- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
addikt
Ha megjön az az AX210-es majd légyszi írd már meg hogy mit tud.
Nekem még 7260-as van a gépben saccperkábé megáll olyan 300Mb-nél a tudománya.Néztem hogy a 210-es az msata,nemtom az antenna kábeleket majd oda lehetne-e normálisan vezetni valahogy az msata foglalathoz hogy másnak ne aggasson.
Az RTX 3000-re is ránéztem.A 80W az baráti,de mivel Quadro így játékokban elég nagy a szórása.Van ahol 1060 szint kb. van ahol meg jóval felette jár még 1070-től is.Játéka válogatja. [link] Én személy szerint már nem tolok bele plusz pénzt ebbe a gépbe.Majd ha az új 18-as emberi áron lesz,akkor arra fogok váltani.Ugyanitt félig lestrapált de üzemképes máj/ vese eladó -
Muerte
addikt
-
Muerte
addikt
-
Muerte
addikt
válasz
Csupati #1072 üzenetére
2011:M18xR1 2.gen Sandy Bridge
2012:M18xR2 3.-gen Ivy Bridge
2013,vagy 2014 nemtom már pontosan:
AW18 4.-ik gen Haswell
Csak ezek vannak 18-asba.
Az AW18 nem nagyon tolerálja a 100W feletti GPU-kat,mert a lap tápellátása nem engedi 100W fölé,azokban nem érdemes az fölé menni,mondjuk egyikben sem.
Nálam is 1060 van az R2-ben,70-75W környékén elkocog, szinte hangtalan ventikkel.Nincs értelme 100W fölé mászkálni mert instabil lesz,tudom mert eleget vergődtem anno 980-akkal meg 1070-nel srácok gépeiben,egyetlen egy sem volt stabil hosszútávon.Az 1070-et is szinte 1060 szint alá kellett butítani AB-ben hogy stabil maradjon,akkor meg minek? Értelme zéró. -
Muerte
addikt
A csavarokat érzéssel de tökig meg lehet húzni,a thermal padozás meg nem egy elhanyagolható dolog.Az sem jó ha túl vastagot teszel mert el fogja tartani a hűtést a VGA chip-től meg feszíti a hűtőt,de az sem ha nem érintkeznek az alkatrészek.
Ahhoz a kártyához jó megoldás lehet a K5 pro. [link] -
Muerte
addikt
Itt válaszolok.Asszem nincs hozzá BIOS-om,de majd átnézem holnap a régi vinyómat.
Csak azzal fog menni a kártya SG azaz optimus módban ha fekete képet dobott.
Illetve még egyet megpróbálhatsz hogy az FN+GFX gombbal letiltod a 980M-et,aztán berakod a quadro-t és újra FN+GFX-el engedélyezed,de sanszos hogy kell hozzá az unlocked BIOS ha fekete kép volt. -
Muerte
addikt
Nem lesz abból a projektől semmi.Flasht még éppen el lehet indítani windows alól is,de maga a kártyára nem lesz meg a megoldás.Ha annak idején svl7 meg Prema a Techinferno-n nem tudott rájuk írni 100W alatti stabil vbiost akkor másnak sem fog sikerülni,csak az idődet vesztegeted és kockáztatod hogy lekukázod a kártyát.
Minden BIOS frissítés alapszabálya: ha működik minden rendesen,ne piszkáld! -
-
Muerte
addikt
Ha 980M marad,akkor a gép alá kell egy Notepal U3,az alapkellék,(láttam egyet az aprón 5k-ért) és ahogyan Alces írta minden játéknál szigorúan a v-sync bekapcsolása hogy max 60FPS-ed legyen és a kártya csak malmozzon 40-50% kihasználtságon.Ha régi a játék és nincs v-sync opció benne akkor D3D Overrider progi megoldja.Ha MSI AB/ Riva tunerben maximalizálod le az FPS-t, ott is le lehet max 60-ra,de nem lesz szinkron és töredezett lesz a kép sok játékban.Mindig legyen kimonitorozva a GPU/CPU hőfok,ha látod hogy 80 és felette mászkál,akkor lépni kell valamit,mert az már degradálja a cuccot.Igazából a 3940XM-et is le lehet butítani,BIOS-ban Overclock OFF, windows energiagazdálkodásban pedig a maximális proc.teljesítmányt vedd le 80%-kra vagy bármennyire a 100-ról.Már 99%-knál is annyit csinál a win10 hogy elveszi a TURBOT,magyarul csak a 4x alapórajelen(nemtom fejből már) fog menni.
-
Muerte
addikt
Rákerestem a hirdetésre,meg van még a gazdájának a gyári 7970M-je is.Az konkrétan erősebb egy GTX 770M-től.Arról nem beszélve hogy Kepler GPU-khoz ha jól tudom már megszünt a driver támogatás nVidia részéről (de ez nem biztos,nem nagyon van időm követni már egy ideje az eseményeket) Az AMD kártyával a driver mókolás kellemetlenségeit sem kellene elszenvedned mert az nV driver nem adja be könnyen a derekát ha nem gyári kártya van a gépben.Bár van viszonylag egyszerű megoldás is rá.Ez mind annak a függvénye milyen játékokkal szeretnél játszani,régebbieket elvisz egy 7970M is, a maiakhoz meg már az 1060 is necces lesz lassan LOW-on is.
-
Muerte
addikt
Nem.Abszolút nem.Egyrészt az R4-be csak egyfajta kínai mxm fér bele,vagy talán még a Zotac mxm-je ami ITX gépbe volt rakva gyárilag(de az sem biztos),másrészt ugyanott vagy hogy 115-125W.Raktam be 1070-et valamikor pár éve M18x-be,semmivel nem tudott jobb teljesítményt nyújtani mint az 1060 75W-ból.Pontosan azért mert annyira le kellett vennem neki a feszt és az órajeleket hogy viszonylag stabilan működjön. Ezekben a gépekben az mxm csatolónak olyan max 100W ami gyárilag jó.A lap tápellátása is arra van belőve.
Volt itt nálam nem egy R4 régen amikben 880M volt és már azzal sem voltak stabilak,ledobálták random az órajeleket,pont azért mert 100W felett jártunk.Voltak akkor még unlock vbios-jaim amivel kicsit tudtam rajtuk javítani,de nem lett tökéletes egyik sem.Ideig-óráig stabil maradt aztán jöttek a random órajel droppok.980M detto ez a kategória.1070 szintén.
Abba a gépbe ami való: 7970M/680M/780/970M/1060.
Az sem elhanyaglható szempont hogy ha Pascal kártyában gondolkozol,a vga hűtőt is lehet hozzá kell alakítani,mert a hátsó kondik nem mindegy hogyan helyezkednek el.
1070-nel úgy lehet csak éltképes ha leveszed az órajeleket max 1400MHz környékére 0,8Volt környékén. -
Muerte
addikt
A 980M-et nem lehet alulfeszelni,Pascaltól felfelé lehet MSI AB-ben.
Őszintén mondom neked, egy ilyen 10 éves gép vásárlása már orosz rulett kategória.
Nem tudod hány gazdája volt,mit kapott,mennyit mókolták,mennyit kínozták.
Én amikor vettem az enyém ismerőstől vettem első kézből és működik még,de az évek során nem egy megdöglött R3-R4-gyel találkoztam már,kretén Tomi meg mégtöbbel..
Ha kifogsz egy olyat amiben nagyon jól sikerült lap van,bármeddig működhet,de ez pont fordítva is lehet hogy nálad akár 1 hónapon belül fog elhalálozni.Lapcsere megoldja,de az már nem kevés plusz költség,illetve már nagyon vadászni kell ezekhez a gépekhez a normális alkatrészeket. -
Muerte
addikt
Szia!
Itt válaszolok a privátban jött kérdéseidre,hátha mást is érint későbbiekben a dolog.
Alcesnek teljesen igaza van.Az R4 procihűtője gyárilag gyenge,a 3940xm-et nem tudja kordában tartani.A 980m meg megint csak sok,nem csak a gyári hűtőnek,hanem a 125W az MXM csatolónak is nagyon necces hosszútávon.
Az a gép örök élet meg egy nap tud lenni egy 3820/3840QM-mel és egy GTX970M vagy pedig GTX1060-nal amik 70-75W-ból el vannak.Utóbbihoz unlocked bios kell mert csak optimus módban működik,illetve ha a panel 3D 120Hz-es akkor alapból működnie kell,mindenféle mókolás nélkül.Az R4 (is) ha ilyen "nagyfogyasztók" vannak benne,nyáron túlhevíti a PCH chipet a lapon és kékhalál hegyeket tudnak produkálni mert a sata controller elszáll.
Szóval,ha adott ez a konfiguráció hogy 3940XM és GTX980M és úgy eladó csak azokkal a hardverekkel,én nem venném meg a helyedben.Vannak trükkök,mókolások,gányolások amikkel tudunk rajta javítani, kretén a PCH chipet is meg tudja oldani,de akkor is SOK lesz hőben annak a gépnek a 125W+55W ezáltal ha napi szinten tervezel vele játszani,akkor én túl hosszú élettartamot nem jósolnák neki.Eleve ugye egy 2012-es gépről beszélünk,nekem is van egy 2012-es M18xR2 1060/3920XM-mel,köszöni szépen jól van , 24/7 működik 10 éve,de még ebbe se raknák 125W-os kártyát,pedig ennek más a hűtése lényegesen. -
Muerte
addikt
válasz
csuli111 #881 üzenetére
Ha a fentebbi leírás alapján megcsinálod majd a bios resetet,tehát eljutst 5 sípszóig a 8 helyett és újraindítás után vissza áll 8-ra, úgy hogy vga sincs a gépben akkor a kijelző lesz a ludas.Venni kell egy simát,bios-ban SG-re váltani PEG-ről.és menni fog az 1060 Optimus módban.
-
Muerte
addikt
válasz
csuli111 #878 üzenetére
Az unlocked bios-t írd bele ne a gyárit.A GTX1060/70 csak optimus (SG) módban működik rendesen,tudom erre volt a 120Hz-es kijelző mod ami kizárja az optimust,de a hiba okát mindenképpen itt kell keresni.Az uefi-t ne piszkáljátok,legacy bugos lesz,gondolom nem win7-et akartok már használni.Fast boot off,secure boot off,legacy option disabled.
Ezenkívül az R1 biost nem elég egyszerűen kiresetelni mint minden más normális laptopot.
•Turn the system off and disconnect the AC adapter
•Disconnect CMOS battery and system battery
•Do a power drain (press and hold power button 30 seconds)
•Remove all memory modules
•Reconnect AC adapter and power system on
•Let laptop beep until it turns itself off
•VERY QUICKLY, WHILE IT IS OFF, BUT BEFORE IT ATTEMPTS TO BOOT AND LIGHTS COME ON AGAIN, INSERT A MEMORY MODULE
•System will start to beep 5 times
•Power system off
•Reconnect CMOS battery and system battery
•Replace any panels removed for access to memory modules
•Done… -
Muerte
addikt
Nincs rajta sajnos egyik recovery/driver CD-n sem,én is csak véletlen kaptam egyszer az egyik Aw-hez külön CD-n ezt a cuccot.Resource Media Webcam Center a neve.A CD-t nagy nehezen előkotortam,ilyen szép piros jószág [link],de nem tudom neked feltölteni,mert másolásvédett ez is mint a windows.
Ezt találtam,van rá esély hogy felmegy az R3-ra:Dell_SX2210-Monitor_Webcam SW RC1.1_ R230103.exe -
Muerte
addikt
A videókártya jó,ennyi pontszámot kell kapnia,szóval azt már ki lehet húzni a listáról.
Esetleg még azt kellene megpróbálni hogy ha felraktad az OSD drivert akkor windowson belül (újraindítást kér) az FN+F5, vagy FN+F7 (pontosan már nem emlékszem,de ahova GFX van írva) csinálsz egy váltást az 580M-ről az IGP-re.Újraindítást követően,a GPUz-t megnyitod és ott leellenőrzöd hogy melyik az aktuális grafikus adapter amit használ,és ha az Intel,akkor telepítsd rá az Intel HD driverét,aztán válts át megint FN+F7/restart és ha az Nvidiát mutatja a GPUz,akkor telepítsd fel az nV drivert. -
Muerte
addikt
Teszteljed akkor játékokban is,de úgy hogy kimonitorozod a hőfokokat közben,3D11-ben is ki lehet.MSI AB monitoring
Az 580M az egy híresen kazán kártya,nagyon fontos hogy normálisan,minden helyen ahol kell ott legyen a thermal pad is különben elmelegszik terheléskor.Emlékeim szerint mindenhová 1mm-es vastagság kell.
Illetve remélem a gyári dell-es x-bracket van rajta ami az egyik alsó memóriasort már hűti az alulemezzel:
Gyárilag a kártya alján volt egy kb.3-4mm vastag nagyon puha világoszöld thermal pad is elég nagy kb.6x8 cm,pirossal bejelöltem a képen.Az ha nincs meg,nagyon jó lenne pótolni,mert nagyon sok hőt le tud venni a kártya aljáról és átvezetni passzívan a belső burkolatra.
De először is monitorozd ki a hőfokokat,GPU,CPU,FPS,meg mindkettőnek az órajelei elég első körben,aztán lássuk mit mutatnak a számok.A 3D11-et is ha futtatod,másold majd ide be az eredmény linkjét és ránézek.
-
Muerte
addikt
Tölts le egy 3DMark 11-et [link],aztán basic,benchmark only,streched módban futtasd le,ha közben nem omlik össze akkor a GPU és CPU hibát nagyjából ki lehet zárni,bár lehet random CPU hiba is,a legjobb lenne megnézetned szervizessel,KillHates biztos megnézi neked ha megkéred.
-
Muerte
addikt
válasz
#42098752 #594 üzenetére
Ha kép van akkor ez onnantól szoftveres téma lesz.
-NV driverben a HD audio telepítve van?
-Sound blaster hangkártya telepítve van?
-Valami külső cucc rá van kötve a gépre?,gondolok olyanra hogy külső bill.amin hangerőt is lehet állítani,mert akkor az eszközkezelőben azt le kell tiltani a hang videó és játékvezérlőknél. -
Muerte
addikt
-
Muerte
addikt
válasz
#42098752 #587 üzenetére
Nem kell mindjárt farkast kiáltani..
Milyen erősítő? Az AW-k érintkezője eléggé bent van,sajnos nem mindegyik fajta HDMI vagy DP csatlakozó ér be rendesen és olyankor nincs kontakt.Olyannal próbáld aminek hosszú az érintkező felülete,vagy egy olcsó kábelről lefaragsz valamennyit és problem solved.[link] -
Muerte
addikt
Nálam az a proci 4x3,5GHz-en ment és nem melegedett túl
Tudsz dobni egy képet a bios beállításaidról? Már fejből nem emlékszem,de ha jól rémlik a vcore elállítása volt amivel meg lehetett főzni.
A pasztázással kapcsolatban is el lehet rontani,nem szabad tenni gap padot a proci feletti kondikra,mert akkor nem szorul rá a hűtés rendesen a magra,ha 1-2 mp alatt hirtelen melgszik fel annyira,akkor ott lesz valami gubanc. -
Muerte
addikt
Hát nem tudom,mondjuk nem nagy dolog beállítani HWiNFO-ból a vezérlést,nekem volt benne 680M is meg 7970M is,utóbbit nem kellett vezérelni viszont a gyári hűtő már nagyon necces volt hozzá.A 680M-re undervolt vbiost raktam és az megállt 70°C-kon load,úgy hogy 60°C-knál már max RPM-en pörgött a venti.
-
Muerte
addikt
válasz
madstunt #459 üzenetére
Az R2-t 2010-ben adták ki max 5 év garit lehetett hozzá venni,az enyém is olyan volt szóval azokhoz már rég nincsen garis alkatrész.Amelyik bill. még jó hozzá az a M17xR3,R4,M18xR1,R2.
Az M17xR3,M18xR1 az 2011-es kiadás,M17xR4,M18xR2 2012-es kiadás,már egyikhez sincs gariban alkatrész,mert szinte senki nem vette 5 év garival őket,én is megbántam a +2 év extra garit 100e ft-ért anno mert semmi komoly hibája nem volt a gépnek 5 év alatt. -
Muerte
addikt
-
Muerte
addikt
Az Aw-n cserélni kell,nincs más megoldás,de csere után azért bőven vállalhatóak a hőfokok és nem ordít mint a Clevo.Nekem a most elérhető gépek közül messze az MSI a nyerő egyébként több szempontból is,de amit most a HP lerakott az asztalra az sem semmi [link] nagyon kellemes meglepetés így első körben.
-
Muerte
addikt
Az Asus hűtése egyáltalán nem jobb az AW hűtésének hatásfokától,ha az AW gyári dudva pasztája le van cserélve minőségire egyből más a helyzet.
A Clevo-t meg megint csak nem lehet egy napon említeni velük,mert ők áttértek 12V-os ventikre,amik jól hűtenek,de ilyen hangorkán mellett teszik: [link]
Nem "ordítós" hűtésben még mindig az AW vagy az MSI GT72/73 amik a legjobb hatásfokkal dolgoznak.citkar: nem.
-
Muerte
addikt
Nekem a magyar zöld számon hívott supportos (ami egyébként Athénban van) mondta akkor hogy refurb gépekre csak az az 1 év van amit a gyártó ad a felújított/ újracsomagolt állapot miatt.Aztán én nem is firtattam tovább a kérdést,nem az én gépem volt csak a tulaj megkért rá hogy intézzem ha tudom.Lehetséges hogy meg lehetett volna kerülni itthoni disztribútorral a dolgot,nem próbálkoztam.
-
Muerte
addikt
Ha kizárólag filmnézés közben jön a fagyás,akkor valami az Intel HD driver körül,vagy valami kodek hiánya,vagy megléte okozhatja.Legrosszabb esetben az előfordulhat hogy a prociban a grafikus vezérlő haldoklik,vagy hibás.Volt már olyanra precedens,azt egy csere procival gyorsan ki lehetne deríteni.
Szerk.: hülye vagyok...Egyszerűen csak át kell váltanod FN+GFX (F5 vagy F6) a dedikált kártyára és már le is tudod tesztelni hogy letiltott IGP-vel fagy-e.
-
Muerte
addikt
válasz
buek1967 #321 üzenetére
Warning: Do not turn off your Laptop or disconnect from your power source while updating the BIOS or you may harm your Laptop. During the update, your computer will restart and you will briefly see a black screen.
bios file Installation (via Win Zip) with bios.exe File for Dell Alienware 17 R3 Laptop Bios update .EXE
Dell Alienware 17 R3 Laptop Dell Alienware 15R2 17R3 System BIOS Download
1.Click Dell Alienware 17 R3 System BIOS Download from below link to download the Dell Alienware 15R2 17R3 System BIOS setup file.
2.When the bios File Download window opens, click Save the file to disk and click OK.
3.From the file Save In: field, click the down arrow then click to
select Desktop and click Save. The bios file will download to your desktop.
4.After the bios file, Download Complete window appears, click Close. The setup file
icon will be on your desktop.Install
1.Double-click the new icon on the desktop mark Dell Alienware 17 R3 Laptop Dell Alienware 15R2 17R3 System BIOS.EXE.
2.The Self-Extracting window appears and prompts you to extract or
unzip to C: DELLDRIVERS create a folder and name it as bios folder. open this path to access application setup3.After finishing the Dell Alienware 17 R3 Laptop Dell Alienware 15R2 17R3 System BIOS extraction, if the self Extractor
window is still open, close it.
4.browse for C: DELLDRIVERS bios folder.
5.open the folder inside audio driver folder
6.run the setup to began the installation
7.Follow the on-screen installation instructions finish .Ha ez alapján sem megy,akkor valami hiba a verziószám körül lehet.
-
-
Muerte
addikt
Azért jó az U2-3 mert a kellő helyre lehet rakni és koncentráltan tudja kapni a friss levegőt,de nálam pl. a 18-ason nem csökkent semmit a hőfok ha fújták a ventik alulról sőt rosszabb lett,így levettem a ventiket és csak az üres rácson van a gép hogy több és hidegebb levegőt szívhasson alulról.
-
Muerte
addikt
-
Muerte
addikt
Hány sípszó van indításkor?Vedd ki az akksit,tápot húzd ki,aztán a bekapcsológombot nyomjad 30 mp.-ig,utána próbáld csak tápról indítani.
Ha sípol,próbáld meg 2-3x ugyan ezt,aztán ha nem indul még meg lehet próbálni egy bios resetet,de ha az sem segít akkor passz, de sanszos hogy alaplap. -
Muerte
addikt
Nagy a valószínűsége hogy csak akkor fog képet adni ha kiveszed a rossz vga-t előbb.Egyéb esetben az FN+GFX (F5 vagy F7) gombbal váltanál a dedikált és az integrált vga között.A váltásnak feltétele hogy az OSD driver fent legyen a gépen,mert különben nem ugrik fel az ablak az asztalon amiben váltani kell.
-
Muerte
addikt
válasz
deadcode82 #206 üzenetére
Nem ismerem őket.Ahogy fentebb is írták ebay-ről is lehet vásárolni,de csak megbízható cégtől aki normális számlát ad,mert különben nem fog a honosítás sikerülni.Érdemes előtte a support-tal lebeszélni a dolgot,elég hozzá a service tag a gépről.
-
Muerte
addikt
Csak a prémium kategóriára szokták adni.Már most én sem tudom mi a pontos neve,amikor én érintett voltam 5 évig akkor még NBD-nek (next business day) hívták,és kijöttek házhoz vagy bárhova a megrendelt alkatrésszel.Ezen kívül akkor még world warranty status is élt,volt hogy panelt kértem az egyik R2-be és Mexikóból küldték mert az a tipus már csak ott volt raktáron a garancia lejárta előtt nem sokkal és ezt ők látták a központi adatbázisban.A kijelző 2 napon belül a gépben volt, repülővel hozták,(összesen 3 nap telt el a hibabejelentést követően),és nem győztek elnézést kérni hogy csúsztak egy napot.Na de ez 4 évvel ezelőtt volt,ma már nem ilyen készségesek ahogy hallom...
-
Muerte
addikt
Volt már Dell vagy AW géped? Gariztattad is? Ne haragudj de olyan butaságokat hordasz itt össze-vissza hogy hajjaj
Már leírtam 2x, : Tök ugyanaz a gari él rá mint a világ bármely szegletében!!! ha NBD onsite akkor házhoz jönnek,pontosabban oda jönnek ahova ÉN MONDOM! ha történetesen nyaralok a Bahamákon és beszarik a gép,akkor felhívom a supportot és ők két napon belül kötelesek a gépet OTT a helyszínen megjavítani.
Másik pofon egyszerű gariztatás lehetőség hogy bármelyik hazai dell szervízbe beviheti "leadni" a hibás gépet és ha kész akkor kiviszik vagy besétál érte. -
Muerte
addikt
Itthon is ugyanazt a garanciális szolgáltatást kapja,mint bárhol a világon miután honosította a gépét.Az meg csak egy formaság,az előző tulaj neve kell (talán cím is) meg ha nagyon kétes gépről van szó akkor kérhetnek számlát vagy másolatot.Első,második tulajos gépnél nem szoktak ezzel vergődni.
A gar kiterjesztést meg 100-200€ / év szinten szokták mérni,géptől föggően. -
Muerte
addikt
válasz
deadcode82 #169 üzenetére
EU-ból nyugodtan rendelhetsz akárhonnan,ha számlával tudod igazolni a vételt akkor nincs akadálya a honosításnak és a gariztatásnak,ha sor kerülne rá.
-
Muerte
addikt
Teljesen megértem az álláspontodat,mivel téged átb.sztak,de ezt AW-nél nem tudják eljátszani
régebben sem tudták volna,de főleg 1-2 éve a Dell piszkosul beszigorított gari téren,tehát most 1000% hogy ilyen témával Radium szintű bolt nem tud játszadozni.Annyi a lényeg hogy vásárláskor mindent le kell ellenőrizni a ST alapján,az mindent "elmond" a gépről:hol gyártották,mikor,kinek adták el és hol,milyen gari érvényes rá és hova szól,milyen felszereltséggel adták ki a forgalomba (vga,proci,ram,ssd,lcd,+minden szirszar) ha refurb azt is ki kell írniuk,ha alkatrészt cseréltek benne azt is elmondja a support azonnal,szóval AW-t venni abszolút kockázatmentes,ha valaki veszi az 5 perc fáradtságot és lekérdezi az adatokat.
Én eleve itthon és eleve új AW-t sosem vennék, de ez más téma -
Muerte
addikt
Most komolyan olyan topikot linkelsz ahol utoljára 2012-ben említették a Radium nevét? Nem tűnt fel hogy azóta cirka 5 év eltelt?
Tisztázzuk a dolgokat:nyilván a bolt "megéri a pénzét",ez tiszta sor,de az dobja rám az első követ aki a helyükben nem keresne lehetséges "kiskapukat".Jómagam 20 éve vállalkozó vagyok más területen,de egyet mondhatok neked,jelenleg Magyarországon 1 azaz egy db teljesen makulátlanul tiszta kisvállalkozás sincs,mivel ha az lenne,2-3 éven belül csődöt kellene jelentenie.Ez egy matematikai tény,nincs mit vitázni rajta.
Mindezektől függetlenül régebben sok probléma volt a Radiummal és DP-mel is,de ez mára már nem jellemző,főleg mióta a fogyasztókat elég komoly törvények védik.Itt olvass rá légyszives,a 400+e Ft-os Asus gépekből senkit nem vertek át semmivel pl.:[link]
Különösen ajánlom figyelmedbe matteo_szg HSZ-t aki az Asusnál dolgozik és nem egy szervizes munkakört lát el,hanem kissé magasabb pozíciót
A Dell-re visszakanyarodva,már az elején bukod az egész refurbished sztorit,mivel refurb gépekre nem adnak legtöbb esetben garanciát.Ha adnak az max 1 év és kizárólag arra a területre szól és csakis oda! ahol a feljavítást elvégezték,lásd UK refurb gépet csak ott tudsz gariztatni és helyi vásárlásnak kell lennie.Ha te itthonról megvásárolod pl.ebayen keresztül,azt megteheted de gari nuku.Szóval nem gondolnám hogy egy Radium szintű bolt,már 1070-es vga-val szerelt refurb gépeket árulna...Ha minden vágyuk ez volna,akkor sem tudnának hozzáférni
Az más kérdés hogy szlovák vagy lengyel vagy román úton-módon hogy manipulálnak(ha manipulálnak!),az az ő dolguk.Amíg neked vagy nekem vagy bárkinek RENDES hivatalos számlát ad,addig nincs miről beszélni.A gépet kb. 3 perc alatt le lehet ellenőrizni a ST alapján.Ott az ingyenes zöld szám,a support pillanatok alatt megmond a gépről MINDENT! Érted? Nincs zsákbamacska,nincs kockázat,mert ha netán át akarnak vágni valamivel akkor azt 3 percen belül Te megtudod ha akarod! -
Muerte
addikt
"Szürke importos gépeket árulnak érdekes garanciával. Ráadásul refurbished lesz pl az aw is, ami még skylake, ami tele volt gyári hibákkal, ergo elég nagy eséllyel hibás lenne amit megveszel, gariztatni meg nem nagyon tudnád..."
Ezek így egy kissé merész kijelentések szerintem... Valamivel esetleg bizonyítani is tudod ezen állításokat?
Én 1-2 éve vásároltam a sokat szidott boltokból,Digiprime és Rádium (Asus és Dell gépet) és semmi gond nem volt sem a gépekkel,sem a garanciával kapcsolatban,első lépésben azokat ellenőriztem le.
Egy Dell gép vásárlásakor eleve azonnal ki lehet mindent deríteni a service tag-ből,szóval nincs igazából semmi rizikó benne.
Lehet hogy a Laptopszalon a hivatalos forgalmazó,de az meg biztos hogy AW tekintetében ott fog a legvastagabban a ceruza sok-sok éve már..Íme egy példa : [link] vs [link] -
Muerte
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- MacBook Pro 14" M1 Max/32GB/1TB/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4319
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest