- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Netfone
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam0010
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, valakinek nincs véletlenül egy eredeti alienwares windows 7 vagy win 8 (recovery esetleg)?
-
Pocok256
veterán
válasz
deadcode82 #146 üzenetére
Gamer gépbe 2 magos procit alapból nem tennék de na .. sok játéknak egyszerűen kell a 4 fizikai mag.
-
Muerte
addikt
-
Pocok256
veterán
-
-
Pocok256
veterán
Hmm az elképzelhető, hogy alienware 13 r3 nál is létezik ilyen super performance hütési mód és emaitt lehet ekkora difi a mért eredmények között ?
Többi alienware be van ilyen ? Mert valahol említik de nem teljesen tisztán tudom kivenni.
-
Pocok256
veterán
15 ről nem sok jót ovlastam a tpoikjában :/ Meg maradjunk a 13 nál még midnig aorus vs alienware 13 as nálam a fő kérdés de csodálatos módon egyiknél sincs normális noteicsekkes teszt
Aorusnál talán jobb a hűtés viszont a kaszni minőségét mindenki kritizálja, hogy nagyon nyegle és rossz az összeszerelés. Plusz nincs amplifier.
Aleinware nél meg most nagyon magasnak látom a hőfokokat és eszméletlen eltérő értékeket látok van akinél nem megy még stressz test alatt sem 70 fok fölé valakinél meg alapbol 90 fokot reacheli.. -
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #129 üzenetére
Gsyncel játszanak gondolom, az kb 10%ot lenyel a teljesítményből sajnos (+ akkuidőt is megfelezi) személy szerint notebookot nem választanék gsync panellel, hiszen amugy se 13/5 colon fogok játszani hanem a külső monitoron ami már legyen is gsynces...
Nomeg kérdés milyen cpuval nézték, i5ös azért gyenge, lehet nem a 6700hq volt benne? az is sokat számít, főleg blizz játékainál amik ált. cpu igényesebbek.
A 60fpsnél meg lehet vsync-el futtatta?
A cpu 100 fokig nem throttlingol, a gpu sem, elvileg...
Mondjuk én 980m után 1070re váltanék, ott kb tényleg az asztali 1070 szintjén van (10%) míg a 1060 az olyan 30% lassabb az asztalihoz képest.
-
Pocok256
veterán
Én meg közben nézem a teszteket alienware 13 r3 as gépről és felkerült jó pár Overwatch gameplay. Az érdekes benne, hogy egyes gameplayekbe 65 -70 fokos gpu cpu játszik itt 80-100 fps átlag van míg másoknál 78-85 fokos cpu gpu páros játszik itt meg 60 fps és társai vannak. Mindezek mellett a mostani gépem 980m el ugyanolyan beállítások mellett 90-110 fps átlagot ér el. Na most az elképzelhető, hoyg a gpu már 80 foknál throttlingol és olyan szemérmetlenül sokat vesz vissza hogy a 1060 lassabb lenne így mint egy 980m ? Mert minden tesztben azt látom, hogy bő 20% előnye van, de gampelayekből meg egyetlen egy alkalommal nem láttam, hogy így lenne. Vagy pedig amit eddig is sejtettem, hoyg az asus gépemnek anynira aggressziv a turbo órajele ugyani még 85 foknál is cseszik visszavenni a max turbot, hogy emiatt tetemes előnyre tesz szert.
-
Madwe
nagyúr
válasz
bandras54 #122 üzenetére
Mégegy javaslat: a sok bloatware vackot amit alapból felraknak rá, töröld le nyugodtan
Persze ha 1-2re valóban szükséged van az maradjon, de légy kíméletlen a számodra szükségtelenekkel, mondjuk alienware-eknél nem vészes. Sőt igazából clean install majd 1-2 neked kellő dolog feltevése a legjobb igazából, ha van időd
Pl a killer appja tiszta bug, célszerű letörölni s az eszközillesztőt is, majd a killer oldaláról leszedve újrarakni pl az illesztőt.
-
Muerte
addikt
válasz
bandras54 #120 üzenetére
Szia!
Ezt az akksi kímélősdit nyugodtan felejtsd el
nekem 4 éves (gépben most néztem meg) 14% az elhasználódás mértéke.A legtöbb Dellben normális a töltő elektronika,ergó mindegy hogy kiveszed vagy sem,arról használod vagy sem,majd "ő" tudja mikor és mennyit töltsön rá.Én soha nem vettem ki a gépből,neked sem ajánlom,mert hirtelen áramszünetkor,vagy netán túlfeszkor nagyon-nagyon jól jöhet ha benne van.Adott esetben ez megmentheti a lapot,vga-t,ssd-t vagy is vinyót akár.Ha új a gép akkor az első évben célszerű ránézni havonta Aida64-ben (energiagazdálkodásnál) hogy nem romlik-e rohamosan az akksi állapota,mert ritkán előfordulnak selejtes darabok,és az akksira csak 1 év gari van ha jól tudom.
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Meg volt az első közös napunk az új családtaggal.
Annyi kérdésem lenne első körben, hogy még nem igazán igazodom ki a szoftvereiben. Van az előre telepítettek között olyan amivel az aksit tudom kímélni? Gondolok itt arra, hogy ne 100-ra töltse ha csatlakoztatva van a hálózathoz, hanem az egészségesebb 60% körül tartsa.
Köszönet előre is
-
Pocok256
veterán
Na infok csak hogy meglegyen. Alienware 13 r3
Reddit teszt
Plusz egy manus letesztelte a gépet, úgy hogy ujrapasztázta pont grizzlyvel (az van nálam is raktáron vagy fél kiloval otthon)
Nála nagyon durván jó eredmények születtek:
KlikkSzóval tanuság maga a gép jó, de a pasztázás szokásosan borzasztó az alienwarenél is
-
Pocok256
veterán
-
Madwe
nagyúr
Igen, már van róla topic pl itt de azt is ügyesen kell, s lehet közben pont h árt neki az ember. A kedvencem, h volt valaki, aki egy lapkát szerelt be a kettő közé, s úgy ért el tökéletes eredményt (ilyen lapkákat ezer éve amd lapokhoz használtak emberek asztali gépeknél
De azért ilyenekkel mókolni egy 800.000+os gépnél kicsit röhelyes
-
-
Madwe
nagyúr
Az a baj, h nem csak a pasztával van a gond, hanem a 3 pontos rögzítésével is, ami miatt nem egyenletes felületen hűt. Így pl a core 2-3 80fokra melegszik max, de a 0-1 pedig 95re. Ez pasztával pl lehet lemegy 70re és 85re, de normális rögzítés esetén mindegyiknél 70 körül lenne (újrapasztázás nélkül meg 80).
-
Madwe
nagyúr
Sajnos letettünk az idei beszerzésről, mert 4-5 hét a szállítás, ami nem is baj, csakhogy! Nem tudom mennyire követtétek, de a 15r3 és 17r4 iszonyat hűtési gondokkal küszködik (100+C a cpu, valamint 10-15C lehet a különbség a magok között) ami leginkább a 3 csavaros hűtőcső rögzítése miatt lehet, mert így egyenetlenül adja le a hőt.
De van remény, csak várni kell... -
Madwe
nagyúr
Sajnos letettünk az idei beszerzésről, mert 4-5 hét a szállítás, ami nem is baj, csakhogy! Nem tudom mennyire követtétek, de a 15r3 és 17r4 iszonyat hűtési gondokkal küszködik (100+C a cpu, valamint 10-15C lehet a különbség a magok között) ami leginkább a 3 csavaros hűtőcső rögzítése miatt lehet, mert így egyenetlenül adja le a hőt.
De van remény, csak várni kell...
[link] -
ludi85
tag
Nem rég vettem Alienware-t es egy olyan kerdesem lenne, hogy a GeForce driver frissiteseket hol talalom? Az asztali gépemben is GeForce van, de ott a GeForce Experience szoftverben latom az aktualis frissiteseket. Alienware laptopra is ra lehet ezt tenni, vagy van a dell-nek erre valami progija?
-
Fücsök007
őstag
válasz
Tommi000001 #103 üzenetére
Nem lehet, mert nvidia chipset-es a gép. Ha intel északi híd lenne benne, akkor a gtx 980m-ig menne benne minden, persze csak moddolt ini fájl mellett.
-
Tommi000001
aktív tag
Itt van megtörve nálam a töltő vezetéke.Hibajelenség : Feladatkezelőben a cpu használat felugrik 90-100% ra
Ha kicsit jobbra hajlítom ,akkor egyből elkezdi tölteni.Sokan azt írják forumokon ,hogy a laptopban lévő töltőaljzat a rossz,de nálam nem az a gond.
Remélem tudtam segíteni.Más....
M17x R1 en valakinak sikerült már nagyobb vga életrekelteni??Gondolok itt 560m tól felfelé.
-
bandras54
aktív tag
válasz
deadcode82 #99 üzenetére
A csatlakozó átalakító is jó megoldás lehet.
-
Muerte
addikt
válasz
deadcode82 #99 üzenetére
Elég egyszerűen a kábelt cserélni,az asztali PC tápkábele tökéletesen megfelel,párszáz ft-ért kapható,vagy a fentebbi képen látható falidugós megoldás is választható,kinek mi a szimpatikusabb alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6700 i7-3740QM I 16GB I 500GB SSD I 17,3" FHD I K3000M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest