- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Magisk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
Alapon van a biosz!
Azt hiszem először bebootolt,belöttem,h cpu unlock-all cores és 0%ra raktam!
Bebootolt,de cpu-z még mindíg 555-nek látta!
Aztán frissítettem bioszt!
Amúgy kicsit furának találom,ha magot "oldok ki",akkor a gép lekapcsol,kicsit pihen,és úgy indul újra!
Ez másoknál is így van? -
GAbre
veterán
-
Speed®
titán
Valamit benéztünk a számolással, valójában ~12% az órajelnövekmény ~6% fogyasztáskülönbség mellett..3400-3800 viszonylatban. Tehát nem egyenes az arányosság, csalóka az a grafikon is.
Az 555öt csak példaként hoztam fel erre, mert ott még jobban látszik, ~19% órajelemelés mellett ~7% a fogyasztásnövekedés.A %os órajelnövekményhez viszonyítva a fogyasztás felezett %al növekszik durván X4 esetében..ebből következtetve azt mondom, ha feltételezek 125Wot a jelenlegi FXnek, a B55 is meg fog állni 150 alatt bőven, 4Gn.
Hogy az elmélet átkerül-e a gyakorlatba..innen már csak a piacon múlik -
Speed®
titán
Igen, elméleti tippelgetős matekozással én is arra jutottam, hogy ~egyforma lehet a fogyasztás. Steppingügyileg azért gondolok esetleges javulásra, mert ugye a korai verziók általában ráhagyással üzemelnek sok téren, szivárgó áramok stb., hallani ugye sokfélét ezügyben AMDéktől, kifejezetten erre hegyezett tuningos szériáról is pl.
Az alacsonyabb ref. clock okán is várja az ember, hogy picit tehermentesíti a lapot, ha alapon nézem pl., tuti, hogy sokkal kevesebb nafta kellene egy X4esített 560BEnek, mint ennek..hiába 3.3GHz mindkettő.
Egyébként ilyen megfontolásból is jó lenne a dolog, ha nem kell az extra erő, (ahogy te is írod, javarészt VGAlimit van, ezért nem is hajtanám 24/7 4Gn) mehetne "alapon" X4esítve, alacsonyabb fesszel/fogyasztással..jön a nyár, biztos rádob pár °Ct a jelenlegi értékekre és nem szeretném feljebb tekerni a ventiket.
Amúgy GTA4. Egyéb ok nincs, amiért gyorsabb Quad kéne..de ez erős ok.
-
Speed®
titán
C2es X2 5000 (2.2GHz, 1MB L2, 65W) unlockolva és húzva, így használom.
-
Alpachino
veterán
Értem. Természetesen nem alapfeszen
Én meg a srác négy magosított prociáról beszéltem, hogy a lapnak e képessége nem lehet korlátozó tényező, hiszen nálam alapfeszen, alapórajelen stabilan megy a négy mag. Sőt egy másik ugyan ilyenben ASrock N68C-ben is.
rumkola: Ebben van valami, minden estre én kipróbálnám egy másik UCC-sben is, ezt a procit, csak hogy megnyugodjak
-
Alpachino
veterán
Milyen 140W-ról beszélsz
Phenom II X2 555 80W
De nem ilyen aspektusból lett vizsgálva a lap,
mint korábban irtam is amit te persze nem értelmeztél eléggé, számos hiányosságai vannak, a lapnak, de az ára megbocsátja mindezt. De amire kell arra tökéletes : Magfeloldás.
A srácot, csak ez érdekli jelenleg. Amiről meg te beszélsz az a magnyitás szempontjából mellékes. számomra is az, hisz nincsenek, nem is lehetnek túl nagy elvárásaim egy 10K-s laptól. De hidd el szépen teszi a dolgát
Zseebacsi Ha ez a helyzet fennállna, akkor nálam sem menne az aláírásomban szereplő 4GHz-en az ASrock N68C-vel. Két lapot is próbáltam, mindkettővel hibátlanul üzemelt.
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
Én nem úgy vettem észre.
Nálam kettő db járt, de a funkcióját amiért a választás ő rá esett, bőven betöltötte....a Phenom II B55-öm szépen muzsikál mind kettőben 4GHz-en. A DDR3-as kingston 1333MHz-es ramok is szépen teljesítenek benne 1600MHz-en, 9-9-9-20-as időzítéssel 1.59V-al.maxisama : A lapod megfelelő, e feladatra, nem választottál rosszul hidd el
-
maxisama
tag
nem. külön NB-t nem tudom szabályozni. CPU voltage-en van 1.45V . Külön NB feszkót nem tudok állítani BIOS-ban, csak a frekvenciát. az alapból 1600Mhz-en van, a sima frekvencia pedig 3200Mhz.
A linkeben talált táblázatban az van írva hogy 1.45V-nál az NB frekvenciát 3000-en használták, azt próbáltam.
-
Zseebacsi
tag
nah, jól beégtem
erre szokták mondani h nem mind1 h az okos hülyéskedik ,vagy a hülye okoskodik
elnéztem a grafikont
de meg van és nem is a ph-n van
Bocsánat
Pont h konvertálásnál nincs nagy különbség. játéknál annál inkább.
Többet nem nyilvánítok véleményt csak kérdezek
-
-
Zseebacsi
tag
próbálkoztam egy progival, (már nem emlékszem a nevére,de majd előkeresem),hogy letesztelem a cpu-t és amikor elindítottam a progit,csak 2 magot hajtott meg,a 3. 0%on ment.
mondjuk 1-2 fokon nem aggódok mert annyira nem terveztem tuningot,csak érdekel a téma
bocsi! igazad volt! én néztem rosszul. a magok 18 fokosak. a cpu 28
Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.
[ Módosította: Ndruu ]
-
win7777
aktív tag
sziasztok ne hari hogy zavarok
öcsémnek szeretnék össze rakni egy gépet játékra!
a lap ki van nézve, de nem mertem még megvenni.
nekem amd-m van megvagyok vele elégedve!
mindig is inteles vóltam én nem értem ezeket az új procikat főképp nem a procik 4-mag aktiválását.alaplap (ASROCK N68-GE3 UCC)és ehhez szeretnék eegy proceszort ami 4-maggal is megy!mit ajánlótók??videó kártya:hd4890 1gb ddr5..ezt kellene kihatja!
előre is köszönőm szép napot mindnekinek!! -
Epiph
tag
10 percet futtattam mind a 2 teszten. Én everestbe próbáltam nézni a hőfokot de 0 mind a 4 magnál... van valami sima cpu de az 2magnál és 4 magnál is 80- 79 fokot mutatott a 2 magnál meg 45 nél nemnagyon ment feljebb... de így most nem látom. de nem írt ki hibát a teszt .
-
tomaszka88
aktív tag
Normál 1.350 V-on olyan 3,6-3,8-ra szeretném húzni majd az új hűtővel. Azt nem tudom hogy 1.5V-on menne-e 4ghz-en,de kajak lenne
Ennyire is fel lehet tolni? Meg nem fog megégni a proci? Bár youtbon láttam olyan videót ahol 1.4V 4ghz-re volt húzva.
Ez esetben köszi a választ.. -
///Krisz\\\
senior tag
tényleg ezt nem is figyeltem, de most megnéztem a támogatott CPU-k listáját és ott van egy 3.0GHz-es X6 amihez 125W van írva és támogatja.
plusz ott van egy rakat támogatott X6 amihez 95W van írva ami igazából 125W-ot eszik szerintem csak kamuból odaírták hogy vegyed csak meg a drágábbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nintendo Switch 2
- Samsung topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest