Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tsello

aktív tag

Ismered az MMC-t? Ha igen akkor tudod hogy ott miket lehet beállítani (asztal tulajdonságinak változtatása, mik jelenjenek meg a vezérlőpultban,hányszor próbálhatja meg a jelszót stb).

Ha itt beállítod hogy a userbek mihez ne legyen joga akkor nem tud garázdálkodni a rendszerben,vagyis csak azt tudja garázdálkodni amit te megengedsz neki.

Ha az mmc ben beállítasz vmit akkor az minden felhasználóra, -a rendszergazdára is- érvényesülni is fog.

Ha c:\WINDOWS\system32\GroupPolicy könyvtár megosztásához hozzáadod egyenként a rendszergazda jogokkal bíró felhasználókat (ne a rendszergazda csoportot add hozzá!!!).
    Mivel te is rendszergazda vagy add hozzá magad a rendszergazda fiókot, és a usert akit közben nem egy sima user hanem rendszergazda csoport tagja. (most legyen a neve X)

Tehát hozzáadod X felhasználót c:\WINDOWS\system32\GroupPolicy megosztásaihoz és a olvashatja a könyvtárat akkor érvényesülni fognak rá azok a dolgok amiket az MMCben beállítottál. Ha a Male és a Rendszergazda is ott van de nincs joga olvasni a könyvtárat akkor nem fog rád érvényesülni az MMC beállított dolgok.

Ha szerkeszteni akarod az MMCt akkor belépsz a Male rendszerjogokkal bíró fiókba és a Gropu Policy-hotz megadod magadnak a teljes hozzáférést akkor te tudod szerkeszteni viszont amikor kilépsz akkor ne felejtsd el visszaállítani a jogosultságokat , tehát ne legyen joga Male és Rendszergazda fióknak olvasni a Group Policy tartalmát.
    Az MMCben beállított értékeket mindig a felhasz. fiók betöltődése közben frissíti.

Egyelőre ennyi, ha nem ismered az MMCt akkor majd arról is írok pár szót de most lépnem kell.

• tsello

aktív tag

Pontosan és pl. mint az elöttem hozzászóló. Csinálsz egy felhasználót rendsezrgazdi jogosultsággal de nem adsz meg neki jelszót (enter a jelszó) így amikor a usre elindítja csak kijelöli hogy pl.: rendszergazda és nyom egy entert.
    Lehet az eglsz akkor is működne ha nem sima felhasználó lenne hanem kiemelt felhasználó.

Új hozzászólás Aktív témák