Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• *Ropi*

félisten

válasz gatesz #23151 üzenetére

Ha képfeldolgozásra kell a monitor, akkor ne IPS-t vegyél! Tudom, hogy minden csapból az folyik, hogy az IPS milyen szép és jó, csak éppen azt felejtik el mindig hozzátenni, hogy nem nagyon vannak feketéi (egy tejfölös szürke massza van a helyén - ez addig nem is tűnik fel, amíg nem teszed egy PVA vagy MVA paneles monitor mellé). ;) Vadássz magadnak használtan egy Dell 2709-et, azt 40-60.000 közt megkapod. Az enyémet ilyen pontosan tudom színhelyesre kalibrálni: hozza a középkategóriás Eizók szintjét. ;) Mivel a világítása CCFL, ezért nem vibrál mint a PWM vezérlésű L.E.D. háttérvilágításúak: esküvői szezonban napi 14-16 órákat dolgozom rajta és nem fájdul meg a szemem.

(#23152) elfelejtette: Attól függ mennyi és mekkora fájlokkal dolgozol. Nekem ~24 GB-os partíció van rajta: kisebb anyagok feldolgozásához elég, de pl. egy teljes napos, több száz képes anyag már csak úgy fér el rajta (vagy akkor is csak több részletben), ha rögtön SSD-re exportálom (nekem is RAMdisken van a LR temp meg a PS scratchdisk is). Pont rosszkor vettem memóriát, a 64 GB már túl drága volt.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák