Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rlazol

veterán

válasz zsocaozd #486 üzenetére

jaj, de utálom az ilyet! zjuhasz -nak igaza van: arrogáns vagy. És ez nekem se tetszik. És te legalább olyan elfogult vagy mint én. Eleve úgy jöttél ide, h úgyse fognak tudni segíteni és ez különben is egy kalap szar. Egy csomó külföldi és hazai fórumot végignéztél, ezek szerint te is használod. Őszintén szólva nem irigyellek, h olyan szoftvert használsz, amit utálsz. De vmiért Te is használod, nem? Ha meg csak azért jöttél ide, h olyan kérdéseket tegyél fel, amin keresztül hiányosságokra hívhatod fel a figyelmet, akkor baromira irigyellek a sok időd miatt.
    Persze a marha én vagyok, h válaszolok, mert erre nekem ugyanúgy megy időm, mint neked, és nekem most is van a nyakamon egy szűk határidő, és ott türelmetlenkedik a project a háttérben. Pedig ott a pont: a PGDN. Namindegy.

Igen, én borzasztó elfogult vagyok. Azt hiszem, ez vhol természetes dolog - rengeteget dolgozom vele, rengeteget köszönhetek neki, kicsit olyan, mint egy nagyon régi, nagyon közeli, full megbízható munkatárs, csak nem beszél vissza és nem eszik bele kora hajnalban a pizzámba. :) Akárcsak a munkatársaim nagy részét nem azért szeretem, mert tökéletes, hanem mert nagyon jól ISMEREM. Tudom, mik a gyengéi, tudom, mire jó és mire használjam inkább az AfterEffects-et vagy a PS-t. Tudom, mikor indítsam újra és mikor mentsek.

Ja, amúgy igen, használtam előtte más programot, többek között a Ulead-et is. Igaz, régen volt, és nekem annyira nem is tetszett. Azért váltottam premierre, mert a csapat, ahova kerültem (és aminek 2 éve immár vezetője vagyok) ezt használta. Kitanultam, megértettem, megismertem, megszerettem. Tény, és is tudnék tanácsot adni a programozóinak fejlesztési irányvonal kapcsán, ahogyan a fényképezőgépem vagy az autóm vagy az alaplapom vagy a telefonom fejlesztőinek is. Amit nem én tervezek, az nekem sose lesz tökéletes, ahogy mindig is lesznek olyan funkciói, amiket nem használok ki. De ez nem azt jelenti, h nem tudok vele prímán dolgozni, csak néhány dolgot kicsit döcögősebben kell megoldanom. Amúgy annó az adobe fórumán egy kicsit adtam is, nagyon sokan utáltuk a ''conforming''-olást, és ezt elég ügyesen meg is oldották. Kompromisszum, az élet erről szól (kivéve a táncparketten). NEKEM megéri.

Hogy on is legyek: Nem értem, amit a hangról írsz. Szerintem a töréspontokkal, a PEN-nel, azzal a lehetőséggel, h nem frame, hanem millisec. alapon haladj a hangban és gyakorlatilag korlátlanul kinagyítsd miközben kiadja a századpontos pot értéket- van lehetőséged precízen bellítani. A szintvonalak egyértelműek, a PEN az égvilágon mindenféle kiemelésre képes. És ha egy olyan, 1,5 órás filmet kell masterolni, ahol összesen 60 szereplő szólal meg és van majd 40 különböző zene alatta plussz a hangeffektek, akkor csak a füledre támaszkodhatsz, mert ezt precízen szoftverrel szerintem nem oldod meg. Főleg nem úgy, h utána bele is tudj nyúlni, ha a a videóanyagba vágtál.
    Ha meg zenének kell új véget csinálni vagy kettőt összefűzni akkor én 100x is inkább megkérek egy profit, mint egy szoftvert. Mert a zene - az zene... Ott nem a számok döntenek, hanem a feeling. És az utómunka szvsz pont erről szól: CSAPATMUNKÁRÓL - és nekem a premier is erről szól: a CSAPATról. Aminek mellesleg nálunk a Premier egy elismert és elfogadott tagja...

A végállás problámát nem értem, ne haragudj... Mit akarsz elérni?

Ami az effektek megjelenítését illeti - igazad van. Jó lenne, ha benne lenne, amit írtál, én se ismerem az összeset és néha sokáig eltart, amíg megtalálom. Remélem, a következőben benne lesz.

Ami a többit illeti: tk igazad van. Hisz a topic neve: Adobe Premier topic, nem pedig ''segíts Premierben'' - más kérdés, h eddig jobbára erről szólt. De ez akkor se a ULEAD VIDEO STUDIO topic - legyél kedves ennek megfelelően itt az Adobe Rremierről beszélni. Szedd össze nyugodtan az általad talált hiányosságokat, lehet, még ki is egészítem.

Privit én nem írtam neked , ne keltsd azt a látszatot, hogy igen. Ellenben én is kapok épp eleget olyanoktól, akik tanulni akarnak. Igaz, olyat meg még nem láttam ezen a fórumon, h ''figy szerintetek megéri megvenni ezt a Premier nevű izét? Mire jó?'' Aki eljut oda, h megvegyen egy ilyen szoftvert, az általában pontosan tudja, miért van rá szüksége. Ha nem, akkor én lebeszélném róla...

Ezzel együtt én nem fogok leállni vitatkozni és védeni a Premiert, azért nekem nem fizetnek. Sose állítottam, se én, se más, h hibátlan. Azt állítom, h nekem bevált. Elégedetlen megbízóm még nem volt, és olyan se, h nem lett volna munkám. Ezért jó szívvel ajánlom azoknak, akik hasonló munkát végeznek.

Engem azért fizetnek, h vágjak, masteroljak, promóciós anyagot készítsek stb. Én erre a premiert használom.

Tapasztalatom szerint a legtöbb embert még élőszóban és ''túlerőben'' is igen nehéz meggyőzni annak az ellenkezőjéről, amiben hisz, vagy amit szeret. Fórumon szvsz lehetetlen. A tényeket és a véleményem leírtam. Vitatkozni se a premierről se a véleményemről se másról se pro, se kontra nem fogok.
    Ha van konkrét kérdésed, szívesen és legjobb tudásom szerint válaszolok, ahogy tettem eddig is.

Az elfogultságod egy más kérdés, szerintem tartsd meg magadnak, mert eléggé visszatetsző!
    Ja, és ha zavar, h én elfogult vagyok a Premierrel, akkor Te miért nem használtad az előbb a PgDn-t?

• zjuhasz

aktív tag

válasz zsocaozd #486 üzenetére

Bocsánat, hogy beleszólok. De.
    Ez a Premiere fórum, itt természetes, hogy elfogultak vagyunk vele. A Te stílusod viszont kötekedő, piszkálódó, túlzottan kritizáló. Rlazol eddig mindenkinek ahol tudott, segített. Nem szorul a védelmemre, de ne bántsd! Ha nem tetszik az Adobe terméke, írj nekik levelet, vagy győzd meg a stúdiókat, hogy térjenek át a világhírű Uleadra! Eddig erre a fórumra nem volt jellemző ez a hangnem, de tény, hogy demokráciában mindent szabad, ami nem tilos. Lehet, hogy csak én kifogásolom a stílusod, de legfeljebb majd írsz egy frappáns vagy épp fikázó választ rá. Mindkettő minősít, így vagy úgy. Részemről zártam a témát, remélve a pozitív irányú változást. Maradok read only.

• rlazol

veterán

válasz zsocaozd #482 üzenetére

#482 - szvsz ez nem a program, hanem a plugin hiányossága. Én anno (kb 7 éve) 5.0-n kezdtem, és bizony beletelt kis időbe mire magamtól kitalálgattam az alapokat. Azóta szép fokozatosan haladgatok, még soha nem vettem elő a help fés training fileokat, nekem full logikus az egész (talán előtte a 3 év PS miatt) nem tudom, nekem az Uleadtől állt fel annó a nyakamon a szőr. :D

#483 - sajnos tudtommal nem. Master (vagy FFT ananlízis) név alatt érdemes esetleg plugint keresni, vagy a hangvágó szovftereket ráküldeni, de szvsz amit írtál is - vagyis hogy csak kézzel tudsz igazán precízen dolgozni - annyira igaz, h nem érdemes. Pl. a Tankcsapda és a Tangó azonosra beállítva a potméteren egészen más benyomást kelt, ugyanígy egy férfi és egy női hang között is megvan a különbség - máshova állítod a poton, h ugyanazt az eredményt érd el. Most hirtelen körülnézve a Cakewalkhoz és a Sound Forge-hoz is találtam olyan plugint, ami magáról azt mondja, h masterel, csak ezekkel ugye az a gond, h premiertől függetlenek, tehát ha utóbb a videóra rávágsz, gáz van, illetve a végeredményben már gyakorlatilag nem tudsz finomítani. És sajnos, mégha talász is premierhez, attól tartok, az is csak annyit fog csinálni, h a két hangból csinál egyet, ahelyett h lerakná a töréspontokat oda, ahova ő gondolja. Ezt a munkát vágópadokkal tudod könnyíteni, de ha találsz szofveres megoldást, szólj, mert én is utálom a masterelést...

#484 - ezt sajnos félreértetted kissé, ami azt hiszem abból ered, h nem haszáltál korábbi verziójú premiert. Régebben (ha jól emléxem), ha ráküldtél egy effektet, akkor le kellett renderelned ahhoz, h lásd, mit csinált. Most meg ugye mihelyt ráhúzod látod a változást. Ha beállsz Dual kép üzemmódba, akkor mindjárt összehasonlítási alapod is van. Szerintem ennyii, én legalábbis nem tudom, hol lenne előnézeti kép hozzájuk. PSben sincs...

és kérlek, ne átkozd egyhuzamban a premiert... tudom, h elsőre kicsit nehéz átszokni másról, és ha az ember kifizet 130ezret (nekem annyiba került annó, + azóta 40e/upgrade) akkor szeretné, ha program mindenben olyan lenne ahogy ő csinálná meg, de attól még, h neked vannak vele gondjaid, ez még mindig A legprofibb vágóprogram PC-re. Ha ennyire nem tetszik, próbád ki a Vegas-t, én nem ismerem, de lehet, h azzal kevesebb gondod lenne.

[Szerkesztve]

• rlazol

veterán

válasz zsocaozd #480 üzenetére

nem feltétlenül.
    Csináld meg az új hosszra a smartsounddal, majd importáld be - és töröld is ki a projectből. Ezek után a régi zenefile-t a projekt ablakban Unlinkeled (jubb klikk - ''MAke offline'') aztán rálinkeled az új filet (jobb klikk - ''Link Media'').
    eredményeképp a zenesávban lévő rész az új lesz, de megőrzi a régi masterbeállítasid, ha pedig vhol a közepére kell új snittet becsúsztatnod és emiatt ezeket eltolni akkor a ''P'' (''pen'') eszközzel meg tudod oldani egy füst alatt.
    Hmm?

[Szerkesztve]

• BigBadPlaYeR

senior tag

válasz zsocaozd #478 üzenetére

Néha én is jártam így. Pl. a Sony Vegas topicban :) Aztán inkább már csináltam egy kis faq-t, hogy mindig csak a linket kelljen küldözgetni ugyanazokra a kérdésekre, amikre tényleg 1 óra alatt rá lehet jönni. Na, nem offook többet.

• rlazol

veterán

válasz zsocaozd #474 üzenetére

Na, úgy tűnik, ma pan gás van, szóval egy kicsit utánanéztem, mit szeretnél, de igazából még mindig nem biztos, hogy értem.

Letöltöttem ezt a smartsound-ot és elolvastam a dokumentációját.

Alapjában véve teljesen igazad van, még sose használtam ezt a smartsound-ot, sose volt rá szükségem. :B Még egyszer ELNÉZÉST KÉREK, ha megbántottalak.

Alapővetően jól látod, ha ezzel eldöntöd Premierben, h márpedig neked csak egy 45 mp-es zene kell, akkor csak annyit fog csinálni belőle. És ha utána úgy dntesz, h hosszabb kell, akkor csinálhatod újra, importálhatod újra.

De ahogy én látom, ez a plugin majdnem teljesen felesleges a Premier alá. Segít abban, h kiválaszd a megfelelő zenét, de én ennél többre nem is használnám. Nekem (hál istennek) 2 profi DJ is van a csapatomban, így ha nincs zene 5letem, felhívom őket, ők elküldik a zenét és kész - vsz ezért nem találkoztam eddig ezzel a pluginnal.
    Mert ha az egész (pl 3 perces) zenét imoprtálod tisztán premierben smartsound nélkül, és nem csak egy abból kivágott 30 mp-es részletet, akkor azzal úgy tudsz játszani, ahogy szeretnél, ha jól értem, mit szeretnél. Ki tudod húzni a végét, vagy épp le tudod vágni. Vagy akár kétszer húzod rá az audiósávra és az egyikből kivágod a refrént, a másikat egy helyen kettévágod és berakod közé, ha a zene teljes hossza se elég. Vagy bármi. De ahhoz, h az egész zenét lásd, ahhoz a beimportált file-nak az egész zenei anyagot tartalmaznia kell.

Összefoglalva:
    1, Smartsounddal keresd meg a neked kellő zenét, ha megvan,. mit akarsz - CANCEL.
    2, Project window - jobb klikk - import - kiválasztod a már eldöntött zenét az eredeti helyéről.
    3, Lehúzod az audio sávra
    4, azt csinálsz vele, amit akarsz. :C

Ha effektelni akarod (pl fade in/out) akkor akár az Effect window-ban lévő lehetőségeket használod, akár manuálisan a töréspontokkal állítgatod be.

remélem, jól értem, mit akarsz... és PIECE... :R

• rlazol

veterán

elnézést, ha kicsit magas lóról válaszoltam volna. Épp csak nem volt erőm részletesen leírni azt, amit már párszor leírtam. Most megint rohanok dolgozni - holnap segítek, remélem nem késő...

• BigBadPlaYeR

senior tag

''úgy látom, ti nem vagyok tisztában a legalapabb funkciókkal...''

Nem tudhat mindenki mindent.

Egyébként ide ált. olyanok jönnek segítséget kérni, akik elég kezdők és még csak botladoznak. Azt hiszem rlazol nem értette a kérdést, így azt hihette, hogy nem tudod kifejezni magad. No mindegy.

''Hozzászoktam már, hogy akárhol segítséget kérek fórumokon, többnyire ők vannak fényévekkel elmaradva tőlem.''

Nem kötekedésből, de akkor miért nem valami külföldi fórumon kérsz segítséget?

Peace. :)

[Szerkesztve]

• rlazol

veterán

válasz zsocaozd #470 üzenetére

szerintem olvass vissza a topicban. A premier egy profi vágóprogram, a jelek szerint Te a legalapabb funkcióival se vagy tisztában.
    Vagy én nem értem, mit akarsz... :F
    Használd a ''C'' betűt (''Razor'' eszköz) ha vágni akarsz, akár zenét akár videót... Hasznád a ''V'' betűt, ha mozgatni vagy hosszat ''húzni'' akarsz...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés