy, de akkoriban még lebarnultam nyáron). Utána jöttek a kencék, meg pár leégés. Akinél 8-as krém volt, az már üvegházban is melózhatott...Most meg a csillió faktoros krémek (gyakorlatilag egy fehér műanyag réteg) alatt is leégnek az emberek. Olyan erős lett a sugárzás, h AZT nem lehet kibírni. A szétbaszcsizott ózonréteg, az a baj. Minden napra iszonyat UV sugárzást írnak.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
laca000 #29636 üzenetére
nekem a HAF932 van, mint azt már oly sokszor mondottam, de ez az AMD edition. tehát nincs oldalventinek kiképzés. plexi, rajta egy sárkány és csoki.
elöl-felül 230, hátul 120mm-es... és ennyi.
szerk.
jah, én a 4,7-ről most lejöttem 4,2-re... mindjárt csak 57-60 fokos a cumó -
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
laca000 #29389 üzenetére
Nincs azzal a felállással semmi probléma, nem rég próbáltam COD MW3-ban a cuccot. Flawless widescreen-nel meg lehet oldani, hogy kirakja 3 monitorra, minden maxon 90%-körül hajtotta a két darab VGA-t.
Viszont ide speciel nagyon kéne már az ezer éve készülő cf-es driver -
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #29345 üzenetére
FX- 8xxx-rol a normalis erdemu valtas az csak 2011 platformra. Par jatek ahol jobban megy az i7, de azert nem eri meg a duplajat fizetni.
(#29346) lee56: igen, gondolkoztam az Opteronokon es is, csak azert nem szeretnem kizarni a tuning-ot sem, e legjobb szorakozasom
a jatekok utan. Az uj FX-ekre kivancsi lennek, barmikor befizetnek ezekre.
-
lee56
őstag
válasz
laca000 #29230 üzenetére
"Ha valaha erősebb procival jönne ki az AMD, mint az Intel, én lennék annak legnagyobb rácsodálkozója"
Háát, pedig már volt rá példa.
Ahhoz képest hogy Dávid & Góliát harcot vívnak, néha kap pofont az óriás is
És azért meg van rá az esély hogy újra megtörténjen a csoda. Majd - ahogy miresz is írta - , ha eljut az integráció arra a szintre AMD-nél, hogy az FPU-t teljesen kiváltsa az aktuális szuper-IGP, akkor talán lesz mit csodálnod neked is.
-
Ribi
nagyúr
-
SRII
őstag
válasz
laca000 #29230 üzenetére
+1
A ht ellenzőknek meg itt van egy kis teszt, és elég szépen használja a Crysis 3! [link]video
elolvastam az egész topikot, és a vitázok ellen vallanék,((rengeteg vita van)) akinek fx procija van- jól járt vele, akinek intel procija van- jól járt vele, egy kutya mind kettő, az hogy egymásnak ugranak 2% eltérésen hogy az enyém a nagyobb , kicsit gyerekes és farokméregetősdinek tűnik, mindenki azt veszi amire van pénze, és amelyik szín jobban tetszik neki.
-
-
Tomko78
őstag
válasz
laca000 #29085 üzenetére
Nem tudom hogy vagy vele ,de én nekem nem volt ilyen happy hangulatom , mikor a nvidia driver miatt megsült a Galaxy 9800GTX , annyira nem örültem neki , hogy na ja de bezzeg atinak ott a micro lagg ők jobban szívnak vele
Azóta csak Msi Afterburnal szabályozom a ventit , míg nem jön a 9000 vagy 900 amd vgam
-
bozont
veterán
válasz
laca000 #28711 üzenetére
Ezek szerint nem vagy az, de talán ezért is idéztem be.
Egy biztos, nálam a Far Cry 3 magas részletesség mellett hozta a 40-50 fps-t. A többi játék nincs meg, így arról nem tudok nyilatkozni. Bár még mindig nem közölt sok infót, lehet maximum AA tett mindenre, az meg tényleg megfoghatja simán a 7870-et.
Mondjuk ahogy nézem az értékeket, szerintem a vsync is be van kapcsolva, azt is visszatudja fogni a teljesítményt.(#28713) Tomko78
Én is ezért mondtam hogy a legtöbb játéknak elég a 4GB, de a BF3 is jól elvan vele (öcsém is annyival játssza és nem laggol 64 fős szerveren sem), annak is inkább cpu + vga kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged