- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Két készüléket hozott a Nubia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomigonzo
aktív tag
Nem volt meg sajat topikja ezeknek a remek kis eszkozoknek, johet minden kerdes, otlet es egyeb ide.
elsonek az uj 3dik eneracios 4k kepes stick benchmark ertekei, hogy meghozzak a kedved a vasarlashoz, valtashoz
http://www.aftvnews.com/fire-tv-stick-4k-benchmarks-the-most-powerful-streaming-device-in-amazons-lineup/?fbclid=IwAR3i5cP58prQPgb-FQjmGJ6lOBs79hbicZ-P3DQW9QBp4D_oU18T867KZuQ
-
ttamas
tag
Én Kodival, nasról használom filmnézésre, a 3. generáció elméletileg rendelkezik már hdr 4k támogatással, de a Kodi egyetlen 4k hdr filmet sem tudott akadás mentessen lejátszani.
Próbálkoztam buffert is állítani, de semmit nem változott. Az Amazon appstore-ban van program, ami hasonló mint win10 alatt a feladatkezelő, aszerint a cpuban is volt még lehetőség, a ramban is, illetve a lan is max 30 megabiten pörgött, teház a gpu volt a szűk keresztmetszet szerintem -
ttamas
tag
Amazon nem küldi Magyarországra egyik változatot sem, érdemes kinti ismerősnek postáztatni, vagy erre szakosodott céggel elküldetni.
ez a 4k hdr stick linkje, 4k hdrhez ajánlott AC wifi
[ Szerkesztve ]
-
tomigonzo
aktív tag
Igen, gondoltam, sajna wifin sajat tapasztalat, hogy a 4K/hdr taratlamak nem igazan mukodnek. Nekem meg a FTV box2vel is reccsent a 4K gigas halon.
Szoval megprobalhatod egy dapterrel, de sajnos szerintem nem garantalhato a jlmukodes (ez valahol a tartalamak kulonbozo kodolasabol is eredeteztetheto;S) -
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Azt esetleg tudjátok, hogy magyar HBO Go-t lehet nézni az eszközzel?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
tomigonzo
aktív tag
válasz INTELligent #7 üzenetére
Mivel az enyem meg eppen uton, igy nem tudok rola nyilatkozni.
NIncs teruleti korlat az szolgaltatason?
En spec a digi appot hasznaltam rajta (a regi FTV2 boxomon). -
dh66e
veterán
Sziasztok!
Egy első generációs fire tv sticket használok lassan két éve Kodira,jó hogy lett topikja gondoltam rá én is ,de mivel nálunk korlátozottan elérhető -és nem is nagyon olvastam róla itthon- gondoltam nem lenne hosszú életű...HBO Go-t használom rajta, látom kérdés volt itt is hogy megy e,illetve Digi online-t de ezeket nem play áruházból hanem a moddolt oldalról tettem fel így mennek szépen.Egér használat kicsit nehézkes,de hát ennyi belefér.
4k még nem érint, elég sok rosszat is olvastam a 4k modellekről amazonon nem tudom azóta mi változott vagy javult a megitélésén.
-
ttamas
tag
válasz INTELligent #7 üzenetére
Tv go is felmegy ra , sideload-dal, de elotte fel kell tenni Google cuccokat
-
tomigonzo
aktív tag
Persze csak sideloadolni lehet ezeket az appokat. Toggle mouse nevu app nagy segitseg a taviranyitodbol csinal legegeret. Nem szukseges kulon egeret hozzakotni.
-
INTELligent
senior tag
-
tomigonzo
aktív tag
válasz INTELligent #13 üzenetére
https://www.firesticktricks.com/mouse-toggle-firestick.html
vagy ahogy a cikkben irjak, downloaderrel, vagy gugli baratodnal keresd meg az apk t direktbe es sideloadold fel az adblink applikacioval a szamitogeprol.
beallitasok, alkalmazas szinten benne a cikkben
-
djnice
veterán
Az új 2018-as 4K Stick most 40 EUR a német amazonon, rendeltem egyet, ennyit bőven megér, egy S905X-es cucc kerül kb ennyibe. Össze fogom hasonlítani az S905X + CoreELEC-kel képminőség és lejátszás szempontjából, kíváncsi leszek az eredményre.
-
ttamas
tag
KODI-t és egyéb applikációt a legegyszerűbb feltenni a [Downloader] programmal, ami az Amazon appstoreban is fent van. Hogy ne kelljen annyit gépelni, javaslom android telefonon a firetv remote aplikációt, ami wifin csatlakozik az eszközre, és a telefon billentyűzetével és clipboardjával tudsz adatot bevinni villámgyorsan a kütyüre.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Tegnap megérkezett a Fire TV 4K, este kicsit teszteltem.
Pozitívumok:
- Gyors működés, akadozással szinte nem találkozni
- Kadenciahelyes lejátszás, színteret is vált, nem csak frekvenciát
- Jó minőségű HDR -> SDR konverzió
- Jó képminőség, banding és clipping mentes
- Kodi 18 RC1: gyorsabb a felülete mint egy S905X/S912 boxnak LE/CE-vel, hw dekódolás működikNegatívumok:
- Csak FAT32-es külső meghajtót ismer fel
- A váltott soros videókat nem deinterlaceli
- DVD ISO-ba belefagy, nincs kép
- mpeg2-es videóknál néha zöld kép és szintén nincs deinterlacing (pulldown sem)
- Ha kell a vezetékes kapcsolat, akkor OTG kábel + USB HUB-os LAN vagy áramelosztós OTG kábel + USB-s LAN kell hozzáSzóval DVD és váltott soros anyagokra, LiveTV-re nem jó egyelőre, minden másra viszont tökéletes.
-
tomigonzo
aktív tag
Koszi, szuper kis osszefoglalo!
-
djnice
veterán
jelly.fish videókkal tesztelve 2.4G-n 30 Mbps körül van a max, Gigabit LAN adapterrel 140 Mbps körül SMB-n. NFS-t majd még megnézem, ha elkészült a NAS, de 4K HDR-re már így is elég.
Remélem idővel javítják majd a váltott soros videók kezelését is és akkor szuper kis lejátszó lesz.Horizon Go-t is kipróbáltam, megy rajta szépen, a menü oldalra nyújtott (a fix álló GUI miatt), de a TV adás már tökéletes.
Amúgy van ez az Apps2Fire alkalmazás, ezzel a legegyszerűbb telepíteni rá: [link]
-
tomigonzo
aktív tag
-
ttamas
tag
[https://www.mailboxde.com/]
ezen az oldalon rendelhető németből[ Szerkesztve ]
-
ttamas
tag
Én most próbáltam újra a Firetv3at, Kodi 18rc1-el, és a Mission.Impossible.Fallout.2018.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.HEVC.HuN filmmel.
Tavaly mikor megjött, a hdr 4k filmekkel abszolút nem boldogult, folyamatosan szaggatott.
Ehhez képet most ezt az anyagot meglepően jól nyomta, váltotta az üzemmódot 4kra, a tv is írta hogy hdr az anyag, már csak 5 másodpercenként ugrott a kép, ami gondolom az miatt van, hogy a szinkron valahol megugrik, de ezt nem bírtam kideríteni hogy hol, fullhd felbontáson is ezt csinálta.
Én NAS-ról néztem, SMB1 protokollal, a firetv3 hoz anno rendeltem lan adaptert, igy nem kellett a wifit használni. 70 megabit körül volt a felhasznált sávszélesség a ftv feladatkezelője alapján.[ Szerkesztve ]
-
tomigonzo
aktív tag
csekdisz (akinek google playes app ra van mindenkeppen szuksege
https://www.youtube.com/watch?v=lUDLn5VrRxQ&feature=youtu.be
-
ttamas
tag
Firetv 4 stick megvétele maximálisan ajánlott. 4k hdr filmet simán viszi, sima hd filmre is ad upscale-t, nagyon rendben van !
-
tomigonzo
aktív tag
NEM LEHET BELEKOTNI!!! nagyon durvan megy,
Fire tv2 box es atmenetei Xiaomi MI Box utan mondom,
A xiaomit porig alazza, mindenben! hang olyan fej leszakad, kep tokeletes (xiaominal meg a kepfrissites sem birjak megoldani),
Teljesitmenyben, felhasznaloi elmenyben ertsd menu naigalas, app nyitas kb a FTV 2 box hoz merheto.nonplus a mindent tavvezerlo tavirnayito (arra meg szeretnek egy gombot extra funkciora beallitani
ttamas: az ajanlott nemet szallitasi opciod is tokeletes
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Amazon revievek kozt olvastam hogy a sticken a 4k-son nem megy kulfoldon(itthon) a prime video csak mobilon es tv kliensen es ezt az amazon support is megerositette. Van erre tapasztalat?
Eladó: GTS450
-
tomigonzo
aktív tag
Igen sajnos ez valoban igy van, legalabbis en is ezt tapasztalaom, hiaba regisztralom at egyik accountmrol a masikra a sticket nem, teruleti hibaval dob vissza, lehet vpn-vel megoldhato a dolgo azt meg nem probaltam, mert igazabol mas forrasbol oldom meg ezen tartalmak elereset.
-
djnice
veterán
Ma akciós a 4K Stick: 35 EUR.
-
qqzs
őstag
vennem de vajon meddig lesz az az hujeseg hogy sticken nem tudok amazon videot nezni csak teve kliensen huban. ennek mi ertelme van egyebkent?
Eladó: GTS450
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem arra kellene egy viszonylag olcsó megoldás - ezért gondoltam erre -, hogy a gyerekek youtubeozzanak + van egy hálózati meghajtónk (WD My Book), ami tömve van mesével - erről nézni lehessen!
Van ezen kívül több PC-nk, de ezért minek egy másik? + zaj, felesleges áramfogyasztás, windows telepítgetés, stb..nagyon nincs hozzá ingerenciám.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
...na mindegy...gyorsan rendeltem egyet ebayről...ennyiért gondolom megéri próbálkozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- LG LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- BestBuy topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest