- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
addikt
válasz
Vertigo18 #7368 üzenetére
A mi esetünkben azért is be kellett jönniük, mert körül kellett nézniük, hiszen a néni szerint nekünk lehallgató készülékünk van, és ez okozta a legfőbb bajokat. Minden hova benéztek, hogy esetleg van e valami, ami zaj forrás lehet. Végül is csak ezek után tudták azt elmondani, hogy nem találtak semmi olyat, amit a néni vélt nálunk hallani.
Elég kellemetlen volt ez a helyzet így is, ilyet nem is lehet megbeszélni kint a lépcsőházban....
Mindenesetre kíváncsi vagyok mikor jönnek újra....mert az öreglány nem bír magával...Szerk.:
Amúgy, múltkor a Pécs topikban javasoltad ezt a topikot, így találtam ide, szerencsére, így előrébb vagyunk, a jó tanácsoknak köszönhetően. -
válasz
Vertigo18 #7359 üzenetére
Ez esetben be is kell engedned. De igen, beengednem.
Ha nem lenne vilagos amit gondolok ezzel kapcsolatban: nem a rendorrel van bajom es nem a beengedesevel, az a nem mindegy, hogy megker erre, mert a munkaja miatt ez szukseges, holott tudja, hogy nem vagyok koteles beengedni, vagy jatsza a janit es be akar jonni, holott nem johetne be.
-
válasz
Vertigo18 #7300 üzenetére
Szerintem Te azt pontosan tudod. Tetves beszari egy nep ez a magyar, ezert mindig is csak huzza fulit farkat meg panaszkodik, de tenni nem tesz semmit. Itt most nem csak a rendorokre gondolok, sot, rajuk kevesbe. Mindig, mindenhol ez van. Ha te cselekednel, a melletted levo beszariskodik es igy tovabb.
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #7251 üzenetére
Remek. Tehát tegyük fel ha fent van télen egyforma nyári ami picit van kopásjelző felett, tehát azért még nem büntizel meg, viszont tudjuk, hogy köpedék a tapadása. De ha fent lenne bazijó téli fullos jó állapotban ami feltépi az utat úgy tapad csak épp az egyik nem egyforma mintával azért meg elveszed a forgalmit. Ez krva jó. Honnan vannak szalajtva a törvény megalkotói és elfogadói?
-
FerNandor
őstag
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #7234 üzenetére
Az jó. Most olvasom, hogy márciusig amúgy se lehet vizsgázni, gondolom a csúszás miatt szóval addig van időm eldönteni mit is akarok. De ez az AM meg 50-es robi az életképes ha nem akarok biciklit tekerni. Csak kicsit kérdéses ezek a robik mit bírnak terepen. Ja, hülye vagyok akkor már mehetek aszfalton is.
Zsír.
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #7221 üzenetére
Én arra lettem volna kíváncsi, hogy papírokkal hogyan lehetne olcsón megúszni a közlekedést. De legolcsóbban az A korlátozott meg egy Simson jönne ki. Viszont ez már sok, pláne, hogy utálok motorozni. Ha jól olvastam akkor A korl. együtt megkapni az M kategóriát is, azzal pedig lehet vezetni quadot is és a korlátozás 25kW-ig szól. Ez így azt hiszem 70-80 ezer. A quadra meg csak biztosítás kell? Műszaki nem tudom, meg rendszám, forgalmi. Ezt nem tudom, próbáltuk haverokkal kideríteni, de valami katasztrófa 10 oldalból 11 féle módon van leírva. A K kategória lett volna a másik megoldás (ezt olcsóbb is letenni, bár nem tudom lehet régi árak), de egy csettegőre is kell műszaki meg rendszám ha jól néztem.
Csak hát ennek már így elég húzós ára van, ennyi erővel egy B meg egy Lada és kezit csókolom, ez itt nem alternatíva sajnos egyik se. Súlyos pénz mind.
A fűnyírótraktort azért kérdeztem, mert esetleg az egy lyuk amivel lehet közlekedni minden nélkül, ere nem találtunk semmilyen beszabályozást. Nem akarok vele közúton menni, de a szabályok szerint a földút is az.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #7167 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy akkor különösen nincs helye a panasznak. Még egy gyorshajtást is jobban meg tudok érteni, és én is túlzottnak érzem a kiszabott bírságok nagy részét. De egy ittas vezetést nekem senki nem tud megmagyarázni, így respektálni sem tudok semmi körülményt ami azzal összefügg!
Én súlyosabb, és időbeni hatályát tekintve is hátrányosabb büntetéséket szabnék ki az ittas (bódult állapotban történő) vezetés és egyes kiemelkedő sebességtúllépés esetén. Miért? Nem rosszindulatból, hanem mert az igazság az, hogy én nem tapasztalom a jelenleg hatályos szankciók kellő visszatartó erejét. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Vertigo18 #7133 üzenetére
csak most már nem lőheted hátba ha szökni próbál.
legalábbis úgy tudom megváltozott a törvény erre vonatkozó pontja..
és pont egy ilyen kritikus helyzetben próbálkozna a legtöbb..
szerintem a jóöreg fax ill kézlevágásos módszer eredményesebb lenne.
idősek kifosztása stb meg alapból halál -
runner 125
nagyúr
válasz
Vertigo18 #7103 üzenetére
Ez az, h nem. Kőszegről. (Sopront Szombathellyel összekötő úton mérték be)
Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Alosztály KőszegVolt itt egy mail cím is, írtam ma neki mail-t, de még nem válaszolt.
mod.
Ennél a kalkulátornál azt írja, h:
"Megúsztad a közigazgatási bírságot, de szabályértésért megbüntethetnek 3.000-20.000 Ft-ig helyszíni bírsággal, ami a távollétedben is kiszabható.
A(z) 90km/h sebességhatárhoz tartozó közigazgatási bírsággal még nem büntetett maximális sebesség 105 km/h."
A levélben is az áll, h:
Bla bla, ekkora meg ekkor 90 helyet 105-tel közlekedett.
"A fentiek miatt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ismeretlen személlyel szemben feljelentést tett.A fenti számon folyó szabálysértési eljárás célja annak kiderítése, hogy a szabálysértés elkövetésekor ki vezette a gépjárművet."
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #7071 üzenetére
Bizony, hogy! Ezért (is) van olyan, ahol illetékes vezető konkrétan intézkedett arra, hogy ilyen esetben - a körülményeknek megfelelőn - intézkedni kell! Ha egyszer megjelent a rendőr egy baleset helyszínén - és mind1 észlelte-e és megállt, vagy bejelentés alapján irányították őket a helyszínre - nem jöhet el a rendőr úgy, hogy annak az intézkedésnek írásos nyoma nincs.
És a másik dolog ami ezt indokolttá tette az, amikor a felelek a helyszínről eltávoztak adott esetben kimondottan visszautasítva az ott megjelenő rendőrök intézkedést - mondván nincs ok az intézkedésre, és nekik joguk van arra, hogy megegyezzenek intézkedés és szankció nélkül is -, DE a biztosító kárrendezése során valaki valamiért nem jár jól, amit persze nem akart elfogadni, és rögvest be is nyögte: hohó... volt ott rendőr is, kérdezzék meg azt!És ugye ahogy képbe került a rendőrség azonnal felfüggesztettek mindent, ment a megkeresés amivel a más seggében a lóf*szt toldd meg egy lépéssel akció elkezdődött.
Nem kell rendőrnek lenni ahhoz, hogyha ezt vki ezt ép ésszel végiggondolja, az könnyedén beláthatja: ez így valóban tarthatatlan, és lehetetlen helyzetet eredményez. Gondolom Te egyetértesz velem.Lauda: már hogyne kéne! Elvileg mindenkinek kötelező megállnia, különben segítségnyújtás elmulasztása vagy cserbenhagyás bcs. elkövetése miatt akár felelősségre is vonható! Ehhh, ezt valahogy elfelejti szinte mindenki... ELŐÍRJA A KRESZ. Mindenkinek.
-
tolts.hu
őstag
válasz
Vertigo18 #7057 üzenetére
"útkereszteződésben megálló" fórumtárs
Na-na-na, közel sem erről van szó.
Kimentem lemértem, kb. 4m95 volt, szó sem volt arról amit te írsz hogy én az útkereszteződésben álltam volna meg.Pontosan tudom, amit leírsz, de hogy néhány perc alatt képesek voltak erre, hogy méricskéljenek a kamerában -sőt szerintem ez egy bejáratott hely,tudják hogy ott pont belül vagyok- + lekérjenek + feljelentsenek... ahelyett hogy elcsavarták volna és inkább a sikátor közbiztonságát figyelték volna... No mind.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Vertigo18 #7039 üzenetére
ezzel csak az időt húzza..
mert utánna majd megmagyarázza hogy ment neki valakinek 120al úgy hogy 5 métere volt felgyorsulni?
az ügyvédek is hibássak akik telebeszélik a fejüket hogy majd így meg úgy lesz, aztán dehogy, de lehúzzák persze közben.. meg te is csak őrlődsz -
FerNandor
őstag
válasz
Vertigo18 #7030 üzenetére
az szerintem csak jó, hogy nem beszél magyarul, végülis nem vonta vissza. szardd le, és kérdd el a helyszíni jelentést, amiben benne van, hogy elismerte. ha visszamegy hollandiába, akkor nagyon rá lehet baszni. nekünk ugyanígy volt. németországban dolgozott a károkozó és a baleset után megcsináltatta a kocsiját és el is ment németo-ba, persze nyújtottak be meghallgatási kérelmet és ö csak szeptemberben tud hazajönni a meghallgatásra legközelebb. (baleset június 1-jén volt) ha szeptember közepén hazajön, meghallgatják, lesz róla egy jogerös határozat, ami ellen megint nyújthatnak be meghallgatási kérelmet mittudomén, ha nem, akkor is október végéig, novemberig autó nélkül maradtunk volna, júnitól, azért az durva lett volna. még szerencse, hogy rettentö rendesek voltak a kárrendezö cégnél és mondták, hogy nem kell jogerös határozat, ha elismerte a felelösséget, csak kérjük ki a rendörségtöl az iratot. megvolt a papír, nagy nehezen odaadátk a rendörök, mintha a egy saját testrészüket adták volna oda, annyira nem akarták, aznap elküldtem postán, 1 hét múlva meg már mentünk autót venni...
-
tolts.hu
őstag
válasz
Vertigo18 #7027 üzenetére
szerintem ez már túl mutat a mi szakmánkon, ez már az övéké: Nagy jogász topic
-
válasz
Vertigo18 #7026 üzenetére
Mennyivel mentel igazibol? Ne a hivatalos rizsat, hanem a valodit.
Amit bemasoltal biroi gyakorlat, teljesen eletszeru es jogos. Eppen ezert irtam, hogy a kresz szerint nem mindig igazsagos a dolog, de ezek szerint azert a birok gondolkodnak is es eletszeru donteseket hoznak.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Vertigo18 #7026 üzenetére
Nah, srácok, ezt találtam:
"6/1998. BJE számon született egy jogegységi határozat, ami az elsőbbségadásra kötelezett felelősségét taglalja a következőképpen:
“1. A közúti közlekedés szabályai szerint elsőbbségadásra kötelezett általában akkor is felelősséggel tartozik az elsőbbségadási szabályok megszegéséért, ha az elsőbbségre jogosult a megengedett sebességet túllépte. Kizárhatja a felelősségét, ha az elsőbbségadási kötelezettsége szempontjából jelentős körülményeket az elsőbbségre jogosult szabályszegése következtében nem észlelhette, vagy ha e körülményekre nézve az elsőbbségre jogosult megtévesztette.
2. Az elsőbbségre jogosult, aki a megengedett sebességet túllépte, az elsőbbségadási kötelezettség megszegésével összefüggő közúti balesetért ugyancsak felelősséggel tartozhat, kivéve, ha a baleset a jármű megengedett sebessége mellett is bekövetkezett volna.”
Az indokoló részben a Legfelsőbb Bíróság részletesen taglalja, hogy miért jutott ezen döntésre, érdemes elolvasni."
Szóval, ha jól gondolom, a 2-es pont alapján szopok, ha a szakértő valami szar számítást rak elém...
-
válasz
Vertigo18 #7018 üzenetére
Nincs miert aggodnod. A kresz szerint Te haladtal a vedett uton es kesz, nincs tovabb. Hozzateszem, ez nem mindig igazsagos, mert ha a vedett uton halado, valoban joval a megengedett sebesseg felet halad, kozvetetten o is reszben okozoja lehet a balesetnek, hiszen az elsobbseget ado hiaba gyozodik meg akar tobbszor is a keresztezo forgalomrol, ha nem vart idon belul megjelenik ott egy szgk/motor stb. Gondoljunk pl a potkocsis teherautokra/buszokra is stb, amiknek joval tobb ideig tart egy reszt megmozditani a tomeget, masreszt elhagyni a veszelyes helyet.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Vertigo18 #7020 üzenetére
ha hívtál helyszínelőket és elismerte akkor feldughatja magának a szakértő véleményét.. akkor is ha lefizette
meg teljesen egyértelmű az eset, kár erőlködnie, de biztos valaki rábeszélte...
amúgy a hungáriánál van olyan opció ha jól tudom hogy vmi 1000 forinttal többet fizetsz és akkor az ilyen eseteket nem neked kell leboxolni a másik biztosítójával hanem ők majd behajtják rajta, te meg megkapod tőlük a kártérítést
utólag persze mindegy már -
FerNandor
őstag
válasz
Vertigo18 #7020 üzenetére
máshol nem tudom, de magyarországon az a baj, hogy a törvény k*rvára nem áll ki a vétlen ember mellett, nem azt segítik, hanem azt nézik, hogy a bünöst hogyan tudnák jobb helyzetbe hozni.
Ki nem szarja le, hogy mik a körülmények? kijött eléd a stop táblánál szabálytalanul, figyelmetlenül, balesetet okozott, Ö A VÈTKES, EGYSZERÜ A HELYZET: EZ VAN! ne akarjon ö semmit se kifogásolni, vigye el a balhét, de ne is legyen lehetösége ilyenre! felháborító ez az egész szar (és itt most a szar alatt mindent értek), komolyan. -
FerNandor
őstag
válasz
Vertigo18 #7018 üzenetére
szerintem is k*rvára mindegy, hogy mennyivel mész (az egy külön szabálysértés logikusan, ami ha gyorsan mentél volna, csak akkor él nyilván, ha lefotóznak, de akkor meg te kifizeted a bírságot, az ö biztosítója meg teljes egészében a te károdat, logikusan nincs köze a kettönek egymáshoz) (remélem azért nem száguldoztál
).
Nem te vagy a hibás. ha helyszínen elismerte, akkor kérdd el a helyszíni jelentést, amiben benne van, hogy "a felelösségemet elismerem" + aláírás. mivel te rendör vagy talán könnyebb lesz megszerezned, mint nekem. ugyanis a biztosítónak csak ez kell, ha el van ismerve a felelösség. ez elég nekik, nem kell semmi jogerös határozat meg f'szomtudja mi, ja meg persze... panasszal él, meghallgatást kér meg f*szom stb és akkor majd várhatsz a jogerös határozatra hónapokat...
nekünk ugyanez volt, írtam ide is, csak elsöbbségadás táblánál jött ki a baromállat elénk. a rendörség meg egy k*csög b*zi volt az egész ügyben. -
rlazol
veterán
válasz
Vertigo18 #7012 üzenetére
ellophatatlan autó nincs.
Amit nagyon akarnak vinni, azt elviszik.
Azt hiszem, a lényeg az, hogy olyan mértékben megnehezítsük a potenciális tolvaj dolgát, hogy annak ne érje meg a befektetett időt+energiát+kockázatot+technikát az adott kocsi.
Nyilván egy 10 milliós vadiúj merci esetében ennek a kitételnek nehéz megfelelni. de aki kettes golfot akar lopni, annak talán el lehet venni a kedvét egy komolyabb rendszerrel, hiszen nem is ér az egész túl sokat, ráadásul tucatszámra vannak kevésbé védett kettes golfok... -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Vertigo18 #7007 üzenetére
le kéne baxni a kezét a tolvajoknak aztán nem lenne probléma
régen is működött most is működne....Sanyabá: remélhetőleg ez még nagyban fokozódni is fog, és akkor talán majd észbe kapnak és megbecsülnek benneteket a tisztelt elöljárók...
én mindenkinek azt tanácsolom hogy szereljen leh lehetőleg amint csak tud -
tolts.hu
őstag
-
káen
tag
válasz
Vertigo18 #6998 üzenetére
Most képzeld el, hogy ezt a szintet képviseli. Szerinted érdemes egyáltalán karaktert pazarolni rá? Hagyd a fenébe, neki mindig kell egy ellenség és azok a kékek. Egy ideje jókat derülök az efféle embertársaim próbálkozásain
Amúgy tudtátok, hogy a gázsprénk tökéletes ellenszer náthára?
-
S e t h
nagyúr
-
-
-
-
Tipo16V
aktív tag
válasz
Vertigo18 #6866 üzenetére
igen mondta is hogy 5-50Kig terjed a helyszíni.
Mi számít olyan helynek? egész lentről indul el, és az ablaktörlőlapátok felett kb 10centivel majdnem egészen keresztbe van repedveÉn, ha olyan helyen repedt, akkor most gazdagabb lennék a forgalmiddal is... :$
még szerencse hogy sosem fogunk találkozni! -
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #6796 üzenetére
Sztem ez sokkal inkább egy higgadt, értelmezést segítő és informatív magyarázat volt, mintsem "leoltás".
Sajnos nem mindig tudom megállni, hogy ne válaszoljak amikor fals, nyilvánvalóan helytelenül kialakított véleményeket olvasok amik a hozzá nem értés, információhiány vagy félreinformálás, esetleg pusztán rosszindulatú előítélet következtében alakulnak ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged