- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
> Viszont ha ki tudom benne (mármint a Perplexity-n) választani
> ugyanazt az AI modelt amit a chat GPT-n is,
> és (ha!) ugyanúgy működik, akkor minek / mire lesz még jó a másik?most amit én ki tudok választani a ChatGPT -s előfizetéssel
- GPT-4o
- GPT-4o with scheduled task
- GPT-4.5 ( research preview )
- o1
- o3-mini
- o3-mini-high ( programozáshoz ideális )
- GPT-4o mini ( régi modell )
- GPT-4 ( régi modell )
> Arra gondoltam, hogy valahogy letesztelem...Le kell tesztelni!
A te igényedet csak te ismered korrektül.> Mindkét felülten, ugyanazt a modelt használva felteszek nekik kérdéseket,
> és ha ugyanazt a választ kapom, akkor kb fölösleges lesz a kettő...Még ugyanazon a felületesen se kapsz - ugyanazzal a modellel - pontosan ugyanolyan választ.
Bertam a chatgpt-o3-mini-high -ba; hogy "Kérek egy szép magyar verset."
és mindig más verset generál. -
DarkByte
addikt
Akkor nem elég a Perplexity ha használni akarsz valami másik eszközt amivel integrálni akarod és aminek direkt alacsony szintű OpenAI (vagy Claude) API kell, mert saját prompt-okkal operál (pl. kódoláshoz való eszközök, vagy mondjuk a Home Assistant-be akarod bekötni mint aszisztens backend).
A Perplexity mikor hívja ezeket az API-kat, a kontexthez hozzáteszi a háttérben a saját webes keresésre kihegyezett system prompt-ját (és még ki tudja mit, nem publikus). Nem csak az megy a kiválasztott AI saját API-jának amit te beírsz a Perplexity bemeneti dobozába.
A Perplexity egy magasabb szintű wrapper ha úgy tetszik.
-
S_x96x_S
addikt
> Forrás kutatáshoz (szakdolgozat)
ebben nem jó az LLM, és jogi dolgoknál sokan megégették magukat, mert halucinációt nem ellenörizték le.
Én az LLM [ anthropic sonnet 3.5 ( ingyenes) , chatgpt o1-preview ]
keresőszavak definiálására használom,
Megadom a bő témát - és javasoljon angol nyelvű keresőszavakat,
amelyeket a https://scholar.google.com/ -on próbálgatok.
persze ezt valami python programmal automatizálni is lehet.> és program kód debug-hoz keresnék AI segítséget.
szerintem az "anthropic sonnet 3.5" ( limitáltan ingyenes )
sokkal jobbnak tűnik mint a chatgpt ( o1-preview -t is beleértve )én copy/pastelem a kódot ( kódrészletet )
és megadom a hibaüzenetet
És a minél részletesebb kontextust ( ez fontos !!! )
és akkor az esetek 80%-ban elsőre elég jó választ ad.Amúgy érdemes kipróbálni a Cursor -t ( a komoly használathoz nem árt egy $20 előfizetés ) és elég nagy hype-ja van a z X-en és sokan erre esküsznek.
Lex Fridman - is készített velük interjút.
"Cursor Team: Future of Programming with AI | Lex Fridman Podcast #447"De amúgy próbálgatni kell és fontos a kontextus!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- KFA2 RTX 3060 12GB GDDR6 1-CLICK OC Eladó!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest