- Nem nyílnak a Foldok?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Lordus #27741 üzenetére
Windows 7
Státusz a "mainstream" támogatás befejeződött:
2015. január 13.
a kiterjesztett támogatás befejeződött:
2020. január 14.6 éve nincs hozzá support.
„alapbol uac kikapcsolva azonnal, telepiteskor, ergo minden admin modban fut.”
Az UAC nem véletlenül van. Admin módban használni a gépet nem egy életbiztosítás, főleg 6 éve nem támogatott rendszeren. Csak mondom.
„win10et sem veszek, azt sem ragozom miert, bem ude tartozik. tehat akkor az egesz hsz-ed hiabavalo volt.”
Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de az egész thread nem ide tartozik. Tehát az egész témanyitásod OFF volt. Én kérek elnézést! Az ilyen témákat a PC Fórumon szokás felvetni.
Vesa: Az MS nem kavar össze semmit, ha 6 éve nem is nyúl a szoftveréhez, és nem is ajánlja senkinek a használatát. -
hajraolaj1
tag
válasz
Lordus #27750 üzenetére
Az ablakcímek alapján szerintem érthető, melyik melyik. Amikor mentés előtt bepipálom a profilt amit használ a monitorom, akkor valszeg 2-szer alkalmazza a profilt, egyszer ugye a kép profil miatt, egyszer meg a monitor profil miatt (remélem érthető mire gondolok), szóval ilyen túlszaturált képet kapok úgy. Ha nem pipálok be semmit, akkor jónak tűnik, úgy néz ki, mint az eredeti (képen a bal felső az eredeti, jobb felső a pipa nélküli, bal alsó a profilos-pipás). Szerintem akkor jó lesz így, a munkateret átállítottam a Photoshopban a bekalibrált profilra ugye, mentés előtt meg nem kell ráraknom a kalibrált színprofilt, ennyi. De az is lehet hogy teljesen félreértek valamit, nem vagyok szakértő
. Mivel járok jobban, ha a kolléga által ajánlott képnézegetőt használom?
Köszi egyébként! -
Vesa
veterán
válasz
Lordus #27744 üzenetére
A támogatása kifutott mivel régi verzió, ez eddig érthető. Az viszont nem hinném, hogy valid, hogy nem használhatod...Miért ne használhatnád, ha megvetted? Bár volt az a móka, hogy a szoftvereket valójában csak béreljük a megvásárlással is, de ez ha jól tudom csak a tovább-értékesítésre vonatkozott, ráadásul azt is felülírta egy EU-s bírósági döntés, ezért vált lehetségessé pl. a használt szoftverek értékesítése. Utána kell nézni.
A konkrét problémát illetően sajnos nincs ötletem, ha van rá módod, akkor backup után egy teljes OS/PS reinstallt meg lehetne próbálni, de méginkább egy másik HDD-n vagy gépen.
W10/PS CC-nél volt olyan hiba, hogy egy Creators update után elszálltak a fontok a PS alól, tehát nem lehetetlen helyzet, amikor az MS valamit összekavar...Ezek a legrosszabb hibák, nagyon nehéz kideríteni, mi lehet a baj. -
BonFire
veterán
válasz
Lordus #27737 üzenetére
A virágbóti Windózt gyaluld le a gépedről először is, aztán vedd meg a Windows10-et legális formából, és vedd meg a Photothop előfizetést az Adobe-tól.
Tíz+ éves, soha ki nem adott warez rendszerre telepítettél MS frissítéseket, és itt ért véget a mese. Most mondta azt a Microsoft, hogy eleget warezoltál már. Az Adobe szintén ugyanígy.
Ha minden gépre ugyanazt a bughalmazt telepíted, ne lepődj meg rajta, ha ugyanazt a hibát kapod.
Ui.: A fórum szabályzata tiltja az összes warez tevékenységet, így a hiba elhárítására sem tudunk neked jó választ adni, csak ennyit: legális forrásból telepített szoftverrel kapcsolatos hibák/problémák esetén ESETLEG tudunk segíteni. A továbbiakban ahhoz a személyhez kell fordulnod, akitől az operációs rendszert, illetve a Photoshopot beszerezed. Gondolom, van terméktámogatás, és support. (Nincs.) -
elfelejtette
veterán
válasz
Lordus #23280 üzenetére
Procin milyen hűtő van? Csak mert tuti fel lehet húzni 4GHz-ig minimum, egyből láthatod, hogy jelent-e megoldást a problémádra a proci csere. A file megnyitásánál eleve ha a vinyónál min. 2-3x gyorsabb ssd-ről nyitod meg, az észrevehető, de egy 4 magos procival nem biztos, hogy ez változik.
-
ViZion
félisten
válasz
Lordus #23280 üzenetére
Azért aprót túrjátok fel, én 10k-ért adtam el 128 GB SSD-t, hibátlant. 64 GB-os is megteszi már. Nekem most OS+programok+TEMP (igen, ott van a temp, mert HDD-t így lekapcsolja pl. netezéskor) ~50 GB-t használ. Kicsit okosabban telepítve ezt le lehet vinni 40 GB-re is akár. Particionáláskor Overprovision-ra hagytok 2-5 GB-ot, elég az. 128 GB-t ha szereztek az a legjobb, 10%-ot Overprovision-ra többire mehet az OS, progik, temp, scratch disk, akármi.
-
Grafirka
őstag
válasz
Lordus #23274 üzenetére
10000 ft osszegnel a memoriabovites lenne a legesszerubb . Ezt viszont lepd meg, mert szinte kotelezo.A 4gb nagyon keves. kb, 2-2,5Gb memoriat eszik az oprendszer ( win7/64) Memoriabovitesnel vedd figyelembe hogy azonos kapacitasu lapkakat szerelj be. 2x2 Gb melle meg 2x 2 tegyel. ( ne! 1drb. 4gb lapkat)
Ha Dell Optiplex es E8500 CPU val van szerleve (DOP780 ) akkor eselyes hogy, PC3-10600 - DDR3 memoriak vannak benne. Ha a rendszered megis DDR2 memoriakkal mukodne (760 vagy kisebb optiplex ), akkor en nem olnek bele penzt, de ez csak sajat velemeny. -
ViZion
félisten
válasz
Lordus #23274 üzenetére
Ha szerény a keret, akkor érdemes rammal kezdeni. Ha DDR3 ram kell, akkor azt még "bűntetlenül" megvehetitek, DDR2-t már ne vegyél, semmi értelme. DDR2-nél valami legolcsóbb verziót (apróról) kell nézni és mielőbb komplett cserélni a vasat. Ha DDR3 megy bele, akkor 8-16 GB RAM már sokat dob, 2 vs. 4 magnál többet hozna szerintem. Nem ismerem az intel cuccokat, de ha lehet, húzzátok meg a procit. Vinyón is lehet gyorsítani, OS-ben sok szolgáltatást le lehet lőni, AV fájlellenőrzést kikapcsolni, töredezettség mentesíteni, stb... pár %-ot hozhat.
-
BonFire
veterán
válasz
Lordus #23272 üzenetére
A gyorsaságon elsősorban egy SSD dobna, a processzorokat összevetheted egy benchmarkban. Ha nem nagy köztük a különbség, akkor számottevő gyorsulást nem hoz, viszont a RAM sosem elég a Ps-nek. Több rammal azt éred el, hogy összetettebb munkánál sem fog lemezre irkálni, ezért lehet hatékonyabb a munka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Nem nyílnak a Foldok?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen processzort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Házi erősítő építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest