- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
tolts.hu #3379 üzenetére
"mindegy milyen okból hajtott gyorsan meg kell büntetni!!!"
Annyira azert nem mindegy:
30. § (1) Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személyét vagy javait közvetlen és másként el nem hárítható veszélyből menti, vagy a közérdek védelmében így jár el, feltéve, hogy a veszély előidézése nem róható a terhére, és a cselekménye kisebb sérelmet okoz, mint amelynek elhárítására törekedett.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
tolts.hu #3278 üzenetére
Nono, nem arról vlt szó hogy leszakad a híd, csupán felujítás alatt van. De a buszok még átmehetnek rajta, tehát nem életveszéjes. Amúgy meg nemigen van más variáns Szeged eggyik oldaláról a másikra átjutni, a túlparton lakók elég nehezen jutnának be a belvárosba. Tipikus példa, kib..sznak egy táblát használható alternatíva nélkül, majd szemtelenül büntetnek.
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz
tolts.hu #3235 üzenetére
Értem én az ilyenekért büntessenek is meg, ha kocsival rossz helyre állok meg 120-al megyek lakott területen. De itt kitettek 1 kötelező haladási irány táblát 130cm magasra és mit ad Isten a rendőrök azóta ott állnak minden nap, szóval ez vadászat és bunkóság . Tisztában vagyok hogy ők is maguknak akarnak jót, mert ugye létezik a kvóta rendszer a napi bírság csekkek eladásáról, de akkor most ez rendőrség netán útőrség vagy fejőrség??? Az ilyen köztudott dolgok a legidegesítőbbek és ezt leplezni nem lehet semmilyen magyarázat nincs erre, ezt máshol megkárosításnak hívják népiesen "fejjük"a parasztot, ha volt olyan hülye hogy kocsiba ült. Ez megy itt 2009-ben pénz beszél rendőr ugathat
( Nem egy olyan példáról tudok ahol 20 millás kocsi tulajjal nem tudtak mit kezdeni a rendőrök, mert be lettek csicskítva!)
-
lúzer
veterán
válasz
tolts.hu #3223 üzenetére
minek kéne jónak lenni?
az emberek nagy része csak akkor találkozik rendőrségi eljárással, ha megállítják, és megbüntetik
erre aztán lehet mondani, hogy semmi nem jó
és neked jó, ha megmondják a szolgálat elején, hogy na ma 25 büntetés az elvárt mennyiség, lehet menni behajtani?
és mi van ha valaki nem hozza a penzumot?
ez még nem derült ki -
Vertigo18
addikt
-
Snoop-y
veterán
válasz
tolts.hu #3062 üzenetére
Én nem keverek semmit jól ismerem a kényszerítő eszközöket
Csak azzal nem vagyok tisztában , hogy itthon mik vannak rendszeresítve illetve milyen szabályok vonatkoznak az alkalmazásukra
Van a gumibot aztán van a tonfa amely amerikai rendőrségnél van főleg rendszeresítve de nálunk is láttam már pár rendőrnél és van amit nálunk viperának hívnak de a szakneve az tactical police baton ami készülhet acélból ( ezt civil használatra szánják ) és készülhet edzett acélból rendőrségi és katonai célokra.
Ezzel azt akarod mondani, hogy rendőr nem is használhatna ilyet? -
DdavidHero89
csendes tag
válasz
tolts.hu #2997 üzenetére
Jó akkor menj 120+egyéb nettóért feszíts (25 évig) keményen a rendőr ruhában a jó nyugdíjért, mert csak itt lehet keménykedni meg van kötve a kezetek kis barátom és valójában nem tudtok semmit tenni csak amit mondanak. Magyarul pórázon vagytok és arra engednek akire kell autósokra vagy netán adjunk el egy nap 5 büntetési csekket, hát ez megy itt. Nagyanyáméknál loptak 20 ezer alatt oda nem tudtatok csekket adni és a póráz sem ért el sajnos semmit nem tehettetek, de érdekes módon valahova nagyon is elér a póráz és itt kezd érdekessé válni a dolog!!!
-
Vandit.
addikt
válasz
tolts.hu #2895 üzenetére
Na ezt hagyjuk már. Előbb jönnek ki arra, hogy itt van a magyar gárda, mintha azt mondanám, hogy megtámadott 4-5 ember.
Amúgy oda van írva a kép alá, hogy vásárolni mentek, úh. az valóban nagyon fontos dolog volt.
Azt meg ne vegyük már ide, hogy intézkedés miatt áll meg szabálytalanul, mert az teljesen rendben van, de itt nem ez történt. -
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #2904 üzenetére
Én éppen ezért nem szóltam eddig hozzá... Remélem nem a tisztelt kötekedők anyukájának kell legközelebb segítséget nyújtanom, amikor nem találok parkolóhelyet...
Kék lámpa? Pffff.... Ha lezárom az autót, 5 perc alatt leszívja az akksit. Ha hagyom járni a motort, valami hülyegyerek elviszi egy körre, míg anyukátokat mentem!
Megoldási javaslat?
-
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #2722 üzenetére
Én mondjuk úgy tudom, hogy ilyen esetben eljárás indul, mert a gyermekkor az nem "eljárás megindítását kizáró ok", hanem "büntethetőséget kizáró ok"... De lehet, hogy én tudom rosszul...
A Miskolc melletti Tömegverekedésről valaki konkrétat tud? Kollega sérült?
Erről beszélek, de ne ítéljetek el a forrás miatt!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tolts.hu #2666 üzenetére
Önarckép???
Szerk: Magyarázzátok már meg a kedves fórumtársaknak, hogy a bűncselekményt milyen módokon lehet még elkövetni, a direkt cselekményen kívül, mert igen nagy zavart érzek az erőben...... Azt gondolják, hogy az a törvényes, amit nem tiltanak konkrétan és ők sem ismerik ...
Tudtommal, ha valaki bűncselekményről/szabálysértésről szerez konkrétan tudomást köteles feljelentést tenni, vagy nem? Tehát egy mért gyorshajtás esetén, ami dokumentálva is van, már köteles a rendőr feljelentést tenni, ha meghalad egy határt, a 200 km/h már gondolom ilyen az autópályán, vagy a 160-170 az országúton... -
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #2558 üzenetére
De, 0.51 mg/l fölött (0,8 ezrelék) bűncselekmény, de csak akkor, ha gépi meghajtású járművet vezet...
Sose felejtem el, jó 10 éve fogtam egy bringást, akinél a LION csak pörgött-pörgött egyenletesen, majd 2.00 (mg/l) értéknél kiírta, hogy "ERROR" ...
Tuti ment volna még feljebb is!
-
Snoop-y
veterán
válasz
tolts.hu #2541 üzenetére
Média túl lihegés. Egy ténylegesen harci kutya marhára nem támadja meg az embert.
Gondolom egy vagy két rideg tartott kutymuty elszabadult azok szoktak ilyeneket művelni.
A harci kutyákra amúgy is nagyon vigyáznak és rohadtul nem éri meg ha Szabó bácsi miatt lelövik őket mert két harcikutya egy hónap alatt egy átlag panel árát kitermeli -
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #2539 üzenetére
Sajnos nem tudom más szavakkal minősíteni! Abba nem gondol bele, hogy ezzel rosszat tesz a másiknak...
Arról meg nem is beszélek, hogy ezzel elköveti a Segítségnyújtás elmulasztását, vagy a Cserbenhagyást...
De az esetek 50%-ában nem a részes a bejelentő, hanem egy ilyen "holdkóros", aki éppen arra járt...
-
zibibá
csendes tag
válasz
tolts.hu #2531 üzenetére
A legjobb az lenne, ha nem jelentettek volna fel.
Ha mégis feljelentettek és jó pár tanú igazolja, hogy a telephely elhagyásakor megfelelően működött a féklámpa és a szerelő is igazolja, hogy menet közben romlott el a féklámpa kapcsoló, amit a helyszínen ki is cserélt.
Ilyenkor hogyan megy tovább a dolog? -
zibibá
csendes tag
válasz
tolts.hu #2529 üzenetére
Szia!
Teljesen korrekten és kedvesen beszéltem velük.
Amíg próbáltam megjavítani a problémát, addig ott álltak mellettem, ezalatt kitéve magukat a forgalomból kiszűrődő kommenteknek: "Basszátok meg az anyátok, köcsög sündőrök, Ez megy a munkás ember lehúzása, SÜN! stb..."
Az iratok visszaadásakor is kedves és mosolygós volt a rend őre.
Velem kedvesek voltak és az iratok visszaadása után is vártak kb 10 percet, csak azelőtt 1 perccel tűntek el, hogy a szerelő megérkezett.
Kb 45 percig kitartóan vártak.Én is csak abban reménykedem, hogy nem jelentettek fel.
Vajon mennyivel lehet drágább a feljelentés?
-
biggamer
veterán
válasz
tolts.hu #2503 üzenetére
Nem csalódtam az ügyészségben ...
A rendőrnek 2 mp alatt kell döntenie, az ügyészségnek 3 éve volt rá, hogy megrágja.
Múltkor bezzeg amikor a bírónőhöz / ha jól emlékezem / akarta vágni a széket a tróger, akkor azt meg tudta mérni.
Egy kicsit sérült meg talán, viszont úgy emlékezem utána sts. kisérletben is indítottak ellene eljárást. -
Reno7
senior tag
válasz
tolts.hu #2499 üzenetére
Valljuk be,hogyha csak a #2500-ban leírt eseteket nézzük,egyértelmű hogy a tömegbelövés,még ha jogos is,egyenlő az öngyilkossággal a rendőr részéről...
Az ügyész szerint azonban nem. Erről véletlenül nincs bővebb hír? Érdekelne a pontos indoklása eme kijelentésnek,mert így önmagában semmit mondó. Másrészről pedig,nem irigylem a rendőrt,3 év alatt ez keményen megviselhette,és még nincs vége az ügynek...ez is csak arra jó hogy elvegye a -többi- rendőr kedvét a lőfegyverhasználattól.
-
PazsitZ
addikt
válasz
tolts.hu #2464 üzenetére
Azért az ominózus esetben volt egy kis komika.
1. A rendőrök sün formációt alkalmazva körbeállnak, majd az egyik ezután kérdezi, hogy kit is kell kiemelni, mivel senki nincs a körben.
2. Mikor nagy nehezen sikerül a "sünös kör"-be fogni a megfelelő személyt, akkor a fotósok és kameramenek között, mintha élethalálharcot vívnának üvöltöznek "vissza-vissza"Na most ez a sor szerencsétlenül kivitelezett történés a sün jelszó üvöltözésével tényleg komikussá tette az intézkedést.
Ui.: Nincs nekem semmi bajom a rendőrökkel, ez volt a feladatuk, a sün jelszót se ők találták ki, de akkor is viccesre sikeredett a valljuk be nem túl profin végrehajtott intézkedés.
-
degh
tag
válasz
tolts.hu #2469 üzenetére
ebben az egészben csak az zavar, hogy majd 5 hónap volt, és érdekes módon, mikor édesapám Hiltijét ellopták a kertben álló zárt autóból, 1 hónapon belül lezárták az ügyet, hogy nem tudnak mit kezdeni vele...
De mindegy amúgy, örülök, hogy megvan végre, már most benne van a lábamban az első 500 km -
Borify Péter
aktív tag
válasz
tolts.hu #2447 üzenetére
hát akármi is a helyes eljárás az mindenesetre nem az hogy :ha letolod a bugyid nem lesz baj,akkor nem tudják meg otthon"
a másik felek nemsokára rá elhaláloztak,ugyanis különösebb ok nélkül kb 200-al nekiszáguldottak egy kamionnak,sajnos már nem tudod őket megkérdezniA Péterfy Boriból származik a név
-
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #2404 üzenetére
Esküszöm férfiember létemre, amikor elolvastam ezt a kis állásfoglalást (nameg persze tudtam, hogy ezesetben valóban érintett vagyok) majdnem elsírtam magam, és a leszerelésen gondolkodtam...
Így tudják az ifjú titánokból kiölni azt a harci kedvet, ami kellene néha, hogy elkapjunk egy-két "képződményt"...
Jah, hozzáteszem, azóta 17 (!!!) körözése volt a parasztnak, köztük az egyik 217 (!!!) pincefeltörés, amiért kapott 1 év 1 hónap (!!!) letöltendőt, mivel többszörösen visszaeső... Természetesen nem vonult be letölteni...
Azóta is kocsikázik!
-
Vertigo18
addikt
válasz
tolts.hu #2402 üzenetére
A közúti veszélyeztetés valóban bcs, azonban azt bizonyítani is kell...
Ennek hiányában sajnos a többi cselekmény csak szabs., ami miatt hiába ismered, hogy hol lakik, hozzá nem mehetsz be. És amíg így állnak az ügyészek hozzá (ld. az előző hozzászólásomat), addig abban sem vagyok biztos, hogy ha elüt, visszatolat és ismét átmegy rajtam, az megállna-e közúti veszélyeztetésben, vagy csak becsületsértés...
-
-
Reno7
senior tag
válasz
tolts.hu #2390 üzenetére
Ez a tipikus van,volt,lesz... Az embereknek kell valami amiben lehet köpködni,szidni valakit,vagy éppen csak elborzadni...De mondjuk egy amolyan COPS -hoz hasonló műsor nem ártana nálunk a tűzoltó,mentő,rendőr szakmákban,mert igazándiból fingja sincs az embernek hogy mit csinál az a sok rendőr,vagy "minek a sok tűzoltó,télen hideg van,nincs is ilyenkor tűz"
legalábbis a környezetemben ezt tapasztalom.
-
biggamer
veterán
válasz
tolts.hu #2368 üzenetére
Nem tudom hallottad-e, motorral hajtottak bele a rendőr sorfalba.
Ilyenkor lennék ott, lekapni a " sofőrt " oszt adj neki.lúzer
Az biztos, hogy " pápá ", mert egyből kirúgnák az embert a cégtől.
Meg élete végéig járhatna bíróságra, ha meg lebénulna az illető, fizethetné a csomó pénzt addig, amíg az élne az emberke.
Halála után meg a családját is eltarthatná, mert arra hivatkonának,hogy a rendőr miatt halt meg később. -
törölt tag
válasz
tolts.hu #2339 üzenetére
Köszi, akkor úgy látom, nem lett volna gond abból sem, ha igazoltatnak. Jól be volt bugyolálva a pengéjük, s össze is kötöttem a nyelüket.
Még ami eszembe jutott, bicskával mi a helyzet? Mert az gyakran van a zsebemben, hasznos jószág. Ilyen lehet nálam? (Nem bökőkés, hanem normális, svájci bicska, többek között dugóhúzóval és sörnyitóval ellátva.
)
-
jolti05
őstag
válasz
tolts.hu #2310 üzenetére
Köszi az útbaigazítást, ilyet még úgysem láttam
Beviszem, elvégre 20 percre van gyalog a rendőrség, csak a mai nap érdekesen alakult, tehát vagy holnapra, vagy következő keddre csúszott.lúzer: Nem hiszem, hogy használna, ha a kérvényem végére odaírnám utóiratként, hogy de különben meg a törvény szerint nem is igazoltathattak volna
Okuk csupán annyi volt rá, hogy 60-70 méterre rendszeresen drogosok szoktam nőzni, én hülye meg esténként arrafele szoktam volt lenni.
-
lúzer
veterán
válasz
tolts.hu #2314 üzenetére
bármely polgárral kapcsolatos fellépésének konkrét, okszerű, ténybeli alapokon kell nyugodnia
ez belemagyarázás vagy pontosan, szó szerint értelmezem ha egy indokot kérek az engem igazoltató rendőrtől?
szóval:
sétálok, Te igazoltatsz, megkérdezem miért, Te mit válaszolsz?és ha elfogadom: személyazonosság megállapítása ami vicc, ezért miért is kell kipakolni a zsebeimet?
-
jolti05
őstag
válasz
tolts.hu #2280 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást.
Felmerült bennem néhány kérdés:
-A közlés napja április 6-a? Mivel tegnap érkezett meg a levél, de 30-a van ráírva dátumnak.
-A leveleknek, kérvényeknek formájuk van. Minek kell megfelelnie? (Nem találtam neten mintát)
-Nincs nyomtatóm, gondolom a kézzel írott is tökéletesen megfelel.
-A IV. kerületi rendőrkapitányságra kell bevinnem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- Óra topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged