- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkalmii
csendes tag
Videót vágok a géppel és ezért megpróbálom a max teljesítményt kipréselni a processzorból! Nekem megéri, de nem csak ezért. Annak idején úgy reklámozták ezt a lapkát, hogy milyen nagy tuning potenciával rendelkezik és ez talán igaz is, de a Q6600 egy intel chipset-es gépben alapfeszültségen megy 9*333-at ebben meg nem. Ezt nem tudtam elfogadni és ezért minden lehetséges variációt kipróbáltam és szerintem megérte. Most ott tartok, hogy visszaveszem NB 1.31V-ra és így is stabil. A bios windows kapcsolatról pedig annyit, hogy ilyet én is most láttam először,de ha nem hiszed akkor megbeszélünk egy időpontot és megmutatom.
Üdv!
-
bkalmii
csendes tag
2.8Ghz-re stabilan sikerült felhúzni , de nem bios-ból!!
Kipróbáltam az 1.4, 1.4mod, 1.6, 1,8-at is de semmi!!!!!!!!!!!!!A bios-ban ha húzom, megmarad, de a winben minden alapon van. Ilyet még nem láttam. Ha visszatérek a bios-ba, akkor a húzott beállításaimmal találkozok. Na, erre mit lépsz?
Én semmit.
Viszont, ha csökkentem az FSB-t akkor bezzeg a winben is csökken!!!!
Ezek után kezdtem el keresgélni a windows-ból való húzás lehetőségei után. Mivel nekem nvidia videókártyám van és ugye nvidia 650i chipset, ezért az nvidia overclock programok után kezdtem el nézelődni és meg is találtam (6.06 Nvidia system toolls) a gépemen, hiszen evvel manipulálom a gpu cooler fordulatszámát. Evvel meghúzhatod a gpu-t, cpu-t, ramot is. Csak arra kell figyelni, hogyha növeled az fsb akkor a ramokat is húzza. Én fogtam magam és a bios-ban visszavettem a ramokat 266Mhz-re és fixáltam 5,5,5,18,23,2T-re, nehogy a húzás miatt fagyizzon.CPU Core:1,31V
CPU VTT: 1,24V
DDR2: 2V
NB:1,42V
FSB:312MHz
DRAMSB 1:1
Ráuszítottam az AIDA 64 Extreme Edition stabilitás tesztjét 10 percre.
55 fok volt max, kétszer láttam 56 fokot pár másodpercig és mindez zárt házban.
Ez talán nem rosz, ugye?.
Üdv!
-
-
bkalmii
csendes tag
Emelem az FSB-t, emelem és továbbra is csak 2400MHz-en megy a gép. Ez miért van?
Ugyan ez a helyzet az 1.4-es mod bios-sal is.
És van még egy kérdésem, az SLI Broadcast alatt van az LTD frekvencia, az mi? -
bkalmii
csendes tag
Nem tudom húzni a procit. Olyan, mintha a rendszer tudomást sem szerezne róla, hogy én manipulálom. Nem tudom, hogy miért. 1.6-os bios van a gépen és követem az előttem leírtakat, de semmi. Régen egy E2180 volt a gépben, 2GHz-et fel húztam 3GHz-re úgy, hogy egy lépcsőt emeltem a proci feszen és atom stabil volt, de most semmi.
-
bkalmii
csendes tag
Minek adjak + feszt, mennyi a max?
-
bkalmii
csendes tag
Q6600 vettem, ami tökéletesen megy melyik biossal kell húzni?
-
bkalmii
csendes tag
Valamilyen Qxxxx-re gondoltam.
-
bkalmii
csendes tag
A bios-ban és dos-ban mindent lehet, de amint tölt a win7 64bit, logóanim közben a megszokott kékhalál fogad. Win7 64-bit telepítésénél ugyan ez a helyzet. Remélem, hogy a 2 db 8800gts SLI-be kötve nem befolyásolja. Eddig e2180-as volt benne, szerencsére még megvan. Az összes hivatalos bios megvan az 1.8-asig. Dos alatt cserélem a bios-t.
-
bkalmii
csendes tag
Hi Mindenki!
Honnan tölthetem le a különfle mod bios verziókat?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Total Commander
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest