Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na az amazon nem tökölt, ha visszaküldöm a cuccot, visszaadják a touch árát.
Amúgy az oculus supporttal azért foglalkoztam egyáltalán, mert egy év már eltelt és az amazonon már lejárt a garancia időszak, ezen kívül először csak a hibát akartam tisztázni, hogy ilyenkor javításra kell küldeni, vagy cserélnek, vagy visszafizetik az árát.Most hogy leírtam az amazonnak az oculus válaszát, hogy az amazon megsérti a retailer szerződést azzal, hogy nem támogatott régióba is szállít, szvsz az amazonnak egyszerűbb bevállalni a hosszabb garanciát, mint bolygatni a kérdést, vagy csak alapból nem görcsölnek ilyen 100EUR tételekkel.
Már csak az a macera, hogy meg kell rendelnem egy touch kontrollert (én még külön vettem a hmd-t és a kontrollereket), mielőtt visszaküldeném a hibásat, csak az amazon már nem árul külön touch csomagot, így meg kell kérnem egy kollégámat (szerencsére bécsi cégnél dolgozok), hogy rendeljen nekem egyet a cég címére. Így viszont kapásból egy 32gb-os Go-t is rendelek, aztán majd a kollégámat nyaggatom, hogy érvényesítse a garanciát az oculusnál, ha kell.
Amúgy tudja valaki, hogy a touch-hoz járó ingyenes szoftvereket mi alapján regisztrálja a rendszer? Mert ha visszaküldöm a touch-t és egy új hardvert regisztrálok, akkor nem akarom elbukni a már megszerzett ingyenes programokat.
Vagy csak a vásárláskor ellenőrzi, hogy megvan-e a touch és jár-e a szoftver, utána már nem ellenőrzi a hardvert? -
Raymond
titán
Oculus Go - EU arak:
32GB - 219eur
64GB - 269eurMajd meg meggondolom holnapig, de egy 32GB-osat azt hiszem berendelek kivancsisagbol.
-
Davidgta
csendes tag
Én is most vettem meg
Régóta vártam és elég jó game lett. Én Oculus store-ból húztam be és volt még 15 dollárom a korábbi leállás miatt. Szóval így nagyon megérte az egyenlőre még csak 10 zeneszám ellenére is. (ez később remélem bővül) Illetve végre egy játék, amit a barátnőm is rendkívüli módon élvez 
-
Picco
addikt
beat saber ma jelent meg virtualis tes'vereim, nagyon ajanlom azoknak akik szeretik a mufajt, erdekes h steam allo/ulo modot is ir, pedig eleg mozgas igenyes a jatek. a videokon latottak mellett van sok apro trukk amivel nehezitik/elvezetesebbe teszik a jatekot es hardon mar hatarozottan nehez elsore par palya, fole meg nem mereszkedtem

-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Bagoly81
üzenetére
Igen, levettem valami 40% körülre, arra azt írta, hogy szemenkénti 1080*1200 körüli a felbontása, ami a riftnek natív. Nem lehet pont annyira állítani, csak körülbelül. Az után még az ini fájl beállításait próbálgattam, de úgy látom ez nem képes hozni 90FPS-t 1070-el 1.3-as SS-re.
-
Enton
addikt
válasz
Bagoly81
üzenetére
Ez mit tud? Olyan mint az ss vagy mit állítgat? Csak steamvr futatással műxik(persze ez kb egyértelmű)?
Márcsak sokat próbálgattam steamvr es oculus modot váltogatni pc2 alatt, de alapvetően mindkettő egyformán működik csak a nem látható háttér-tér ami rögtön leszűrhető. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Talán megtaláltam a 45 fps lock hiba forrását:
Sok helyen írták, hogy 1.3-as renderrel vagy akár 1.4-el is tolják a Fo4 VR-t 1070-el gond nélkül. Nekik lehet, hogy nem volt gond a 45 fps-re való ráragadás. A játék mérföldekkel szebb 1.3-on, de néha akad itt-ott. 1.0-án már lazán 90 fps-el cikázik viszont a játék ocsmány. Na itt már tényleg egyéni preferencia, hogy ki mit szeret. Én már nagyon várom a következő generációs GPU-kat.
Így, hogy a touch végre normálisan működik és megtaláltam a megfelelő beállításokat, már nem fogom refundolni de mindenkit le fogok beszélni a vásárlásról aki teljes áron akarja megvenni. Fanoknak is max 30 eurót ér szvsz. -
Dyingsoul
Topikgazda
Na közben beizzítottam a beta patch-et, valóban sokkal jobb, azaz most már lehet navigálni a menükben touch controllerrel is. Amit viszont elrontottak benne: a kezeimen lévő cuccok olyan szögletesen mozognak (choppy).
Ránéztem Oculus Debug toollal és hát 45 hz-en fut a dolog... Lehet emiatt is tűnik furának a mozgás. Hogy lehetne többet kihozni egy 1070-ből, valakinek van tippje? (közben persze bújom a netet a titok után, de egyelőre nem találtam megoldást). Egyelőre levettem mindent low-ra a performance beállításban a játékon belül, de úgy sem megy 45 fps fölé. Itt egyébként eléggé szegényes a beállítási lehetőségek száma.Egyébként a Fallout4Custom.ini fájl nem jelenik meg a mappában egészen addig amíg a játékban a performance beállításokat nem módosítjuk.
-
Raymond
titán
válasz
üzenetére
Ez valami ujkeletu baromokodas, van olyan erzesem van uj support contractor vagy hasonlo mert volt par szinten erdekes valasz az utobbi par honapban. A reddit-es dolog hasonlo de nem ugyanaz, viszont az meg rosszabb mert ott USA rendeles USA cimre USA fizetessel es a csere termek is az eredeti USA cimre ment volna a support meg belekapaszkodott abba hogy epp akkor mashol tartozkodott az illeto.
A te esetedben nem is foglalkoznem az Oculus-al, egyenesen az Amazon-nal inteznem, de ez a kerdes mar ugyis magatol eldolt nalad.
-
Uzi74
senior tag
válasz
üzenetére
Ha szórakozik az oculus, vedd fel chat-en a kapcsolatot az amazonnal és kérj cserét, te meg visszaküldöd az egész pakkot - oculus meg majd megszopja mert nem csak egy komponest kell benyelnie használtként.
Én más termékekkel voltam úgy, hogy a közvetlen support mondta küldjem oda, majd javítják hetekig meg minden - inkább amazon cserét kértem 2 napon belül megjött az új, a régit meg visszaküldtem -
-Solt-
veterán
válasz
üzenetére
Attól függetlenül, hogy egyértelműen melletted áll a szabályozás és a jogi osztályuk jó nagy barom, ha ebbe a meccsbe engedi őket belemenni, én azt nem értem, hogy miért szarakodnak? Örülniük kéne, hogy ott is terjed ahol nem is forgalmazzák... Nem valami szimpatikus hozzáállás, ráadásul teljesen szabálytalan. Itt tudsz reklamálni: [link], és ha elviszed a falig a dolgot, akkor ez az eljárás vonatkozik erre az esetre: [link]
Egyébként az Amazon szó nélkül cserélni fogja, biztos, hogy nem jársz rosszul, de azért, ha van türelmed, fingasd meg az Oculus-t!
-
Picco
addikt
válasz
üzenetére
pont a hetvegen olvastam redditen hasonlo esetrol.
en irnek az amazonnak a helyedben, ok eleg segitokeszek szoktak lenni
-
törölt tag
Egyelőre nem akarok senkit sem megrémíteni, de úgy néz ki, hogy súlyos gondok vannak az Oculus garancia rendszerével.
Feljebb már írtam, hogy elromlott egy gomb a touch kontrolleren és kapcsolatba léptem a supporttal.
Kértek videót , elküldtem.
Kértek eredeti számlát és fotót az eredeti dobozon lévő szériaszámról, elküldtem.Erre kiderítették, hogy nem támogatott régióban vagyok és semmilyen garancia nem jár.
Mondom nekik, hogy de hát hivatalos viszonteladójuktól vettem (amazon.de), ráadásul az EU jogszabály elég egyértelmű: ha az EU-n belül olyan országban veszed a terméket, ahol a jogszabályt ratifikálták, akkor jár a 2 év garancia.
Azaz a felhasználás helye semmilyen szempontból nem releváns, ha a vásárlás helye az EU szabály alá tartozik.
Erre azt mondják, hogy az Amazonnak a megállapodásuk értelmében nem szabadott volna olyan országba szállítania, amit az Oculus maga nem támogat, így beszéljem meg velük a dolgot.
Most ott tart az ügy, hogy visszaírtam egy hivatalos hangvételű, ámde cseppet sem kedves levelet, hogy ugyan lesznek szívesek tételesen elmondani,
- hogy miért gondolják azt, hogy az EU jogszabályok nem érvényesek rájuk,
- mely jogszabályban van leírva, hogy egyáltalán léteznek "supportált" és "nem supportált" EU tagállamok
- a felhasználás helye egyáltalán miért releváns a garancia szempontjából, ha a hiba a felhasználó önhibáján kívül keletkezik
- a garancia dokumentumban hol szerepel a kitétel, hogy mely országokban él a garancia és mely országokban nem
- mely dokumentumok figyelmeztetik a vásárlót, hogy a termék csak adott országokban használható, különben elveszik a garanciaÍrtam az Amazonnak is, hogy az Oculus jelenleg rájuk mutogat és ők mit tudnak ajánlani, de még nem válaszoltak.
Még nincs vége az ügynek, de ha nem járok sikerrel, akkor az azt jelenti, hogy Magyarországon egyáltalán nincs gyártói garancia a Riftre függetlenül attól, hogy kitől vetted.
Esetleg ha van valakinek újságíró kontaktja, érdemes lenne valami hivatalos álláspontot kicsikarni az Oculustól, hogy tényleg a felhasználás helyétől függően van-e garancia a riftre (ebben az esetben pl. miért engedik a terméket online regisztrálni, a szoftver boltban miért lehet magyar bankkártyával fizetni, stb.), illetve megkérdezni valami fogyasztóvédőt, hogy egyáltalán legális-e az ilyen gyakorlat.
-
koanla
aktív tag
válasz
kiskuplung
üzenetére
Értem, köszi. Akkor szerezni kell 3D-s filmet hozzá, valahogy a 2D-s nem mozgat, mert akkor azt megnézem TV-n.
-
barcalaci84
őstag
válasz
kiskuplung
üzenetére
én pont egy ilyen terembe ültem be másokhoz Avatar 3D-re és meglepően jónak tűnt , bár nem éreztem az igazinak...gondolom a így streamelve nem az igazi...
aztán leszedtem egy 1080p-s 3d filmet és úgy már nagyon tetszett... és nekem tényleg mérföldekkel veri a 3d TV-s "élményt" mert ott nálam nem volt az igazi a térérzet a relatíve kicsi kijelzőméret miatt...
így mozivászon előtt viszont nagyon bejön (persze ha a film is jól van megcsinálva 3d-ben) és a felbontásbeli hiányosság se tűnt fel így h már eleve hozzá vagyok szokva a VR-hez és a szúnyoghálót én már nem igazán látom... -
koanla
aktív tag
válasz
kiskuplung
üzenetére
Tehát ha a forrás 2D, akor sima vásznon fog megjelenni 2D-ben? És ha 3D-s, akkor 3D moziélmény lesz?
-
kiskuplung
őstag
válasz
koanla
üzenetére
Csak a Bigscreen kell hozzá.
Az elején be kell állítani egy "szobát", amiből értelemszerűen itt egy moziterem a leghangulatosabb, valami ilyesmit képzelj el : [link]
Bármilyen filmet le tudsz vele játszani, mert igazából a mozivásznon a PC képe jelenik meg. Csak annyi teendőd van, hogy megadod, hogy a film 2D-s vagy 3D SBS, stb.
Elvileg be lehet menni egymás mozitermébe is, és közben dumcsizni, ezt még nem próbáltam

-
koanla
aktív tag
válasz
kiskuplung
üzenetére
Urak, mi kell ehhez? Bigscreen tudja magától? Ha igen, akkor milyen forrsából van ehhez film?
Ha nem tudja, mi más kell még hozzá?
Lenne kedvem ránézni, de nagyon nem jártam még utána... -
kiskuplung
őstag
válasz
barcalaci84
üzenetére
Én is pont ezt akartam írni, hogy a legfrissebb bigscreen-nel egész jó a képminőség. Pont pár hete vettem rá magam, hogy megnézzek egy egész filmet, és nem éreztem olyan rossznak, mint korábban.
Nem is a pixelek, hanem inkább a színmélység volt picit zavaróbb, sötét jeleneteknél jobban kiütközött, de ez lehet, hogy a forrásként használt film hibája volt.Azt nem mondom, hogy ezért vennék egy Riftet, de így hogy megvan, még párszor tuti fogok vele filmet nézni.
Azért azt barokkos túlzásnak érzem, hogy nagyobb élmény mint egy 3D-s TV, de a mozieffekt tényleg elég ütős. -
barcalaci84
őstag
válasz
üzenetére
én ccsak szimulátorozáshoz vettem a Riftet és most is gyakorlatilag csak ahhoz használom...
azonban az utóbbi időben elkezdtem moziélményre is használni...
Big screenben 2 x-es Supersamplinggel nézek 3D-s filmeket és szerintem ezerszer jobb így nézni mint egy sima 3D-s TV-n...
Nálam abszolút hozza az IMax 3d élményt és csak azért nézünk filmeket TV-n többnyire, mert így tudjuk együtt nézni (tekintve h csak 1 Rift van )Valaki esetleg nem tud arról h a Foci VB-re lesz -.e esetleg valami Oculusos app , mint pl a az NBA-hez a Next VR (mármint ez csak gear VR-hoz jó és rifthez nem h rohadjanak meg
) ? -
Teetuss
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Teetuss
üzenetére
Hagyományos mozizásra jelenleg minden HMD alkalmatlan, a felbontásuk nem elég egy fullHD film veszteségmentes megjelenítéséhez.
Ezen kívül szvsz elég kényelmetlen 2-3 órán át viselni úgy, hogy közben nem nagyon mozogsz.
Szemüveg egyik hmd-vel sem kényelmes, vannak szemüveg feltétlencsék, amivel ki lehet váltani.
A párásodás ritkán szokott problémát okozni, mert a hmd-k felmelegítik a lencséket.
Szvsz amíg nem jelennek meg a habkönnyű, PC-t nem igénylő és legalább 4K/szem felbontású VR eszközök, addig nem érdemes filmnézésben gondolkodni.Amúgy ha nincs S7-nél jobb Samsung telód, akkor érdemes inkább megvárni az Oculus Go-t.
Ha viszont van, akkor a gearVR abban az esetben is megéri, ha amúgy filmnézéshez nem ajánlott, mert az árához képest meglepően jó VR élményt ad. -
Teetuss
csendes tag
Biztosan feltették már a kérdést párszor, próbáltam is utánaolvasni, de 13000 hozzászólás sajna jóval több annál mint amit átfut az ember:
Milyen a Gear VR mint mozi eszköz? Eddig jellemzően vagy a telefonom képernyőjén néztem filmeket, vagy otthon 42" full HD tévén. Zavaró mértékű a screen door effekt mozizáskor? Szemüvegben kényelmes a gear vr? Jellemző probléma a párásodás? Szemtengely táv ha jól tudom nem állítható a gear vr esetében, gyakori hogy ez gondot okoz? Előre is köszönet minden válaszért.
-
BITBOYS
addikt
Egyre kíváncsibb vagyok
Ready Player One: OASIS beta -
törölt tag
Payday 2 VR-t érdemes kipróbálni ,nagyon jó játék!
-
BITBOYS
addikt
válasz
Raymond
üzenetére
Köszönöm a megnyugtató választ

Gondoltam kezdésnek jó lesz, elmerülhetek végre a vr világban
Kicsit tuningolni kell ugyan mert a kábel kivezetés nem a legszimpatikusabb(csatlakozós és nem beépített), de mindenre van megoldás.
Különben a vevők nélkül is be tudom üzemelni, nem? Legalább a fejegység képminőségét lássam mit tud.. -
fulton
addikt
Akit esetleg érint a jövőben, mostmár nem szállít ingyen magyarországra az Amazon.de
-
BITBOYS
addikt
Lehet elkövettem egy hülyeséget de vettem egy vive fejlesztői kitet. Pontosabban az utolsó előtti verziót..
Nem ezt akartam, csak a srác aki hozta nem említette, hogy ez még nem a végleges verzió, hanem egyel korábbi. Kicsit más a kontroller és a fejrészben még nincs kamera. A room scale szinte ugyanaz mint a végső verzió.
50e volt a kiszabott ár, de mikor megláttam az eszközt majdnem visszaléptem a vásárlástól. De nem tettem..
Még nem próbáltam ki, mert a vezérlőkhöz elfelejtette elhozni az usb vevőket.Nem tudom mire számítsak majd, elvileg gond nélkül működik és pontosan azt az élményt hozza amit a vive végleges verziója.
Baromságot csináltam?
-
Picco
addikt
fallout 4 VR beta patch oculus touch-hoz , elvileg skyrim szeruve teszi az iranyitast, cdkeys-en most vettem meg £21-ert, epp tolt lefele. kesobb beszamolok

-
törölt tag
válasz
wollnerd
üzenetére
A Via usb3-al az a baj, hogy attól, hogy kiszolgál egy külső hdd-t vagy egy webkamerát, még nem tud 2-3 fullhd kamerából tömörítetlen videojelet feldolgozni komolyabb latency nélkül, hiába írja le az usb3 szabvány a követelményeket.
Ilyesmi gyakrabban előfordul a hardver piacon, mint gondolnánk. Pl. a legtöbb realtek ethernet vezérlő sem bírja az 1Gbitet áttolni, hiába írják rá, hogy 1Gbit. Addig nem tűnik fel, amíg a 300Mbites netkapcsolaton töltesz lefele, de ha latency érzékeny alkalmazást futtatsz, akkor behal. Ilyenkor szoktak az emberek fogukat csikorgatva intel ethernet kátyát venni.
Sajnos az usb3-al is ugyanez a helyzet.
Szvsz az usb3 megjelenésekor az alaplapgyártók úgy kalkuláltak, hogy fontosabb minél hamarabb ráírni a dobozra, hogy usb3, mint normális chipseteket gyártani, mert eleinte úgysem jelennek meg olyan eszközök, amik teljesen kihasználják a szabványt. A paraszt rádugja a pendrive-ot és örül, hogy percek alatt rámásolja, ami máskor fél órán át tartott, usb3 kipipálva. -
Raymond
titán
válasz
Viktoár
üzenetére
Nincs azzal a geppel baj a grafikus kartyan kivul, nem eri meg az egeszet cserelni csak a VR miatt. Sokat beleolni se erdemes a proci miat persze ezert a GF1060 mint felso hatar. Az arak mennek most le es gondolom a kovetkezo hetekben lehet majd az apro talani jo aron 970 vagy 980 kartyakat amik szinten jok. Csak ezeknek persze jelentosen jobb aron kell ott lenni mint mondjuk egy bolti GF1060 3GB.
-
wollnerd
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
Hát... Utána néztem és itt is olvasom hogy ennek VL805 chipje van, így a VIA-hoz tartozik. De itt az van leírva hogy tudják a 3.0-t is...
Mindegy, oda úgyis csak olyan eszközök vannak bedugva, amiknek bőven elég a 2.0 is.
Van három 3.0-ás usb port felszabadítva és asszem ennyi is van összesen hátul ami nem digitus) és ezek a portok az alaplapból veszik a teljesítményüket.
Utánaolvastam hogy 2.0 portok az alaplapból max. 500 mA-t tudnak kiszolgálni az 5 egységgel együtt. A 3.0 pedig 900 mA-t. Utánanéztem az oculus cuccok power usage-jeit. Az USBDeview progival megnéztem hogy az eszközeim mekkora mA-t visznek el... (Jó, tisztában lehetek hogy ezek nagy valószínűséggel csak hozzávetőleges adatok.)
(Xbox360 Recieverről nem hiszem el hogy tényleg ennyit elvine, de ha tényleg, akkor billentyűzettel cserélve átrakom Digitusba, bár a ASUS cerberus bill, tehát az led-es....)
Szóval számolással arra jutottam hogy sztem remélhetőleg nem lesz probléma annak a 3 szabad usb portnak és az alaplapomnak a occulushoz, (410+190+130=730) anélkül hogy megtörténne a teljesítményimpulzus (Jól tudom akkor történik, túl van haladva a 500/900 mA korlát?)Ha tévednék, nyugodtan javítsatok ki!!! Van érzésem hogy (megint) marhaságot mondhattam...

Köszi! -
törölt tag
válasz
aerosmith
üzenetére
A tied:
Max Transmission Rate: 165MHz
Max Transmission Bandwidth: 4.95GbpsA delock:
Videosávszélesség: max. 600 MHz / 6 Gbps csatornánként, max. 18 GbpsÍgy érthető, ha nem bírja.
Amúgy aliexpressről bármilyen olcsóbb aktív video toldó, átalakító, erősítő, stb. ami nem csak kábel kb. szerencsejáték kategória, mert még ha tök ugyanaz a termék kívülről, simán lehet teljesen más az elektronika benne.
Nemrég szívtam meg egy av-hdmi átalakítóval, a pal 4:3 inputtal nem tud mit kezdeni (azaz amire használtam volna), míg tök ugyanaz a cucc más eladótól meg a vásárlói visszajelzések alapján tudja. -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Jómagam laikus vagyok a témában ezért jöttem hogy rendet tegyetek a fejembe.

Megmondom őszintén hogy nem nagyon érdekel a téma, viszont a fiamat annál inkább. Közeleg a születésnapja és folyton csak vr-es élményéről beszél. (Nemrég volt lehetősége kipróbálni egy ilyen vacakot.)
Pár hsz-t visszaolvasva rájöttem hogy neki az occulus rift lenne a jobb megoldás a szoba mérete miatt.
A következő hogy egyáltalán van-e értelme ilyen ajándékon (vr-ben) gondolkozni az adott konfighoz.Lap: Asrock B75M-ITX
Cpu: Intel i5 2400
Ram: Corsair 2x8Gb
Vga: Gigabyte RX460 4GB GDDR5+ssd és egyéb sallangok.
Ha azt mondjátok van értelme akkor van még pár kérdésem.

-
izomman1
senior tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
szia!
Egy kérdés: Ha ilyen HDMI erősítőt veszek, akkor akár 5 méterrel is meg tudom hosszabbítani a Rift kábelem?
jelenleg ha jól tudom erősítő nélkül 3 m ig megy el... és nem tudom 5 méter aktív usb kábelt ha veszek hozzá akkor és rákapcsolom a Rift headset USB kábelére 10 méteren átviszi e az adatokat az is szintén? -
s:zozo
aktív tag
válasz
manoka
üzenetére
Ami nekem be ugrott a problémáddal kapcsolatban, nálam is előjött a Robo Reccal kapcsán.
1-2 alkalommal jó volt és utána fekete képernyő és nem reagál a játék, nálam a win fel is dobott egy ablakot, hogy nem jó valami a gamel kapcsolatban.
A megoldás bizonyos könyvtár meg keresése és az abban levő config fájl(o)k törlése volt.
Esetleges újra telepítés is segíthet, de nem biztos, hisz a config fájl lehet megőrződik.
A játék adatlapján a hozzászólásokban páran jelezték a problémát, tehát nem csak nálad fordult elő.
Mai nap, sok időm nekem sincs. -
manoka
csendes tag
válasz
üzenetére
Kartya:
Nvidia gtx1060
Nem steam-es. Az oculus menujeben vasaroltam. (Ugy emlekszem)
Viszont karacsonykor a steam overlay-el egyutt mukodott. :/ Probaltam mindent lefrissiteni. Sajna feladtam most, de ha van meg otlet vagy h mit nezzek meg, holnap ranezek es okoskodhatunk
Minden mas jatek amit oculusba vettem elindul.
Arizona sunshine (ha jol emlekszem ez a neve) steamen vettem, az mukodik... :/ -
izomman1
senior tag
Egy jó mod tutorial a Skyrim VR hoz : [link]
Érdemes végigcsinálni ég és föld az alap és a moddolt Skyrim főleg VR -ban.. Tátott szájjal játszottam a mai napon miután megcsináltam annyira kafa.. Ha esetleg valaki ilyen jó részletes és működő mod videót tud a Fallout 4 VR hoz is azt szívesen venném..
-
izomman1
senior tag
válasz
üzenetére
1100 dollár az 1.0 base station el a Vive Pro... (300 dolcsival több csak) igaz most nem tudom lehetséges e venni hozzá ..
Amgy így átgondolva igazad van ez a lencse csere pedig a szoftver mókolás miatt is kockázatos lehet.. bár gondolom ha gariztatni akarod a Vive pro és vissza lököd a régi lencséket senki se fogja megmondani a HTC nél, hogy belenyúltál.. ? -
-
törölt tag
válasz
izomman1
üzenetére
$1400 az pont a mostani Vive kit + Vive Pro hmd ára, gondolom azért húzták meg azon a szinten, mert aki Vive Pro-ban gondolkodik, az most is ennyiért tudja csak beszerezni.
(Bár még mindig fenntartom, hogy a Vive Pro-t első sorban tartalomfejlesztőknek szánták és csak másodsorban gazdag játékosoknak.)Ami a Vive modot illeti, engem nem is csak a lencsék cseréje ijesztene el, hanem a szoftver mókolás hozzá, mert ha valami változik a hivatalos szoftverben és nem működik a hack, akkor az egész hardver modot is vissza kell csinálni.
-
izomman1
senior tag
És ezt láttátok már?
1400 dolcsi lesz az új base station 2.0 val a Vive Pro [link]
Vicc az egész nem arról volt szó, hogy a base station 2.0 előállítási költsége olcsóbb lesz? :-)
-
izomman1
senior tag
Úgy néz ki, hogy a Riftemnek nincs is semmi baja csak a hosszabbító kábelem csinálta velem az időnkénti fekete képernyő és villódzás hibát! Ahogy kiiktattam a hosszabbító kábelt megjavult… (legalább is 2 napja jó)
fura mert múltban már egyszer megtettem ezt , de ezek szerint nem teszteltem jól..
Más :Láttátok már ezt? [link] Gear VR headset lencséjét lehet alkalmazni a Vive és a Vive pro esetén! Sokkal jobb a kép benne ! szégyen, hogy a Vive Pro ba is egy ósdi lencsét tették bele a Rift és a Gear VR lencséje fényévekkel jobb..
Ahogy a Samsung Odyssey lencséje is nagyobb a sweet spot sokkal fényévekkel jobb a good rays is szinte el van benne tüntetve.. Bár nem tudom ki meri a 800 dolcsit Vive Pro ját megbuherálni ( vigyázni kell a porral is) , de jó opció lehet … (garid valószínűleg ugrik) – Csak ilyen lencsével érdekelne a Vive Pro de ezt a szerelést megreckírozni… :S
Sajnos az Odyssey -nek egy baja van a követés és nem minden játék támogatja.. Tales of Glory -ba például a menüben nem tudsz tovább jutni , mert nincs plusz gomb amivel ki tudod választani a menű lézert.. ez mennyire valós? tényleg az a remekmű sem játszható rajta? Raymond mik a tapasztalatok Steam VR os játékoknál? (Állítólag USB 2.0 ás portba érdemes használni és magas sebességű adaptert akkor elégséges a WMR kontroller követése)
Viszont itt egy vidi a WMR headset ekkel hogy lehet használni a Vive kontrollereket ! elég macerásnak tűnik a kalibráció és főleg az, hogy az egyes funciókat játékonként meg kell adni a kontrolleren.. [link]Szégyen , hogy a Vive Pro-ba hulladék lencse van a Samsunghoz meg a kontroller nem tökéletes funkciójában.. az embernek össze kell ollóznia eszkábálnia a a megfelelő eszközt… Vive pro lencse mod jónak tűnhet , de a borsos ár és a szerelés kockázata visszatart.. A Samsungnál meg lehet a kontrollerek beállításával bohóckodni , ha egyáltalán elindulnának vele a hasonló Tales of Glory vagy más remekművek..
-
vepe
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Visszaolvastam néhány oldalt
, de a ti véleményetekre voltam kíváncsi, mivel van gyakorlati tapasztalatotok.Akkor marad a sima HTC vive.
-
-
wollnerd
aktív tag
válasz
üzenetére
"A via chipset első sorban nem az oculussal nem kompatibilis, hanem az usb3.0 szabvánnyal"
Az meg akkor hogy lehetséges? mint mondtam a digitus usb kártyák portjai 3.0-ások.... És ahogy kép is mondja: Az AIDA és maga Windows is azt mondja hogy az oda bedugott eszközeim a VIA eXtensible-hez tartozik...

Úgy látom hogy az Inateck usb kártyát Mo.-n nem lehet kapni... Alternatíva van? Nade ez most komolyan megint vegyek egy portbővitő usb kártyát?

Hát őőő... lehet hogy tényleg meg kéne javítanom belső DVD írót... Ja és visszasírom a PS/2-ős billentyűzetemet is...

-
PixAlan
aktív tag
pedig 3 poszttal feljebb mélyen taglaljuk pedig.
Ha kis játéktered van akkor oculus, ha közepes és nem számít a pénz akkor vive(ha viszont számít és tudsz vele törődni picit, akkor oculus), ha nagy a játéktér akkor vive.
Vive prot nem éri meg venni, de ha tele vagy pénzzel és a legjobbat akarod akkor az a vive pro.
SonyVR ha van ps4ed és olcsón meg akarod úszni, de egyértelműen a ez a legrosszabb az opciók közül.
-
-
vepe
őstag
Sziasztok Skacok,
Nagy dilemmában vagyok, mert most szeretnék venni VR szettet, csak nem tudom milyet lenne érdemes.
HTC-vive (vagy pro)?, Ocolus?, ps4.Ti melyiket ajánljátok?, ami jó jó minőség.
Köszi előre (nem akartam visszaolvasni, mert ma-holnap akarok venni már egy ilyen cuccot).
-
törölt tag
válasz
wollnerd
üzenetére
120 cm széles szobában elfelejtheted a Vive-ot, a cégnél próbáltuk beüzemelni egy 2.5x1.5 méteres tárgyalóban és nem volt hajlandó roomscale módban elindulni, ami még nem lenne baj, csak ezt lejelenti a szoftvernek és onnantól a játékok háromnegyede el sem indul.
A DVI-HDMI átalakításkor semmilyen kompromisszumot nem fogsz tapasztalni.
A via chipset első sorban nem az oculussal nem kompatibilis, hanem az usb3.0 szabvánnyal, az oculus csak megköveteli a vezérlőtől, hogy 100%-osan feleljen meg a szabványnak.
Amúgy ha ilyen sok usb eszközöd van, akkor oculustól függetlenül is megéri beszerezni egy inateck kártyát, hogy a vr eszköz ne akadjon össze a többivel. Az inateck kártya közvetlenül a tápból kapja az áramot (van rajta tápcsatlakozó), így az alaplap tápellátását nem befolyásolja. -
wollnerd
aktív tag
válasz
üzenetére
Nos, a szobámban a használható játéktér tényleg nem roomscale-s... megmértem: szélessége alig több mint 120 cm...

Amúgy délután kipróbáltam a PSVR-t szemüveg nélkül. Valamennyire homályosabb volt nekem, de a nagy cinema módban simán eltudtam olvasni a legnagyobb szövegeket, kisebb szövegeket el-el tudtam olvasni és pl. Dirt Rallyban ha előrehajoltam akkor simán eltudtam olvasni Co-driver jegyzetét.
Ráadásul a PSVR alacsonyabb felbontáson müködik. Míg az Oculus 2160 x 1200-es. (tudom: két kijelző, szemenként 1080, PSVR csak 960.) Nagyobb felbontás --> élesebb kép, nem?
Szal, sztem nem kell annyira aggódnom a szemcsi miatt.
A HDMI-->DVI átalakító, sztem megoldható. DVI bemenet a videokártyából és a kábel másik vége bemegy a moncsi HDMI portjába, mindenféle kompromisszumok megkötése nélkül képes végezni a feladatot (FHD, válaszidő, fényerő, kép és színmód)?
Ránéztem bővebben az USB-eimre.
Van nekem pcie digitus ds-30221 3.0 usb 4port-om, aminek saját tápellátása van. (Akkor szereltettem be ezt a pluszt pár hónapja, amikor teljesítményimpulzus történt a gépemen.) Sajnos ez a 4 port a VIA USB eXtensible usb vezérlőhöz tartozik az AIDA szerint, amivel az oculus nem kompatibilis. (miért???)
Van ezen kívül még 1-2 használatos usb vezérlőhöz (ezek Intel-esek) tartozó portok. amin eszközeim átrendezése után pont 3 szabad 3.0-s van még hátul (egy elől).
Viszont: jelenleg 8 (9) usb eszközöm van... Tudom, biztos jó sok...
pár hónapja vettem (akkor potom 8 eszköz volt) Thrustmaster FCS Hotas-ot (ami plusz 2 új eszköz volt) és akkor jött elő a impulzus hiba amikor 9.-nek akartam bedugni. Ennek következésképpen vettem a fenti bővitőportot. Így tulajdonképpen 9, mínusz 4 eszközöm van. (Ugye az új bővítő kártya) Elvileg újabb 3 oculus-os eszköz bedugásával megint a határt feszegeti a alaplap tápellátása....
(Van olyan progi ami megmondja hogy mely eszköz mennyi mhA-t használ fel? AIDA ilyet nem tud, asszem)
De mégis félek egy újabb impulzus hibától, mert ugye a gépeink nem tudnak végtelen mennyiségű eszközt kezelni...
Emiatt megint egy kis érv lenne a HTC mellett, hacsak nem tévedek...BOCSI A REGÉNYÉRT!!
-
törölt tag
válasz
wollnerd
üzenetére
Ahogy PixAlan is írta: csak a nagyobb játéktérnél éri meg a vive felára.
- 2x2m körül: egyértelműen rift, ha meg ennél valamivel kisebb, akkor a Vive nem is áll be roomscale módba
- 3x3m oculus 3 vagy 4 szenzorral vagy Vive - rá kell számolni a rift árára az usb kártya, a plusz szenzor(ok) és usb kábelek árát és úgy összevetni a vive aktuális árával
- 3.5m vagy afölött: vive
Mivel írod, hogy nem nagy a szobád, szerintem a rift az alap két szenzorral elég lesz. (Nekem is kicsi a játéktér, alig 1.5x2m.)Képminőség különbség: első sorban a lencsékben van nagyobb eltérés. A riftben erős a glow effekt (ez van, akit zavar), de nagyobb az élességtartomány, kisebb a kormatikus abberáció, azaz kevésbé kell a fejedet forgatni, ha ránézel valamire.
HDMI: akár rift, akár vive, akár wmr, azt a hdmi-re kell csatlakoztatni. Ha van a kártyán display port vagy dvi, akkor egy olcsó átalakítóval rá tudod kötni a tv-re vagy a monitorra.
Szemüveg: én is szemüveges vagyok és a vive sem szemüveg barát, legfeljebb kicsit jobban bele lehet kínlódni a szemüveget, de nem éri meg. Akármelyik hmd mellett döntesz, számolj az árba egy vr-lens.eu feltét lencsét (kb. 60EUR), annál jobb megoldás jelenleg nincs.
Roomscale: mindenképpen próbáld ki a roomscale-t, mert egy teljesen más világ, mint az ülő mód. Sokan itt a fórumon is szimulátorozáshoz vették a riftet, aztán jó darabig csak a roomscale játékokat tolták. Ha már ennyi pézt rászánsz nem érdemes kihagyni.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nah a dash kikapcsolása és az nvidia inspector közössen megoldották. Amikor kikapcsoltam a rift 2.0-t a Bullet Train még szaggatott olyan 15-20 fps körül, de legalább nem rántotta magával a rendszert, aztán az nvidia inspectorral hozzáadtam a játék exe-t a whitelist-hez, azzal rendbe jött az fps is.
-
PixAlan
aktív tag
válasz
wollnerd
üzenetére
HDMI mizéria: minden vr ready kártyán van DVI kimenet, ami ugyan úgy tud full HDt illetve minden becsületes monitoron van is, illetve Displayport is elég elterjedt manapság, ez is van egy csomó monitoron illetve kártyán. A gond hogy TVken valamiért csak hdmi szokott lenni, de egy dvi- vagy displayport-to-hdmi kábel nem egy nagy tétel.
USB-tény és való, hogy az ezzel babrálás az egyik negatívuma a riftnek, egy inateck bővítőkártya nagyban megkönnyíti az életed viszont.
A vive megoldása ezen a téren elegánsabb, ez az egyik pozitívum ami mindenképp a vive mellett szól, bár szerintem a VR vásárlókörének nagy része inkább bíbelődik picit mint hogy kifizesse a vive felárát.
Képminőségre vannak különbségek, de szerintem egyik sem jobb a másiknál, preferencia kérdése.
Ha kis játéktered van szerintem az oculust vedd, mert a vive akkor éri meg szinte csak, ha nagy játéktered van így ki tudod használni a vive előnyeit ezen a téren.
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok megint érdeklődnék a headsetekkel kapcsolatban. HDMI csatlakozása hogy van a pc-kbe? Próbáltam a Google-t, nem kaptam (számomra) egyértelmű választ.
Úgy tudom hogy majdnem minden videokártyának csak 1 HDMI portja van. És ha van nekünk HDMI-s monitorunk is?? (Nekem Nvidia GTX970 van és Samsung C27F390 FHD moncsi)
Ami nekem leesett a setup videókból hogy a headset-et a videokártya HDMI-jébe kell dugni, hátul. És közben videókban látható moncsik látszólag mintha semmi se történt volna. Na ezt nem értem... Kiválasztják a monitornak a másik bemeneti módját a PC-hez való csatlakozásához? (AV?) Ilyenkor nem veszik el a Full HD?
HTC Vive esetén hogy van? Ahogy nézem van egy kis box-ja és azon csatlakozik minden ami headset mint a PSVR-nél (van nekem) és csak egy USB portot kell felhasználni és a HDMI monitor is érinthetetlen marad a videocard hdmi-jában?
Nekem egyszerűbbnek tűnik a HTC mint a Oculus, csak jóval drágább... és ami fontos: szemüveges is vagyok és htc szemüvegbarátibb, csak jóval drágább is. Viszont Oculushoz 2-3 USB portot is használni kell és a fenti eset miatt nem tudom mennyire súlyos kompromisszumot kellene vállalni.
Nekem nem kell a "roomscale". (nem is nagy a szobám) Elég nekem az ülő vr is. (A kettő közül kamerájukat is figyelembe véve, elhelyezhetőek a monitor tetején vagy a monitor feletti polcra? Azt tudom hogy mindkettőnél van lehetőség előre ill. hátra dőlésre is pl. a tárgyak megszemléléséhez.)
Egyik fórumtárs a prriviben azt mondta hogy az Oculusnak jobb a képe. Pedig tudtommal mindkettőnek a felbontása, képfrissítése és látószöge ugyanaz és 90Hz-es, OLED-es...
Képtelen vagyok dönteni hogy melyik legyen!
Válaszokat előre is köszi!

-
manoka
csendes tag
sziasztok
kellene egy kis segitseg, karacsonyra kaptam egy oculus riftet.
a gepem egy asus rog g752vmamikor megkaptam osszeraktam, kiralyul mukodott, es megvasaroltam a killing floor incursion nevu jatekot.
mai nap ujra ossze akartam rakni, megmutatni baratnomnek.sikerult az osszeszereles, a ter kijeloles, minden erzekel mindent. google earth, arizona sunshine, elindul, fut, minden kiraly, de a killing floor egyszeruen semmit nem csinal :/
nem tudom h tudnam jobban leirni a problemat.
gep fekete kepernyo, szemuveg meg akkor reagal ha kilepkedek a teruletrol, de nem tolt es semmi nem tortenik....
otlet? -
proci985
MODERÁTOR
-
aktív tag
válasz
üzenetére
Megnéztem. A Bulet Train jó nálam, viszont a Land Fall nem, csak ha vissza állítom a régi dash-t.
Más, nvidia driver 388.59-t felraktam pár napja, mert nekem is még régebbi volt fent. Azóta már észre vettem, hogy ha ki lépek az asztalra akkor néha a színmélység olyan mintha 24 bit?, 16 bit? lenne.
Most is csinálta a próbáknál. Más tapasztalta ezt? -
törölt tag
Jaja, értem én, meg is tudom csinálni, csak éppen agyrémnek érzem, hogy egy hibás gombról videót kérnek, amikor világosan leírtam, hogy mivel próbáltam orvosolni a hibát (restart, újra párosítás, stb.) és hogy szoftvertől független a hiba, nincs hibaüzenet, stb. tehát 99%, hogy a gomb egyszerűen elromlott.
-
aktív tag
válasz
üzenetére
Üdv!
Szerintem ez az új dash (szoftver) óta előfordulhat bizonyos játékoknál stb.
Ilyen volt nálam a Landfall játék. A kezdeteknél jól működött, az új dash óta akad, szakad és túl sem jutottam a kezdő képernyőn. Azóta nem néztem, de este rá nézhetek és le ellenőrzöm a Bulett train-t és a landfall-t is. -
törölt tag
válasz
sz_abika
üzenetére
Nem kötekedésként, csak az újak kedvéért: valójában az Oculus nem támogat chipseteket, hanem az alaplapod usb3 chipsetje azon meglehetősen ritka kivételek közé tartozik, amik 100%-osan megfelelnek az usb 3 szabványnak. Tehát nem is az a kérdés, hogy a Tiéd miért működik, hanem hogy a többi miért nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Spórolós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- OTP Bank topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szorítok h happy end legyen a vége. Kérdés: én Media Ma*kt-ban vettem a Riftet itthon. Itt a Media adott egy év garit. Riftre van 2év EU-s jótállás? Gyártói?

, de a ti véleményetekre voltam kíváncsi, mivel van gyakorlati tapasztalatotok.