- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
válasz
soultrapp #14017 üzenetére
Nincs mit.. MOndjuk 27 fokban biztos nekem is melegebb lenne néhány fokkal.. Az oldalszellőzés meg kifejezetten jó. Annyi hogy picit gyakrabban kell portalanítani, mert azok a "turbinák" nyomják befelé a port rendesen... AZ oldal és a hátsó ventillátor is 3-as fokozaton megy..
-
Bali27
addikt
-
Klikodesh
senior tag
válasz
soultrapp #13793 üzenetére
Termeszetesen nem hutheti le szobaho ala pont erre utaltam.
Nem ap rogramokkal van baj hanem magaval a proci erzekelojevel.Persze ez nem feltetlen baj, hivhatnak akarminek C helyett ha megadjak milyen erteket ne erjen el ugyanugy megteszi a dolgat, osszehasonlitani is lehet azonos procikat igazan nincs jelentosege, hogy felremer.
Nyilvan ennek tudataban adtak meg a 60C-t, vagy leeht epp ezert 60 es nem 70.
-
-
akela91
addikt
válasz
soultrapp #8362 üzenetére
Az nem számít rossz szellőzésnek. Legyen egy ami befújja elöl, egy ami hátul kifelé, egy a procin ami szintén kifelé. Ez már jónak mondható. A Többi venti csak minimálisat hoz, az is inkább a nem ref hűtős VGA-knál számít, amik szana széjjel viszik a meleg levegőt a házban.
-
akela91
addikt
válasz
soultrapp #8360 üzenetére
Nem, ez nagyon jó már. Mi lenne itt 1 óra Prime95-el...
Vegyél vissza a feszültségből lépésenként, és teszteld hogy stabil-e. Gondolom gyári hűtőt használsz, érdemes lenne beszerezni egy normálisat(mugen2, brocken apróból). Magokat nem méri jól Bulloknál, azt ne is figyeld.__
szerk: most látom hogy nordwand hűtőd van... Érdekes. Csökkentsd a feszt, addig amíg stabil marad. Prime95-el tesztelj. C'n'Q Enable? Hűtő jól fel van téve? Ventilátor jó irányba fúj? -
kovsol
titán
válasz
soultrapp #8243 üzenetére
Nekem elől lent és hátul fent egy-egy 12cm -es venti, meg oldalt egy 19cm -es.
Most rendeltem coolink swif2 120 ventiket, az lesz berakva, hogy tovább csöndesedjen a gép. Házventi a fix 800rpm es verzió lesz, a radiátorra meg megy a 800-1700rmp között állítható verzióból egy. -
-
kovsol
titán
válasz
soultrapp #8048 üzenetére
Nem tudom hogy állsz az általános iskolás matekkal, meg azzal hogyan fejezzük ki valamik között az arányt.
24:6 és 4:1 az konkrétan ugyan az, csak le kellene egyszerűsíteni 6-al
Azt jelenti, hogy 4x akkora sebességen megy a ram mint az fsb. Magyarul 200as alap órajelhez 800 (1600Mhz) ram órajel.
A ram időzítések meg elképzelhető, hogy ennyi nála a default 800 (1600Mhz) SPD -re, mert cpu-z ben már a 9-9-9-25 kisebb órajelre van mutatva. -
04ahgy
nagyúr
-
Borokafa
őstag
válasz
soultrapp #7884 üzenetére
Egy próba erejéig adnék neki többet, 1,25V aztán megpróbálnám csökkenteni hátha elég a kevesebb is. Egyszerre csak egyet állíts, ha az stabil akkor menj a másikra.(proci, NB)
Idle nem olyan sok szerintem a fogyasztás, ennyire fullon meg valós alkalmazás sosem fogja hajtani -
bozont
veterán
válasz
soultrapp #7874 üzenetére
1,875v???
Az már régen nem egészséges, biztos nem írtad el?
Igaz csak gyors stabilitás tesztet néztem, de nem hibázott 2400MHz-en, szóval az esély megvan rá (bár az is lehet az instabilitás jele, hogy nem működik az aero). Kíváncsiságból megnézem 2600MHz-en, de sok reményt nem fűzök hozzá hogy stabil lesz.mod.: Látom javítottad. Így már más.
mod2.: Akkor marad 2200MHz-en, azért a kis pluszért a szinti tesztekben nem fogok feszt emelni, kár hogy nincsenek .5-ös szorzók.
-
-
kovsol
titán
válasz
soultrapp #7665 üzenetére
Most tuning nélkül idle 32, prime 50, játék közben 42-45 fokos
4Ghz en már befigyel prime alatt az 58-59 fok is, de játék ott se megy 50 fölé. Amire én használom rendeben van. És 5k ért vettem a H50 -t -t. Ezt 50% venti fordulaton éri el, és egy ház venti hűti a radiátort, így extra hang sincs cpu hűtés gyanánt, meg nem húzza egy kilós borda az alaplapot. -
Asbee
veterán
válasz
soultrapp #7467 üzenetére
Hűtő rendesen rajta van? Szerintem fölösleges oldalra a venti, ha tudsz inkább felülre tegyél. Gyanús, hogy nem pontosan mér. Régebben nálam is ilyen 56-fokokat mért 4,2-őn kicsi + fesszel, most meg alapfeszen 4,0-án nem megy 48 fok fölé prime alatt. Nálam mindig is furcsa volt fx-nél ez a hőmérséklet dolog.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
soultrapp #7440 üzenetére
de uefi is azt írta,hogy am3+ disabled am3 enabled. Meg is válaszoltad a kérdésed
A kikapcsolásával kapcsoltad behüje megoldás de ez van.
Ha leugrik hirtelen a hőfok az bajj lehet, mert valószínű bekapcsolgat a hővédelem.
Ha be van kapcsolva az APM nem tud kimenni a tdp-ből, leszabályoz egyből próbáld ki -
DeadMeat
nagyúr
válasz
soultrapp #7429 üzenetére
Igen a small ftt-t használd a blend sok ramot eszik, tesztel, de azzal mi most nem foglalkozunk.És ha esetleg a ram hibázik, akkor ugye megáll a prime, azt hiszed a proci a ludas, közben a ram kap pl kevés feszt, vagy rosz az időzítés, ect.Azért is mondtam, hogy a ramot hagyd alapon, úgy biztos nem hibázik, szól közbe.
VAn, nekem is van, akkor neked is ott kell legyen.
-
akela91
addikt
válasz
soultrapp #7427 üzenetére
Nem a rammal van a gond. Bármelyiket lehet futtatni a 3-ból, mindegyik egy kicsit más részét teszteli a procinak. Egyiknél sem szabad hibáznia. LLC (LOAD LINE CALIBRATION)- ezzel ki lehet küszöbölni a fesz droppot, ha magasra állítod.
Nézz be ide: Tuning, kezdőknek, szájbarágósan -
DeadMeat
nagyúr
válasz
soultrapp #7422 üzenetére
Nem, az nem jó.
Amivel kezdj szerintem:turbo APM kikapcsol, feszültséget manuálisan lődd be a proci alapfeszére.Pl 1,275V LLC-t állítsd disabledre.Egyelőre csak a szorzót emeld meg, fsb-hez ht-hez nb-hez ne nyúlj.Ramokat is hagyhatod alapon.
Prime:just stress, és a legfelső opciót válaszd.
Ez így kiindulásnak, ha hibázik egy egységnyit emelsz a feszen.Kb ennyi. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Acer notebook topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tesla topik
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest