- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
-
Mobilarena
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskuplung
őstag
-
Márton
nagyúr
válasz rossitibi #61158 üzenetére
google: binocular overlap, edge darkening, bloom effekt, stb.
De valószínű én vagyok a topikban az egyetlen, aki nem volt elájulva a pancake érkezésekor. A Quest 2 után megint a szokásos: 4-et lépünk előre, de 2-őt hátra is..
Jó, én maximalista vagyok, aláírom. Instant varifokál lencsét várok már, búvármaszk effekt nélkülEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
gulasoft
őstag
válasz rossitibi #61060 üzenetére
Walkabout minigolf pl. Azt az asszony a lányommal tolta, és mi is sokat játszuk. De van pingpong lehet egymás ellen asztal nélkül (a q3-ban pl az asztalt a szobába vetítve) játszani. Jó kell akkora hely ahol két ember elfér, de biztos van még sok játék amit akár coopban lehet játszani.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
-
gulasoft
őstag
válasz rossitibi #61045 üzenetére
Ugyan azzal az első felhasználóval kell létrehozni mind a 2eszközt, és akkor be lehet állítani, a 2. eszközön, hogy megosztod a játékokat az eszközön létrehozott egyébb felhasználókkal. Ezután létrehozod a 2. eszközön a 2. usert.
Ezután bejelentkezel a 2. eszközön a 2. userrel, az első eszközön az első userrel és meg sem kell venni a játékokat, mert az első minden játékát tudod telepíteni a 2. user neve alá. Viszont ugyan ez a dlc-kre nem vonatkozik, és a 2. eszközön nem tudsz dlc-t venni ahhoz amit ingyen telepítettél. Erre a walkaboutnál jöttem rá, és mondta a meta, hogy hát igen a dlc-k azok nem esnek ebbe a kategóriába. Tehát ha meta alá fejlesztesz, adj ki egy multis játékot 1-2 pályával, és a többi dlc legyen, mert akkor mind a két embernek meg kell vennni a játékot is meg a dlc-ket is :-)
Walkaboutban annyi jó érzés azért van, hogy ha bárkinek megvan az összegyűlt csapatban a dlc akkor az is tud vele játszani akinek nincs, csak labdákat, meg ütőt nem tud gyűjteni.
Azóta ha kell valami játék, mind a két felhasználónak, akkor érdemes az első usernek megvenni, és esetleg osztani a költséget, mert ha a 2. user veszi meg azt az első user nem kapja meg.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Magyarfarkas
tag
válasz rossitibi #40910 üzenetére
Ha az Oculustól vásároltad külföldön akkor az nem jó, mert nem fogják oda kiküldeni! Ha valamilyen cégtől vásároltad meg Magyarországon, akkor azoknak kötelességük csereanyagot küldeni vagy visszacserélni az egészet, ahogy pár napja ez meg is történt egy bizonyos céggel. Minden esetben ha a készülékeddel olyan probléma van, amely külsőlegesen okoz problémát mint esetleg az eltört strap vagy az új szivacs, annak írj ,aki eladta neked az eszközt! Ha az amazonról rendelted, ezt ők sem fogják tudni megoldani, mert alkatrészt nem küldenek ki és az oculus alapból nem szállít Magyarországra. Ilyenkor jön képbe valaki ismerős, aki pl Németországban él és az ő címére el lehet küldeni
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091
-
törölt tag
válasz rossitibi #21049 üzenetére
Hogy mi a jó videóminőség az ugye szubjektív, így nehéz megmondani, hogy kinek mi fér bele.
Referenciának érdemes megnézni ezt a demót: Introduction to Virtual Reality.
Ha ez sem jön be, akkor inkább engedd el a 360 videózást, mert ennél jobbakat nehezen fogsz találni.Amúgy ha felnőtteknek mutogatom a VR-t, akiket elsőre nehéz rávenni a kontrollerrel hadonászásra, mindig az Introduction to Virtual Reality-val kezdem, az sikeresen felkelti az érdeklődésüket és utána már hajlandóak kipróbálni a kontrolleres tartalmakat is.
Gyerekekkel a robotos tutoriallal kezdünk, aztán a Bullet Train, mert nem lehet benne meghalni és rövid.[ Szerkesztve ]
-
@tco@
aktív tag
válasz rossitibi #20768 üzenetére
Nézd meg a telós appban pl, ott van a fejpánt beállításához is manual, de alapvetően az a cél hogy kényelmes legyen, és tiszta legyen a kép (úgy feküdjön a fejedre). Az IPD beállítás pedig egyszerű: tologatod az izét az alján míg jó nem lesz, pár másodperc az egész. Ha nem jól van beállítva a fejpánt akkor nyomhat hátul. A szemed majd megszokja szerintem, nálam pl a motion sickness is eltűnőben van, a VR már csak ilyen, megszokást igényel
-
-
abydos
aktív tag
válasz rossitibi #20761 üzenetére
Az új touch kontrollereken alapból rajta van a madzag.
Még nem láttam Questet, de nem hiszem, hogy elkenődnék, ha megpillantanám, de tényleg nem tudom milyen valójában, másoknak van viszonyítási alapjuk pl. Rift S-hez.[ Szerkesztve ]
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
abydos
aktív tag
válasz rossitibi #20753 üzenetére
Szia,
amennyiben karcot látsz a kijelzőn (nehéz észrevenni, mert sokszor a becsillanás is karcnak tűnik, de csak az optika tulajdonságai miatt látszódik annak), akkor írj az amazonnak és küldenek másikat.
Ha nem látsz más hibát, akkor a következő a helyzet is lehet, ezt az Oculus Go-nál tapasztaltam.
Kibontottam a csomagom és gyanús volt nekem, hogy itt valami nem stimmel és használt. Nem volt fólia a lencsén, sőt maszatos volt, a madzag rajta volt a kontrolleren és az elem is benne volt. A szemüveg le volt fullra merülve.
Írtam az amazonnak, hogy lehet én csesztem el és használtat vettem? Mondták nem, ennek újnak kéne lennie. Mondom ez márpedig nagyon úgy tűnik már használta valaki. Mondja, hogy küldjem vissza. Mondom most maceráskodhatok a postával, pedig úgy vártam (amúgy is késett vele a futár), mondom új szaga van, meg látszólag nincs baja, erre az ügyintéző felajánlott nekem 25% kedvezményt és visszaküldött annyit a vételárából. Szóval ha látszólag nincs úgy gondod vele, akkor esetleg ezzel spórolhatsz egy kis pénzt, ha meg szerinted ez nem opció, akkor írj nekik, küldenek másikat, neked meg rárér visszaküldeni 1 hónapon belül.
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
Raymond
félisten
válasz rossitibi #20753 üzenetére
Lasd #20752 - az elozo hsz.
A kep tiszta ha rendesen beallitod a fejeden, de ez nem olyan egyszeru mint a CV1-nel volt, el kell vele jatszani.
Video meg gondolom streamelt volt az meg szarul nez ki ha kisfelbontasu. A YT lejatszonal at kell allitanod hogy a legjobb minoseget toltse mert nem csinalja automatikusan.
Szerk - ha nem volt a lencseken folia akkor tuti hogy hasznalt. Igy nez ki a csomagolas egy vadonatujnal: [link] Az USB kabelen is volt egy folia/ragsztoszalag es azt le kell vagni. Nem lehet kicsomagolni es ugy visszatenni hogy ne latszodjon.
(#20754) pitepeti71
Igen, tud.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz rossitibi #20672 üzenetére
Igen, ugyanaz a csatornas megoldas mint az S es a Go eseteben. Talan a Go es Quest-nel egy kopetnyit jobb mert ott nincs az a nagy rigid pant igy a hang jobban a fuled fele iranyul, de egyik se az igazi. Van amikor OK-nak mondhato ha a jateknal nem annyira fontos, de pl. egy Beat Saber gyakorlatilag jatszhatatlan igy, nagyon sok elveszik a hangulatbol attol hogy ha hang olyan lapos.
(#20674) -Solt-
Nekem amik vannak kiveheto a kabel. Rendes fulesre gondoltam nem fuldugokra mint az Air peldaul. Na ezekhez vettem egy 30cm es egy 20cm kabelt. A 20cm pont jo mert meg eler de nem log le. Ezt hasznalom a Quest-el: [link] Valami 17 vagy 19EUR-ert vettem egy Amazon akcio alkalmaval, meglepoen jo a hangja az arahoz kepest. Sokat hasznaltam utazaskor is aztan lett a Sony WH-1000XM3 na meg nem is utazok mar annyit
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rossitibi #20613 üzenetére
Amíg vársz a csomagra, néhány dolgot érdemes előre elvégezni:
- alakítsd ki a játékteret: gép elhelyezése, kábel merre tekeredjen, bútor tologatás (ha kell)
- töltsd le és telepítsd az oculus appot
- töltsd le a steamvr-t
- ha nincs elég helyed a C:-n, akkor állítsd át az oculus és a steam könyvtárakat másik drive-ra
- töltsd le az összes ingyenes tartalmat, ami érdekel (a The Lab-ot ki ne hagyd steamen)Érdemes előre dolgozni, mert ha megjön a cucc, akkor garantáltan nem akarsz majd órákat várni a letöltésekre.
-
abydos
aktív tag
válasz rossitibi #20169 üzenetére
Szerintem ne várj emiatt. Gyűjtök Questre, tuti bemutatnám, de hidd el, az még odébb van, hogy meg is legyen rá a zsé. Ki tudja. Lehet 1 hónap, lehet fél év is, attól függ, találok-e most melót és mit
-
kiskuplung
őstag
válasz rossitibi #20169 üzenetére
Magyar tesztet hiába vársz itt szerintem, még arról se volt cikk, hogy megjelent az Oculus Quest
Ha lenne is, akkor is valami ilyesmi születne, és Ilyen tesztet meg kár begépelni : [link]
Kb olyan szintű jövőbelátásról tanúskodik, mint Uj Péter legendás cikke az okostelefonokról.
"scifiírók serege tette az emberiség nagy vágyává a képtelefont. Hogy lássuk, akivel kommunikálunk. A technológia ma már működhetne. De minek? Nem mutatkozik rettenetes igény."
-
Raymond
félisten
válasz rossitibi #20166 üzenetére
Oszinten szolva nem tudom mi a helyzet. Kinezetre ugyanaz van mindkettoben, de a kep nagyon mas. A Go-nal nincs igazan god rays es a sweet spot se tunik el olyan gyorsan.
Egy kis guglizas ezt adta:
"As the headset uses the same lenses and lens clips as Go, compatible prescription lenses will work for both headsets. This makes sense especially as Quest’s lenses are identical to Go. That means similar pros and cons: a reasonably large ‘sweet spot’, but also god rays in high contrast scenes."
Akkor lehet hogy tenyleg ugyanaz de a kontrasztosabb OLED kihozza a lencsekbol a problemakat amik az LCD-vel nem jonnek elo. Van ertelme hogy ugyanaz mert igy harom aktualis termekhez is lehet ugyanazt az alkatreszt hasznalni, de a valosagban elegge elter a kep a ketto kozott.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz rossitibi #20162 üzenetére
A Quest meg ugy latszik a "regi rezsim" szerint keszult (OLED, CV1/Vive lencsek). Aztan amikor lett tapasztalat a Go-val hogy az LCD is jo es kiprobaltak a masik lencseket akkor az ment az S-be. Szerintem a Go lencsek a legjobbak es igen, a kis sulya es a lencsek miatt az a legjobb media-hoz, de az eredeti kerdes a CV1 es a Quest-rol szolt
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz rossitibi #19195 üzenetére
A Gorn demo verzióját mindenképp próbáld ki! De vigyázz a környezetedre, ez volt az első olyan játék amiben nem tudtam türtőztetni magam és leboxoltam a szekrényt... Egyik haverom barátnője pedig beesett az asztalom aljába.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
a2d2
addikt
válasz rossitibi #19190 üzenetére
Én GearVR-t tervezek majd Questre váltani ha ott is adott lesz a Wifis vezeték nélküli átvitel PC-ről.
Ha érdekel az űrhajózás akkor nagyon tudom ajánlani az Elite Dangeroust. Mióta megvettem minden más játékot kiszorított nálam, csak ezzel tolom, esténként kb 1-1,5 órát.
Fantasztikus élmény VR-ban a repülés, bolygóra leszállás, ....
Sokan lebecsülik a GearVR-t, de én PC-vel használom vezeték nélkül ALVR-en keresztül egy S7-es társaságában és az amoled az 1440 x 2560 pixel felbontással és a magas PPI-vel (577) egyszerűen teljesen távoltartott eddig hogy bármelyik jelenlegi generációra lecseréljem.
Ha Quest-re váltok akkor első dolgom lesz beszerezni a Skyrim VR-t és a Fallout 4 VR-t. Szerencsére mindkettő kimaradt PC-n részben időhiány miatt részben hogy nem volt még egy épkézláb akció a Falloutra és sokalltam az árát.
De ma olvastam hogy a No man's skynak is jön a teljes VR támogatása, és állítólag az sem pár órás mutatvány.
Szóval én a tartalomhiánytól meg a bóvli játékoktól abszolút nem tartok.Ami engem is érdekel az a szemre gyakorolt hatása. Elvileg nem szabad hosszú ideig a szemünkkel egy pontra koncentrálni. Monitor esetében párszor kicsit félrenéz az ember, de HMD-vel a fejeden órákon át a pár centire lévő kijelzőt bámulod. Ez engem is aggaszt kicsit.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Márton
nagyúr
válasz rossitibi #19190 üzenetére
A Questet mindenképp várd meg, most már nincs messze.
A GO nem üt akkorát a GearVR után (sőt, fakóbbab a színek, szürke a fekete, nehezebb a HMD, stb. persze vannak előnyei is), de ami másvilág az a Rift a 6DOF, a touch-ok és a klassz füles miatt. És nyilván lényegesen komolyabb grafika a PC miatt. De a pixelek itt is látszanak, ahogy egyelőre Questen is fognak. Mozizáshoz lehet valami nagyobb felbontásút keresnék, bár nem tudom mennyire szokott már hozzá a szemed a 1080 vagy 4k filmekhez.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Uzi74
senior tag
válasz rossitibi #18690 üzenetére
Facebook F8-re várható a start (április 30)
@Picco: az az igazság engem jobban megmozgatott a quest bejelentés mint a rift s, volt itthon a rift mellett egy GO is, és azt kell mondjam sokkal többet használtam a GO-tmint a rift-et, mert szimplán sokkal gyorsabb volt az üzembehelyezés, ha volt 10 percem. A rift meg főleg porosodott, épp most szembesültem vele, hogy a lone echo-t akartam folytatni, már teljesen elfelejtettem mit hogy lehet csinálni (pl. hogy tudom magam kijavítani ha radiation-t kaptam vagy hogy hol a lézervágó kapcsolója)
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest