- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fauszt
senior tag
ha csak egy fiókot akarsz, annak muszály rendszergazdának lenni, ergo még ha le is tiltanád windowsban a fióklétrehozási lehetőséget, mivel rendszergazdáról van szó vissza is lehet állítani. A windows nem fog jelszót kérni, csak akkor, amikor belépsz. Ennek ellenére nagy valószínűséggel van erre is mind oly sok minden másra program, de én speciel nem látom ennek az egésznek az értelmét.
-
kgbrg
tag
Olyan programot is irhattok amivel boot jelszót lehetne megadni. A lényeg hogy ne lehessen jelszó nélkül bekapcsolni a gépet. (Bios jelszó kizárva)
-
kgbrg
tag
Hello
Hogy lehet azt megoldani xp-n hogy csak egy felhasználó legyen és ne lehessen új fiókot létrehozni, vagy csak jelszóval? -
tsello
aktív tag
Ismered az MMC-t? Ha igen akkor tudod hogy ott miket lehet beállítani (asztal tulajdonságinak változtatása, mik jelenjenek meg a vezérlőpultban,hányszor próbálhatja meg a jelszót stb).
Ha itt beállítod hogy a userbek mihez ne legyen joga akkor nem tud garázdálkodni a rendszerben,vagyis csak azt tudja garázdálkodni amit te megengedsz neki.
Ha az mmc ben beállítasz vmit akkor az minden felhasználóra, -a rendszergazdára is- érvényesülni is fog.
Ha c:\WINDOWS\system32\GroupPolicy könyvtár megosztásához hozzáadod egyenként a rendszergazda jogokkal bíró felhasználókat (ne a rendszergazda csoportot add hozzá!!!).
Mivel te is rendszergazda vagy add hozzá magad a rendszergazda fiókot, és a usert akit közben nem egy sima user hanem rendszergazda csoport tagja. (most legyen a neve X)
Tehát hozzáadod X felhasználót c:\WINDOWS\system32\GroupPolicy megosztásaihoz és a olvashatja a könyvtárat akkor érvényesülni fognak rá azok a dolgok amiket az MMCben beállítottál. Ha a Male és a Rendszergazda is ott van de nincs joga olvasni a könyvtárat akkor nem fog rád érvényesülni az MMC beállított dolgok.
Ha szerkeszteni akarod az MMCt akkor belépsz a Male rendszerjogokkal bíró fiókba és a Gropu Policy-hotz megadod magadnak a teljes hozzáférést akkor te tudod szerkeszteni viszont amikor kilépsz akkor ne felejtsd el visszaállítani a jogosultságokat , tehát ne legyen joga Male és Rendszergazda fióknak olvasni a Group Policy tartalmát.
Az MMCben beállított értékeket mindig a felhasz. fiók betöltődése közben frissíti.
Egyelőre ennyi, ha nem ismered az MMCt akkor majd arról is írok pár szót de most lépnem kell. -
-
neduddki
nagyúr
H!I
barmijjen felhasznalonev rendszergazdai jogokkal jelszo nelkul igencsak haklis dolog 1. ha allando net kapcsolat van es sikerul tuzfal belso iptartomanyba jutni egyszeruen kilistazza a felhasznalokat vegigprobalja a neveket es mingya benn van
2. ha nem eljesen lama akkor gyorsan rajon hogy neki rendssergazdai jogai vannak es onnatolkezdve pedig nicsn megallas....... mint atotyik inditoja is irta:-)))
udv
neduddki -
-
tsello
aktív tag
Pontosan és pl. mint az elöttem hozzászóló. Csinálsz egy felhasználót rendsezrgazdi jogosultsággal de nem adsz meg neki jelszót (enter a jelszó) így amikor a usre elindítja csak kijelöli hogy pl.: rendszergazda és nyom egy entert.
Lehet az eglsz akkor is működne ha nem sima felhasználó lenne hanem kiemelt felhasználó. -
Male
nagyúr
Még kipróbálok egy pár dolgot, hátha sikerül, majd este visszanézek, hátha valaki megoldja.
-
Male
nagyúr
Nem egészen ez a probléma. A VegasVideoban van egy pár előre beállított bitráta (ADSL, modem, stb), meg is lehet adni pontos értéket (pl 2154 kbit/s), hogy akkorára tömörítse a filmet. Ha viszont sima Limited User-ként indítja a programot, akkor ide hiába ír be bitrátát, amit megnyomja az OK-t, a program visszaírja oda a gyári alapbeállítását (pl 512kbit/s-ot). Így gyakorlatilag használhatatlan a program. Azt viszont nem akarom, hogy rendszergazdai jogosultságokkal tudja használni a gépet (elvégre azért csak Limited User, hogy ne tudjon annyira belepiszkálni a Win-be -> nem akarom miatta hetente újratelepíteni az XP-t), csak azok a programok fussanak rendszergazdai jogosultságokkal, amikhez ez mindenképpen kell, ezt viszont egyenlőre csak úgy tudom megoldani, hogy tudja a jelszót, és a programok indulásakor be kell gépelnie. Ez viszont egyáltalán nem biztonságos.
-
LionTm
aktív tag
Nem találtam olyan irodalmat ahol a eldősleges megosztás két koddal és annak a programnak az alap ideiglenes könytárát és a beállítotságát tudta kezlni..
Tehát #6 = tehát ''idézőjelben'' az adot progi (vegas) két profilal dolgozik ami egyezik... szebben nem tudom én sem hogy lehet megcsinálni. -
LionTm
aktív tag
Tehát ha jól értem van egy program (VEGASVIDEO) rendszergazdai indító jogokkal. És azt akarod elérni hogy egy user is használhassa... de ha user módban indítja el akkor az alapbeállítások (amit te használsz rendszergazdai jogosultságal) elvesznek....
Remélem értem.
Sajnos én a CoolEditel vagyok így és én sem találtam megoldást. Csak felet
Csináltam mégegy felhasználót aminek engedélyeztem a programot és megint beállítottam a programot ahogy a rendszergazdai jogusultságokkal van.
Így van egy mindenkori alap rendszergazdai jog, a LionTM felhasználó (rendszergazdai jogokkal) és van Egy GIPSZ JAKAB ami sima felhasználó nem vendőg akinek szintugy belöttem a programot !
Sajnos csak ennyit tudtam tenni én is. -
Male
nagyúr
Látom, már megint nem fogalmaztam világosan.
Szóval ott ül a ''limited user'' a gép előtt, és olyan programokat kéne használnia, amihez rendszergazdai jogosultságok kellenek (pl VegasVideo 3, ha nem rendszergazdai jogosultságokkal indul, akkor nem lehet rendesen beállítani a kimeneti formátumot -> beállítja a bitrátát, megnyomja az OK-t, és visszaáll az alapbeállításra mindig). Azt kéne elérnem, hogy ehhez ne kelljen megadnom neki a jelszót -> most a .cmd fileos dologgal használja, amit az elején írtam, de ott neki kell begépelnie a jelszót. Már az is jó megoldás, ha a .cmd fileba be tudnám valahogy rakni a jelszót (annyira nem ért a géphez, hogy abba belenézzen, és ott megtalálja a jelszót, szóval ez már biztonságos) -
Male
nagyúr
Hogy lehet azt megoldani, hogy egy program rendszergazdai jogosultságokkal fusson, ha csak sima userként van valaki bejelentkezve. Azt kéne megoldanom, hogy ha a ''kedves felhasználó'' rákattint a startmenüben, akkor a program rendszergazdai jogosultságokkal induljon, és ne kérjen jelszót. Eddig annyit tudtam elérni, hogy írtam a .cmd filet, amiben ez van: runas /profile /env /user:*** akarmi.exe. Ehhez csináltam egy új accounttot, ami benne van az Administrators csoportban. Így most úgy indul a program, hogy kér egy jelszót (a cmd filera mutat a link a startban), viszont én nem akarom, hogy a felhasználó tudja a jelszót. A másik dolog, hogy ugyanez kéna az automatikus indulásba is -> a SmartDoctor csak rendszergazdai jogosultságokkal hajlandó futni, de én azt akarom, hogy ha sima userként lép be valaki, akkor is elinduljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Google Pixel topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest