Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
rustysaw
csendes tag
Pl. az Umarex Glock 17 Gen.4 (6 mm-es BB) airsoft pisztolyból lehet kapni greengázost és co2-t. A kettő között csak az a különbség, hogy a gáznak megfelelő tárral csomagolják, vagy van más szerkezeti, anyagfelhasználásbeli, felépítésbeli különbség is köztük?
-
rustysaw
csendes tag
Az mitől lehet, hogy greengas-al megtöltött tárnál kimegy 2-3-4 golyó, utána ugyanúgy lehet vele "lőni" (elsütni), a szán mozog, elvileg újratölt, de mégsem, mert egy golyót sem lő ki a pisztoly. Amikor kézzel a szánt csak úgy újrahúzom/ráhúzom, akkor megint kimegy pár golyó és utána megint anélkül "lövöldöz"? Először nem is vettem észre, azt hittem elmentek a cél mellett a golyók, de valójában ki sem mentek.
-
rustysaw
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
OK.
-
rustysaw
csendes tag
Fel lehet használni többször a nem bio airsoft lövedéket, ha pl beltérben kartondobozra rögzített céltáblára lövünk és a dobozban összegyűlik? Nem spúrkodásból kérdezem, mert az nem tétel, viszont műanyag hulladék, amit lehetne csökkenteni újrafelhasználással. A gyártó a csomagoláson nem ajánlja, deformálódhat, vagy más miatt rongálhatja a belső csövet?
-
rustysaw
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Átfutottam rajta, nem az én ingem.
-
rustysaw
csendes tag
Na egyenlőre pontot tettem a dolog végére, megrendeltem azokat, amiket kigondoltam.

-
rustysaw
csendes tag
Ismeri valaki a szlovákiai székhelyű airsoftabc webáruházat és kereskedőt? Vagy inkább a taiwangun ajánlottabb? Innen tudok KJW Hi-Capát venni. Ez "toyotának" tűnik.
Illetve ezt most találtam: Arcturus Vanguard 5" Hi-Capa Ez milyen gyártó, milyen minőségű modellje lehet? Azt láttam, hogy Arcturus karabélyt sokan kedvelnek. -
-
rustysaw
csendes tag
Faxa, akkor azt hiszem érdemes újra nekifutnom az 1911 és Hi-Capa vonalnak
Mindenesetre az előzetesek alapján a Tokyo Marui (fájlalom, hogy műanyag a szán, de a legkedveltebb és legjobbnak tartják), WE Tech, KWC, Novritsch, esetleg KJW gyártók modelljeit látom a kedveltebbek között. -
rustysaw
csendes tag
Kösz. Amit elsőre kiválasztottam, az a fémszános CZ P-09, ezt mindenképpen megveszem, tetszik, jó a kezemhez, jókat olvasok róla, jó az ára.
Kellene még majd egy 1911 és egy Beretta 92 klón. Ennyi. Ez utóbbiakban keresem a legjobbakat a korábban írt célra. Ár/érték fontos, az airsofthoz mérten legyen pontos, megbízható, alkatrészellátás sem hátrány, tuning kevésbé érdekes (max red dot), nagyobb tömeg (800-1200gr), fém szán, esetleg tok előny (cnc-s alu szán különösen). Szóval airsoft pisztolyok "toyotája". A hi-capa a növelt tárkapacitás mellett gyártmány is? Mert több gyártónak van ilyenje. -
rustysaw
csendes tag
És még egy kicsit had zaklassalak titeket, a Beretta témára is pontot tennék egyenlőre
ICS BLE-BM9
G&G GPM92
WE Tech M9A1, M9A3 Gen2
Cybergun/KWC M92
Ezek közül melyiket ajánlanátok inkább? Vagy lenne más és jobb opció? -
rustysaw
csendes tag
Noshát így a nap végére: ASG CZ P-09 (gyártó szerint is dual source gas/co2) Tulajdonképpen ezt a modellt adja CO2 gázosnak (Urban Grey) és Greengas-osnak is (FDE). Fém szán mindkettőn, kicsit eltérő nézőke/célgömb, tokszín és cső (egyiknél van menet ezaz rögzítésére). Kb. az alapcsomagban adott tár határozza meg, hogy milyen gázosnak forgalmazzák. Mindegyikhez lehet használni a másik gázt is, ha a tárat megveszem. Miután a gyártó ezt deklarálja, mindkettővel jól kell működnie. Tuninglehetőség és moddolás nulla, legfeljebb a T-N.T alkatrészével lehet tovább javítani. Játszanijólesz
Csak greengas és 1911 hormavilág: Novritsch ssp1 Elég jó igáslónak tűnik (hacsak nem tud valaki jobbat olcsóbban)
Csak greengas és Beretta formavilág: na ez még képlékeny, ez még igényel némi kutatást. -
rustysaw
csendes tag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Hát kinek ez, kinek az. Nekem az biztosan nem.
No akkor eddig ezerrel gyűjtöttem az infókat mindenhonnan a co2 airsoft pisztolyokról, akkor következzenek a greengázosok. Tehát ezek szerint 20 fok körül és felette jelentős differencia nincs kb. azon a távolságon, amit kroábban írtam, viszont a green-esekből nagyobb a paletta, rátölthető a tárban a gáz. Nyilván sok körülménytől függ, de azt nem tudom, hogy a palackos és a patronos hogyan viszonyul egymáshoz fogyasztásban, "költségben", egy ugyanazon pisztoly esetén, adott tárkapacitás és lövedéktömeg mellett.OFF, de csak példaként: A T4E Glock 17 marker a .43-as 0,75gr-os gumigolyóval 20 fok körül elvisz vígan 6 tárat (48 db golyó), a hetediknél már észlelhető a nyomás csökkenése a szórásban 10 méteren, a 8. tárnál meg már akadály van.
-
rustysaw
csendes tag
válasz
Sketch001
üzenetére
Igazán úgy vagyok vele, hogy amit co2 gázzal működőnek írnak, az bizonyosan jó a greengas-hoz, mert elvileg többet bír az anyag, fordítva viszont ez nem igaz. Szóval legyen azért lehetőség erre is, arra is. "Hidegebb" időben (15 fok alatt) biztosan nem szándékozom/unk "játszani". Tisztában vagyok a csökkenő nyomásból adódó teljesítményvesztéssel. Viszont a rátöltés lehetősége greengas-nál tényleg jó opció és pozitívum.
És hezitálok a P-09 és Shadow 2 között, mert erre a távra nem biztos, hogy szignifikánsan jobb az utóbbi pontossága, viszont olcsóbb, tehát a különbözetet másikba tudom tenni. -
rustysaw
csendes tag
válasz
Sketch001
üzenetére
Nem vonz még játékból, időtöltésből sem, hogy másokra lövöldözzek. Egyszerűen nem érdekel. Legyen az airsoft, vagy szivacsgolyós gyerekjáték. Viszont vannak az airsofthoz egész értelmes céltárgyak, sőt kapni is lehet hasonlóakat - nyilván más méretben, anyagban és "kivitelezésben", mint az éleshez pl. steel plate -, de akár palackokra, lőlapra stb. is lehet "pályát" csinálni....AIPSC, CQB és hasonlóra gondolok. Ez az, ami érdekes számomra. Tehát nem cél 25 méterre 100 forintos érmét eltalálni, ezt értem is az airsoft képességeit figyelembevéve. Azonban magánterületen, udvarban/kertben ilyen szórakoztató, némi ügyességet is kívánó családi/baráti céllövészet 7-15 méteren az bejön(ne). Szóval ehhez keresgélek nam gagyi, sőt jó minőségű, realisztikus, a lehetőségekhez képest frankó "pontosnak" ítélt blowback-es pisztoly(oka)t. Nem árt, ha strapabíró, megbízható. Tehát egy CZ P-09/Shadow 2, egy Beretta és egy Colt 1911 klón az, amit lassacskán "begyújtenék". Elsőként a saját kezemhez egyet. Utóbbiak másoknak nagyobb kézhez is jók lehetnek. Ha jól gondolom, a pontosság ez esetben javítható a co2-vel (is), mert nagyobb a nyomása, ami úgy vélem logikusan erre hatással lehet. Szóval várnék javaslatokat Beretta/Colt1911 klónra gyártmány és modell tekintetében is (STI, ICS, KJW, Novritsch stb). És még egy kérdés: elvileg a kettő között csak az a különbség, hogy alapszettben greengas-os az EGYIK, co2-es a MÁSIK? (szín csőhossz különbséget látom, illetve azt, hogy az előbbi megfelelő tárral jó co2 gházhoz is)
-
rustysaw
csendes tag
A kérdés, hogy ezt minden 1911 replikához lehet használni?
Egyébként pedig - bár erősen elgondolkodtam az ssp1-en -, azt írják az oldalukon, hogy 15 fok felett nem szabad használni a co2 gázt, ami nem túl szerencsés. A co2-es ASG CZ-knél ilyen figyelmeztetés nincs, tehát elvileg a szerkezet kellően erős hozzá. Úgy tűnik, marad a Shadow 2. A P-09-eshez - ami elvileg többször is díjazott - viszont találtam elég jó minőségű pl. T-N.T alkatrészeket pluszban, ami esetleg jótékony lehet a szórásra/pontosságra. Az is tetszett fogásra, sütésre, kezelésre.
Egy pontosnak tekinthető co2 airsoft pisztolytól - ha kivesszük a lövész és a csökkenő gáznyomás faktort - milyen szórást lehet kb. elvárni/elérni 10, illetve 15 méteren? -
rustysaw
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Valóban nem kell sorozatlövés. A hosszított tárkioldó annyit takar, hogy jobban kiemelkedik? Mert akkor az nem sokat segít, ugyanis eleve nem ér el odáig a hüvelykujjam, legalábbis a 1911-es mintájú fegyvereken a markolatpanelek vastagsága miatt (hacsak azokat nem lehet cserélni kevésbé domborúra/vékonyabbra). Ugyanígy nem érem el pl. a S&W M&P9, vagy a HK SFP9 típusokét sem. A Shadow 2 nagyon bejövős, de gondoltam, még adnék esélyt másnak is. Néztem ssp1 videókat, eleve nekem tetszik ez a colt forma, ha tudnék rá megoldást. Mivel a t4e az egy Glock, ezért inkább más jellegűvel bővítenék. A fogás és ezáltal a kezelőszervek elérése kulcskérdés a pontosság mellett. Kérdezgettem az AI-t is, de olykor eléggé mellétrafál, a fórumozó régi motorosok gyakorlati tapasztalatára inkább támaszkodnék.
-
rustysaw
csendes tag
Újraitt
Elkapott a lendület, a t4e marker mellé csak kéne egy airsoft pisztoly is...
Cél a dinamikus/statikus céllövészet. Tehát a 15-25 méteren is a lehető legnagyobb pontosság. Inkább co2-vel, ha már a marker is ezzel üzemel. Azt sem igazán tudom, hogy milyen bb-vel (típus, gyártmány és tömeg) lenne érdemes. A pisztolyok: ASG CZ P-09, Shadow 2 (ezeket a napokban megmarkolásztam, mindegyik jó a kézméretemhez, az 1911-es, és gondolom a klónjaik is hasonlóan sajnos viszont nem, mert nem érem el fogásváltás nélkül a tárkioldót és nem is kényelmes, tehát a novritsch ssp1, 2, 5 is ezért sajnos valszeg kiesős, ahogy a beretta klónok
), illetve Novritsch ssp18. Megbízható, strapabíró és kifejezetten pontos pisztoly kéne. Javaslatok? Akár további gyártók és modellek? Jelenleg a Shadow 2 felé billen a mérleg nyelve. -
rustysaw
csendes tag
Elő szokott fordulni időnként akció, vagy kupon az airsoftpro-n?
-
rustysaw
csendes tag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
grp nem jó. a riasztó "töltény" kb. ugyanannyi, mint az átlag 9x19-es, ráadásul hangja is hasonló, tehát az otthoni gyakorlás máris ugrott, marad a lőtér, ahol teljesen értelmét veszti a grp-val való gyakorlás, amit még nyilván meg is kellene venni. Viszont még felmerült a paintball/gumilövedékes (co2-es) "marker", van is pl. Glock 17-es. Az sem olcsó, de legalább alkalmas otthoni körülményekhez.
-
rustysaw
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Elsődleges cél az "otthoni lövészet" a családnak, másodlagos nekem a szárazgyakorlás éles lövészethez (legalább próba gyanánt). Egy füst alatt próbálom megoldani, de nem akarom túlspilázni sem, a három kinézett darabot megnézem, kézbefogom, nekem a fogás nagyon fontos. Az airsoft bírja, ameddig bírja, de nyilván azért a lehetőségekhez képest normálisabbat vennék. Egyébként szreintem sokan használnak airsoftot szárazolni, kompromisszumokkal természetesen. Nekem az airsoft teljesen fehér folt volt eddig, most kezdtem kicsit informálódni. Néztem a wgcshop-ot, olcsó, de csak a vételár, a többi költséggel együtt meg már nem éri meg.
Egyébként a költségvonzaton, a hajtóanyagon és a külső hőmérséklet tényezőn kívül mi szól a co2 vs greengas mellett/ellen? -
rustysaw
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az airsoftpro-n leszűrtem, egyedül a CZ Shadow 2 CNC alu, ami szóba jöhető modell. Tehát akkor ezek szerint még ez "úgy-ahogy"? A többi öntvény (vfc glock és asg P-09), tehát spiáter...
-
rustysaw
csendes tag
Kobe: A dobozon, vagy máshol lehet megnézni, hogy VFC gyártás-e bizonyosan? Végül ha Glock, akkor a 17 Gen.4-re szűkült a terv, azt is gyártathatja mással az Umarex?
N€T0X|N: Igen, közben láttam a yt-n, hogy a KJW gyártja, de gondolom az azért jó minőség, elég pozitívak a visszajelzések, bár az is igaz, hogy az airsoftpro-n van a P-09-ből 4-5 darab kedvezményesen, vásárló által visszaküldött darab, vajon miért küldték vissza? Shadow 2-ből van jó minőségű (legalább fém szános) gázos? Azt azért vetettem el első körben, mert abból csak co2-est találtam.
macilaci78: Ha volt KJW-s SIG-ed és jónak ítélted meg, akkor remélem más modellje sem lehet sokkal rosszabb építés/minőség. Nem kell tökéletes, nem áll szándékomban tuningolni sem, elsősorban szárazgyakorlásra kell, illetve a családtagoknak ismerkedésre a biztonságos fegyverkezeléshez és "szórakozáshoz" a telken belül. Ha beválik a dolog, majd továbblépünk egy pimpelhető verzióval.
-
rustysaw
csendes tag
Köszönöm a javaslatokat, tanácsokat. Közben találtam még egy elég szimpatikus darabot, de a gyártóról (ahogy a többiről sem) nincs infóm.
ASG CZ P-09 DT FDE (elvileg műanyag tokos és fém a szán)
Van a csehektől (airsoftpro) és itthon (airsoftone) is 10 ezer differenciával (utóbbinál az árban az mkh kártya). Ez legalább annyira tetszik, mint a Glock 17. Mit gondoltok várható minőség és megbízhatóság, alkatrész tekintetében? Meg a két kereskedő ügyfélszolgálata - probléma esetére - sem lenne lényegtelen. -
rustysaw
csendes tag
válasz
N€T0X|N
üzenetére
Köszönöm. A yt-n a legtöbbször toplistás a gázos VFC/Umarex Glock. Ha van jobb gyártmány a tapasztalatok alapján, nyitott vagyok rá.
Az USP csak hirtelen ötlet volt, valóban inkább olyan lenne jó, amiből sokat adtak el és sok a visszajelzés, mert az azért talánr irányadó lehet. A SIG-et még nem fogtam a kezembe, nem tudom, milyen lenne a kényelemre, a Glock és a Hi-power biztosan kényelmes (ezek eredetiben régebben már voltak a kezemben). Bár pl. a Beretta 92 is bejönne, de túl vastag nekem a markolata, ahogy az 1911-eseknek is. Gyanítom a SIG is ilyesmi. Minőség kell, ezen nem spórolnék, de a kézméretem behatárol, nem frankó, amit nem érzek beleillőnek és biztosnak benne.
Melyik budapesti, vagy más airsoft üzlet, amelyikben van nagy eséllyel ezeket kézbe lehet fogni (van tényleges készlet)? Jöhet privátban is, ha nem akarjátok reklámozni. -
rustysaw
csendes tag
Sziasztok, tudnátok az alábbi pisztolymodellekhez ajánlott gyártó(ka)t mondani, amelyek az eredetihez képest súlyban, kialakításban a legjobbak, (anyag)minőségben és a megbízhatóságban pedig a felső kategóriába sorolhatók? (gázos, esetleg ha van elektromos)
Glock 17/19
HK USP/USP Compact
SIG Sauer P320
FN Browning Hi-power
Viszaolvasva pl. az Umarex Glockot nem nagyon látom megemlítve. Láma kérdés: a VFC az Umarex?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Építő/felújító topik
- Automata kávégépek
- Lexus, Toyota topik
- Fujifilm X
- Linux kezdőknek
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Elkapott a lendület, a t4e marker mellé csak kéne egy airsoft pisztoly is...
), illetve Novritsch ssp18. Megbízható, strapabíró és kifejezetten pontos pisztoly kéne. Javaslatok? Akár további gyártók és modellek? Jelenleg a Shadow 2 felé billen a mérleg nyelve.