- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
válasz
maxisama #3248 üzenetére
Úgy, hogy esetleg a lapon 120-140%-os terheléssel mennek a tápáramkörök, ami ugye rendkívül megnöveli az élettartamát az ilyen eleve olcsó (dzsunka-balra manufakturából származó) alkatrészekkel összeállított lapoknál
Én nem véletlenül írtam feljebb. hogy max x3-at tennék ilyesmibe, mivel ezek a belépő szintű/irodai gépekbe vannak pozícionálva.
Kispénzű usereknek, sempron feloldogatásra, alap x3 hajtásra éppen megfelelő, feljebb azért már érdemes egy 5k-val drágább 785-ös lapkával ellátott lapot beüzemelni, mivel azok már 125W-os osztályba vannak sorolva. Tessék megfizetni ezt ha nyugodt estéket, és normális gépet szeretnénk magunknak. Ha eldurran a táp vagy a lap, akkor szépen nem csak 6-7k-s kárt szokott okozni, hanem ennek a többszörösét.1./ szabály: Kis pénz, kis proci.
Ha meg tuningolni akarunk, legyen meg hozzá a 3 legfontosabb dolog:
-Megfelelő tápegység
-Megfelelő alaplap (lásd feljebb N68 vs. ati 785)
-Megfelelő hűtésNomeg ne feledjük a fő szabályt:
Nem trabant kaszniba rakjuk a ferrari motort sem fordítva ugye? -
Alpachino
veterán
válasz
maxisama #3183 üzenetére
Igen, jól érted.
Egy jó tát, pl, amit fentebb említettem, minden félképpen kelleni fog., négymagosítás ide vagy oda.....
mongi:
"Gyerekek! és arra egyikőtök sem gondol, hogy a kolléga kifogott egy sajnos nem stabil de oldható processzort? "
de gondoltunk
Erről beszéltem egy pár kommentel feljebb. Már az elején gyanús volt a dolog, hogy fesz emeléssel is kidobja prime-ből.
-
Alpachino
veterán
válasz
maxisama #3149 üzenetére
Itt szerintem nem fog menni a nénymagosítás. Nem a gyári hűtővel van a gond, hacsak nem jól lett felrakva, vagy pasztázva
mert már alapfeszen, és alapórajelen, a prime95-ig el kellene jutni. Nekem mindkét B55-ös procim 1.3V-al, 3.2GHz-en, szépen futtatta a prime95-öt, gyári hűtővel, 1órát, 58 fokos procihővel.
-
Müszi
senior tag
válasz
maxisama #3133 üzenetére
L3 cache-t nem lehet aktiválni. Jól írják. Alapból aktív a Phenomokban, így nincs rajta mit aktiválni. Négymagosítást gyári hűtővel legfeljebb alulfeszelve ajánlom, tehát 1,35v magfesz alatt általában, ha birja úgy. Nálad viszont nem biztos hogy a magfesszel van a baj. Lehet hogy az NB-nek kevés a fesz a négy mag mellé, vagy egyszrűen csak túlmelegszik. Egy jobb hűtő sosem hátrány és azzal már az utóbbi problem ki is van lőve. Hútőből ajánlom az AC Freezer 64pro-t Pl. de van még pár hasonló a piacon emberi áron. Cool'n'Quiet alapórajelig nem szabad, hogy bezavarjon.
-
HERR Z
veterán
válasz
maxisama #3133 üzenetére
először azt nézd meg hogy télleg stabil-e a gép 4 maggal
ha az akkor alapfesz alatt is stabil lesz szal belőhetsz a procinak 1.275V-ot(akár 1.425V helyett is) ezzel legalább hidegebb lesz és látni fogod télleg a hűtő kevés-e
mert volt már olyan procim ami úgy jelezte hogy nem ok a mod hogy eccerűen kikapcsolt ugyanúgy ahogy nálad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Házimozi belépő szinten
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest