- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilu01
senior tag
Hasonló cipőben járok, most jött meg nekem is a hasonló töltőm!
Régi tölthető elemeket kukáztam gyüjtőből, és próbálom kideríteni melyiket tudom még használni és mire.
Olvastam az ominózus töltő használati utasításának magyarítását, köszönöm a készítőnek, de nekem is egy kicsit magas!
De ezek szerint a régi aksik válogatására ezen a töltőn a NUR TEST a legalkalmasabb? -
pibácsi
senior tag
Teljesen igazad van, elnézésed kérem, most nem néztem vissza a válaszokat amikor figyelmedbe ajánlottam az írást. Nem emlékeztem konkrétan a hozzászólásodra, de most visszakerestem: írtál és én válaszoltam. Mégegyszer bocsi. Az pedig, hogy "gyakorlati" ténylegesen azt jelenti, hogy az eredeti angol szöveget lefordítva és helyre téve (ahol jó volt, ott hagytam) kiegészítettem az általam kisérleti úton tapasztaltakkal - tehát több napon keresztűl töltögettem és megfigyeltem a folyamatokat -, mivel az angol leírás elég pongyola. Így ez egy kibővített használati utasítás. Lehet, hogy a "gyakorlati" szó talán kicsit félreviszi az egész leírást. A fordítás - ahol nem kellett kiegészítgetni - az síma "nyers" fordítás, értelmes magyar mondatokra igazítva. Nem is akartam többet. Minden esetre, ha csinálsz egy leírást, szivesen elolvasom, mivel ez az enyém egy síma, tényleg egy kicsit kibővített (helyretett) használati utasítás. A blogbejegyzésemről törlöm a "gyakorlati" szót.
Köszi a hozzászólást, és mégegyszer bocs, hogy nem figyeltem fel, hogy korábban már váltottunk írást erről.Üdvözlettel: Pibácsi
-
Kernel
nagyúr
Amikor kínaiak készítenek angol leírást, az már önmagában is vicces tud lenni néha. A gyári oldalról letölthető doksiban még az ábrákat is eltolták.
Érdekes, hogy az orosz doksiban jók az ábrák, vagyis nem az elsőt ismétli tévedésből, hanem külön mutatja a normál tesztet is:
Az általad hivatkozott résznél sem emlegetik ezt a "referencia" zagyvaságot:
Когда аккумулятор будет полностью заряжен, система автоматически перейдет в режим разряда с выбранным разрядным током и определит емкость аккумулятора. Когда на ЖК-дисплее появится END, это означает, что определение емкости завершено. Полученное значение емкости аккумулятора будет показано на дисплее.
Magyarul átértelmezve:
A töltés befejeződése után a készülék kisütésre vált – a korábban beállított áramértéknek megfelelően –, majd méri az akkumulátorból kisütött töltésmennyiséget. Amikor az END jelzés már nem villog, a teszt befejeződött. A végeredmény látható a kijelzőn.
-
kugyu21
senior tag
Én azért egy NUR TEST alapján nem dobálnám ki az akkumulátoraimat. Igaz hogy egy IPC-m van, de azon előbb lefuttatok egy REFRESH-t, ami némiképp regenerálja, öket és a végén kiírja hogy az utolsó merítés alkalmával (amikor már egy ilyen ciklussal nem javul jelentősen az eredmény) ténylegesen mennyit vett ki belőle. A kapott eredmény alapján még lehet szelektálni, hogy mekkora teljesítményű akkumulátort mire használok. Az az aksi amelyik egy vakuból kiesik, még hónapokig jó a szakállborotvába majd egy elemlámpába. Az új korában még erős, de mostanra 300-400mAh tudásúra lecsökkent akkumulátor pedig még tökéletes a kerti napelemes lámpába, mert az csak néhány mA-rel terheli az akkumulátort a vakú által igényelt, akár 5-10A-hez képest.
-
And
veterán
A feszültség a leginkább semmitmondó adat ebben a történetben: az szinte minden HiMH cellánál erre az értékre növekszik a töltés végén az általános állapottól, kapacitástól és elhasználtságtól függetlenül. A kapacitásra sincs limit, mert ha neked megfelel, hogy a névleg 2,1Ah-s akkumulátoraid kapacitása akár 1Ah-ra csökkent, akkor lelked rajta, használd azokat valamiben, amiben még lehet. Az más kérdés, hogy egy erősen fogyatékos kapacitású cella a kapacitásán felül más tekintetben problémás-e, de a baj itt sem szokott egyedül járni. Ami gond lehet, és erről a fenti adatok nem árulnak el semmit, az a belső ellenállás (vagy épp az önkisülés sebessége). Ha egy cella öreg, elhasznált, akkor a belső ellenállása megnövekedhet, az pedig azzal járhat, hogy hiába mutat rá a töltő - alacsony kisütőárammal felvett - relatív 'jó' kapacitásértéket, azt a gyakorlatban nem kapod vissza egy olyan készülékben, ami működéskor erősen terheli az akkucsomagot. Márpedig például egy külső vaku igen szép áramokat képes kivenni az akkukból, miközben a fő kondenzátorát tölti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest