Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Garmin topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
sptkyle
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-Bakancsnál nem a csizmára gondoltam.
Pest környékén nem szokás gumicsizmában airsoftozni.
De egy jo és kényelmes bakancs nem töri a lábad, nem rohadsz bele, és megtartja a bokád, így nagy eséllyel nem ficamodik ki.-BB, vagyis airsoft lövedék. Van sok féle. Az emberek többsége közepes minőségű fegyverhez (vagy jobbhoz) jellemzően 0.23-as, 0.25-ös, esetleg 0.28-as BB-t használ.
-A találatjelző egy 40*40centis narancssárga kendő. ( MASZ szerint) , akkor használod, ha eltaláltak, és mész épp kifelé a visszaállóra. Ezzel jelzed, hogy akkor épp nem vagy aktív játékos. De ezt nem használják mindenhol.
-PMR. Igen, rádió. CQB-ra elég szokott lenni egy kisebb teljesítményű, olcsóbb is.
-
sptkyle
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát....
-Egy jo bakancs CQB játékokhoz is jol jön.
-Ha a fegyvert nem akarod tuningolni, akkor is érdemes átnézetni, átzsíroztatni, hézagolni szakival. Ha van ismert tipusbetegsége, akkor azokat előre (ha lehet) javítani.
-Egy optikai irányzék nem árt.
-Ha hicap-el játszol (nagy kapacitásu tár), abbol elég lehet 1, de midcap-ből/lowcapből kell pár darab. Ehhez nem árt valami, amibe teszed a tárakat. (málha, vagy valamilyen tártartó rendszer)
-Egy jo, kényelmes, és lehetőleg minél kevésbé párásodó szemüveg.
-BB.
-Találatjelző esetleg
-Karszalag esetleg
-PMR headsettel esetleg (bár cqb-ra ritkábban kell, néha jol jön) -
sss
őstag
Na ma végre feladták az ak-mat taiwangunosok. De várom már.

-
sptkyle
senior tag
válasz
Alukard
üzenetére
Ha meg lett említve a G36C , akkor ott van még a SIG-552, ami ugyanolyan hosszu, és szintén annyira nem ritkaság.
Hosszra még jo a P90 is, illetve MP7-et is lehet találni itt-ott. (bár ez utóbbi több okból is nem tul szerencsés)
UZI-t eddig csak gázosba láttam. (és az se tul jo) -
stefanitsr
senior tag
válasz
Alukard
üzenetére
"Viszont ami számít, minél hoszabb a csőhossz"
Bullshit
30 centis csővel bar10-essel emberalak 75 méteren...
Átlag csóka CA m4 sportline-al 25 méteren meg 37x mm-es csővel körbelő erdőben lipóval 20+ roffal... Visszalövök kalash ak-val, három lövésből kettő talál, mert kapkodok, és erre én vagyok a terminátor.
CQB-ra teljesen jó a Cyma cm045 jóféle belsővel, vagy egy cyma mp5k és egyik sem kerül egy ökör árába.
-
Alukard
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ami "tömeg fegyver" és CQB-ra alkalmas az általában a AK-SU, vagy AK-47 "Beta", MP5-SD6, MP5-J (betolható tussal), G36C... Kuriózum az MP5-K, de általában nem túl drága... Viszont ami számít, minél hoszabb a csőhossz, a BB annál pontosabban repül (meg persze a jól beállított hop-up....), szóval a fent felsorolt fegyverek a csőhossz és egyébb tulajdonságok miatt megfelelnek az épületben való használathoz... Újjonan is 34-38e között mozognak, szóval lehet megéri nem használtan venni...
Helyileg (város) hol játszanál?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez olyan, mint a számtekbótban. Nem kell komoly gép, csak netezni, meg játszani akar a gyerek.

Az UZI itt nem tömegfegyver.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
mi mind hobbi szinten toljuk. airsoftban nincs szerződéses állomány, csak hobbi
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
volt máshol is este meg reggel jég? bazz golflabda méret volt késő este!

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
stefanitsr
üzenetére
az sok, nekem csak vmi gépfegyver kell, mondjuk uzi
mondom hobbiszinten tolnám -
stefanitsr
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
100k, és egész jókból válogathatsz.
-
Mr.Csizmás
titán
jó, akkor összefoglalom:
nem military hadműveletek, hanem épületharc "civil" ruhában lenne az igényem,
vmi kisebb kabát alatt rejthető automata+ pisztoly az övbe
kb. ennyi

-----------------------------------
azért írom le így, mert egy halom cucc van a fenti linken

-
ClayMore
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
softair.hu használt kínai-hibrid fegyverek. itt veszel vmit használtan kb 30 ból
egy szemüveg 3k
egy adag BB 2,5-3kennyi ez a legalja amivel neki tudsz vágni.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
kérhetekszépen pár linket webshopokról? érdekelne, hogy kb. mennyiből tudnám elkezdeni.

-
sowi
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
nekem mind3 itthoni boyiban faszak
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Az elején amúgy nekem sem... vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy a 031-hez képest erősebben kell kattintani de cserébe sokkal stabilabban rögzül.
-
sowi
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
kezdetek ota cyma midcapeket hasznalok a boyi AKban, tutin mukodnek
-
Badsheep
csendes tag
Hali!
Sok várakozás után megjöttek az új bébik, most már csak átnézés és rendberakás aztán mehet a gyűjtés tovább... http://prohardver.hu/dl/upc/2011-07/17/331421_vjhk7awndigr3d52_kep00001.thumb.jpg
Egyébként én is gunner.se-ről rendelek alkatrészeket sztem minden szempontból teljesen korrekt. Tárakat honnan szoktatok rendelni? Box set-ben vennék ,max eladom a fölöst. Az uncompany meg az ehobby árai voltak szimpatikusak ... -
zalman90
őstag
csak 9000 ft !! "Használatával gyönyörű lesz a gyep!"
-
sptkyle
senior tag
válasz
ClayMore
üzenetére
Rámegy, mindhárom G36 verziónak ez a mérete ugyanakkora. De csak márkán belül. (nekem anno a hordfogantyúm nem JG volt, és hosszabb volt kb 5mm-el a kelleténél.
)
Szervíz kérdésben nálunk megoszlik a vélemény. Lizard-hoz, és Scott-hoz hordjuk a fegyvereket. Lizarddal egyeseknek volt már bajuk nálunk. -
Alukard
senior tag
JG és CA G36 alkatrészek keresnek új gazdát!

JG - Skeleton tus, stift tartóval, jó állapotban, zsanér stift nélkül - 5000 HUF
JG - Gyári optika és hord fogantyú, csavarok nélkül - 5000 HUF
CA - Előagyra szerelhető oldalsó szerelék sínek, fém, csavarokkal - 3000 HUFBudapesten megtekinthetőek.
-
Park24
csendes tag
Ide érdemes benézni: www.gunner.hu
Tuning, szerviz, minőségi SHS alkatrészek! -
Thome
veterán
válasz
ClayMore
üzenetére
Nem igazán érné meg nekem, konkrétan 1300ft-ba kerülne nekem ez a marpat vagy woodland tárdobó, pláne hogy új, én avatnám fel.

De ha megmondod hogy gondoltad, akkor megbeszélhetjük, nem feltétlen kell nekem pont az, szóval írhatsz privátot vele kapcsolatban...

Szerk: A kérdés továbbra is fennáll, melyik a szimpatikusabb, tűnik jobbnak nektek?
-
Thome
veterán
válasz
szbalogh
üzenetére
Értem, köszi!
Már Kis tamiyát forrasztottam át nagyra, ugyanezen mód alapján, tehát nem kell félteni!
Más:
Ugyebár rendelni fogunk itt néhányan TWgunról, s mivel Marpatban játszom (RothCo + propper), a mellény pedig CB lesz, de sajnos nincs a boltban nekik CB (Se OD) színű dump pouch, így másmilyet kell vennem. Mindenképp veszek, mert bagó összeg.
Szóval, szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvennem?Ez a marpat kicsit gagyinak hat így képen (nem sokkal jobb a WL sem), azért is kérdezlek meg benneteket, hogy melyik legyen...
-
szbalogh
addikt
Az anyát forraszd az aksira úgy nem lesz rövidzár ha a csati valami fémhez érne véletlenül ill. amikor forrasztod először csak az egyik vezetéket vágd le a tamyáról azt forraszd a t-re, zsugorcsövezd aztán vágd csal le a másikat a tamyáról. Így tuti nem ér össze munka közben.
-
Thome
veterán
válasz
ClayMore
üzenetére
Ja hogy kisebb méretű. Abban az esetben érdemes lenne beszereznem nekem is egy párt. Kérdésem az lenne, mivel a T csati "forrasztott, kábeles" része is szabad, ha Gyk összetudjuk érinteni a két pólust, vagy hogyan szokás ezt leszigetelni? Nem láttam még ilyen csatlakozót élőben, ezért sem tudom hogy működik ez, lehet teljesen félregondoltam a dolgokat.
-
ClayMore
aktív tag
kisebb+a töltőmhöz minden féle-fajta csatiban végződő kábel van csak tamiya nincs.
+ a li-pom is alapból T csatisami nekem nem tetszik ezen a T csatin h könnyebben kiszakad a vezeték a csatiból/ról mert nem szorít rá semmi úgy mint tamiyánál. csak simán ráforrasztod, esetleg hőzsugor cső azt kész. ilyen balfasz kezdő mint én simán le tudja tépni ha nem figyel oda

-
Thome
veterán
Most hülyeséget kérdezek, de mivel jobb ez a T csati, mint a Tamiya?

Szerk:
Teljesen más, Elvileg (azt hiszem ő az az illető
) McRay már tud róla a másik fórumon. Taiwangunról fogok rendelni cuccost, ha valakit érdekel és beszeretne szállni, akkor privátban leírom hogy is gondoltam, bár röviden álljon itt is:
Minél többen vagyunk, annál kevesebb a PK fejenként (Nem feleződik, arányosan osszuk el a rendelt cuccok értékéhez viszonyítva), Mivel Ő BP-i, én Esztergomi, így ez a két hely most előnyös PK/személyes átvétel szempontjából.
-
Alukard
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nekem az a kedvencem amikor a tus alatti GB rögzítő csavar marad benne
-
ClayMore
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
akkor lehet h nem nyúlnék hozzá ha csak ennyibe fáj a dolog. amíg nincs tartalék aeg-m addig nem kockáztatnám h csak kárt teszek benne szétszereléskor.

bp-en van vki akinek odaadható, megbízható? esetleg itteni forumozók közül vki?

-
ClayMore
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
és akkor ez most mit jelent? csak mert 8,4 et mért a töltő a multiméter meg amennyit írtam.
ez okozhatott mechanikai problémát? nem volt hű de nagy ROF-om....
más: mennyi lehet kb ha vkinek odaadom h nézze meg a fegyvert? csak az h szedje szét és nézze meg.
-
ClayMore
aktív tag
megjött apum->multiméter->aksi 8,9v tehát stimt.
rámértünk a fegyverre, zár az áramkör ez is stimthát akkor dugjuk rá az aksit meggyőződésül. h valóban nem működik->kiment a biztosíték abban a pillanatban->vmi mechanikai bibi lesz ami miatt a motor nem megy igaz?
hangot nem adott, nem melegedett a motor körül a markolat semmi, csak egy flash a bizt.-ból.
mennyire nehéz szétszedni egy jg g36ost? cyma ak47ekkel dolgoztam már azt meg tudtam gányolni. vagy inkább "kovácshoz" vigyem?
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Alukard
üzenetére
multiméterrel nem. egy jobb töltő csak van annyira megbízható mint egy multiméter nem? vagy az nem úgy méri mint a multiméter?
igazából mint mondtam nem vok elektrós. még a multiméterhez sem értek. apumat várom h hazaérjen melóbol (ő elektrós) majd tőle ellesem h mit hogy kell tekergetni a multiméteren

nem véletlenül mentem gépészmérnöknek és nem villimérnöknek

-
Alukard
senior tag
válasz
ClayMore
üzenetére
A dean jobb a Tamiyánál, több áramot képes átvinni, a baj ott kezdődik, hogy kis országunkban inkább a tamiya terjedt el... szerencsére csináltam magamnak tamiya-dean átalakítót így megúsztam az akku csati problémát...
Amúgy multiméterrel nem csak a fegyverben a vezetéket tudod leellenőrizni, hanem az akkut is... Ha a névleges feszültséget (ami rá van írva az akksira) vagy egy kicsivel fölötte ad le (töltés után), akkor az akksi jó, ha nem akkor az akksi a ludas...
Amikor kicseréltem a rugómat 110esről 125ösre akkor az eredeti 7 cellás NiMH akku meg se tudta zizzenteni a rendszert.
-
Alukard
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Tudom, de jobb a békesség... Hallottam már a Tamiya-t is T csatinak hívva...
-
ClayMore
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
most majd úgy is sok gátépítős projekt lesz.

-
rainmen
aktív tag
Kösz az infót a hopházról...

Változik az alkotmány és belekerül a magántulajdon jogos védelme is többek között. Ja és abban az esetben, ha provokálnak, nem vagy köteles kitérni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sptkyle
senior tag
A hirdetés szövege EPIC.

Kiemelném a következő szavakat: célzóredosval, Szivattyú Akció Shot gun, és hogy jár hozzá kagyló is.
-
Ace owner
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
xDDD
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Alukard
üzenetére
nincs másik fegyverem ami t-csatis lenne. az aep megint nem játszik. ahol voltam mindenki tamiya csatis volt

amúgy is akartam amúgy tartalék fegyvert venni vmi jófajta olcsó cyma ak-t. na majd abba ha lesz bele lesz próbálva az aksi.
azokra a pontokra kell a mérőnek a tűit illeszteni ahová az aksi menne, a T-csati pöckeire, igaz? nem vok elektrós

-
szbalogh
addikt
válasz
rainmen
üzenetére
Egymás mellé még nem raktam de ránézésre igen, a 040-é fém.
ClayMore: akksi
stefanitsr: olyat is beszéltek, hogy sörétes puskát és forgótáras psiztolyt is lehet majd engedély nélkül tartani.
Ha ezt megengedik akkor talán leszállnak az airsoftfegyverekről a suhancok és a bűnözők is. -
ClayMore
aktív tag
Szép napot!
egyszer csak megadta magát a g36 om ma.
tisztí pálcával megnéztem a nózit- simán mozog, nem akadt, tört el stb
megnéztem az aksit töltővel->minden érték stimmel nincs baja (nem a város!)
a biztosíték sincs kiégve így ránézésre
látható helyeken nincs égés-sérülés, szakadás a kábelen
motor nem forog, meg se moccan, hangot nem ad
kattanás az elsütő billit meghúzva az van (aminek elvileg ugyi lennie kell, igaz?)
nem égette a kezem semmi és nem adott fura szagot, aksi nem forrósodott fel használat közbenaz okos emberek azt mondták a sebtibe diagnosztika után, h hát az aksi az lesz. itthon ugye megnéztem és a töltő nem jelzett hibát gt power 606-d.
mi lehet még ami még szóba jöhet?
ja és csak úgy simán megállt. nem volt semmi hang, zaj semmi furaság.
előre is köszönöm!
-
Alukard
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Változik a BTK, többek közt nagyobb hangsúlyt fektettek az önvédelemre és a magántulajdon védelmére. És ha jól tudom és ahogy a kolléga korábban is említette, mehet a tesco gazdaságos katana ha esetleg megtámadnak, anélkül, hogy tartani kéne esetleges jogi következményektől. Arra viszont figyelni kell, hogy ne legyen ellentmondó vallomás.
Viszont az AS fegyverek esetleges használata több szempontból is kellemetlen hatással lehet mind a magánszemélyre, mind szeretett szabadidős tevékenységünkre.
-
Alukard
senior tag
-
ClayMore
aktív tag
válasz
rainmen
üzenetére
ha nem bekészített a kard az ajtó mellett hanem csak úgy véletlenből és védekezésből felkapja akkor az aránytalan védekezés indokolható és jogilag ma már alátámasztható!
annyit mond a védőd h az életedért küzdöttél, nem voltál katona és abban a helyzetben nem volt lehetőséged mérlegelni. ennyi.ezzel jó tisztában lenni. jan 1 től meg jöhet az ajtóm elé a x@rral kent bambuszrudas árok, gombbal működtetett csapóajtóval
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rainmen
aktív tag
Kérdés: a cm0.28-ban lévő hopkamra ugyanaz, mint a cm0.40?
Önvédelemre: Jó öreg nagymama-féle acélserpenyő vagy öntöttvas wokserpenyő. Ugyanis a jelenleg hatályos jogszabályok alapján legfeljebb(!!!) olyan mértékű kárt okozó "fegyverrel" védekezhetsz, amilyennel megtámadnak. Tehát a kisbicskával jövő betörőt kettévágod karddal akkor leültetnek gyilkosságért... Ha lőfegyverrel jönnek akkor inkább tarkóra a kéz és hasrafekvés. Saját jól felfogott érdekedben. Én nem próbálnám ki, hogy éles vagy airsoft van náluk.
Türelem jan.1-ig, utána lehet fejsze, szamurájkard, bármi. Viszont az airsoft fegyver kérjük mellőzni. Kivételes esetben kertes háznál a kerítésen belül található rossz ember céltáblának használata sniperrel. De ezt is csak jövőre. -
sss
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Itt most a "lengyelek" alatt a gunfire-t értettem, és nekik sajnos az sincs.
-
sss
őstag
Múlt héten rendeltem egy cm045a-t lengyelektől. Ma jött a mail, hogy a fegyver "damaged" ezért nem postázzák, meg hogy az utolsó darabot rendeltem meg, szóval nincs is belőle másik. Most egy kicsit szomorú vagyok.

Az önvédelem témához: a gázpisztolyon kívül a gumilövedékes pisztolyok is jók az ilyen célra.
-
Thome
veterán
válasz
Ace owner
üzenetére
11-12 ezer forint, ekörül volt kb 1 éve (
), azóta nem néztem az AEP-ek árát.
Csak akkor vegyél, ha nem önvédelemre használod, arra nem jók ezek! Abszolút. Csak szarba sodrod a hazai társadalmat, mint néhány kultúrember, amikor Cyma ak-val mentek benzinkutat rabolni.Házvédelemre meg veszel 4-5 ezer forintért valami kardot, megélezteted, aztán az hatásosabb, mint egy airsoft pisztoly...
Vagy csőkulcs, és azt másra is tudod használni. 
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Ace owner
üzenetére
nem hiszem, h pusztán a látvánnyal el tudsz ijeszteni egy betörőt. vagy ha igen, mert beszari, nem elég elkeseredett-eltökélt, tapasztalt, nem ült még akkor ugyan azt a hatást váltod ki belőle (el tudod ijeszteni) egy nagy késsel, U-lakattal, kalapáccsal, nagy fanszijah kulccsal is.
lehet h csak nem jól fogalmaztál. a kirohanásunkat a helyén kell kezelni. nagyon szeretjük és féltjük a sportot (hollandoknak is át kell járni szomszédokhoz
) -
Ace owner
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
igen, rosszul fogalmaztam...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Pest környékén nem szokás gumicsizmában airsoftozni.
De egy jo és kényelmes bakancs nem töri a lábad, nem rohadsz bele, és megtartja a bokád, így nagy eséllyel nem ficamodik ki.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mondom hobbiszinten tolnám