- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35879 üzenetére
Szia.
A témában ugyan nem tudok hozzá szólni, csak az Acer "MÁRKÁHOZ". Vettem én is egy lapit tőlük. Bár a forgalmazót megkérdeztem hogy Linux-hoz hogy viszonyul. Mondták hogy nem tudják Win 11 kompatibilis, azzal használjam. Na kérem a Win11 pro telepítésénél nem látta az SSD-t. Ha itt a fórumban nem segítenek soha nem jöttem volna rá a megoldásra. Megjegyzem nem én használom windows alatt. Ha újra indítom a gépet akkor a külső hangszoró 3.5" jack csatiját ki kell húzni, majd vissza dugni mert különben búg. Persze lehet ez csak nálam van így, de soha többet nem veszek Acer lapit, sőt semmit tőlük.
Hozzáteszem ez CSAK az én véleményem. -
válasz
Lalikiraly #35878 üzenetére
Mégis sikerült.... a notebook belső hangszórójára. De kívülre nem-... Így marad én ezt nem értem,..
-
lufi7
aktív tag
válasz
Lalikiraly #35853 üzenetére
Köszi! A hdd az okés. Van mentésem felhőbe, de jobb ha nem kell vele szórákázni.
-
lufi7
aktív tag
válasz
Lalikiraly #35851 üzenetére
Mi a megoldás? Egy új ssd és arra ismét a Win? ezen igazándiból a programfájlokon kivül csak ami az asztalra lett rakva pár kép meg doku van.
A hdd remélem az nem érintett, mert akkor lemegyel hídba és le....m magam. -
lufi7
aktív tag
válasz
Lalikiraly #35847 üzenetére
A memória tesztet megcsináltam. Ott nincs gond.
Az ssd tesztet hol keressem? -
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35839 üzenetére
Nagyon szívesen.
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35837 üzenetére
Szia.
Adott egy ingxenes (van fizetős is) alkalmazás ami kezeli az összes jelszavadat, böngésző, oldalak, stb belépési jelszavát. Ehez a jelszó kezelőhöz kell egy MESTER jelszó amit Te adsz meg és fejből tudod, érted kisbetű, nagybetű, szám, írásjel stb. Az enyém 18 karakter. Ez az alkalmazás amikor jelszavas oldaladat nyitod meg, vagy belépsz valahová fel ajálja hogy kitölti a felhasználó név és jelszó mezőt. Mellesleg lehet automatikus beillesztést is választani. Így nem kell minden bejelentkezési jelszót, felh. nevet tudnod, leírnod papírra. A telefonomon, laptopomon, és míg volt asztali gépemen is ott van. Szinkronizál, tehát ha a lapin elmentek valahová egy felhasználó jelszó párost azt a Bitwarden megkérdezi hogy mentse-e. Ha igen akkor mindhárom eszközömön tudom alkalmazni.
https://hu.safetydetectives.com/blog/the-best-free-password-managers-hu/#Keeper -
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35831 üzenetére
Azért kellett jelszó, mert bizonyos opciókhoz csak így férsz hozzá, így tudod ki-be kapcsolni őket. Pl: secure boot. Van Linux amelyik nem szereti.
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35829 üzenetére
Kösz, bár szerintem nem ilyen egyszerű. Talán jön aki konkrét dolgot mond.
-
válasz
Lalikiraly #35823 üzenetére
Hali! Na mégis az Aspire 5 ös lett...
Amúgy tök jó gép, kellemeset csalódtam benne. a billentyűzet nem vészes. Este persze kell a világítás, de az bőven jó.
A kijelző meglepett, mert az MSI khez képest sokkal jobb a fényerő és a szín is.
Azt észrevettem, hogy a monitorom csak 65Wot tud a type Cn adni neki, játékhoz kevés, visszaveszi a GPU-t nagyon.Egyébként srácok, arra van beállítás hogy a rendszermemóriából táplálkozzon plusz a RTX kártya? Mert a saját 4GB je a Derail Valley alatt fullon van, de kiterjesztettet semmit nem eszik. Nvidia beállítások esetleg?
Jah raktam a gépbe még egy 16 os modult, volt elfekvőbe, így 24GB van benne már. De szuper gép. Könnyű és gyors is nekem
A billentyűzet kifejezetten kényelmes. Kellemeset csalódtam 199 ért...
-
teptep
senior tag
válasz
Lalikiraly #35821 üzenetére
Nem írtam el! Nitro, 4050, 309900 Ft.
Priviben küldöm a linket. -
teptep
senior tag
válasz
Lalikiraly #35819 üzenetére
Igen, ez a Nitro már sokkal jobb mint az Aspire, és nyílván drágább is.
Bár a hűtés kialakítása miatt ez sem tudja a maxot kihozni a 4050 kártyából:
ACER Nitro V 15 ANV15, Ryzen 5 7535HS, 16GB, 512GB, 309900 Ft
15.6" (1920x1080) matt IPS 144Hz 45%NTSC
Geforce RTX 4050 6GB, TGP 75W, oprendszer nélkül
Másik topicban éppen ma volt téma: [#184096] -
teptep
senior tag
válasz
Lalikiraly #35817 üzenetére
Acer Aspire 5 A515-57G, i5-1235U, 8GB, 512GB, 199900 Ft
15.6" (1920x1080) IPS matt 250nits 45%NTSC
Geforce RTX 2050 4GB, TGP 25W, oprendszer nélkül
USB Type-C port: USB 3.2 Gen 2 (up to 10 Gbps),
DisplayPort over USB-C, Thunderbolt 4,
USB charging 5 V; 3 A, DC-in port 20 V; 65 W
Nem tudom miért írják oda, hogy Thunderbolt 4, amikor csak 10 Gbps sebességet tud (40 helyett)? De igen, működik rajta az USB-C töltés is. És igen, mások is panaszkodtak már az alig látható billentyűzet feliratokra. A 8GB memória eléggé az alsó határon van, célszerű majd bővíteni egy 8GB DDR4-3200 modullal.
Amúgy mi fogott meg benne? Mert ugyan ott sokkal olcsóbban megveheted erősebb procival, 16GB RAM-al, dedikált video nélkül: [Acer Aspire 5 A515-57-564T]
Ha pedig játékra gondoltál, akkor elég gyengén fog teljesíteni. A proci sem túl acélos és a 2050 kártya is le van skálázva 25W-ra. (Igaz bármilyan Gamer gépet vesz az ember, mindig igaz az, hogy drágábban erősebb gépet lehet vásárolni.) De a LOQ nem sokkal drágább, jobb a kijelzője, és minden egyéb paraméterében alaposan felűlmúlja az ACER teljesítményét:
---
Lenovo LOQ 83GS00DUHV, i5-12450HX, 12GB, 512GB, 229900 Ft
Lenovo LOQ 83GS00MHHV, i5-12450HX, 24GB, 512GB, 239900 Ft
15.6" (1920x1080) IPS 300nits matt 100%sRGB 144Hz G-SYNC
GeForce RTX 2050 4G, TGP 65W, oprendszer nélkül
USB-C 10Gbps, Power Delivery 140W, DisplayPort 1.4 -
sowi
őstag
válasz
Lalikiraly #34768 üzenetére
Nem kell ezen csodálkozni, amd-s szar plusz az Acer hírhedten fos pasztaja és csoda hűtőrendszere
-
Sanya
nagyúr
válasz
Lalikiraly #34766 üzenetére
driverek nincsennek feltelepítve.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Lalikiraly #34764 üzenetére
Hát ez nagyon nem oké, én biztos visszaadnám.
15 napod van rá. -
looser
addikt
válasz
Lalikiraly #34588 üzenetére
Ez jó ötlet, nem próbáltuk. Most maradt vga-n, bár kézzel lefrissítettem, amit tudtam.
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Lalikiraly #34579 üzenetére
Ma éjfélig ació az Acer shop ba.
-
looser
addikt
válasz
Lalikiraly #34580 üzenetére
Megvolt, nem változtatott semmit. Intel 620-as vga driver és egyszerűen szétesik, rázkódik a kép, mintha folyamatosan változna a képfrissítés. Az "intel 620 flickering" kifejezésre keresve feltűbik, hogy elég sokan küzdenek ezzel. Az egyik legalánlottabb javaslattal (betallózni a Graphics mappából az .inf fájlt) sem hozott javulást. A legutolsó driver nagyon rossz, a hivatalos legutolsó csak rossz, sokáig elég használható, azután elkezd szét-szétesni.
-
szucstom
őstag
válasz
Lalikiraly #34579 üzenetére
Emagról sose semmit. A cpu meg semmit se ér. Min. Core i3 8th vagy afelett.
-
sgabi
csendes tag
válasz
Lalikiraly #32355 üzenetére
Pedig sajnos pont ez a helyzet! Hozzam a baltát?
-
AMD Power
titán
válasz
Lalikiraly #32334 üzenetére
Régen (2005-ben vettem Acer gépet utoljára) mindenki ezt szajkozta. Bár az akkori Aspire amit vettem 300.000Ft volt.
-
AMD Power
titán
válasz
Lalikiraly #32329 üzenetére
Mit javasolnál nekem 100e-ig ilyen kicsi 11,6" kijelzős gépet?
-
AMD Power
titán
válasz
Lalikiraly #32327 üzenetére
Melyik a jobb? A Sima HDD vagy a eMMC tarhely?
-
AMD Power
titán
válasz
Lalikiraly #32325 üzenetére
Aksi idoben ezek kit birnak? Ezeken a gepeken gondolom dvd meghajto nincsen. Pendriveon keresztul mehet rajuk fel a Windows?
-
válasz
Lalikiraly #32318 üzenetére
Így nyugodt szívvel aktiválom a windowst és nem küldöm vissza a notit
-
Throme
veterán
válasz
Lalikiraly #32298 üzenetére
A win 10 cerkán elfut? Az nem rossz!
-
kis1210
csendes tag
válasz
Lalikiraly #19542 üzenetére
Szia!
Acer5552g
Na ha tudok segiteni elmondom bár már lehet megvetted... a touch pad kikapcsolhato fn+f7 el ha ujra inditod is kilesz kapcsolva viszont nem figyelmeztet rá de nyilván a második után már tudni fogod miért nem tudsz irni...
Erénye : erős.. játékra is alkalmas nem ugy mint az 5470 ek halk nem melegszik....viszont ....amit vegyél figyelembe !! 2.5 ora alatt lemerül....nekem még nem volt notim igy nem éreztem át ez mennyire fontos lehet... a billnytüzetét szoknom kell sokszor visszább ugrik pár karaktert igy irhatom ujra át..de ez az én bénaságom...ja és a 320 as vinyoval szerelt mono 1 hangszoroval rendelkezik!!!! Sorokári Acer shopban mivel nem volt rajta windows nem tudtam meghallgatni kicserélni az 500 gigásra nem engedték !!!!! pedig másnap már vittem is vissza de azota picit tudtam hangositani rajta.a hd manegerben ...szoval a hangja a leggyengébb része..!!..az 500 gigást vedd!! abban már sztero a hangszoró azt vedd meg!! különben a gép nagyon jó. -
TeeJay
félisten
válasz
nekem Aspire 5742ZG van és első telepítéskor kinyomtam gombokkal a tapipadot és azóta sem működik. szóval ki lehet iktatni tartósan, az enyémen legalábbis igen
nekem viszont az lenne a kérdésem hogy akik mostanság vettek Acer notit és Broadcom N-es wifi van benne, milyen sebességet tudtatok elérni N-es router esetén?
300megabitesre gondolok és nem liteN-re! -
sowi
őstag
válasz
en a mult heten vettem egy ismerosomnek ilyet, 3 ev garival, nagyon jol osszerakott kis gepezet (mondom ezt ugy, hogy timelineom van) a TP csak szoftveresen kikapcsolhato (fn+f7), viszont asszem le lehet tiltani veglegesen a synaptics szoftvereben is, halk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest