- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
Tipo16V #6869 üzenetére
Másik dolog lehetett a szimpatikus hozzáállásod!
Ebben a topikban már nagyon sokszor volt erről szó, egyszerűen fogalmazva: "amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten..."
Ha normális vagy, Ő is az lesz...
Nálam általában kisebb repedésért is ugrik a forgalmi. De persze a fentiek alapján, ha normális a fazon, esetleg még el is lehet vele beszélgetni, akkor marad a forgalmi és kap egy csekket... De az 5k tényleg figyelmeztető jellegű volt csak...
Réges-régen (már elévült) megcsináltuk azt, hogy ilyenkor mondtam apucinak, hogy 10k (az volt akkor a max, és rengeteg pénz volt az). A gyerekek bent ültek hátul, apa lesápadt, így felajánlottuk, hogy kap egy figyelmeztetést, bemegy az első benzinkútra (nem messze van, elmondtam merr), és vesz a gyerekeknek egy doboz (!!!!) Snickerset, vagy Marsot... Mindig hálásak voltak!
Aztán a kutasok 2-3 nap múlva, amikor odakeveredtünk, mindig mondták, hogy "nah, már megint fogtatok valakit, mert volt itt pár napja, és vett a gyerekeknek csokit, egy dobozzal!"...
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Tipo16V #6548 üzenetére
Jah nagy komoly volt. Mindenki kiszökött a kitaposott füves részen.
Az külön tetszett mikor a civic-est kérték hogy nyomjon egy kis gázt, emelte a fordulatot de semmi különös. Mondták hogy menjen, lerugta neki és olyan hangja volt hogy szerintem kiszakadt a dobhártyája a közlekedésügyisnekmár ő is csak mosolyogni tudott rajta.
-
válasz
Tipo16V #6524 üzenetére
Teljesen szabalyos.
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
54. §
(3) A helyzetjelző lámpák fényének - anélkül, hogy a többi jármű vezetőjét zavarná - sötétben, tiszta időben 300 méter távolságról észlelhetőnek kell lennie. Az első helyzetjelző lámpa csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga, a hátsó helyzetjelző lámpa csak piros fényt bocsáthat ki.
(4) Minden járművet fel szabad szerelni a jármű oldalán elhelyezett oldalirányban fényt kibocsátó, nem vakító, oldalsó helyzetjelző lámpával (lámpákkal). A jármű hosszának hátsó harmadában elhelyezett oldalsó helyzetjelző lámpa borostyánsárga vagy piros, az ennél előbbre elhelyezett lámpa csak borostyánsárga fényt bocsáthat ki.Azt ugye mar nem kell irni, hogy a kek az total szabalytalan.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Tipo16V #6519 üzenetére
Szerintem nem biztos, hogy ez az a fórum, ahova fel kellene "tolnod" a képeket...
Vagy úgy, hogy legyen látható a rendszám is, és akkor megyek elvenni a forgalmit!
Nah, viccet félretéve: sosem értettem, miért jó az, ha törvényt szegve menőzünk, "szolidan"... Sose láttam még favágót "suffni-tuningos" láncfűrésszel...
Én személy szerint imádom pl. a kék helyzetjelzős "Jancsikat", olyan pici ponttá zsugorodnak, amikor megtudják, hogy 10.000 a jutalmuk a menőzésért...
-
-
Vertigo18
addikt
-
Vertigo18
addikt
válasz
Tipo16V #5860 üzenetére
Amennyiben elkap a kollega, akkor a helyszínen dönt a szankcióról... Ez 3ezertől 20k-ig terjedhet, de lehet figyelmeztetés is, ugyanis nem egy nagy szabálysértés.
Én, ha büntetek, akkor általában ez 3k, de természetesen a kuncsafttól is függ, a legtöbb, amit ilyenért adtam, az 10k volt, de természetesen ő "roppant szimpatikusan" viselkedett...
Illetve ott van a 3. lehetőség is, a feljelentés, ami max. 30k, ha jól tudom, bár ezesetben 2 szabs. valósul meg (gondolom, elvégre 2 különálló kötelező tartozékról van szó), így több is lehet...
Tanácsom: vedd meg, jobban jársz, ráadásul a háromszög életed végéig, az EÜ. csomag meg 5 évig jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest