- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
freelanced #38474 üzenetére
Ez felhasználás függő. Ahogy írtam, főleg menedzser jellegű munkákat végzek, ami azt jelenti, hogy meg van nyitva a Safari 8-12 lappal, Mail, Skype, Excel, Zene, ForkLift, Messenger, Viber és a Pixelmator Pro, amiben a grafikai dolgaimat csinálom. Használok Chrome-ot is, bár az nem fut állandóan.
Na, ez meg sem kottyan a gépnek. Azonban ha 10 percet görgetem a Facebook-ot, arra már kiírja, hogy zárjam be a lapot, mert túl sok erőforrást használ.
A fenti képen sok dolog meg van nyitva, de emellett is gördülékenyen tudok dolgozni. Amit nem használok, abból viszont kilépek.
Lehetett volna több RAM-mal rendelni, de egyrészt így volt jó árban, másrészt az elmúlt két évben nekem bőven elegendőnek bizonyult, arra amit csinálok tökéletes munkaeszköz.
Hogy mennyi memória, vagy milyen erős processzor kell a gépbe, ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mire használja majd, milyen programokat futtat, ezeknek mekkora igénye van, stb.
Azért szeretem és választottam Mac-et, mert maga az eszköz nagyon szép, csendes működésű, jó a billentyűzetkiosztás és a gépelési élmény, hosszú az üzemidő és bőven elegendő teljesítményt kapok, ami megfelel a napi munkámhoz.
-
titi12
aktív tag
válasz
freelanced #38474 üzenetére
Mostanság (is) százezer a +8 giga RAM, ez egy picit húzós! +256 giga tárhely is annyi, de ne keseredjünk el, százmilliárd légy nem tévedhet!
-
Ear001
addikt
válasz
freelanced #38467 üzenetére
Mindenben gyorsabb 8GB rammal is. És nem kicsit, hanem nagyon, és egyre inkább, ahogy mostmár ARM-os processzorra optimalizált a legtöbb app.
-
Syl
nagyúr
válasz
freelanced #38467 üzenetére
Én eljátszanám az ördög ügyvédjét
2018-as i5 Minim van, négy éves, 32 gigára bővítettem a memóriát. Mindenes gép, net, youtube, munka (indesign, illustrator, photoshop).
Tény, hogy nincs komoly tapasztalatom az M1-gyel, alig pár órát nyomkodtam, amikor egy Macbookot üzemeltem be egy barátomnak. Nem estem hasra az M1-től. Irodai célra, word, excel - semmivel sem éreztem jobbnak az i5-től.
Persze Apple appokkal fotó és videófeldolgozásban lehet jobb a gép fekvése, ezt nem tudom.Jelen pillanatban egy M2 Pro 32 GB alá nem adnám a 2018-as Minit
De annak meg olyan ára van, hogy eszembe se jut a csere.
-
-Skylake-
addikt
válasz
freelanced #38465 üzenetére
barmelyik M model barmilyen kiepitesben is jobb.
"Mire elég a 8GB ram?"
szerintem semmire. 16al vedd.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
freelanced #38140 üzenetére
Szia, nekem 2020-as MacMinim van, 21-ben vettem. Ez a 16GB-s változat. Egyszerűen imádom. DTP-re használom (ID, PS, AI),videónézés, netezés. Nagyon gyors, pár mp alatt bootol, ugye nincs benne mozgó alkatrész, ezért egészen enyhén langyosodik csak, alig fogyaszt energiát. VIdeót nem vágok vele, de a youtube alapján azt is bírná. Jól ki kell választanod, melyik verziót vedd, ugye a vinyó és a RAM is rá van forrasztva, nem cserélhető. Negatívum, hogy csak 2 USB port van benne, én vettem egy USB HUBot, külső HDD-n van minden olyan meló, amin éppen nem dolgozom. Abból kiindulva, hogy 2021-ben adtam el a 2012-es Macmini Late-t, azt is azért, mert mégiscsak kell néha újítani (és milyen jól tettem) én biztosan használom még 5-6 évig. Bluetooth bugok fordultak elő, de a perifériáim nem apple-sek, lehet, hogy azért. Egérrel és billentyűzettel is vezetékest használok már, nekem nem probléma. Szerintem BT eszközökből a gyárit szereti.
-
hszilard666
veterán
válasz
freelanced #29139 üzenetére
Én már nem vennék 2017 est, ha itt van a 2018 as. Jobb proci, és truetone kijelző Szerintem megéri a felárat. Hoszabb távra jobb döntés az újabb általában.
-
válasz
freelanced #13136 üzenetére
Amennyiben "sima asztali gép" alatt PC-t értesz, akkor itt a topicod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest