- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
adnoctum18 #32619 üzenetére
Jó minőségű, fotószerkesztésre is alkalmas monitort 100k körül nagyon max 24"-ban kapsz, FHD, esetleg 1440p, de az is inkább belépő kategória. 4K-ban kb. 300ezernél kezdődik az élet.
Én pont a legfrissebb iMac kijelzője felől akarnék érdeklődni, tud valaki mondani megbízható specifikációkat? Esetleg kalibrálás utáni eredményeket színtérlefedettségről, kontrasztról, fényerőről? Nem igazán találok sehol konkrétumokat. Tudom, hogy egyre jobbak, már a pár évvel ezelőtti modell is olyan 95% AdobeRGB színteret tudott, legnagyobb meglepetésemre. (kalibráltam ismerősnek egyet). Az, hogy P3 színteret tud, az semmit nem mond. Ez a marketingszövege. -
Syl
nagyúr
válasz
Ha kirakat gépet keresel, villogni az ügyfelek előtt, nem nagyon találhatsz szebbet az iMac-nél (esetleg a Macrosoft Surface Studio). Ha pedig mobil kirakat kell, akkor MBP, lehetőleg 2015, mert azon még világít az alma
A 21.5" kijelző az nekem egérmozi. A másodlagos monitorom is 24-es, a fő pedig 32 (és néha még ezt kis kicsinylem), így aztán iMac nálam nem focizik.
A vezeték nélküli perifériától meg kiráz a hideg. Főleg a többszáz millisec-es lagoktól. Vagyis billentyűzet, egér, csakis tyúkbeles jöhet számításba. Ahogy a LAN is. Szép és jó az AC Wifi, csak amikor egy nagyobb fájlt mozgatok smb/afp-n keresztül, akkor kiderül, hogy az is csak a kirakatba való.
De mivel a Mini a fő monitorom mögött van, az összes vezeték meg az állítható magasságú asztalom alatt egy kábelrendező vályúban (bill/egér a monitorba van dugva, amin még található szabad usb és sd lyuk is), egy iMac-et sem lehetne "letisztultabbnak" összehozni nálam. -
Divinity
őstag
válasz
adnoctum18 #32623 üzenetére
Az általad linkelt oldalról:
" Ha egy ilyen számítógép memóriamoduljait szeretné kicserélni, forduljon egy Apple Store üzlethez vagy egy hivatalos Apple-szervizhez. "Tehát cserélhető csak hivatalosan otthon nem megoldható, ha bár megtudod csinálni.
Plusz ahogy fentebb is megjelent külső SSD-ről is elfut a rendszer ideiglenes, nekem is jó ideje úgy fut mert még nem vettem rá magam az upgrade-re
Nekem 2017-es FHD 21.5-es van, erre az iStyle-ban ha én viszek ramot meg ssd-t akkor egy takarítással együtt olyan 20 és 30e között belerakják szóval végülis nem olyan vészes -
Macika_MC
tag
válasz
adnoctum18 #32623 üzenetére
Én is a iMac-ra szavazok, nekem 4K 2017-es gépem van és otthon saját magam cseréltem ki a ram-ot meg a SSD-t, de szervizbe kicserélik, ha kell.
Amúgy egy külső ssd-ről is tudod futtatni a rendszert, ha hirtelen elég a 8GB ram. -
Divinity
őstag
válasz
Az alap Mac Mini ugyebár ~330 ezer HUF, egy értelmes 4K-s monitor pedig azért megnyomja az árát, a linkelt aoc-t még nem láttam de nekem az a tapasztalatom, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlni az embernek ha iMac minőséget akar. A link miatt viszont számoljunk azzal a 110 ezer könyvekkel, ergo egyben mondjuk durván 450 ezer HUF.
Ezért kapsz egy alap i3 4x3.6 GHz az Intel grafikus chippel, 8 GB ddr4 RAM és 256 SSD és egy valamilyen monitort.
Ha az iMac-et nézzük akkor 21.5 biztosan szuper 21.5-es 4K kijelzőt, egy i3 4x3.6 GHz procit, 8 GB DDR4 RAM-ot, egy Radeon Pro 500X grafikus kártyát és mondjuk a tárhely upgradet 256 GB SSD-re akkor 579 ezerben jössz ki.
Egyébként utólag is bővíthető az iMac is csak (hivatalosan) nem otthon hanem hivatalos szervizben. Így ha először mondjuk rámész a HDD variánsra akkor máris beesik 500e alá, elleben mondjuk egy Fusion Drive-al is megfogja a 540.Én a helyedben az utolsó variánsra mennék rá de a kérdés az neked ki a fontos, inkább a gyors, otthoni upgrade, kérdőjeles minőségű kijelzők vagy a biztos minőség és beépített grafikus kártya de persze felárért.
Plusz az iMacek szerintem irdatlan jól mutatnak, a dolgozó asztalom éke
Az ARM meg hát egy jó kérdés, lehet már idén beindul a buli és akkor elkezdenek appokat is portolni amint lehet, aztán majd ugye megáll a támogatás az inteles gépekre és seggébe ülünk pár éven belül. Vagy nem.
-
Alex91
félisten
válasz
adnoctum18 #3058 üzenetére
Azonos MHz-es P2-P3-as CPU...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged