- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiapó
tag
No amire nem is gondoltam, (persze még mindig nem megy a boot):
Beraktam egy másik DVD-t, és nem látja, aztán még egyet és azt se látja, aztán még egy jó párat, és semmi...
Szóval nem működik a DVD meghajtóm. Így viszont már az is lehetséges, hogy pendriveról nem tud bootolni a gép, a DVDje meg nem működik. ÉÉÉÉÉÉÉS ez itt a vers vége.Majd veszek bele egy másik DVD meghajtót, és "visszaszólok" mi lett a vége.
Na most vár a munka. Sziasztok!
-
Petiapó
tag
1.: Lehet, hogy nem új.
2.: Próbáltam mindkettőt. Egyébként ACHI-n van mindigDe azt hiszem rosszul fogalmaztam: Egy sima alap boot "lemezt" sem ismer fel a gép. Se úgy, hogy régi vinyó van benne, amivel tökéletes. Se úgy, hogy az új vinyó. De úgy sem ismer fel semmit, hogy semmilyen vinyó nincs benne. Boot-olnia tudni kéne vinchester nélkül is.
Ha nem a saját vinyójáról akarok bootolni, akkor "operating system not found"...
Nem értem mi baja lehet. Nem lehet, hogy az ACER vmi blokkolást épített be? Nem valószínű, de én már nem tudok mire gondolni.
-
blocker
csendes tag
1. Általában kiegyensúlyozottra van rakva, de ha játszok akkor teljesítménycentrikus
2.CPU hűtésem AKTÍV ha hálózatról használom, aksit nem használok ...
3.A gépet rendszeresen takarítom, am ezt a lassulást már a nyári meleg előtt kezdte
4. Van hűtőpadom, ami eddig is sokat segített.Egyéb ötlet?
Nézelődtem a fórumban és többen ugyanerre panaszkodtak, nagyon túlmelegszik a gép és esélytelen hogy bármit is lehessen vele csinálni, 90fok felett megy a proci és a vidikártya is terhelés alatt, gondolom nagyon túlmelegszik és azért szabályoz le.
Garanciába érdemes visszaküldeni? ha igen akkor milyen indokot adjak meg!?
-
randras
veterán
Ez így van, maximálisan egyet értek!
Egyébként nyilván (ezek szerint nem nyilván) nem a nem működő bluetooth miatt daráltam le a gépet, hanem SSD-re váltok, plusz a telefonomat sem ismeri már fel egy ideje USB-n keresztül, illetve a vásárlás óta (7 hónap) azért tele lett szeméttel a Windows, kicsit belassult, stb., szóval érett már egy ideje.
Egy szó, mint száz, köszi a segítséget!
-
randras
veterán
Először azt gondoltam nem segítettél túl sokat a komenttel, de annyit biztosan elértél, hogy elővettem a helyreállító program által kiírt 4 DVD-t, és láss csodát, a negyediken ott volt minden.
Meglepetésemre nem csak a bluetooth oldódott meg, hanem a hivatalos termékoldalról letöltött driverek többségéből frissebb volt a DVD-n, mint amit ma reggel letöltöttem...
Érdekes, minden esetre a tanulság: nem hülyeség az a helyreállító mód!
-
-cobra-
aktív tag
Értem én hogy használódik, nem is ezzel van a baj. Természetes, hogy nem hozza már az újkori teljesítményét, de ez azért akkor sem normális, hogy 2 évesen, ami tényleg ALIG volt használva így tönkre menjen egyik napról a másikra. Fater 130ezer ftos notija meg teljesen hibamentes, és baromira nem ügyelt sosem az akksira sem.
-
-cobra-
aktív tag
Azért ez k***va bosszantó. 350e Ftos noti, és már kétszer volt szervízben (egyszer megjelent egy függőleges csík a képernyőn, akkor tettek bele valami kókány panelt, aminek a színe és a fényereje meg se közelíti a gyárit, nemrég pedig az lcd kábel tört el, és nyitogatásnál vibrált a képe). Azért megpróbálom legariztatni, hátha.... de kezd megrendülni a bizalmam az acerben. (Gondolom ezzel az akksival már otthon nem tudok mit kezdeni.)
-
exor
tag
Köszi az infot, viszont egy igen érdekes dolog történt.
Miután kb. egész nap nem tudtam használni, a fentebb említett hibajelenség miatt, és biosban sem látta a hdd-t, úgy volt, hogy kapok kölcsön hdd-t, el kezdtem szétszedni, de közbe el kellett mennem, kiderült mégse kapok stb. lényegtelen, megjövök este, visszacsavarozom, az alját, mondom még1 próba hátha valami változott, erre.. elindul, látszólag tökéletesen, mintha semmi baja sem lett volna. gyorsan lementettem róla ami kell, azóta is megy, de ilyenkor mivan? Úgy értem, ha pl. elküldtem volna gariztatni ott meg azt mondják, hogy semmi baja.. legalább ami fontos azt most lementettem, de furcsa, hogy egyik pillanatról a másikra elszáll.. megse nyikkan a hdd, aztán meg hirtelen jó lesz. HDD sentinel szerint a kondíció 100% a teljesítmény is, és azt írja a merevlemez állapota hibátlan.Most akkor mit kellene tennem, van valami program amivel ki lehet deríteni, hogy mi lehetett a baja? Vagy van köze ahhoz, hogy elkezdtem szétszedni, majd összeraktam? de gyakorlatilag nem is vettem ki a hdd-t mert el kellett mennem, csak elkezdtem kicsavarozni. Lehetett a csatlakozással valami probléma?(mostanában elég sokat hordoztam de nem volt kitéve erős rázkódásnak vagy ütésnek vagy bármi ilyesmi)
-
Cheesy
őstag
Látod pont ez a bajom. Ugyanis nem tudom hogyan drítsem ki biztosra, vagy bizonyítsam be, hogy a laptoppal valóban gond van.
Jelenleg nem is tudom hogy folytassam a nyomozást, hogy kiderítsem mi lehet még a hiba. Az általam ismert teszteket lefuttattam, se a HDD, se a RAM nem hibás a tesztek szerint. Updatek mind fentvannak, driverek a legfrissebbek amiket találtam. BIOS a legfrissebb.
Az, hogy cserélgetem benne az alkatrészeket nem játszik, mert nincs forrásom, pl. másik vinyót nem tudok így benne kipróbálni.
Ami a bosszantó, hogy nem mindig ugyanazt a hibát produkálja.
"Kalózabb"környezetem azt javasolja, hogy próbáljak ki rajta egy Ultimate-t. De van szeritetek valóságalapja annak, hogy azzal stabilabban, hiba nélkül fog működni, mint a vele adott Home Premiummal?
-
Cheesy
őstag
Most indítottam be megint, Win boot ment rendben... már kezdtem örülni. erre a bejelentkezési képernyő megjelenése előtt 1 percig sötét képernyő, vinyó maxon járatva (visszajelző led alapján), utána folytatódott és be tudtam jelentkezni.
Eseménynaplóban megint az "iaStor0 határidőn belül nem adott választ" hibaüzenetet látom.
Az Intel Rapidhoz nincs driver az Acer honlapján... nem tudom mit kéne frissíteni.
Ráadásul minek egy RAID-re kitalált szoftver egy nem RAID-os rendszerhez?szerk:
uninstalláltam az Intel Rapidot, restartot kért, megtettem, erre bejelentkezés után egyből új drivereket rakott fel az IDE vezérlőhöz. Most akkor wtf? -
Cheesy
őstag
Nem hardverhiba, akkor megnyugodtam, köszi.
Ám esetemben egy gyárilag BIOSban AHCI módra állított laptopon, maga a gyári rendszer, amit vele adnak (Win 7 Home Pro, ami ahogy írtad, natívan kellene támogassa az AHCI-t) kezdett el a videon látott módon indulni. Minden esetben. Kivéve sleep módból felébresztve. Namost ez roppant bosszantó használat közben. ITT LEÍRTAM mindent...
Miután átállítottam BIOSban IDE-re, persze, hogy bsod.
De a fentebb linkelt technikával sikerült elérnem, hogy rendesen induljon a rendszer, bármikor. Tehát IDE jó, AHCI nem jó. Akkor hol itt a hiba? Nem az lenne a logikus, hogy egy korszerű hardver korszerű módon (AHCI) jól működjön? :S
Vagy én nem vagyok képes valamit felfogni ami magától értetődő lenne? -
mokus1
addikt
Mikor milyet fogsz ki az számít egyszóval szerencse kérdése szerintem az egész.
Lehet kifogni az acertől kezde a dellen át a hpig kibaszott jó gépet de lehet hogy egy fostalicska az egész. Laptop vásárlásnál 3 dolgot nézek meg van-e valami nagyon nagyon kiugró széria hiba, milyen teljesítmény kell és a pénztárcámatJa és a dizájn de abba nem vagyok túl válogatós.
-
törölt tag
Csavart csak egyféleképpen lehet becsavarni.
A komolyabb Lenovo gépeken át lehet menni Hummerrel, az Acereken nem... Ezek szerint mégis csak én látom jól a dolgokat.
Miért is képzelem rosszul? Talán nem a brand alatt futó cégek mondják meg a gyártónak, hogy mit csináljon és miből?"szóval sokszor köszönőviszonyban sincsenek egymással a márkákba vetett hit és szóbeszéd a valósággal"
Persze, akkor az összes cég hülye, hogy lenovo és dell gépeket osztogatnak a munkatársainak.Áhh, feladom, a francokat idegesítem én itt magam.
Halott ügy... -
törölt tag
Anyám borogass!
Tudod létezik olyan, hogy "specifikáció", amiben minden le van írva...
Pl: ezt a 20Ft/kg-os műanyagból kell összerakni.
Mit nem értesz ezen?A brandek beküldik a specifikációkat tervrajzokkal és minden egyébbel együtt.
Nem a gyártótól függ a minőség, hanem attól, hogy a brand emberei mit írnak arra a szaros papírra.Ennyi erővel az Opel és Cadillac is egy kutya, mert a GE gyártja.
-
-
törölt tag
Csak nem mindegy, hogy mire adnak le rendelést.
Magnéziummerevített acélházra, vagy műanyagra.Ez más szegmensben is így van, mégsem egyezik meg az egy gyártótól származó termékek minősége, mert akik megtervezték, másra szánták,teljesen másból rakják össze.
Lehet szó akár kozmetikai cikkről vagy bármi másról is.
Gondókoggyunk má'! -
loofi
csendes tag
Mindent letöröltem, és csak egy valami hiányzik, mi lehet a program neve?
Igazából most hogy letöröltem annyi változott, hogy ahogy az fn+valamelyik gyorsgombbal állítgatnék valamit eltűnt a kis "ikon", tehát most kb ninja módba csinálja ugyanazt, régen meg jelezte nagyba, hogy hang levéve.
Ez nem is baj, csak azért írtam, hogy valamennyire érthető legyen melyik programról beszélek.Ami baj, hogy ez miatt nagyon sokat kell az fn+le/fel nyilat megnyomnom, hogy halkuljon a hang.
Amíg fent volt a program talán 10 egységre volt felosztva, 10x megnyomtam és már néma is volt, most meg megszámoltam, és 50 gombnyomás, mire teljesen néma lesz.Program/driver nevét tudja valaki?
-
endruboy1
senior tag
Ezt mondjuk nem támasztja alá az hogy mekkora gányolást szoktak csinálni a "szakemberek" az ilyen szervizekben ha netán a user beviszi a gépét
.
És nem, eddig sem és ez után sem fogok "szakemberhez" fordulni néhány driver feltelepítése miatt és fizetni ezreseket azért hogy azt se tudjam mit csinálnak és kik a gépemmel.Szerk.: Mellesleg ha gariban új alkatrészt raknak bele, akkor arra külön adnak garanciát
.
-
endruboy1
senior tag
Hát egy laptop feltelepítéséért nem fordulok szakemberhez az egész biztos
.
Úgyhogy a fogfájás rossz példa, mondok egy jót: ha lehorzsolod a térdedet orvoshoz mész vagy leragasztod saját kezűleg? Szerintem az utóbbi, pedig az orvos biztosan gyorsabban és szakszerűbben csinálná. Ha meg magánorvos akkor drágábban is.
-
endruboy1
senior tag
Hát ne haragudj érte, hogy annak aki még ott tart, hogy DVD-ről telepíti a drivereket annak azt tanácsoltam ha az egyrészt nem a legjobb, másrészt nem is működik mert nincs rajta minden, inkább menjen fel a support oldalra és nem pedig azt hogy góglizzon órákat és mindenféle esetleg vírusos oldalról szedjen drivereket amikről azt sem tudja hogy a legfrissebb-e - mert tudod, Ő nem szakember.
-
Anubis_9
addikt
Na azért nem vagyok ennyire amatőr! Blu-ray...
Ez áll a kezelésijében:
Connectivity: Optional InviLink 802.11b wireless LAN
Wireless communication: Lights when the Wireless LAN capabilities are enabled.
Launch Manager and 802.11b Wireless LANElindítottam a Launch Managert, de szürke, vagyis inaktív volt a Wireless Device sora. Mintha tényleg csak opcionális lenne a WLAN benne...
Ha van rajta Wireless indikátor a többi mellett, miért nincs benne wifi? A hivatalos oldalán a driverei közt nem volt WLAN-ra utaló sor.
-
roxan
senior tag
Ezzel nem értek egyet.
Én teljesen rendeltetésszerűen használom otthon a lakásban, nappaliban, és nem a földön,szőnyegen a gépet. Igenis, egy idő elteltével elkezd filcszerű koszréteg összegyűlni a venti mögött, ami miatt nem tud rendesen szellőzni.
És mielőtt valaki említené, nincs kosz a lakásban, rendszeresen takarítunk.Mellesleg nekem a brnoi szervizzel pozitívak a tapasztalataim. Felvették hibát, futár jött, vitte, hozta kb. 8-10 napalatt. Minden állapotról kaptam sms-t.
-
Krike
aktív tag
Nekem pont a kijelző volt, ami tetszett, sokkal jobban látható, kontrasztosabb, mint az eddigiek, és az oldalsó betekintési szög is baráti. Érdekes az egybefüggő touchpad, ahol a pad alsó két sarka a "gomb", de csak megszokás kérdése szvsz. Ami nekem negatívum, az az usb - Ethernet átalakító hiánya, bár pár ezer forintból lehet pótolni a dolgot. Én már csak ilyen Wi-Fi gyűlölő vagyok 12 év távközléssel a hátam mögött.
-
-
Muerte
addikt
Gyors hát
Nekem raid0-ba volt kötve két wd black scorpio-m,majdnem verte a mostani ssd-m.Amikor nem raid-be volt csak egy wd black 320-as akkor kb. 5 sec-el lassabban bootolt mint most,ott is elenyésző volt a különbség ehez képest,de persze írás,olvasáskor,másoláskor már sehol se volt
-
törölt tag
Persze, mindenki hulye rajtad es aceren kivul.
Notebookcheck-es fiuk eleg objektiv teszteket krealnak.
A kalibraloval bemert rgb lefedettseg szerintem hitelesebb annal, hogy te azr mondod megfelelo.
Stbstb, de befejezem, mert ahogy nezem teged tenyleg jol megfizet az acer, es ugyis legyozol a rutinoddal.Nemmellesleg en boldog tulajdonosa vagyok egy acer notinak, csak a jozan elmémet hasogatjak a hithu, fanboy hozzaszolasok, amiket produkalsz.
Bye. -
bzs73
őstag
A lényeg hogy te egy álomvilágban élsz szerintem, vagy túl érzelgős, becsületes ember vagy.
A gyártók nagy ívben tojnak a felhasználókra, csak is az a lényeg, hogy minél többet kaszáljanak. Minél több bőrt lehúzni mindenről, és mindenkiről, bármi áron.
Persze törvényes kereteken belül, és a lényeg hogy hosszú távon.
Az jó ahogy te hozzá állsz, csak hát ez nem így működik. Hozzáteszem hogy sajnos.
A garancia csak is azért van mert kötelező. Ez a törvény, de hát tudjuk hogy ez valósan hogy működik. A felhasználók nagy %-a megszívja ha gariztatni kell itthon valamit, és egy kisebb %-nak összejön, mert hát olyannak is lenni kell. -
-
TotO'
aktív tag
Igen igen, mikor azért hívtam őket, hogy jöjjenek a gépért, akkor mondta a nő hogy kérhetem a cím módosítását, viszont a dolog PPP része érdekel, hogy megoldható-e, hogy hozzájuk irányítom, vagy ők nem veszik át, csak ha előre meg van beszélve.. tehát hogy megoldható-e..
Rendeltem már mást és PPP-on keresztül vettem át, de ez valahogy nem tűnik ugyanannak. Nem akarom hogy elkeveredjen a gépem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged