-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #15584 üzenetére
A Go es a Quest is 72Hz, a savszel ami kell neki ALVR-al peldaul 1Mbit-tol 250Mbit-ig allithato mert ahogy irtam az NVenc-et hasznalja a tomoritesre es meg a 250Mbit is belefer egy normalis dual-band 5Ghz kapcsolatba mert mar a Go is 500Mbit felett kapcsolodik. De mondjuk ez eleve tulzas, az ajanlott 2048x1024 render target-el nem kell ilyen vegletekbe menni. A Go-n is egyebkent ez a defualt render target - 1024x1024 szemenkent. A Quest-en ez remelem tobb lesz, de meg egy 3072x1536 se problema igazan.
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #15582 üzenetére
Egy 5Ghz-s ac kapcsolaton nem veszes oszinten szolva, annyi kell hogy kabel a PC-rol a routerbe es hogy ott ulj a kozeleben a Go-val. Elmeletileg mehetne ugy is hogy egy PC-s kartyaval csinalok a Win-ben accesspoint-ot es a Go egyenesen arra kapcsolodik ra, de ezt meg nem probaltam (tervben van).
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #15579 üzenetére
-
izomman1
senior tag
válasz
Menthirist #14483 üzenetére
Ülve játszom van egy gomb amivel 45 fokokat fordítod egy gombnyomással a nézetet és ok... Egész jól meg van oldva , de ha van vezeték nélküli xbox one kontroller lehet állva forogva is játszani .. Olyan mintha a csaj mögött lennél és követnéd.. egész jó nem zavaró ... De lehet billentyűvel is játszani..
-
kiskuplung
őstag
válasz
Menthirist #14485 üzenetére
Gondolom sima kontrollerként használták. Úgy biztos működik, de eszembe nem jutna.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Menthirist #14483 üzenetére
Ülve, kontrollerrel.
Touchot nem is támogat. -
kago akira
tag
válasz
Menthirist #14112 üzenetére
Sajnos már nincs 120as samsung pedig azt ajánlanám. Van hozzá egy progi ami csak samsung ssd-kel müködik. Mindenféle akadás nélkül gyorsan 1 gombnyomásra képes rendszer particiót át rakni az ssdre. Ossz vissz egy ket programnal kellett ujra aktivalni. De 90% ban jo.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #13426 üzenetére
kb
bar vicces, hogy pl a microstuttert emlegetik ami annyira nem szokott problemas lenni magas felbontason. eyefinityvel utobbi 5 evben egyszer lattam durvan, a Far Cry 4 release day buildjeben ami eleve kb semennyire nem mukodott.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #13198 üzenetére
Több monitorom van, de a Bullet Trainen kívül minden működik rendesen. Ráadásul azzal sem volt gond eddig, valószínűleg valami elcseszett windows frissítés lehet az oka.
Minden esetre a power saving beálltást kipróbálom, ha este hazaérek.
Amit szintén nem értek, hogy miért rohad le az egész gép tőle? Az egy dolog, ha a program szaggat, de hogy tud egy akármilyen program egy 16 fizikai maggal és 128gb rammal rendelkező gépet ilyen szinten kifektetni?Amúgy a tököm kivan az erőltetett windows frissítésekkel. Gyakorlatilag teljesen kiszámíthatatlan lett a rendszer, nem tudhatod, hogy ha holnap bekapcsolod, akkor fut-e az, ami ma még működik. Agyrém.
-
izomman1
senior tag
válasz
Menthirist #12831 üzenetére
Vive Pro ára… Hogy az a…. csúnyát nem akarok ide írni.. de elképesztő mit meg nem enged magának a HTC… Azért így túlárazni egy készüléket, de gondolom nem sok készletük lehet így a alacsony eladási mennyiségre kalibrálták az árat.
Így felejtős még várok pár hónapot hátha kapható lesz a Samsung Odyssey ha akkor sem, lehet importálok egyet.. Vagy marad a Rift , mert egészen meg vagyok elégedve vele.. Vive pro ért maximum akkor adnék 900 eurót ha full package lenne és adnák hozzá a knuckles kontrollereket is..
Szégyen mennyire lehúzós lett a HTC …
Egy kérdés… Ti nem tapasztaltátok, hogy az Oculus-ban a térérzet jobb? Mert én igen a Vive hoz képest valamivel az Onward az Elite Dangerous (és szinte az összes játék ) jobb az űr nem egy felfestett vászon ami az arcod előtt van hanem van jobban ( a lencsének köszönhetően) térérzete-távolsága a dolgoknak.
Ez nagyon tetszik a Riften.. Ahogy hallom a Vive pro tök ugyanaz a lencse van ergo térérzetben hasonló mint a régi Vive.. Pici különbség , de az immerizón sokat dob.. Legalább is nekem..
Nagy kérdés Samsung Odyssey nek is hasonló lencséje lenne e mint a Riftnek és ez álltal a térérzet jobb benne vagy nem? mert ha jól tudom ott is hibrid lencse van mint a Riftben… -
válasz
Inkább adtak volna ki egy ütős telót.
-
Raymond
titán
válasz
Akkor csak 300EUR+
Az 599EUR nem lenne annyira rossz a sima Vive-ert ha a DAS-t csomagolnak alapbol, igy az megint plusz 120EUR.
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #12828 üzenetére
Ahogy en szamolom ennel meg rosszabb a helyezet EU-ban:
2x 150EUR - Basestations
2x 150EUR - Controllers
1x 45EUR - 3-in-1 Cable
1x 35EUR - Breakout BoxEz 680EUR osszesen. Igy tenyleg tobb ertelme van egy komplett sima Vive Kit-et venni 599EUR-ert. Marmint ha lehet itt "ertelem"-rol beszelni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #12390 üzenetére
csak a huzat, de az eleg is
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #12388 üzenetére
legjobb cucc egyebkent. es moshato.
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #12270 üzenetére
Nalam meg mindig a 382.33 ketyeg, de mar lassan gondolkodok egy upgrade-en
-
Segal
veterán
válasz
Menthirist #12236 üzenetére
Ha kifogsz egy jot akkor ahhoz ragaszkodni kell addig amig nem jon valami uj jatek ami ujabbat kerne vagy uj videokartya nem erkezik. En kb 6-7 driver utan szoktam raszanni magam arra hogy kicsit tesztelgetek es ha valamelsik frissebb bejon akkor maradok amellett ha nem akkor meg vissza a regi. Most is jol elvagyok valamelyik 38x-es driverrel
-
s:zozo
aktív tag
válasz
Menthirist #11985 üzenetére
Nálam sem szokott gond lenni, de ha sokszor kell kalibrálni akkor nyűg lehet.
-
PixAlan
aktív tag
válasz
Menthirist #11726 üzenetére
De akkor is ugyan ott vagyok, hogy 1-10%ig állíthatom a hangerőt, és a gyorsmenüből meg egyáltalán nem tudom(oculus app is ugyan úgy a windowsos hangerőt állítja, és csak 10%onként lehet, ergo sokszor a két lehetőségem az earrape és a mute ha nem akarom levenni a headsetet.)
-
Tomdriver
őstag
válasz
Menthirist #11698 üzenetére
Hmmm, a Vive élesebbnek tűnik a kép - ez gondolom nem csak nekem tűnt fel. Bár a PC erőforrásokat nem ismerjük.
Amúgy nagyon klassz! -
törölt tag
válasz
Húbazz...
Elő kell keresnem a HOTAS-omat, ez nagyon durva!
-
wolfhgb
aktív tag
válasz
Multinál sűrün előfordulhat, szorítják rendesen a köteléket!
kár, h kb csak örömrepkedésre használható!
-
törölt tag
válasz
Menthirist #11660 üzenetére
Ha szereted a "chilling" játékokat, akkor az Elite Dangeroust próbáld ki. Lehet ugyan lövöldözni, meg idegen lények után kutatni, de van szállítmányozás és bányászás, ami hasonlóan relaxáló.
-
-Solt-
veterán
válasz
Menthirist #11525 üzenetére
Jól döntöttél szerintem... innen még bármerre indulhatsz, ha meg nem tetszik, ezen buksz a legkevesebbet.
Apropó, a Vive mióta kerül 600 dollárba? Azt hittem még jóval több...
-
koanla
aktív tag
válasz
Menthirist #11496 üzenetére
Elviekben a gyomor majd azt is szokni fogja.
Jár a plusz pont a gyalog-galoppért! -
Raymond
titán
válasz
"De azóta bámulatos hol tart már a tudomány. Ma vr, holnap pedig megtudjuk, hogy kell birkavesével földrengést megelőzni"
Black Mirror - Season 4 Episode 1 - USS Callister
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dirt Rallyn nalam ismeros ketszer lett rosszul, pedig masodszorra azert vigyaztunk.
ahaha, egyebkent ahogy nezem kb a fel topik ITben dolgozik jellemzoen swfejlesztes teruleten
-
-Solt-
veterán
válasz
Nálam van felvétel!
-
koanla
aktív tag
válasz
Menthirist #11492 üzenetére
Szerintem a feltételeidhez képest ez az optimális döntés.
Csak majd magával ne ragadjon a lendület...! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #11492 üzenetére
meg thurstmastereknel eleg sok problema volt a strapabirassal. logitechek azert eleg jol birjak.
kivancsi leszek a velemenyedre. btw, Dirt Rallyval ovatosan az elejen, VRben nem akarsz megporogni es foleg nem akarsz fejreallni / 200rol nullarol megallni azonnal egy fan.
-
tobias88888
őstag
válasz
Menthirist #11488 üzenetére
Ott van amúgy erre a Kormányos topik, ahol lehet hogy kaptál volna egy T300 + SHH kombó tippet, amivel jobban jársz mint a G29-el (mert ahogy nézem most 90 ezer, annyit meg nem ér)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #11488 üzenetére
kivancsi leszek a velemenyedre.
nezd ugy, hogy sokat fogod hasznalni es ugy eloszlik az ara
-
fulton
addikt
válasz
Menthirist #11391 üzenetére
Feltettem a DCS World 2.2 vagy mit, legújabb.
Ebben már jobban optimalizált motor dolgozik.
Meg is vettem most 50-50% akcióban a két mappot.Hát...szép
tényleg jó, jobb mint az 1. minden kicsutkálva, egyedül az árnyék low-on a potik feltolva...1.3 SS mellett sima 45 FPS duplázva. És látszanak az autók a földön ahogy mennek...sokkal jobbak a részletek mint az 1.5 ben. Na meg ez nem tölt annyit, és nincs fekete képernyő sem...
-
-Solt-
veterán
válasz
Menthirist #11396 üzenetére
Az FC3-l is a Kaukázus Map-n repkedsz, vagyis 1.5.x verzió.
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #11391 üzenetére
Johetne lassan az engine upgrade mert elmeletileg akkor mar nem esik le az FPS a pincebe amint tobb mint ket objektum van a latoterben
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #11349 üzenetére
DFGT ha talalasz az idealis ilyen vezetgeteshez vagy hasznalt G25/G27 ami dragabb, de annak megfeleloen jobb a minoseg. Az olyan uj belepo szintel mint a T150/TMX meg az a gond hogy DFGT szintet kapsz tobbszoros aron. A nemet Amazon-on van most G29 es G920 akcio, de szerintem az 260-280eur sok azert hogy itt-ott lazan elvezetgetsz, de ha belefer a keretbe akkor azok nem rossz ajanlatok.
-
kazmerr
aktív tag
válasz
Tudom fázol tőle, de itt egy tapasztalat:
G25-öm van, kb 8.5 éve. Használtan vettem egy olyantól aki verseny szerűen szimulátorozott vele, de magasabb kategóriára váltott. Eddig 0 hibája van, pedig kb. 1500 verseny kilométert tettem bele. Nem kímélem, de nem is erőltetem, csapkodom, arra használom amire való. Más különben vigyázok rá. Nem esett, nem borult, nem öntöttem le.És hogy javasoljak valamit: Magyarul sajnos nem nagyon van kormány leírás, a logouton van 2009-es. Az már kicsit avittas.Ha megy az angol akkor érdemes utána olvasni kicsit. Egyedüli korrekt magyar forrás a ph idevágó fóruma, ha leírod mit és miért és mennyiért tuti segítenek.
Ha újat szeretnél, akkor az FFB mellé írd még fel a 900 fokos forgathatóságot, és az opcionális 2->3 pedál váltást és H váltós bővíthetőséget.
-
zilazil
őstag
válasz
Én DFGT-vel nyomtam évekig, nagyon jó ks kormány. Újonnan már nem kapni, de használtam szokott lenni 30 körül a hardveraprón. Csak ajánlani tudom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #11332 üzenetére
fanatec utóbbi években elég sokat drágult ahogy fejlődtek a cuccaik. használtan a porsche 911 gt / carrera / gt2 gt3rs ha találsz egy megkímélt példányt a G25/27 ellenfele volt, de kb kizárt. az FFBjük nagyon jó volt mindnek és a carrera kb azt tudta amit akartál annyiért amennyiért nézted, de kb 5 éve raktársöpörték őket.
a CSP pedig közvetlenül a Thurstmaster RS300 ellen ment, kb 5-6 éve jöttek ki de ehhez már külön kellett H váltót venni. az utód CSR akcióban 300 eur volt black fridaykor, egyébként 500 és erre jön még 100eurért a kuplung, még 100eurért a váltó meg igazából ezen a szinten el kell gondolkodni egy állványon ami még legalább 100 eur, vagy 250 ha playseatet akarsz.
gyakorlatban: nekem egy carrera wheelem van, amit anno azért vettem, mert raktársöpréskor 2012 végén 120 euroért féláron adták (+30 euro az alumínium váltófülekért), amit azért vettem, mert volt kuplungja és h váltója. aztán a H váltó picit instabil volt, a motorja meg erős szóval az asztalomat próbáltam védeni.
végül találd ki, hogy a kuplungot mennyit használtam (semmit), a H váltót mennyit (semmit) és átálltam e a félautomatára a váltófüleken (igen), mert gyorsabb és sokkal egyszerűbb vele vezetni. a vicc az, hogy ez így maradt most úgy is, hogy kapott jobb pedálokat (CSR, megintcsak raktársöprés) és egy rendes álványt ami szépen és betonstabilan tartja a H váltót is.
végiggondolva VRben a H váltó pár esetben tűnik értelmesnek, részben rallyra és részben driftre, főleg, ha az autó belseje nem ad elég visszajelzést. utóbbi főleg amiatt fontos, mert VRben a kormányra szerelt extra ledeket se látni, ami főleg utcai autóknál lehet probléma mert VRben egész egyszerűen túl picik a betűk a műszerfalon a jelenlegi felbontás mellett. szóval nem vagyok benne biztos, hogy autóvezetésre városban annyit segítene, viszont pl a Project Cars 2ben vannak vezetéstechnikai pályák.
-
-Solt-
veterán
válasz
Menthirist #11343 üzenetére
Mindenhez ami az adott gépen működik, rendelhető szinte barmilyen billentyű a csatlakozhatott kontrollerekről. Kiválasztasz egy gépet, elkezdesz vele pl egy free flight küldetést. Bemész az irányítás beállításokba, kiválasztod azt a gépet amivel repülsz, és tételesen, kategóriákra bontva ott van minden lehetőség ami az adott gépen elérhető. Előbb kiválasztod az axis menüt, akkor látható lesz minden amihez tengelyt lehet rendelni. Itt a pitch, roll, rudder, gázkar beállításon túl érdemes még a Flaps, vagy bármi más egyebet ami elérhető tengelyre tenni, ha van szabad helyed.
Ha ezzel megvagy, akkor mész tovább az összes kategórián amire szükséged van. Érdemes ezt mondjuk a traning küldetések alatt szép sorban megcsinálni. A SU-25T esetében például egész jók a traning küldetések, minden fontosabb dolgon végéig vezet szájbarágósan és közben van időd a beállításokkal babrálni.
A beállítások VR fülön kiveszed a pipát a use mouse opció elől és máris arra megy a kurzor amerre nézel. Ezután irányítások beállítás, general fül, VR opció és itt tudsz más gombot rendelni az egér opciókhoz. Bal klikk, jobb klikk, stb.
Tudsz a hotas-n egy gombot shift-nek beállítani, ezzel máris megdupláztad a gombok számát... ha ez is kevés, Xbox kontroller az ölbe, arra is tudsz funkciókat beállítani... a lényeg, hogy olyan dolgokat pakolj rá ami harchoz, vészhelyzethez nem kell, mert ilyenkor nem tanácsos elengedni a botot, gázkart!
Ha valami nem tiszta írj nyugodtan privátot, segítek ha tudok.
-
-Solt-
veterán
válasz
Menthirist #11328 üzenetére
A DCS-hez sem kell!
Kiválasztasz egy gépet, "átfutod" a manuálját, megcsinálod a tréningeket és eközben belövöd a HOTAS-ra a fontosabb funkciókat. Ha nincs kedved megcsinálni az indítási procedúrát akkor van hozzá egy bill kombináció ami életre kelti a főbb funkciókat és indítja a madarat. Picit hosszabb a tanulási folyamat mint más játékoknál, de megéri a ráfordított időt, mert iszonyat jó érzés lesz amikor uralsz egy ilyen masinát plusz tudod is, hogy mit miért kapcsolgatsz!
Én nem tudok angolul de mégis ment, szóval biztos vagyok benne, hogy te könnyebben abszolválnád...
Egyébként van arcade módja, az lényegesen egyszerűbb, plusz ott van hozzá az FC3 ami tudtommal egy egyszerűsítettebb változata gépkezelés terén. Nincs annyi minden szimulálva benne... [link]
Ennél egyszerűbbről amiben vannak modern gépek és harcászkodni is lehet benne, én nem tudok... bonyolultabbat igen, de szerintem azt végképpen nem akarod!
Amennyiben szimplán csak repkedni akarsz akkor polgári gépekre ott az X-Plane 11, pont most jött hozzá VR támogatás.
Kormány terén alapvetően két irányba indulhatsz el. Használtban G25/27, ezekhez van H váltó is ha kell, ha nem kell, akkor DFGT. Újban akciósan G29/G920, ezekhez külön kell venni H váltót. A különbség csak annyi köztük, hogy PS4/XBOX verziók, de PC-l mindkettő működik.
Kezdésnek a Thrustmaster termékeit nem ajánlom, mert megbízhatóság szempontjából problémásabb mint a Logitech. A G29/920 sem olyan már mint a G25/27, de azért mégiscsak egy 10 éves vonalat visz tovább. Vezetési élményre a Thrustmaster T300 jobb ezeknél a szíjhajtás miatt, de ez olyan 130K körül van és ehhez is kell még külön H váltó. A lényeg, hogy én ebben csak mint következő lépcsőfokban gondolkoznék...
-
koanla
aktív tag
válasz
Menthirist #11337 üzenetére
Ja, nem szándékos volt. Nem tudom, mi a kettő közt a különbség - már a konzolos támogtáson kívül. Lehet, hogy ezt a diszkussziót inkább a kormányosban kéne folytatni. Ott szerintem jobban meg tudják mondani, hogy mizu. Mivel PC-t használok, nekem a 29 ugortt be, de ha amúgy ilyen szempontból egyfomrák, akkor tényleg az olcsóbbra érdemes lőni. De majd ott megmondják...
-
koanla
aktív tag
válasz
Menthirist #11335 üzenetére
repszim: amenynire emlékszem, az IL2 is olyan, amit viszonlyag kevés gombbal el lehet játszani. Persze ha jól sejtem, annak vagy rossz, vagy nemlétező a VR támogatása. Esetleg FSX, ahhoz van megoldás. Mondjuk ott is inkább alap gépek jöhetnk szóba. Egy futómű, motor, flaps, kerékfék és más nem nagyon kellhet.
Megértem a garit, de ha amúgy működik szépen a G27, azért eléggé bírja a strapát. Ha mindenképp újat akarsz, akkor árban tényleg a 29-cel jársz legjobban.
-
koanla
aktív tag
válasz
A felsorolt kormányok mindegyikéhez kell mg H-váltó is, már ha jól értem azt, hogy utcai vezetést szeretnél szimulálni. A TH 45 körül megy, a logihoz meg olyan 15 körül lehet.
Esetleg egy hsznált G27-tel nem lennél beljebb? Olyan 60k körül mennek és ebben már a H-váltó is benne van. -
Raymond
titán
válasz
Aerofly FS2 talan? Itt nem nez ki bonyolultnak a felszalas: [link]
En annyira nem vagyok benne hogy megvegyem, eleg itt-ott egy kis DCS vagy War Thunder.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #11328 üzenetére
akcioban valamelyik logitech extra valtoval. thurstmaster es fanatec valtoval akcioban is 100 folott van.
repulore valamelyik urszimulator? house of dying sun?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #11006 üzenetére
ugy is nezheted kapsz egy extra kontrollert ha valami tortenne.
-
-Solt-
veterán
válasz
Menthirist #10745 üzenetére
Így van... ahányszor egy hardver gazdát cserél, csak írni kell a gyártónak, hogy: Megvettem a hardveredet használtan, küldj nekem is egy kódot ha már az újhoz adtál, mert te úgyis megteheted, szóval az nekem is jár!
Komolyan megdöbbentő némelyik emberkének a világszemlélete... a hozzá tartozó magabiztosság meg kifejezetten rémisztő.
-
bot1978
senior tag
válasz
Menthirist #10723 üzenetére
Érdekes ez a világ, amiben a kisember saját maga ellen érvel. Ez sima üzlet, amiben az FB fizethet darabra hardverazonosítók után egyet (ez van most) de fizethetne naptári időre (szerintem időre kellett volna) stb. szerződés kérdése. Nyilván így jár a legrosszabbul a szoftvertulajdonos is, meg te, a vevő is, viszont így jár legjobban az FB, hiszen akad pali (mint Te) aki azt bizonygatja, hogy ez ajándék és az FB milyen kedves cég, miközben alacsonyan tartják a költségeket.
Lehet ajándékként definiálni egy szoftvercsomagot, ami nélkül eladhatatlan a vonatkozó áron egy hardver, csak engedtessék meg nekem, hogy ne akarjam már átverni saját magam. Értem, hogy az FB ezt szeretné, de azért én még nem vagyok egészen hülye.
Bocs, de én attól nem ájulok el, hogy választanak egy üzleti megoldást, amiben a szoftver tulajdonosa is rosszul jár, mert sokkal jobban járhatna, ha az FB-tól kapna több lóvét és nem arra várna, hogy valaki, akinek van Riftje, de nincs touch-ja megveszi 40 dollárért a szoftverét. Meg az új Riftet vásárló is rosszul jár, mert a tulajdona kevesebbet ér, többet bukik, ha el akarja adni. Például a regeléstől számított 2 évre is megkaphatná az „ajándékot” amit kifizetett és akkor el is tudná adni normális áron, ha nem tetszik, mert nem kéne mélekhez kötögetni a letöltéseit.Értem, hogy a szoftver tulajdonosa így is lenyelte a királyi falloszt és 3 napig részeg volt, hogy az FB megvette a szoftverét az induló szoftvercsomagba. Én azt nem értem, hogy a Cuki miért alszik jobban attól, hogy spórolt pár centet azzal, hogy megszívatta a saját ügyfeleit és azok vevőit is,
leendő saját ügyfeleit is.
Ha a saját ügyfele többet bukik eladáskor az neki miért jó? Ha az új ügyfele gyér szoftvercsomagot kap és túlárazottnak érzi emiatt a termékét miért jó? Azért mert nem lát túl a saját kapzsiságán és így olcsóbb volt neki, mert szarrágó azért.
Ne próbáld védeni a védhetetlent. Szarrágó a pali. Ennyi.
Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy így keres többet, sőt. A dühös vevők olyan negatív reklámot nyomnak ezek után, hogy aki olvassa, könnyen lehet hogy mást, mondjuk Vive-ot vesz. -
Joshi
titán
válasz
Menthirist #10510 üzenetére
A Star Citizennel az a gond, hogy mire valóban megjelenik és játszható lesz már elavult lesz a grafikus motorja. Ha jól tudom CryEngine-re épül ami már most is elavult.
Egyébként tetszik a "játék", de ez a fizetős tartalom nekem nem fekszik. -
Nosam
aktív tag
válasz
Menthirist #10510 üzenetére
"örültek"
Igen bocs, rosszul tudtam, nem is árulnak telkeket sc-ben, meg hajókat meg hajócsomagokat sem árultak itt 15 ezer dollárokért, én ezt mind csak képzelegtem örültségből mert mindent rosszul tudok.
Elnézést, kérek engedélyt ponttá zsugorodni és eltaposni magamat.
-
Joshi
titán
válasz
Menthirist #10507 üzenetére
Max 30-40€ amit hajlandó vagyok kiadni egy játékér, de csak egyszer. Nálam pont ezért felejtős az iRacing is, meg a raceroom. Ez lehúzás, nekem nem jön be.
Ne is szaporítsuk a szót, fölösleges.
-
Joshi
titán
válasz
Menthirist #10505 üzenetére
Aha Ja.
-
Nosam
aktív tag
válasz
Menthirist #10492 üzenetére
Én mondtam, hogy nem rossz a high noon és nem inkább te menj vásárolni földeket a star citizenben 50 dollárért...
Az való neked!
-
Nosam
aktív tag
válasz
Menthirist #10465 üzenetére
Most vagy tudatosan hazudsz vagy tájékozatlan vagy, válasz?!
-
Nosam
aktív tag
válasz
Menthirist #10440 üzenetére
-
Nosam
aktív tag
válasz
Menthirist #10438 üzenetére
Felére levitték az árat, és semmiféle csődvédelmet nem kértek...
Mondom, szedjél szét egy 70 ezer forintos monitort és nézd meg, hány alkatrész meg mi minden van benne...
-
Nosam
aktív tag
válasz
Menthirist #10436 üzenetére
De ugye nem gondolod, hogy a Zuckerberg most a saját pénzéből meg vagyonából kezdte el olcsóbban gyártatni ugyanazon terméket amelyet nemrég még jóval drágábban árult, hova tovább a duplája volt?
Kb most 400 dollárnál tartunk, és lesz az még háromszáz dollár is...
A másik fele, hiába jössz itt azzal, hogy mennyi egy fejlesztő órabére amerikában, mert az egészet kinában szerelik össze minden kínai a rift-ben, még a fejlesztések is...
Nem kell elhinned, de ezek akkor is filléres alkatrészekből állnak, mondom egy 100 ezer forintos telefonban tömegével vannak olyan alkatrészek a processzortól kezdve a memórián át amelyet nanotechnológiával sokkal költségesebb előállítani...
Vagy szedjél szét egy 70 ezer forintos monitort és nézd meg mi minden van abban...
-
vonSux
őstag
válasz
Menthirist #10403 üzenetére
Költözz miskolcra és megkapod
-
prime77
aktív tag
válasz
Menthirist #10030 üzenetére
Szia Menthirist!
Beírtam a Googléba,hogy Spartacus 1960 remastered.
Ott találtam ezt a linket.
Nekem beadta.http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/11/20/405spartacus_remastered.jpg
Ezen tutti megtudod nézni!
Nálam nincsen ilyen gomb ,hogy link,sorry!
-
Jack@l
veterán
válasz
Menthirist #9509 üzenetére
Ha kizárjuk a tényt, hogy soros pénzeli a vr headset nélkülieket, akik direkt kapcsolják be a survey-t. Akkor nemtom, kérem kapcsolja ki
kiskuplung: baromira nem értem miről hablatyolsz, fejtsd már ki légyszi
-
-Solt-
veterán
válasz
Ne zavard össze ennél jobban!
-
kiskuplung
őstag
válasz
Hagyjad, az előző próbálkozása szerencsére elhalt, ez is menjen a süllyesztőbe.
-
fulton
addikt
válasz
Menthirist #9027 üzenetére
Ez a tengeralatt járó game mi volt?
-
tobias88888
őstag
válasz
Menthirist #9016 üzenetére
Szerintem ilyen játékokkal lehetne megfogni a VR-os közönséget további költésre. A zene is szuper benne, de amikor a szivart betettem a számba és meggyújtottam és úgy csináltam meg a küldetést az mindent vitt. Nem volt semmi segítség hozzá, csak gondoltam hogy lehet ilyent csinálni és tényleg
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #8917 üzenetére
Tobbek kozott az utolso ket bekezdes miatt se linkeltem.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #8877 üzenetére
Szvsz a külső nézetes játékokat technikailag viszonylag egyszerű lenne átültetni VR-ba.
Vagy úgy, mint az Edge of Nowhere-ben, hogy a karaktert folyamatosan követi a kamera (ez okoz némi émelygést, de belefér), vagy mint a From Outer Suns-ban, hogy amikor mozog a karakter, akkor külső nézetbe vált és fix a kamera, majd ha a karakter megáll, akkor átvált belső nézetre.
Konkrétan az Edge of Nowhere elején, amikor a jégtáblákon mászkáltam az volt az első gondolatom, hogy milyen állat lenne így újrajátsszani a Skyrim-ot vagy a Wither 3-at.
Természetesen egy AAA címnél sokkal több kérdés felmerül, mint egy indie játéknál, azaz nem elég átrni a kontrollt és hozzácsapni egy VR menüt, esetleg tesztelni pár platformon, hanem van a marketing, újra kell írni a mod interfészt, újra kell gondolni a cut scene-ket, beleértve az összes dlc-t, stb.
Ráadásul mindenkinek van egy előképe, hogy hogyan képzeli el a kedvenc játékát VR-ban, aminek nehéz megfelelni. Ha pedig a VR verzió csalódást okoz, azzal az egész franchise megítélést lerontják.
Ezen kívül a már megjelent AAA játékok VR verziójának eleve kisebb a célközönsége, mert csak a hardcore fanok fogják századszorra is újrajátsszani VR-ban, így a potenciális eladásokhoz képest jóval többet kell befektetni annál, hogy egyáltalán visszahozza az árát.
Ha tehát a nagy kiadók komolyan gondolkodnak AAA VR címekben, akkor sokkal jobban megéri nekik az új játékaikat alaptól VR-ra is fejleszteni, mint a meglévőket átírni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #8877 üzenetére
jaja, ld iskolapeldanak a superhot es a superhot VR
-
kiskuplung
őstag
válasz
Menthirist #8742 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Az Echo kifejezetten VR-ban még éppen csak kezdő ismerősöknek is azonnal természetes volt, és míg az Adr1ft azonnali hányingerhez vezet, az Echo-val játszva úgy kell leszedni a fejükről a Riftet, csak hogy adják már oda másnak is
Arktika.1-ben a 3. küldetést csináltam még csak meg, kellemesen hosszúak a küldetések (20-30 perc)
Ráadásul belefutottam egy bugba is: egyik ajtó mögé elbújt egy ellenfél, és nem bújt ki soha. Így nem tudtam lelőni. De ha nem lövöm le, akkor nem is lehet a következő pontra teleportálni, így ez egy végtelen ciklusba tekeredett
Amúgy így a 4. küldetésre kezd már kicsit horrorba átmenni, szóval aki csak egy tisztán akciójátékot szeretne, annak mégsem ajánlom annyira. -
Joshi
titán
válasz
Menthirist #8606 üzenetére
Az újdonság varázsa, azért megnéznélek 2-3 óra játék után.
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #8339 üzenetére
+ (#8338) wolfhgb
A kontrollereket nem koveti ha nem nezel rajuk. Kb. 1-3mp buffer van aztan megall a tudomany mert az IMU magaban nem eleg.
En a lencsekre es kepminosegre vagyok kivancsi ennel a Samsung-nal es meg mondjuk a FoV-ra a Dell-nel, mert igaz hogy bunronda, de arra is 110 fokot irnak mig a tobbi (Acer/Asus/HP) 95 fokot. Ha a Dell tenyleg jobb mint a tobbi akkor az es a Samsung a SteamVR tamogatas megjelenese utan egyertelmuen nyero lesz a szimulatorkhoz. A Dell mert olcso a Samsung pedig mert jobb a kepminoseg miatt ha meglesz.
-
-Solt-
veterán
válasz
Menthirist #8170 üzenetére
Ja-ja, nem egyszerű eset... engem meglepne, ha a következő lépcsőben ez bekerülne. Már azzal is elégedett lennék, ha legalább 50%-l nőne a felbontás és eltűnne a god ray.
-
-Solt-
veterán
válasz
Menthirist #8166 üzenetére
Ezek szépen és jók, de egyszerűen amíg nem tapasztalom én nem tudom elhinni, hogy abban a pillanatban amikor odanézek valahova ott már az éles kép fogad úgy mint a valóságban!
Legyen így, én lennék a legboldogabb!
-
kiskuplung
őstag
válasz
Menthirist #8166 üzenetére
Ha tudtok még ilyen videókat, akkor ne fogjátok vissza magatokat, osszátok meg
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #8145 üzenetére
steamen egy idoben automatikusan kimehetett egy jatek greenlightra (es a fejleszto tobbi kesobbi jateka is) ha 3d volt. szoval az indie scena is elegge aktiv es nekik szoktak neha remek otleteik lenni amivel mernek kiserletezni.
mas kerdes, hogy egy idoben kb SDK verzionkent szallt el a rift SDK kompatibilitasa. pl a Magneticrol tudom, hogy eredetileg lett volna 3d tamogatas de vegul emiatt letettek rola.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #8143 üzenetére
pontosan.
nem veletlenul a superhot VR es a robo recall ami szerintem mukodni fog a jovoben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #8139 üzenetére
jaja, a masodik 5:56nal szo szerint emliti a motion sicknesst is.
Doom3nal egyébként ki lehet probalni a joystickkal mozgast teleport helyett, hat egyrészt ugye remek, másrészt meg 30 meter utan mar liftezett a gyomrom.
vicc az, hogy van az hogy az ember a joyyal mozog de mozgas kozben a kijelzon belul egy kis lyukon kivul minden elsotetul, na ugy mar egyáltalán nem voltam rosszul.
-
izomman1
senior tag
válasz
Menthirist #8054 üzenetére
Azért én nagyon sok embertől hallottam (youtuberek – fórumozók – vélemény írók ) hogy a pixelesség miatt még ezt a VR generációt nem ajánlja. (Nagy visszalépés full HD Ultra HD után ) . Majd jó lesz ha nem lesz ennyire pixeles..
Nyilván az ár és a tartalom is fontos valamint a mozgás nincs megoldva.. Szerintem igen ha hozzá szokik a gyomrod.. Sajnos jobb mozgás mint a teleportálás \ touch paddal való közlekedés nincs.. -
izomman1
senior tag
válasz
Menthirist #8045 üzenetére
Megrendeltem a teljes csomagot... azt írják a fórumon , hogy még drágább is lesz ha lejár a kickstarter kampány.. Na majd meglátjuk ennyire tetszik majd tovább passzolom ha mégse.. :-)
8K ra nem hiszem hogy hamar lép a többi gyártó , de majd meglátjuk.. ha upscale -el tudja csak a 8K az is tökéletes jobb mint a mostani szint... Szerintem ide a fórumra magyar fórumozó az első leszek aki ír majd erről a kütyüről beszámolót . Jóéjt! :-) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #8009 üzenetére
az 1080 SLI akkor meg meg se jelent amikor kijott a CV1 szal az eleve nehez lett volna. egy idoben egyebkent mondtak, hogy 980 SLI / 980 Ti SLI / 295x2 / Fury X CF, csak aztan valahol a CV1 start elott ki lett love a multigpu tamogatas mert megse mukodott a gpu / szem koncepcio.
celcsoport szerint a jatekosoknak mukodik, viszont ha a 30-40 koruli ITs bleeding edge adoptereket nezzuk, ott mar nem feltetlenul van egy hasonlo gep otthon.
van egyebkent 5.25os hdmi + usb elorevezeto az msinek.
az MS cikk latom a SIGGRAPHon lett publikalva (ACM konferencia es eleg jo applikalt grafikan belul), es ahogy nezem elegge forro a tema. mondjuk jol megoldva a gyakorlatban tenyleg megoldja a sebessegbeli problemat erzekelt latvanyromlas nelkul.
-
Raymond
titán
válasz
Menthirist #8004 üzenetére
Az MS platform cuccoknal bonusz problema - a display hiaba nagyobb felbontasu ha az osszes eddigi preview/unboxing/review/test szerint a FoV kisebb mint a Rift-nel es raadasul a kepminoseg sincs ott ahol a Rift vagy a Vive mivel nagyon egyszeru lencseket hasznal igy kb. a DK2 szintjen van optikailag. Ez igy nem lesz nyero.
Raadasul a 4 eddig ismert termek kozul az Acer felejtos minosegu, a Dell veszett randa es a ket normalis kinezetubol az Asus draga igy marad a HP mind ertelme belepo opcio ebbe a vilagba. Belsoleg mind a negy ugyanaz igy csak a kulso es az ergonomia szamit itt.
A bejelentett SteamVR tamogatas pedig a megjeleneskor nem lesz elerheto, majd valamikor kesobb, talan az ev vegere.
@Joshi
2018 vege elott nem, lehet csak 2019 tavasszal.
-
fulton
addikt
válasz
Menthirist #7989 üzenetére
szerintem komolyabb lépés lesz mint a 4k -s szemüvegük.
-
fulton
addikt
válasz
Menthirist #7938 üzenetére
áh nekem az nem jön be. Sokkal jobb a mászkálós...mint az Alien. De mégjobb ahol választani lehet.
Nekem valszeg ezért nem lesz megvéve. Pedig grafra jónak néz ki. -
Raymond
titán
válasz
Menthirist #7930 üzenetére
"A cél hogy akkora játékterem legyen, aminél már nem lóg ki a kezem ha széttartom
Jó lenne egy 2x2-es
"
Az a "problema" a nagyobb jatszoterrel hogy akkor meg elereszted magad es megint kicsi lesz
Nalam az 1,8x2,0m is sokszor kicsi. Mondjuk ha ugy lenne hogy valahol a szoba kozepen akkor talan kevesebb a problemas, de ugy van behatarolva hogy a ketoldalt polc vagy fal es elol a PC/monitor. Csak hatul van szabad de ott meg nemigen kell. Igy is majdnem elerem a szeleket szettart karokkal es jatek kozben ami hasznal is egy kis teret hamar kocogtatom a polcot vagy a falat. Igy nez ki kb. gyorsan osszedobva Excelben (egy negyzet 10cm):
A ket piros a szenzorok, sarga az asztal a naracs(?) a polc, jobb oldalt ablak, baloldalt ajto. A zold a definalt jatekter ugy hogy lehetoleg nagy legyen, de azert van kb. 10cm a faltol stb.
-
fulton
addikt
válasz
Menthirist #7849 üzenetére
.
Egy b* robbanástól megfordultam a székben...mi lesz ha az a "vigyorog" rám...ahh nagyon para. -
koanla
aktív tag
válasz
Menthirist #7683 üzenetére
Húha, ezt nem is tudtam. És a 75Hz-ről mennyire skáláz le? Ez is felez?
És még: ha alkalmazásfüggő a dolog, akkor lehet-e, hogy azért nem tudtam, mert szinte kizárólag csak iR-re használom és csak elvétve AC és Dirt Rally? -
törölt tag
válasz
Menthirist #7649 üzenetére
A szenzorok és a hmd hosszabbításához léteznek 5m-nél hosszabb kábelek is, ami ezen a listán van, annak a hosszabb verziója is jó eséllyel működik.
Kisebb kábelekből nem érdemes legózni, mert nagyobb az esély a hibára, adatvesztésre, stb.
Ha a HMD hosszabbításánál biztosra akarsz menni, akkor beszerzel egy vive-hoz való breakout boxot és a hozzá való tápot, és beiktatod a hosszabbító kábelek és a hmd saját zsinórjai közé (ez esetben a hmd hosszabbításához papa-papa kábeleket kell használni). Ennek az is az előnye, hogy így a boxot fixen oda rakod a szobában, ahova akarod így az eredeti 4.5m-es hmd kábel biztosan elér mindenhova és nem kell játék közben egy 10m-es kábelköteget rángatnod.Amúgy ha csak az alap felállást (asztal szélein a két szenzor) akarod 360 roomscale-re váltani és elég a kb. 2mx2m játéktér, akkor 1 db. 5m-es usb hosszabbító kábel elég. Az egyik szenzort a gép közelébe kb. fejmagasság fölé 30-40cm-re szereled, a másikat pedig átellenbe (a játéktér átlójában) nagyjából 4-5m méter távolságba. A két szenzor ilyen felállásban kényelmesen leköveti a játékteret.
Ha ennél nagyobb játéktér kell, akkor nem csak a hosszabbítást kell megoldani, hanem egy harmadik szenzor is kell 3x3m-ig és még egy a 4x4m-hez (+ ezek hosszabbítása). -
wolfhgb
aktív tag
válasz
Menthirist #7649 üzenetére
A hmd kábele tudtommal nem hosszabbithato 2m nél többel, a saját kábelén túl.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #7646 üzenetére
A hosszabbításnak mi a konkrét célja? Növelni akarod a játékteret, vagy egy másik szoban akarsz játszani, mint ahol a PC van?
-
törölt tag
válasz
Menthirist #4948 üzenetére
Rosszul gondolkodsz! Szabad térben,130 m2 parkolóm van,ott nem tudsz neki menni semminek!
(#4947) fulton: Nem attól szédülsz,hogy járkálsz a vr-ben,attól szédülsz,ha egy helyben állsz,de a vr-ben meg mozogsz. -
fulton
addikt
válasz
Menthirist #4928 üzenetére
Na megnézem megint.
Az igen...igen futurisztikus ez az egesz. -
fulton
addikt
válasz
Menthirist #4921 üzenetére
egyébként nem egészen értem. A samsung vr-demojában is van ilyen 3d-s film, mikor egy csónakon úszunk a vizen az elején. AZ ilyen nem? körbe lehet fordulni...360 fokban.
-
fulton
addikt
válasz
ez a videó k jó grafikával készült. Áhh nagyon ott van. Milyen lesz már ha a google map-os is be lehet majd járni VR-ban a térhatás helyett
-
ludi85
tag
válasz
A Destination "játék" a steamen hasonló.
-
BlackDesert
tag
válasz
Menthirist #4918 üzenetére
Ez szomorú
Akkor interaktívat, vagy bejárhatót egyenlőre csak 3d modellező szoftverekkel tudnak eléri azt sem valósághű grafikával az erőforrás igénye miatt? Mint pl. egy számítógépes játék? De az alien készítői terveznek az új filmjükhöz egy kis vr akciót amiben a mi döntésünk élet vagy halál lesz. Az is számítógépes lehet szerinted/szerintetek?
-
BlackDesert
tag
válasz
Menthirist #4916 üzenetére
Tehát akkor a fizikai korlátok miatt lemondhatunk egy ideig a vr filmekről, pláne az interaktívakról?
-
ludi85
tag
válasz
Menthirist #4906 üzenetére
Kár!
-
izomman1
senior tag
válasz
Menthirist #4883 üzenetére
PL.: Doom 3 már most is megy 4 K ba 60 FPS el a jobb húzott GTX 1080- asokkal.
A VR hoz ugye 90 FPS kell, de reprojection segítségével 45 is elegendő... De nyilván az FPS ingadozik tehát amit te is mondasz nem lehet kicentizni.
Ha 60 FPS körüli értéket produkál egy GTX 1080 4 K ba (bizonyos jobban optimalizált játékoknál) akkor simán már most is kivitelezhető és én is ezt tapasztalom
bírja 10 HTC Vive játékból legalább 7-8 ba a 4K felbontást már most is a kártyám... Ahol nem ott max egy picit 1,7-1,8 ra kell levennem a szorzót, de már ott ok..
Hozzá kell tegyem nem bitang erős procival használom (FX 8350 tuningolt) , de később ezt is fejlesztem majd... -
izomman1
senior tag
válasz
Menthirist #4883 üzenetére
Én csak azt mondom a tapasztalatom az, hogy a GTX 1080 -asom bírja a 4 K már most is... a legtöbb játéknál.
1x 4k és nem 2 szer... természetesen..
Ha lenne 4 K VR eszköz egyébként nem lenne kötelező a maximális felbontásával használni.. A monitorod is tudod kisebb felbontásba tolni szintén… Persze Ha nem tudod kihajtani nem sok értelme van a magas felbontásnak, de gyengébb VGA kon meg valamivel alacsonyabb felbontáson is használhatná a felhasználó a VR cuccot.. Jelenlegi VR játékok szerintem felfele simán kompatibilisek lesznek a mostaniakkal… (Mivel jelenleg is supersamplingezhető )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest