- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2093 üzenetére
"Su: To finish off this year, we’re planning on launching our Ryzen 9 3950X, as well as our Threadripper product portfolio. You’ll see that over the next few weeks in November."
"You’ll start to see our next-generation mobile products, as well, coming in early 2020. You’ll see 7nm mobile chips that have yet to come to market. That’s a pretty strong portfolio. "
Vajon ez csak a Renoir-t jelenti, vagy végülis akkor a navi14 is ide tartozik?(Vajon az ilyen interjúknak mi értelme van? Mindenki kiváló partner, mindenkivel szeretnek együtt dolgozni, szeretik a versenyt és remek termékeknek nézünk elébe a következő évben.)
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #2089 üzenetére
Sztem ez kellően ismert és megbízhatónak vélt információforrása volt a dátumoknak: [link]
(#2090) Pinky Demon
Szerintem ezek a tesztek/diák nem a szervervásárlóknak szólnak, hanem egy általános public opinion, általános marketing minden piacra. Királytermék hatás. Hogy nézne már ki, hogy az intel elveszti az elsőséget a legbrutálisabb, legerősebb cpuk terén? Az nyilván nem vetne jó fényt a márkára akkor sem, ha egyébként mondjuk a mobil procik terén tökre versenyképes.Ha megtörik az intel brand csillogása, esetleg a vásárlók nagyobb arányban fordulnak nem szerver termékek esetén is az AMD felé (Egyszerűen azért, mert terjed a szóbeszéd a laikusok között is, hogy Béla, akinek Karcsi az ismerőse azt olvasta, hogy a legjobb proci az AMD (persze Karcsi a szerverekről olvasott, de hát ez szűrődik át))
Persze hozzá kell tenni, hogy nyilván ez nem egyik napról a másikra történne. De azt gondolom, hogy pár firkászt foglalkoztatni azért, hogy a fény megtörésének esélyét is eloszlassák, megéri.nov 5 vs nov 7
Eddig az is jellemző volt, hogy a bejelentések kedd magasságára voltak időzítve. -
DraXoN
addikt
válasz
solfilo #2000 üzenetére
csak az athlonoknak nincs semmilyen gyári "turbó" értékük, így ott még bizonyos szempontból "logikus" a dolog (még ha sokat nem is nyer vele az ember).. most nem tudom ott a szorzó állítható-e, de ha igen akkor azért kicsit ott is kérdésesebbé teszi a több változat "létét", bár ott nem jellemző a tuning, és sokat úgy se nyer vele az ember, úgy is kevés a mag alapból.
De a ryzenekből kb. csak akkor megy alap órajelen a CPU ha "kényszeríted", egyébként mind eltér többé kevésbé felfelé normál állapotban is, és akkor még az Overdrive funkciók be sincsenek kapcsolva mellette. -
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #1879 üzenetére
Vajon Ebben mi custom?
Vajon miért erre volt igény és nem 7nm zen2 lpddr4x?
Ok, hogy ez az AMDnek még nincs meg.
Csak ez nem akkora dobás a MS részéről, amit Intel ne tudott volna.
Az icelake hozza az igpt, és gyors cpu 15w eddig is volt, itt sincs nagy dobás az AMD részérőlIgaz, hogy az icelake csak jövőre jön?
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #1752 üzenetére
a gyakorlat azt mutatja, hogy az LLVM-ben való első megjelenést követő 2-4 hónap múlva érkezik a launch. Tehát még az október 7 is "benne van" a pakliban.
Azt is mondják, hogy sok még a polaris (Én mondjuk sajnos azt gondolom, hogy árban a polaris fölé fognak ezek érkezni, a $119-139 RY 570 szerintem még velünk marad, mert nem fogunk ilyen árban új navikát kapni) és hogy a Navi gyártása sem pörgött föl igazán. Talán abban is lenne a logika, hogy a 3950X-et a TR-rel együtt indítsák. De mondjuk abban is, hogy vegye meg most mindenki a 3950X-et, aztán a TR indulásakor váltson arra, mert jobb.
Szóval van mit latolgatni. Nincsenek infóim, számomra ez tűnik taktikusnak, de nyilván nem látok minden kártyát, úgyhogy tévedhetek is.
-
Petykemano
veterán
válasz
solfilo #1750 üzenetére
július 7.: Matisse, Navi10
augusztus 7: Rome
szeptember 7.
október 7.
november 7.
december 7.
január 7. (közvélekedés szerint Renoir)A fennmaradó helyekre kell elhelyezni a TR3-at, Arcturust, Navi14-et, NAvi12-t
EZen kívül még a 3950X érkezéséről tudunk, de ez nem kifejezetten új lapka. Új Matisse sku-k bemutatása egy 7-ei napra azért önmagában nem lenne olyan nagy dobás.Én azért tippeltem/tippelnék inkább a Navi14-re, mert arról linux driver bejegyzés már júniusban megjelent és előbb jöttek leakek, mint a TR alaplapokról. MAgát a TR cpu-t összerakni - Epyc után - persze nyilván könnyebb, mint egy új gpu-t.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #1732 üzenetére
> akkor miért nincs Ryzen 2200U/2300U/2500U/2700U-val, ezeknek is konfigurálható a TDP-je,
A ryzen 2xxxU mobil procik elég sokat fogyasztanak, ( ~ low battery life )
és sok laptopgyártó inkább nem akarta égetni magát.A 3xxxU -sok már használhatóak. A Lenovo is berakta a prémiumos Thinkpad szériájába, de ezek még újdonságok.
pl.
https://www.anandtech.com/show/14317/lenovo-thinkpad-x395-13inch-amd-ryzen-pro-ultraportable
"Lenovo’s ThinkPad X395 comes with a 48 Wh battery that the manufacturer says will last for up to 14.5 hours (based on testing using MobileMark 2014). Obviously, real-world results will be different, but Lenovo’s battery life tends to be ahead of the curve when it comes to AMD-powered notebooks."A Lenovo az előző generációs Ryzen mobilokat - csak az Entry-Level szegmensbe rakta be ( A285, A485, E485 ). és ezeknél az Idle/olvasgatós készenléti idő kb a fele volt az Inteleshez képest.
Reader / Idle : AMD(PRO 2500U)= 574 perc; INTEL(8250U) = 1212 perc. -
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #1730 üzenetére
> Azt mondjuk nem értem, miért nincs Zen alapú a komolyabb Chromebookokba.
- Kevés az AMD erőforrása
- Az AMD a server/HEDT - terveket alakítja át mobilra/APU-ra .. ez a desktop APU-nál már 1 éves csúszást jelent,amúgy 15W-os ZEN+ APU lehetne ;
ott a Athlon 300U vagy a 3500u / 3700u
de 6-9W -os kategóriában ( Intel "Y" széria) jelenleg nincs komoly ZEN alapú ajánlata az AMD-nek,
talán a 7nm-es APU-val változik ez a helyzet, mivel az eleve kevesebbet eszik.TLDR: türelem.
Az AMD-nek fókuszálnia kell azt a kevés erőforrást
és a jelenlegi stratégia a zsíros és kövér "szerveres"/"felhős"/"Hi-performance" legelőt célozza meg,
mivel ott a legtöbb pénz és ott a legtámadhatóbb az Intel.
Az Intel meg a 10nm-es kényszerűség miatt csak a mobil szegmensben tud kijönni az újdonságokkal,amúgy meg Szun Ce stratégiáit simán lehet használni,
és valószínűleg Lisa Su is találkozott ezekkel. -
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #1728 üzenetére
> Arra van tipped, hogy miért csak Stoney Ridge szutykokkal támadja az AMD a Chromebook piacot
tipp:
A piac igényli az extrém olcsó árat, mégha szutyok minőséggel jár együtt.
- Az Inteles "filléres szutyok" ellen van pozicionálva: (==Pentium N4200 ) - de annál picivel jobb.
- ez 1 memóriacsatorna, és 1-2 magos kivitel, nincs benne semmi sallang és letiltani való. Az újabb csipekben rengeteg mindent le kellene tiltani, hogy ezt a szutyok minőséget elérhesék.
- filléres csip, kiforrott gyártástechnika (28nm) , 6W -ra sikerült be-szabályozni,
ami teljesen elég lehet a Chromebook low-price szegmenséhez.A Chromebook high-price szegmensére meg bármikor berakhatnak egy ZEN1-es APU-t.
-
DraXoN
addikt
válasz
solfilo #1613 üzenetére
a 2 magos cpuk száma is nőtt ... "minek a sok mag"..
Bele kéne vennie a Valvenek a windows azonosító figyelését (vagy steam kliens ID-t ha "kínos személyes adatnak gondolnák az előbbit"), hogy 1 gép 1x szerepeljen...
Persze, akkor is "fals" lehet az eredmény, de talán jobb...
Bár ez a gyűjtés így elég "primitív", simán lehetne jobban állítható szűrési feltételeket csinálni. -
Cathulhu
addikt
válasz
solfilo #1607 üzenetére
A steam hardware survey egy raklap sz*r, ezt mondom evek ota, hemzseg a sampling errortol. Mar az AMD is magyarazkodik emiatt.
[link]Az a baj vele, hogy total ellentmond az amugy barhol mashol megfigyelheto trendeknek, igy gyanus, hogy a steamben van a hiba es nem mindenhol mashol.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
S_x96x_S
addikt
@solfilo:
>Picasso desktop megjelenésre kérdeztem ... pont azért fura,sok furcsaság van.
szerintem még az AMD-n belül se fix minden még.
Valamit megint megmutat majd a Computexen Lisa ( 2019-05-27 hajnalban, )
de hogy mi és mikor startol nem lehet tudni.A publikus ez: ( befektetői prezentációból )
(#900) Petykemano :
> Arra lehet esetleg következtetni,nem tudom.
várjuk meg az igazi teszteket - az igazi termékekkel -
S_x96x_S
addikt
>>Picasso Desktop
>Ez alapján lehet tippelni a megjelenésre valamit?A Picasso még az előző (ZEN+)/12nm -es technológia.
Ebből a 7nm-es ZEN2-esekre nem érdemes következtetni.
A mobilos verziókat (pl. 3750H,3550H,.. ) már januárban bejelentették - nem nagy kunszt desktopos verziót csinálni belőle."Picasso is codename for AMD series of mainstream mobile and desktop APUs based on the Zen+ CPU and Vega GPU microarchitectures succeeding Raven Ridge. Picasso processors are fabricated on GlobalFoundries 12 nm process and incorporate four cores."
https://en.wikichip.org/wiki/amd/cores/picasso -
Hát, nincs annyi, mint intelesből, de azért van választék. Bár én már azon meglepődtem, hogy egyáltalán van.
És az ájpötty áraival számolva nem is drága, 120k-tól indul 2200U-val, 160k-tól 2500U-val.
És az a 2200U is elég izmos, 2.5/3.4 GHz. A Vega 3 pedig egy Intel GT2 (24 EU) szintjét bőven hozza. 15 wattos Coffee Lake híján egy i5-7200U-t lehetne mellé tenni (2.5/3.1 GHz). Az utóbbival szerelt noti meg 160k-ól indul, ami rohadt drága, hisz ugyanennyiért, ugyanazt a notit 2500U-val kapod, ami CPU-ban és GPU-ban is dupláz.
-
Fiery
veterán
Mindenkepp lesz 2800X, csak az a kerdes, hogy mi lesz az valojaban. En alaposan levalogatott 2700X-re tippelnék, 5 GHz-et meghalado (XFR) orajellel. Masik variacio, hogy 4,5 GHz korul lesz de 10 maggal (kicsi eselyt latok erre). Harmadik variacio, hogy optimalizalt 12 nanon, 10 nanon vagy esetleg 7 nanon keszul, 8C/16T, Zen+.
-
S_x96x_S
addikt
biztos lesznek olyanok, akiknek megér +66% árfelárat az átlag 12%-os játék-teljesítménynövekedés,
de ebben az ársávban már ott lesz a TR 2920X-is . ( Octóber 29 , $649 USD) ( az i9-9900K=$530 USD)
- 12core
- új 'Dynamic Local Mode' (NUMA optimalizáció) - direkt játékokhoz - most jön ki.
- 4 csatornás memória ( az AM4 csak kettő csatorna )
- 60 PCIe a 3GPU-hoz és a RAID0-ás M.2 NVMe diskekez
szóval szerintem ez lesz a i9-9900K méltó ellenfele.A tesztekben szerintem ez jobban teljesit majd a 2700X-nél.
New PT Data: i9-9900K is 66% Pricier While Being Just 12% Faster than 2700X at Gaming
https://www.techpowerup.com/248518/new-pt-data-i9-9900k-is-66-pricier-while-being-just-12-faster-than-2700x-at-gaming -
S_x96x_S
addikt
>Szerintetek jön az i9-ek érkezésével egy Ryzen 7 2800X?
nincs infó. bármi lehet.
- de szerintem: egy 8 magosnak - ugyanezell a 12nm-es technológiával nincs sok értelme.
Valószínüleg tesztelik az alternativákat az AMD-nél is, de hogy miböl lesz piaci termék is, az már alaposabb döntést igényel.És kell BIOS támogatás is. Ha nincs szivárgás erről az alaplapgyártóktól,
akkor nem várható a következő pár hétben.A 2800X -csak a gémereknek lehet fontos,
ha valakinek a sok mag és teljesítmény kell, akkor több értelme van a Threadrippernek.
( mikor megjelent az 1800x -akkor nem volt threadripper! most van, és emiatt még kevesebb értelme van.)
Szóval ki venné meg? Te?A gamereknek a +100-200Mhz kevés lesz.
Ha nem tudja legyözni esetleg megszorongatni az i9-et, akkor nem sok értelme van rátenni erre erőforrást és embereket ( és ezáltal késleltetni minden mást )A januári CES-en mindent megtudunk. Több értelme van korábban megjelentetni a Ryzen 7nm-es 3700X -et , meg a 12 magos társait. ( és élvezni a >=4.5-4.6ghz single core-os teljesítményt. )
Ha januárban bejelentik a 7nm-es ryzent, akkor a 2800X iránti igény is lecsökken, mindenki várja az új procit.Ha nekem döntenem kellene, akkor inkább a 3700X jelenjen meg 1 hónappal korábban ,
minthogy a 2800X-re menjen erőforrás. De ez én vagyok.Ha mégis megjelenik idén a 2800X -akkor számomra ez azt is jelenti, hogy a 7nm-el egy pici gond lehet.
de ez csak spekuláció részemről.
-
Petykemano
veterán
-
S_x96x_S
addikt
>A B450-es lapokról nem hallott valaki valamit? Jöhetnének már
Elkezdödött a belistázásuk ...
https://geizhals.de/?cat=mbam4&asuch=b450 -
-
HSM
félisten
Ez azért nem olyan egyszerű. A gyártókapacitás drága, és csak akkor éri meg kiépíteni, ha ugyanazt a terméknek hosszabb távon fenn tudod tartani a tömeggyártását. Ha túlbecsülik az igényt, akkor meg tele lesz a polc eladhatatlan termékkel, ami a legrosszabb. Sokkal költséghatékonyabb és biztonságosabb ha inkább kis hiány van, de minden lapka gazdára talál.
-
Simid
senior tag
Szerintem asztali RR csak a felsőkategóriás Ryzen 2000-ek megjelenése után lesz. Mivel a 2000 szériába tartoznak (legalábbis a mobil verziók elnevezése alapján), így nem hiszem, hogy az alsóbb szegmenssel indítanának. Meg amúgy is úgy tűnik, hogy a gyártókapacitás szűkös. Amíg nem tudnak eleget gyártani mobil fronton addig nincs okuk sietni vele.
-
-
leviske
veterán
Mostanra azért már látható, hogy a Kaveri a GCN1-hez hasonlóan egy demo termék volt. Kitapasztalták vele a szűk keresztmetszeteket és annak megfelelően fogtak bele a folytatás tervezésébe. A kérdés már csak az, hogy a GCN1-el megalapozott Mantle súlyával összemérhető lesz-e a Kaveri-vel megalapozott HSA 1.1.
Szóval én magát az elképzelést nem tartom halottnak. Viszont egyetlen trenddiktáló cég sincs az alapítvány mögött. Sikeres nézetváltás ebből csak akkor lehet, ha a Google és/vagy a Microsoft (ami mögött már kötelező jelleggel ott állna az Intel és az nVidia is) előáll egy saját elképzeléssel.
(#229) Petykemano: Számokban inkább az a gond, hogy a HSA1.0 full támogatása csak GCN4 alapú IGP esetén adott. Az ilyen APU-knak a piaci penetrációja meg a "hallottam olyan emberről, aki ismer olyat, aki látott már Carrizo/Bristol tulajt" szinten áll. Ráadásul az nVidia és Intel nélkül kapásból halott az egész.
Szóval desktopon muszáj lesz, hogy ezt a Microsoft vegye kézbe. Mobilon viszont elméletileg a Google csak HSA alapon engedélyezte a gyártóknak az OpenCL támogatást. Szóval ők nem idegenkednek tőle és Androidon idővel lehet is belőle valami. Viszont hosszabb távon a RenderScript érdeke, hogy a Google saját megoldással álljon elő a HSA helyett.
-
Petykemano
veterán
Hát szerintem ennek az lehet az oka, hogy a GPU-k tekintetében jelenleg az intel rendelkezik 70%-os piaci részesedéssel. A maradékon osztozik az AMD és az nvidia kb fele-fele arányban. Azt is tudjuk, hogy az nvidia 2/3 1/3 arányban viszi az asztali és mobil dgpu-k piacát. Tehát a 15%-15%-os teljes piaci részesedésből az AMD-nek a fele lehet dgpu, a többi IGP. Ebben persze benne vannak azok a beema, meg egyéb termékek is, amelyek nem HSA kompatibilisek. (Kérdés, hogy ebben benne vannak-e már a konzolok) Összességében tehát legjobb esetben is 2-3% szerintem. ha a teljes gpu részesedésben benne vannak a konzolok, akkor <1% a Kaveri, meg Carrizo, meg stb termék piaci részesedése, amire a HSA épülhetne.
Nem csoda, hogy nem lett belőle semmi.Az ARM is HSA tag, Akár még onnan is érkezhet valami. Ez nagyban függ attól, hogy az ARM mikor érkezik el oda, hogy már nem egyszerű, nem olcsó az IPC és a frekvencia további növelése.
De igen, nagy valószínűséggel nem lesz semmi, vagy nagyon nyögve-nyelve történhet bármi is 30-40%-os TAM nélkül.
-
dezz
nagyúr
Néhány nagyobb telj./fogy. kategóriába sorolják az elkészült lapkákat (fizikai tulajdonságokban nem teljesen egyformák), amikben lesz olyan chip, ami "jóval" kevesebb fesszel is elmenne azonos frekin (de még nem lépi át a kategóriahatárt) és olyan is, ami csak kicsivel. Plusz a tesztelési folyamat is egyszerűbb/gyorsabb lehet, ha kevésbé centizik ki, melyik lapka mit bír, és a selejtarány is jobb lesz.
-
Fiery
veterán
A Computexen, azaz juniusban mutatjak be a Bristol Ridge-et, de arrol me'g mindig nincs info, hogy ez melyik BR lesz. Idealis esetben mindegyik, azaz az AM4-es platform is. Az valoban fura, hogy me'g az alaplapok sem kezdtek el szallingozni. Ennek az lehet az oka, hogy a chipset es/vagy maga az AM4 tokozasu BR APU nem vegleges me'g, tul bugos, es/vagy a szoftver stack-kel vannak problemak. Amig ugyanis ezek az epitokockak nincsenek veglegesitve, addig az alaplap gyartok sem tudjak veglegesiteni az alaplapokat. Valoszinuleg kicsit nehezen all ossze a platform, tul sok az ujdonsag, az AMD-nel pedig tul szukosek az eroforrasok (ertsd: tul sok szakembert kellett penzhiany miatt lapatra tenni, es most ejt nappalla teve sem tudnak eleg hamar vegezni a hosszu listanyi javitgatnivaloval)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Elektromos autók - motorok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óra topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest