- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Aktív témák
-
Kraptor
őstag
Szerintem lehet, hogy kirakja. Ti sem hittétek, hogy DailyTech infói hitelesek voltak, de eddig úgy tünik, hogy mégis azok. Szerintem azt meg sok gyártó nem engedheti meg, hogy nem küld Anandnak példánoykat. Elég nagyra nőtte már ki magát a mainstream userek körében. és nagy reklámértéke van már az oldalnak.
-
Komplikato
veterán
Radeon 2900XTX HD arriving Anandtech for testing - [link]
''Kristopher Kubick, the editor in chief of Dailytech belonging to Anandtech disclosed that the flagship of AMD ATI’s new generation DirectX 10 Graphics products -Radoen HD 2900 XTX would arrive Anandtech test center for evaluating in two hours.''
- Posted by RadeonX at 3:37:00 AM
Szerintetek megvárja a teszttel 17-ét vagy elöbb kijön? -
-
-
Kraptor
őstag
Mert nem engedték, hogy nagyobb felbontásban futassák. Legaláb is nekem ebböl ez jött le:
''Although we ran the benchmarks on our PC, we were not supplied a monitor for testing higher resolutions''
Mivel ezt a konferencián tesztelték helyben és ott saját PCn lehetett (gondolom vittek alkatrészt de csak olyan moncsit kaptak ami 1280-at tudott max.)
Sőt itt a válasza is:
''We had the misfortune of getting one-on-one time with the card but there were no displays capable of higher resolutions at the facility. We'll get more cards and benchmarks later this week.''
MAgyarán a helyszinene nem volt nagyobb felbontást tudó monitor. -
Drizzt
nagyúr
Áhh, nekem erősen függ az új gépem beszerzése az R600 megjelenésétől, azért vagyok besózva. Még az R600-at megvárom, hogyha kb. 8800 Gts árban jobbat nyom, akkor az kéne majd, de akkor meg már úgyis azon fogok parázni, hogy c2d e4300, vagy x2 3600+, aztán amilyen gyorsan lehet K10. 4 évre szeretnék gépet, azért szarakodok.
-
Muréna
őstag
ATi Radeon HD 2900 XT has 102.4 GB/s bandwidth
According to Fudzilla, they managed to get their hands on to the Radeon HD 29000XT and ran some benchmark tests. He claims that the Radeon HD 2900 scored 102.4GB/s in the tests. The card uses a 512 bit memory interface and 1600 MHz GDDR3 memory. The core was clocked at 800 MHz. For comparison, NVIDIA's G80 with its odd 384 bit memory controller scores 86.4 GB/s.
The new HD 2900 XTX with GDDR 4 memory is clocked at 2200 MHz,scores 140.8 GB/s. Both cards have twice or close to twice more memory bandwidth from ATI's Radeon X1950XTX card. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ne feledjétek, hogy az nVidia driverei még nem feltétlenül aknázzák ki az új karikban rejtőző összes tartalékot (hogy egészen finoman fogalmazzunk), az ATi X1000-es szériája sem egyszer gyorsult 10-20%-kal 1-1 újabb meghajtóval.
Másrészt szerintem az ATi-nál az X800-zal már megtanulták azt a leckét, hogy elavult technológiával nem jó villogni, amint lehet piacra dobják az X2000-es családot, azután pedig nagyon gyorsan ki fogják söpörni a piacról a DX9-es GPU-ikat, nem fognak átmenni filléres gagyiba a normálisabbak. -
Komplikato
veterán
Na jó, de a hírek szerint az AIB partnerek eléggé ki voltak bukva azon, hogy Ruby demo futott az amúgy is marhára zárt bemutatókon. Bezzeg a Crysis bemutatokón meg mindenhol NV logó volt. (Ami tudjuk, hogy semmit nem jelent, de akkor is marketing értéke van.)
Sz'al nem örültek, hogy semmi nextgent nem mutogathattak ... Azért az új Battlefield motor például jó lett volna erre. -
Komplikato
veterán
Hogy ne létezne? Csak a Powercolor az ''ATI Only'' márka, a Club3D meg csinál NVidia és ATI cumókat is. A Sapphire után/mellett a Club3D egyik legolcsóbb ATI márka EU-ban, és az ő GF7950GT-jük volt debütkor a legolcsóbb. Csak mondjuk úgy, hogy a két cég aki behozza ide, nem áll a helyzet magaslatán mostanában ;)
-
rocket
nagyúr
Logikat a mai vilagban nem erdemes keresni, szamitastechnikaban meg aztan foleg nem
TDU meg ahogy olvasgatom a forumokat a STALKER is egy optimalizalatlan bughalmaz (pedig kesett vagy 2 evet), kezd nevetseges lenni amit a jatekfejlesztok eloadnak, ha mar keptelenek normalisan optimalizalni legalabb ne 4 fele grafikai beallitas legyen a jatekban hanem 20 fele, hogy mindenki a sajat igenyeihez szabja a jatekokat, es ne az legyen ha nincs 300000 forintos konfigod akkor diafilm vetitest kapsz meg low detailben is. -
Speed®
titán
TDU topik tanulsága szerint: pókerezik...
Én nem tudtam tovább várni, megvettem az 1950Prot, szvsz 40ről nem bukhatok akkorát vele, bármit is hoznak ki középkategóriába nV/Ati mostanában.
Fáj a szívem, egy X1950XT volt a vágyam, de beláttam, hogy most venni 60k-ért vidkarit balgaság lenne. Jó lenne már ha terítene mindkét ''nagy'', lehetne dönteni, hogy új középkategóriás DX10 vas, vagy ''régi'' DX9 csúcsvas pörög jobban a mai szoftokkal. Utálom a határozatlanságot..vagy mégse? -
törölt tag
Azért ne vonjunk le rögtön messzemenő következtetést egy render alapján, mert ez a videó szvsz 100%-ig optimalizált. Attól függetlenül hihetetlen szép. Megnézném egy NV kártyán is ugyanez hogy muzsikál. A háttérben egy Fraps-al mindkét kártyánál
Csak már jönnének az ilyen grafikájú játékok
Na és az R600 is jó volna, ha már kint lenne. -
Komplikato
veterán
''miért nem mutatják már be az R600-t...''
Nem értem a kérdésedet, hiszen az NDA-t elnapolták részben március végére, részben májusig, és ezt hetek óta tudni. Naná, hogy nem mutatták be. Majd áprilisban RV610/630-at ... Az indiai project manager a kérdésre, hogy miként viszonyul az R600 teljesítménye a G80-hoz, csak azt mondta: ''Mindenki nagyon meg fog lepődni.''
Remélhetőleg nem negatív irányban... de azért ez sokat sejtett, hogy még is 65 nanos lesz a cucc.
Persze van pár ''majdnem biztosan eredeti'' 3D Mark eredmény GF8300, 8600, RV610 és RV630 témában, csak egyrészt a korai driverek miatt nem jelentenek semmit, másrészt már elég régen nem jelent semmit a 3D mark pintszám ''valós'' játékteljesítményben, lásd pont X1600pro/XT szériát. -
Komplikato
veterán
Ööö, sejtem mit akartál mondani, de azt ugye sejted, hogy egy X1000-es magot DX10-re feltúrbózni semmivel sem lehet.
Engem jobban zavar, hogy a hírek alapján bemutattak egy mobil GPU-t a GDC-n, ami X360 teljesítménnyét hozza (R500!), és csak remélni merem, hogy nem ezen rohadtúl fontos fejlesztés miatt csúszik az egész R600 sorozat. -
-
Armando_19
őstag
Hát tény és való hogy érdekes!
''RV630 will be manufactured in 65nm process by TSMC. G84 will be using 80nm. G84 uses 128bit memory interface, RV630 uses GDDR4.''
Na az akkor stimmt, hogy 65nm. Azzal hogy a G84 128bit-es lesz, arra akarnak utalni esetleg hogy az RV630 256bit, vagy csak az ellenfelének akarják oda állítani a GGDR4-et?
Mod: Most olvastam csak, hogy ezek azt írják hogy a márciusi cebiten bemutatják?
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Highend szegmensben dx9 alatt is elkene azert + teljesitmeny az AMD oldalarol nezve.
Kartyat mar bemutattak parszor zart ajtok mogott, csak megjelenni nem akar
Gondolom a legkozelebbi pletykak egyike az lesz, hogy azert kesik az R600 mert vegul megis inkabb 65nm gyartastechnologiaval fogjak gyartani
Megvan az okuk ra biztosan miert halasztottak el a megjeleneset, ez lehet az AMD oldalarol nezve negativ (nem megfelelo teljesitmeny, hardver bug, stb.), vagy pozitiv (jol fogynak az elozo generacio kartyai, stb.) sose derul ki, egyszer megjelenik majd az R600 es kezdodik elorol az egesz korforgas.
Egyfelol szerintem valahol a teljesitmeny kornyeken kell az okokat keresni, vagy esetleg a kihozatali arany nem megfelelo, epeszu vallalat vezeto nem lepne ilyet csak, hogy a K8L jobban csilloghasson majd az R600-al karoltve.
Masfelol ha nincs gond (hardver bug) a gpu-val akkor kikellene adniuk minden aron, mint ahogy egyik tegnapi hozzaszolasomban irtam uzleti szepontbol nezve a dolgokat inkabb legyen egy nem tokeletes termek rossz driverrel, mint a nagy semmi, es ezzel monopolium helyzetbe hozzam a konkurenciat egy bizonyos szegmensben, egy bizonyos ideig.
Egy gagyi drivert kilehet magyarazni siman (mint ahogy a paper launch is hamar kodve vesz) ,ugyis elhiszi a felhasznalok nagy tobbsege, de egy nem megjeleno hardvert nem lehet ugy kimagyarazni, hogy azt az emberek megertsek, oket nem erdekli az AMD strategiai lepese, hanem vesznek mast ha van alternativa a highend dx9 termekek kozott, es most ugye van alternativa a 8800 sorozat. (DX10-rol egyelore semmit nem tud senki teljesitmeny szinten (leszamitva azokat akiknek tudniuk kell a munkajuk kapcsan) ugyhogy ezt nem veszem ide egyelore mint indokot).
Persze ha megszelloztetnenek 1-2 dolgot hivatalosan, akkor fenttudnak tartani az erdeklodest magasabb szinten mint a nagy semmivel, de ez meg nem fog valora vallni, pletykaknak meg mar sokan akkor se hinnenek ha 15 source irna le
Osszegezve, bar nem vagyok marketinges, es nem ismerem az osszes reszletet se, szerintem rossz dontest hoztak ha nem hardver bug van a hatterben.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Hát mondjuk azért vicces, hogy NV kiadta a 88xx-et, és több mint fél év múlva tud csak középkatos kártyát produkálni a piacra...sőt...AMD-Ati részről jó húzás lenne beszórni a teljes vásárolói réteget csúcskártya megjelenésével egy időpontban. Sokat bukhat rajta az NV, ha húzza, halasztja.
-
-
Komplikato
veterán
Nem valószinü. Az emberek sajnos könnyen irányíthatóak, ha kiadnak egy ütős R2000 kártyát, akkor a kisebbeket is viszik mint a cukor, ha sz*r akkor is. Sz'al én arra tippelek a nagyot dobják ki elöször, a kicsikről meg nem lehet tezsteredményeket (se) közötölni március végéig.
-
Komplikato
veterán
Állítólag az Integrált i965G szériát részben a PoverVR arcok segedelmével készítették, de nem tudom mennyire jó jel, mikor lassan 2006 május óta küzdenek a driverekkel. (gyorsabbnak kéne többszörösen lennie mint a GMA950-nek, de ehelyett még lasabb is ...)
Amúgy jó kérdés, szerintem a PoverVR liszencekből él, annak adja el őket aki penget, szerintem ennyi a nagy együttműködés. Anno voltak találgatások, mert ők csinálták a DX9 dokumentációk egy részét ... de nem adtak ki (sajnos!) GPU-t.
[Szerkesztve] -
deter
aktív tag
Ezt sem vitatom sőt részint teljesen egyetértek. Egy másik forumon írtam, amikor bejelentették az ATi tech felvásárlását, és az esetleges spekulációkat...
''Egyébként az integrált megoldások, /ha tetszik összetett proresszorok/ elsődelgesen nem a ''játékos'' asztali gépkekre fognak alapozni. És a véleményem szerint van is jövője. Okostelefonok, laptopok, irodai gépek, és konzol! tekintetében mindenféleképpen. Elsősorban azért mert ezek, valószínűsíthetőleg költség- és energia kimélőek lesznek.
Meg egyébként a jelen tendenciája is mutatja, a jövő termékeinek egyik álltalános jellezmője a multi-funkcionalitás lesz. Ami túlmutat mai IT világán.
...
A multi-funkcionalitást arra értettem, hogy a nem túl távoli jövőben, minden házatarási eszköz intelligensebbé vállik. És a legtöbb termék, plussz kényelmi szolgáltatásokkal lesz felruházva, az eredti célfunkciójához képest. Ráadásul szinte minden kapcsolatban lesz a világhálóval. Gondolok én itt, akár egy vasalóra, vagy egy kávéfözőre. Ennek egyik elengedhetetlen feltétele a kompakt rendszerek. AMD-ATi ennek az alapjait tette le. Nem kell feltétlen mindíg mai értelemben vett számítástechikai világban gondolkodni...
''
A köv idézetet innen, egy ph! cikkből másoltam:
Ráadásul sem a chipkészlet-, sem a GPU-biznisz nem aranybánya. Ezeken a piacokon hajszálvékony haszonréssel dolgoznak a szereplők, ezért a nyereségesség fenntartása is nehezebb, mint a processzorüzletben. Jól illusztrálja ezt, hogy az ATI tavaly 2,2milliárd dollár árbevétel mellett mindössze 17 millió dollár profitot gyűjtött. Mi több, a kanadai vállalat termékeinek nagy része Intel-alapú számítógépekbe kerül, márpedig ezt a piacot szinte bizonyosan elvesztik a felvásárlással.
Ez kevesebb mint 1% profit! Egész pontosan 0.8%!!!!! És az nV-nek sem lehet nagyságrendekkel nagyobb a tisztabevétele (20%-al esetleg).
Az ATi tech felvásárlását az AMD többnyire hitelből finanszírozta. Nem hiszem hogy ez az évi 17M $ (növekvő piac, és nagyon optimista becslés esétén 30M $, ) elégséges érv lett volna. Kellett valami sokkal grandiozúsabb konepció a befekteők meggyőzésére. Ez pedig nem más mint a fentiekben vázoltak. Már maga az egész felvásárlási lépés sejteti, hogy kockáztatniuk kell. Lassan, de határozottan csökkentik az erőforrásokat és átcsoportosítják. Bizonyosan lesznek agonikus éveik. De eljön azaz idő, hogy a primer szempont az energiafelhasználás lesz. A piac összes szereplőjére számára. Nem kell messzire nézni, hogy kijöjjön egy olyan rendelet (pl az EU részéről) amiben maximalizálják majd az alkatrészek fogyasztását.
Egyébként emlékezz vissza, nem olyan rég az nVidia állítólagosan bakiból, a Sapphire-t partner cégei közé sorolta. Bizonyosan nem véletlenül. Mondhatjuk ironizált. Ha ezen folyamatok ténylegesen megkezdődnek Sapphire-nak a HIS-nek és egyéb kizárólagosan ATi különálló vga kártyákkal dolgozó cégeknek nyitniuk kell az nV felé. Figyeld meg, ez meg fog történni 2008-ra.
Másfelöl a továbbiakban, ha gondolod, folytassuk inkább itt-> [link]
szerk; egy-két szóism. becsúszott... node ez nem a logout így elfér...
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
troland26
őstag
hát a 88.. dx9-ben is odab..sz az r600 -nak nagyon nagyot kell szólnia
montoya: sztem az Ati Amd fúzió óta (mit fúzió bekebelezés ) mintha az amd-nek nem lenne érdeke , hogy lépést tartson az nvidia-val mire az amd elkezdi forgalmazni az r600-as karikat vélhetőleg a konkurencia már a közép/alsó kategóriás kártyáit fogja forgalmazni tehát megint lépés előnybe lesz .....(lehet hogy rosszúl gondolom) -
rocket
nagyúr
Gepepitokre gondoltam, hogy terveznek majd hazat a kartyahoz, anno a 7900gx2 [link]oem piacra keszult (nehany gyartonak volt belole retail kartyaja) a hossza kb. 33.5cm volt, 7950GX2 az igazi retail verzio joval rovidebb nyakkal jott ki kb. 23cm [link]
A 8800GTX-nel is van olyan haz amibe nem fer bele pedig nem az 5000ft-os kategoriaba tartozik a haz maga, highend vgak melle is kene mar haz kompatibilitasi listat kesziteni a gyartoknak -
FireGL
aktív tag
igen 2 hónap de AMD is most kezdett gyártani 65nm-en
Most jelentek meg a 65nm-es processzorok.
A túravezető elmondása szerint egy ostya átfutási ideje nagyjából két hónap, ennyi időt vesz igénybe hogy átessen a mintegy 800 gyártási lépésen, és tesztelhető, szeletelhető formában rendelkezésre áll. [link]
Tehát már 2 hónapja folyik a piacra gyártás és biztos hogy nem 1-2 héttel elötte kezdtek el kísérletezni a 65nm-es technológiával.
A GPU pedig bonyolultabb és merem azt állítani hogy emiatt nagyobb az átfutási ideje is. A TSMC pedig 2005 óta 65nm ready, a R600 pedig 2006 június óta Tape-out. [link]
Az R600 ''tape out'' állapotú, ami azt jelenti, hogy a lapka gyártható állapotú, az ATI állítólag már az első működő mintadarabokat is megkapta chipgyártó partnerétől, amely ebben az esetben 65 nanométeres technológiát alkalmazott
Lehet hogy mégis igaz volt a 65nm tavaly nyáron ?
[Szerkesztve] -
FireGL
aktív tag
AMD is saját ezközeivel gyárt meg a TSMC(valahogy igy irjak).anno mikor AMD először kiadta egy külső gyártónak a gyártást 2 hónapba tellett az egész procedúra.
De a TSMC most az AMD-nek gyárt, mivel az övéké lett az ATI. Az AMD pedig az Automated Precision Manufacturing [link] technológiával termel, és ha már ennek a gyártástechnológiának a tulajdonában van akkor alkalmazhatja a GPU gyártásban is. (A cikk ne tévesszen meg mert még az ATI megvásárlása elött írták.)
Az R600 pedig 2006 junius óta Tape-out [link], az azóta eltel idő pedig bőven belefér a 2 hónapba, ha figyelembe vesszük azt is hogy egy GPU sokkal bonyolultabb. -
deter
aktív tag
Ha az utobbi verziom az igaz, akkor teljesen logikus. Ha kinnt lenne egy kép, akkor nem lehetne az mondani, hogy csokolom semmi közöm hozzá. Egyébként lehet, hogy így kűlsőre nem vennénk elsőnek észre nagy válltozást, mert a csökkentett órajelú példányok szvsz a X1950XTX-én hűtőjét kapták meg...
üdv_
deter
Aktív témák
Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Építő/felújító topik
- Videós, mozgóképes topik
- Renault, Dacia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest