- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZewaDeluxe
tag
Szia!
Átfogó tapasztalatok birtokában írnék pár dolgot. :-) Nekem V5-551-em (A8-4555m, 6GB RAM, 750GB HDD, stb) van, és többször is cseréltem W8-at W7-re majd végül vissza W8-ra. A következő a helyzet:
- hivatalos W7 driver NINCS a géphez. Az AMD oldaláról letöltött, csak béta driver működött W7 alatt, igaz, hogy az viszont tökéletesen. Tehát a Catalyst Suite végül is pipálható.
- az eredeti W8-as driverek, illetve app-ok (touchpad, launch manager, Wi-Fi, LAN) működnek, kivéve az AUDIO-t:
- W7-re nem megy fel a W8-as audio-driver. Működik a W7-es saját audio-drivere vagyis van hang, de a Dolby-kiegészítők nem fognak működni, sőt a mikrofonnal is komoly erőfeszítések után lehet csak dűlőre jutni. Az mondjuk lehet, hogy a Általad választott gépben más lesz az audio-vezérlő (az enyémben Conexant van), de az alapkonfigban ez a helyzet. Hozzátenném, hogy W8 alatt egyébként zseniálisan működik az a Dolby Advanced Audio 2 című dolog: kiválóan összehangolták a Dolby-mérnökök a gépben levő eszközök képességeit. Nagyon jól szól, és a kiegészítő fícsörök is remekül működnek...Használtam a gépet tehát W8-cal és W7-tel is. A végső megoldás mégis a W8 lett: minden szempontból látszik, hogy ezt a konfigot kifejezetten ehhez az oprendszerhez igazították: minden patent és gyors. Én azt mondanám, hogy nem érdemes a W7-et erőltetni (nem is értem, mit értesz azon, hogy a "W8 elég nagy sok lenne annak, aki használná"). Ami a start menüt illeti: StartIsBack című, 700.- Forintos program a (szerintem) tökéletes választás. Hibátlanul működik, testre szabható, magyar nyelvű.
Ami pedig az SSD-t illeti: Én az optikai meghajtó helyére tettem egy caddy-t és abban van a rendszermeghajtóként működő 40GB-os OCZ VERTEX 2 SSD. Semmi, ismétlem semmi problémába nem ütköztem a telepítéskor, akár UEFI, akár (legacy) BIOS módban indul a gép. Nézegettem még a vásárlás előtt, hogy mennyire bonyolult szétszedni a gépet, hogy a HDD helyére tegyem az SSD-t. Hát nem egyszerű, és kockázatos, sérülhet közben a gép, úgyhogy ezt az irány elvetettem. De így most tökéletes.
...És hogy elég-e a 40GB-os SSD rendszermeghajtónak? Itt van pár kép a jelenlegi felállásról. A C: meghajtó üres területe:
A jelenleg telepített programok listája:
-
Peak
addikt
hibát hibára halmoztál.
az a8asban is lehetett volna telepiteni SSDre.
de hogy egy desktopban telepitettél majd áttetted notiba, hogy úgy bootoljon .... omg
az UEFI BIOSt kapcsold ki Win7 telepités előtt az a4esen is. (az A8ason is ki kell)
semmi gond sincs az A4gyel Win7 alatt sem, azért nincs driver az acer oldalon, mert az acer soha nem adta ki ezt a tipust win7ttel... akkor meg miért lenne ott driver.
javaslom fordulj szakemberhez az ilyen problémákkal, mert a mellékelt ábra szerint túlmutat szaktudásodon a kérdés. a szükséges Win7 drivereket is meg tudja keresi seperc alatt a chipgyártói oldalon, precizen beállitja neked, telepiti, finomhangolja.
tényleg fogadd meg ezt a tanácsot. -
ba3_2107
tag
Műszaki ember vagyok, úgyh érzék van, neki is fogok állni már többen is ezt mondták.Szervízbeamúgy se ment volna, csak egy barátom haverjához aki szervízben dolgozik. Amúgy HD 3200 van benne, úgyh komplett lap lesz. Csak úgy gyorsan ránéztem, 30 körül van postával.Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget! Majd megírom mi lett belőle!
-
tkesy
addikt
Na hogy meglegyen, ha valaki hasonló gondba kerülne:
Szóval, elvittem bevizsgáltatni, azt mondták, hogy alaplaphiba, és kaptam egy olyan árajánlatot, hogy abból egy új gép simán kijött volna...Itt egy átlaguser valószínűleg elment volna egy másikért a boltba...
De itthon úgy döntöttem, hogy egy próbát megér, szétszedtem, megnéztem pontosan az alaplap típusát, rendeltem egy másikat Hong-Kong-ból, 1 hét alatt itt volt DHL-el, majd kicseréltem, és kevesebb mint az árajánlat negyedéből, újra van egy működőképes laptopja a családnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest