- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Most, hogy végre végigolvastam és nézegettem az egész fórumot 0-tól, jönnék én is egy képpel.
Várom a hidegzuhanytKutyám egyik kedvenc játékával...
A linkelést meg begyakorolom hamarosan!
[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
fattyu
veterán
-
MC Pite
veterán
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gar8
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nem olyan rég vettem a Panasonic TZ25-ös gépet. Ha este villanyfénynél vakuval fotózok akkor a bal alsó sarka a képeknek olyan,mintha megégett volna a kép. Ami érdekes,hogy nappali fénynél nem jelentkezik a probléma.
Van valakinek valami ötlete? A vakuval lehet valami gond?köszi előre is!
gar
-
Freddy76
addikt
válasz MC Pite #9588 üzenetére
Ez tényleg egy szerintemes kérdés. Úgyhogy szerintem:
Vannak megismételhetetlen képek. Amikor a lányom született, tudtam, hogy a szülőszobán nem vakuzhatok, nem cserélgethetek obit. Így lett egy szűk fix (50), gyors kattintgatásokra volt csak időm, és lett jópár technikailag tökéletlen képem. De ezek megismételhetetlen képek.Az általad csatolt kép talán nem megismételhetetlen. Szerintem.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
fattyu
veterán
válasz MC Pite #9588 üzenetére
őszintén. Ha neked tetszik és örömet okoz miért lenne lomtárban a helye.
Innen nézve viszont ez annyira semmise éles hogy Nekem mint kívülálló nézőnek ez értékelhetetlen.
De én is magamnak fotózok
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MC Pite
veterán
Óra. Így gondoltad kb? Nem 'üres' kicsit? Nehéz a háttérrel mit kezdeni elsőre így...
Voltunk ma Simon Júda vásáron, majdnem felesleges volt a gépet cipelni. A vásár vége felé láttam hogy nini, pont látszik a háttérben a(z esztergomi) Bazilika. Párom a forró mézes borral foglalta el magát, megkértem álljon be picit. 6-8 képet lőttem, egyik sem az igazi, de (hangulatilag) amikor elneveti magát, az nekem valahogy tetszik. Igaz, ahogy elnevette magáti kicsit életlen is, de mondjátok meg ti, hogy elfogult vagyok csak(a technikailag legrosszabb tetszik), vagy a lomtárban a helye: [link]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
zool1
őstag
Nem működik a képfeltöltés...
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Ehhez most volt hangulatom ez a szürke nyomott fény ami bejött az ablakon adta.
dof így is 12k ISO volt ez Azt meg már az 5d se szeresse. Ott már kemény banding van a sötét részeken.
crey: nem sajna. Gyanítom holnap jön meg, úgyhogy a teszt csúszik mert mire melóból hazaérek már csak idebentet tudok de itt most azért több érdekel már
Mondjuk az a baj hogy van itthon még pár 50es vagy körüli üveg csak váz nincs alá ( digit ) amivel teszteljem.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
m3ss
veterán
jo lett, jo ez a szemcsesseg hozza, csodalom hogy nem filmessel lotted talan egy kis dof jo lenne meg lentre, light felirat meg a szamok kornyekere. eloszor en is vmi regi muszert akartam fotozni szammisztika temara, de nem talaltam ilyesmit...
(#9561) zool1 szepek. a masodikon a jobb alsoban az a bot nem kellene. meg a bringas ha itt lenne kozel a bal alsoban es tavolodna meg jobb lenne. ha meg nd szurovel lenne love "mozgo" bringassal nagyon-nagyon jo lenne
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
válasz Mhamster #9576 üzenetére
Kipróbáltam a stabi nélkül + az AF módot áttettem teljes területre, és bakker annyira jó képeket csinált...
Mármint nektek biztosan nem lenne annyira tetszetős, de nekem az első esti képeim és nagyon tetszenek és nem homályosak, hanem élesek
Alig várom, hogy majd beszabaduljak a városba vagy vidékre anyámékhoz, és kattintgassak este is -
m3ss
veterán
válasz MC Pite #9578 üzenetére
lehet 3 expot kezbol is ha van feny, nem kell ott allvany csak neha. a level / letter jobb sztem. nagyon hangulatos.
en probalnek egy olyan verziot is, ahol nincsenek a kepen a mostani hatterelemek. mondjuk a level a bal alsoban, a boritek meg a jobb felsoben, dofbol kiesve. az ora(?) maradjon.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
MC Pite
veterán
válasz solya96 #9570 üzenetére
Tetszenek, ami az összesre igaz, hogy picit deríteni kéne (akár egy kartonalap+alufóliával, amit egy állványra ráakasztasz/fogja neked valaki).
1: Az egyik legjobb kép, de nagoyn hiányzik egy ki fény, főleg a szeme körül - és szép a bokeh is, a modell is. Próbaképp acd see proval a 9sávból a harmadikat 30, anegyediket 15 egységgel toltam fel hogy 'természetes' legyen a szem környéke. (vagy egy egyszerű pici lágyító lap+a rendszervaku is lehet hogy elég lett volna)
2: Jó, bár valami még hiányzik - ill a nevet az alsó sarokba száműzném inkább.
3-4: Utóbbi sokkal jobban áll, a kompozíció is sokkal ütősebb (csak megint a szem környéke sötét).
5: Picit balra és picit le kívánná a szemem még a kamerát, és akkor teljesen jó, de így korrekt.
Mit használsz, 18-55öt?Más: Levél témában melyiket neveznétek inkább? (Illetve még mindkettő reprodukálható)
Ezt vagy ezt?monstre: HDR-t nem csak állvánnyal sok képpel lehet, hanem egy szem rawból is, amiből elmentesz egy -2es (vagy hármas, amit tud a géped),nullás, és +2es (vagy 3as) expo korekciós jpeget.
[ Szerkesztve ]
-
Mhamster
tag
válasz #54715584 #9575 üzenetére
A képstabi a rezgéseket keresi, és ez alapján "állít ellen". Namost ha nincs rezgés (állványon ugye ez az ideális állapot) akkor is keres, ami rezgést okoz, ami ugye a kép élességének nem tesz jót...
Sötétben nagyobbra kell nyitni -HA- a rövid záridő a lényeg. De ha ígyis-úgyis stabil a gép, és nem egy pillanatot akarsz elkapni, akkor jobban jársz egy f/8-11 rekesszel (attól függ milyen géped van), de a direkt hosszú expó miatt (mint pl a pályás kép) még szűkebbel is lehet dolgozni, az pl f/22-n volt, nem is lett olyan szép 100%os nagyításon a diffrakció miatt, de ekkorában még elmegy.
Jah, még a HDR: utána lehet sokat olvasni, de sok helyen túlmagyarázzák, a lényege hogy állványról ugyanarról a témáról készítesz 2-10 képet, attól függ mennyire akarod széthúzni a dinamikatartományt, 1/3-1 fé különséggel, tehát egyet ami túl világos, egyet ami rendesen van kiexponálva és egy sötétet, általában 3 expóval meg lehet oldani. Utána pedig megnyitod a 3 jpeg-et egy HDR készítő szoftverrel, én a Photomatix Pro-t használom (természetesebb hdr-t csinál mint pár másik, én sem szeretem az agyonhúzott természetellenes képeket), és a szoftverben pedig addig húzogatod a csúszkákat amíg nem tetszik a végeredmény[ Szerkesztve ]
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
Mhamster
tag
Időben visszafelé haladva:
solya96: 4-5 tetszik, 3 sztem kicsit szűk, 2nél bemozdult a jobb kéz, nekem nagyon hangsúlyos.
monstre: Igazából azt állvány nélkül, a felüljáró korlátjára letámasztva csináltam, nehéz volt éleset lőni, mert amikor a felüljárón elment valami, bemozdult a kép. Éjszakai éles képek receptje: jó állvány, távkioldó, vagy ha nincs akkor időzítő, előzetes zárfelcsapás ha tükrösöd van, kikapcsolt képstabi, szűk rekesz, no meg stabil talaj.
crey: köszi!
zool1: az első képnél én még feljebb vittem volna a gépet, hogy a földből kevesebb látszódjon, a második pedig állóban jobban nézne ki sztem, de alapvetően szépek
vizcsap: nagyon jó kép, sok részlet még a sötét részeken is, az oldalról jövő fény meg jópofa csíkozást ad a földnek.Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
MODERÁTOR
válasz solya96 #9570 üzenetére
Szia Orsi!
Az 1. És a 4. Kifejezetten tetszik. Az elsőn a bokeh szép. A 2. És 3. Is csak a modellek körüli környezet miatt nem - egyszerűen csúnya az a gazos, de technikailag jől van kivitelezve.
Viszont a búbosbanka is jó
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Balinov
titán
koszonom, neked is vizcsap,
igen, tobbszor ujra megnezve tenyleg szuk, sajna sem a hely, sem a 18-105 nem engedett szelesebb kompoziciot
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
-
Mhamster
tag
Köszi!
A mókusos képet volt talán a legnehezebb megcsinálni, nagyon gyorsak, nálam meg egy E-P1 meg egy 50 f/1.2 manuál üveg volt, sajna nem mindig látható tökéletesen az élesség
A kapus és a Tower híd a hdr, próbálom minél kevesebb képen használniCanon AE-1 + Yashica 124 G
-
fattyu
veterán
válasz Mhamster #9555 üzenetére
Kettőhöz szólnék.
A mókus: Ad egy nekem nagyon szűk a vágás. Hagyhattál volna teret elé, valamint nem nagyon talált a fókusz. Nem a feje lett éles hanem a válla bordái...
A Lánchíd pedig bár klisés kép ugye Tiszta jó lenne kár azért ahajóért ami beleúszott a hosszú expóba. Amugy faca.
HDR nekem nagyon a bögyömbe van ahhoz nem szólnék
-
Schanyee
senior tag
Köszi a véleményeket!
-
Mhamster
tag
Viszont most hogy jól hozzászóltam, csatolnám az idei év (talán) legjobban sikerült 6 képét. Ez nem azt jelenti, hogy szerintem jók is, csak még mindig ezek lettek a legjobbak
_Kérlek_ véleményezzétek őket, sokat olvasok, gyakorlok, de van olyan hiba, amire másoknak kell rámutatni.Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
Mhamster
tag
válasz Schanyee #9551 üzenetére
Első kettő képed nekem alexpós, az elsőnél lehetne olyan f/11, és kicsit messzebb a virágtól, vagy épp közelebb, nem nagyon érződik a képen a téma... A második kép tipikus hdr-t kivánó dolog, persze nem agyonretusálva, de egy +- 2/3-ot szerintem elbírna. Ha meg nem hádéer, akkor hosszabb záridő, szűkebb rekesz, a víz sokkal jobban fog kinézni. A harmadiknál a madarat mintha odamontíroztad volna, kicsit nekem alexpós ez is, de alapvetően jó elgondolás, és nehéz jól svenkelni, időbe telik megtanulni.
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
Real_Necro
veterán
válasz Schanyee #9551 üzenetére
Szerintem nem nagyon sikerültek ezek a képek, az első kettő semmit mondó, mondhatni unalmas és depresszíven sötét. Még egy kék eget sem látni. A 3. pedig atom ferde zajtenger. Én a helyedben törölném és újra komponálnám.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Santiagain #9548 üzenetére
-
fattyu
veterán
Közben már megaszondták. Budget ( mondjuk ) megoldás, meglássuk mennyire maradok meg a filmezésnél. Ha igen akkor majd valami durvább kell azért. Elég véleményes valójában a felbontása de tulképp megteszi.
-
őstag
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
fattyu
veterán
válasz zgospel #9541 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást Tényleg.
A motoros ismert üveggel készült igaz uj vázon, de az üveget ismerem imádom.
A hidasok egy olyan géppel aminek kész eredményét akkor még nem is láttam szóval vaktában lövöldözés volt... tanultam sokat belőle.... 6X6ot rekeszelni kell ha éles képet akarok. És ez kb ott kezdődik ahol kisfilmet/digi gépet már nem is használok diffrakció miatt. Ez kb f16on kezd el rendesen dolgozni, de f8 alatt nem sokat éra hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz Real_Necro #9539 üzenetére
Jajjtenyleg. Nem járok már arra.
-
fattyu
veterán
válasz Real_Necro #9536 üzenetére
holvanazazitt?
-
Real_Necro
veterán
Nem tudom mikor jártál felénk utoljára, álldogál itt bent olykor egy matt bömös, de van infinity meg egy fehér porsche is.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
fattyu
veterán
válasz Real_Necro #9534 üzenetére
-
Chance
tag
válasz Lacika25 #9524 üzenetére
Mint ahogy pár képen alkalmaztad is, próbáld meg az ő szintjükről fényképezni az állatokat, ne felülről. Még egy: ha nem a mozgás kimerevítése miatt kell a magas ISO/ rövid záridő páros, ne erőltesd a magas ISO-t. A D3100 elég szépen zajosodik sajnos.
A vadkacsákat repülés közben jó szögből kaptad el, nekem az tetszik a legjobban.https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
G_Gaabor
tag
ismét egy kép a mélységélesség próbájára
[link][ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Szeretnem kikerni a velemenyeteket errol a kepemrol:
Egyedul es elhagyatottan
szerk: elfelejtettem flikkerol hogy kell linkelni
szerk: mar majdnem jo
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Megint én.
Pár képet szeretnék megosztani és a véleményetekre lennék kiváncsi.
f/5.6 1/800 ISO900 300mm
[link]f/8 1/2500 ISO800 200mm
[link]f/10 1/800 ISO800 220mm
[link]f/8 1/800 ISO800 250mm
[link]f/6.3 1/1600 ISO800 300mm
[link]Amint láthatjátok, az állatokról készült képeket szeretem és szeretem őket fényképezni.
Akinek bármi építő jelegű ötlete van azt szivesen várom.
Köszi
Laci
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
Szia,
Köszi a hozzászólásodat. Sajnos nem értek a fotó szerkesztéshez. Contrast-ot még csak-csak tudok állítani, meg apróságokat, de hogy retusáljam a képet ahhoz láma vagyok nagyon. Neki kéne állnom megtanulni, azt hiszem.
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
m3ss
veterán
miert jok ezek az obik, annyira olcsok? nem ertem...nikonhoz van 25ezert 1.8d, mennyibe kerulnek ezek?
(#9519) Szaboo jol sikerult kepek. ugyanakkor kicsit olyan semmikulonos erzesem van a 1. 3.-at nezegetve. tudom, nem vmi konstruktiv, meg igy is jobbak azert mint a legtobb kep itt.
2. viszont klassz.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Szaboo
csendes tag
válasz Lacika25 #9520 üzenetére
Jól elkaptad a tekintetét, szerintem erről a képről az utómunka hiányzik. A macskusz kócos subája eléggé belerondít, legalábbis az én szememnek. Szép éles egyébként, de kicsit kontraszthiányos, és lehetnének élénkebbek a színek. Ha esetleg a fején levő szőrszálakat eltudnád tüntetni, és javítanál a színeken, feltölhetnéd mégegyszer, kíváncsi vagyok.
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Véleményezzéetek légyszi a képemet, hogy miért jó, rossz, min kellene változtatnom legközelebb.
Köszi
adatok:
f/10, 1/20s, ISO 1600, 185mmGigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
MODERÁTOR
Na jó, de f4-en működik 2.8-on meg nem? Mindegy, keresek majd olyan Nikonost, akinek rendes konvertere van (nem a $15-os kategória), hátha jobb lesz.
Nem találok jó manuál 50-est, megbosszantom magam, és megveszem az 1.4-es Nikkort
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
fattyu
veterán
érdekes amit írsz. Nézz át manuál topikba tegnap néztem össze a planart 1.9 yashicával. Vesztett de nem ilyen tragikusan. Amugy úton van még egy váz amin meg az 50 1.7 lesz. Kiváncsi vagyok. Netes túrás azt is hozta hogy valalki szerint tudja ugyanazt mint az 1.7 planar ( ami tudományosan bizonyítva az egyik, ha nem A legborotvább üveg ), mások szerint meg egy rakás...
Meglássuk.
mondjuk nikonra? lencsés adapter? az elég sokat szólhat bele...
[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
válasz killerjohn #9512 üzenetére
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
killerjohn
addikt
igazából itt már csak fényképek nincsenek
-
Real_Necro
veterán
Az kemény, én is mindig lassan kanyarodok ilyen helyeken, meg figyelek ezerrel. Ha távolból jön bicós, inkább bevárom. De remélem nem egy ezüst opel volt.
Szerk.: off
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
fú vazz, az kemény, én már minden kereszteződésben szétnézek mindenfelé mert egyszer előttem csaptak el egy gyereket, ugyanolyan szítuban ahogy téged, a sofőr arra nézett csak éppen nem olyan tempóval ment hogy megtudjon állni. szerencsére volt sisak rajta és nem lett komolyabb baja.
ha lehet én kerülöm a bicikliutakat nagyívben, sok elmebeteg bringás amiket csinál...[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
fattyu
veterán
válasz Real_Necro #9506 üzenetére
köc
Bicikliztem valaki meg rajtam keresztül fordult egy jobbra kis ívet... mert balra kell nézni miközben jobbra tekerem a kormányt. Én meg gyanutlanul téptem a bringasávban...
szerk: némi anyázás után anélkül hogy kiszállt volna elhajtott... ami cserbenhagyásos izé akárhonnan nézem is, szóval eléggé szopó neki, mert annak rendje és módja szerint feljelentés... Ez BTKs tétel... remélem leültetik.
[ Szerkesztve ]
-
popey37
addikt
válasz killerjohn #9462 üzenetére
ez egy saját készitésű napkamera képe, ami 63 napig volt kinn egy oszlopon.
Teló: +36302105384 SW 120/600
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- LED világítás a lakásban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 2024 - Már elérhető a Steam év végi összesítője mindenki számára
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest