- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astorian12
tag
Szia, igen, a macbookomon kipróbáltam (+ pár teleptésen már tul vagyok)
Illetve változás.... most sikerült betöltenie a recovery mode-ot... 10 perc és fent van a high sierra... Kicsit fura, annyi változott, hogy az SSD-n van most eg win 10... telepítő ugyanaz semmi sem változott és most betöltötte
Remélem menni fog, de azért ezt így furcsálom. -
Chicago
csendes tag
-
Astorian12
tag
A problámám az, hogy a telepítésig már el sem jutok, maga a telepítő nem tölt be.
Diagnosztika sincs, tegnap este feltettem egy win 10-et rá az gond nélkül felment és működik is. semmi anomália nincs, de így végképp nem értem... mindjárt próbálok most egy h.sierrat másik partícióra. -
Merthogy nincsenek itt a fájlok. Ja. Gondolom idővel ezt is lefejlesztik.
Ami bosszantó, hogy az oldalsáv megjelenítése nélkül nem számolja a szabad területet. Márpedig azt sosem jelenítem meg, nem kell, nem használom, vagy gyorsbillentyűvel ugrok mappához, vagy navigálok. Ilyenkor lehet bezárni, majd újra megnyitni az alkalmazást, hogy a valós értéket mutassa az állapotsoron és ne jelezzen hibát, mert szerinte nincs több hely a meghajtón. Rém idegesítő...
-
BLOODSHOT
senior tag
Főleg kép fileok vannak rajta. 100 mega körül. Abbol viszont sok. Most a kíváncsiság kedvéért rádugtam egy másik usb-c vinyót, amint van kb 10 film. Annál nem indexel és nem pörög a ventillátor.
Átmenetileg kikapcsoltam hogy a melegedést okozó vinyót indexelje. Északára berakom majd, aztan remélem reggelre végez.
köszi mindenkinek
-
footy
addikt
Nézd meg a napló fájlokat, mik történnek akkor? Ha nem is megy neked az értelmezése, tedd fel egy online szöveg megosztóra, hátha kiderül belőle valami.
Hol talalom a naplokat? var/log?Amúgy milyen routert használtok? Milyen programok vannak telepítve/futtatva?
Most egy unifi usg 3 tuzfal a DHCP, elotte openwrt router volt azelott pedig volt xiaomi es huawei is. Mindegyik eszkozzel megvolt a problema.
Programlistat nezek majd.A beépített ethernet kártya adatai(a rendszerjelentés megmutatja a részleteket)?
Ha hazaertem megnezem -
kkp900
senior tag
Köszi szépen a választ! Látom ezek szerint a "NAGY" fejlődés néha egyenlő a visszafejlődéssel 2020-ban. Akkor marad az ,hogy USB 3.1 HUB ba olyan kábel ami egyik fele USB 2.0 a másik fele USB-C és azzal hátha sikerül majd. De az is lehet,hogy annyira se lesz gyors mint egy USB 3.0
-
Snoop-y
veterán
Azert lett vegul T5 es nem X mert abbol nem vettem volna 2TB mert egyelore aranyaron van.
A Photo preview-k mennek majd ide (>270Gb btw ez masnak is ekkora
) + ad hoc dolgok es kicsit szuknek erzem, hogy kapasbol a negyede eltunne es akkor a a temp work fileok meg sehol nincsenek
Nyilvan nem lehet majd osszevetni a belsovel az hozza a ~2000/2100 -as sebesseget terheltsegtol fuggoen de ha beuzemelem akkor ezen is futtatok majd egyet viszonyitaskent.
-
Bengio
tag
"nincs biztonsági mentés, meg time machine, viszont a gépen lévő cuccaim kellenének
Miért?!"Mert hülye vagyok, nem tudom
"Nekem úgy tűnik ez nem mezei frissítés volt, hanem telepítés.
Pontosan honnan töltöttél le mit?"Nekem is úgy tűnik, a fent lévő OS ajánlotta fel a frissítést, letöltötte (talán 3,02GB volt), majd ráböktem, hogy újraindítás, telepítés, és ez fogadott.
Azóta már megoldottam, újratelepítettem, megvan minden
-
Syl
nagyúr
Ökoszisztéma, kérlek [fekveröhögősszmájli] Én azt nem tudtam megoldani, hogy desktopon a Zene programba (azaz korábban még iTunesbe) felvett internetes rádiót a telefonon tudjam hallgatni. És akkor még ne kezdjem el újra ecsetelni az icloud.com vs iOS Mail app szenvedéseimet...
-
r4z
nagyúr
Szerintem azert mertek ezt meglepni, mert kb csak az iMac Pro kap numpades billentyuzetet. Az osszes iMac es MacBook alapbol numpad nelkuli billel jon. Es mivel az eladasi mutatokon latjak, hogy a numpades Magic Keyboard nem igazan fogy, ezert a kisebb billre optimalizalnak.
Ez persze csupan feltetelezes, de el tudom kepzelni, hogy ilyesmi allhat a hatterben.
-
-
A rendszer javítás instant, míg a Dictionaries féle az csak aláhúz és javaslatot tesz. Megszokás kérdése, de előbbivel gyakran megesik, hogy otthagyom azt, amit esetleg benéz a rendszer. Mint ebben az esetben: papokat (appokat akartam írni, de kijavítja). Szóval figyelni kell.
-
kkp900
senior tag
Ahogy elnézem azt a topikot még annyira se látogatják ,mint ezt!
Ezért tettem fel ide a kérdésemet ,mert nem mindig full Mac kérdésekről beszélgetnek az emberek itt lásd visszább a telefonok...
Van jelenleg is 4 email címem szóval igen csak az lenne a kérdésem,hogy 6 email cím kell hozzá ,és akkor simál bejelentkezve hozzá tudom adni majd 1 TB tárhelyenkén a filmeket.Csak utánna az Infusal ,hogy tudok 6 tárhely cimet lekezeltetni ??Már ezek szerint csak ez a kérdés akkor ... -
kkp900
senior tag
Mivel itt sokszor van aki használ is ilyet ,és ért hozzá nem mellesleg meg Macem van akkor miért nem kérdezhetem meg itt????
Amúgy köszi az ajánlatot az Alzasat.Ők is nem egyértelműen írják ezt a 6TB tárhelyet 1TB írják.
Arra ég valaki válaszolna ,hogy akkor 6 email cím kell majd hozzá vagy ,hogy lehet előcsalogatni a 6TB tárhelyeket egyesével addig világos. -
blakey
titán
Ez a probléma elfedése, és nem a megoldása. - szerintem ez egy megoldás is egyben, nem feltétlenül elfedése hiszen sehol nem olvastam, hogy bármilyen karakter használata esetén működnie kéne a dolognak, azt viszont igen, hogy mellőzük a speciális karakterek használatát és törekedjünk az angol abc betűit használni. Rendszertől függetlenül ez a helyzet.
-
Friczy
senior tag
Igen, az angol abc használata workaround. Viszont mivel a problémát nem lehet mindössze egy rendszerben megoldani, mert alapvetően akkor jön elő, amikor egyik fajta kódolást használó rendszerről átviszel adatot egy másikra, más biztos megoldás nincs. Persze futottam bele hasonló problémába Linux alatt, az esetek többségében meg tudtam oldani, de ha itt az Apple-től várod a megoldást (a sötét téma emlegetése miatt gondolom így) akkor azt hiába várod, és nem azért, mert az Apple nem akarja. Amíg rendszeren (vagy almák közt) maradsz, addig várhatóan nem lesz probléma a filenevekkel, de a más rendszerekkel való csere esetén ez nem garantált, és soha nem is lesz az.
-
Friczy
senior tag
Nem a programkódolás, hanem a karaktertábla beállítás. A rendszerek többsége le tudja kezelni, probléma ott van, ha a forrás- és a célrendszer nem azonos kódolást használ.
Blakey már említette a Latin 1 (iso-8859-1) és Latin 2 (iso-8859-2) kódeltérést, ha az egyik rendszer így van beállítva, a másik meg úgy, akkor eleve probléma lesz, a másik pedig, hogy elvben már minden rendszer át kellett volna álljon az utf-8 kódolásra, ami segít az egységesítésben, csak éppen tovább növeli a lehetséges eltéréseket.Én is azt tapasztaltam, hogy a zip formátum elég érzékeny az eltérő karaktertáblák esetén, könnyen jön egy kicsomagolt zipből krix-krax. Más tömörítők ezt jobban kezelik.
Mindezeknek köze nincs a programozáshoz, még akkor sem, ha itt is előfordul a 'kódolás' szó.
-
blakey
titán
Te most szándékosan vagy ennyire 🔲? - ugyanezt kérdezem tőled én is ha már itt tartunk.
Nem kéne ennyire amerikanizálódni - semmi köze hozzá, a programok nagy többsége nem tud extrém karaktereket értelmezni, használd úgy ahogy akarod de a szemellenzőt vedd le, mert még "megbotlasz".
Hogyan függ össze a fájlnevek ékezetes karakterkezelése, és a programkódolás? - hol írtam, hogy összefügg, sehol, csak írtam, hogy akkor old meg azon a nyelven. Egyébként remélem tisztában vagy, hogy az OS fordítások sok esetben nem pontosak és jók magyar nyelven. Azt is angolul használom a kezdetek óta.
és csak azért eltűrni az ekezet nelkuli fajlneveket, mert a rendszer készítői (azok a nagyon menő angolul programozó zsenik)képtelenek megoldani azt, hogy a beépített zip is UTF-8at használjon. - nem a rendszer készítői, aki a számítástechnikában valamit is akar az tudjon angolul vagy épp ékezetek nélkül írni, ennyi. Nem hinném, hogy annyira nehéz lenne.
-
blakey
titán
Azért mert a számítógép van értem, és nem én ő érte. Amikor ennyire fejlett a technika, nehogy már a speciális karakterek kezelése ekkora probléma kell hogy legyen.
Akkor majd magyarul programozz, mert így kell 2020-ban.Lehet küzdeni ellene és lehet megfelelően használni. Napi rendszerességgel dolgozom fájlokkal és eszembe nem jut, hogy ékezetes fájlneveket használjak, feltöltőm a nyomda szerverére az anyagot (macOS-ről) és ha ékezetes a cucc akkor ő vagy nem látja vagy hibásan jelenik meg, tehát még fordítva is igaz, ennek egyik oka, hogy pl. az"ő" és "ű" nem ugyanazokat a kódokat kapja a két rendszeren. Linux és macOS "barátok", nincs gond. macOS alatt és speciális billentyűzetkioasztást használok, mert a gyári (Hungarian) nem jó, pont az ékezetes karakterek miatt.
-
blakey
titán
Ez évszámtól független. Ahogy pl. németet vagy egyéb olyan nyelvet sem használunk a fájlok neveiben amik speciális karaktereket tartalmaznak. Nem tudom, hogy ezt miért olyan nehéz felfogni.
Bezzeg ékezetek nélkül simán lehet hsz-eket írni akár itt a fórmunon is de egy fájlnév már "ciki"? Ezt egyszer el kell fogadni és kész. Majd próbáld meg FTP-n vagy bármilyen más hálózati rendszeren átküldeni az ékezetes fájlokat és meglátod, hogy mi lesz. Van amelyiknél szerencséd van és van amelyiknél csak a szívás. Nálam volt olyan, hogy FTP-n semmilyen fájlt nem láttam, azt hittem,. hogy valaki törölte a munkámat (Kb. 200GB), aztán valahogy sikerült megjeleníteni és meglett a hiba okozója, néhány db ékezetes fájlnév miatt elszállt a megjelenítés. De pl. kifejezetten a macOS rendszerre fejlesztett betűtípusok sem tudják megjeleníteni a windowson írt szöveget, é,á,ő,ű mind elszál és a 200 oldalnyi szövegben cserélni kell a karaktereket. Szerencsére mostanság inkább Opentype fontokat használnak mindkét rendszeren de az évek alatt összegyűjtött, megvásárolt fontok maradtak, tehát abban az esetben bizony cserélni kell.
-
-
De látod, még ebben az illetőben is volt annyi, hogy nem ment be az Istyle-ba kiverni a palávert, hogy de gariba cseréljék ki/javítsák meg a gépet. Ráadásul IT-ben nincs még olyan szerintem, amit ne láttunk volna. Én tanúja voltam ugyanennek, azzal az eltéréssel, hogy ott sikerült beletenni fordítva, mert az illető kireszelte a slotot...
Ugyanakkor azért azt sem szabad feltételezni, hogy teljesen fakezű itt mindenki, és úristen micsoda űrtechnika ez a mac mini ram csere. Ha tippelnem kellene, akkor a Prohardver szakmai fórumaiba írogató userek fele meg tudná csinálni csuklóból 10 perc alatt, akár videó nélkül is. Nekik teljesen értelmetlen lenne kiadni 10-20eFt-ket munkadíjra, meg 1-2 napos várakozásokra. Pontosan azért van ez a fórum, hogy leírjuk ezeket a tippeket, legyen szó sw-ről, vagy hw-ről (az autós fórumokban meg autót szerelnek ugye), és azt is, hogy ha nincs hozzá egy csavarhúzója/érzéke/türelme, akkor hagyja. A többit meg mindenki eldönti magának.
-
cigam
titán
Végül magam sakkoztam ki a megoldást:
Jobbklikk "Frissítés elrejtése", és többet nem akarja frissíteni az iTunes-t. Jelentkezni szeretnék Genius-nak
Mondjuk ez nem magyarázza meg hogy a frissítés miért nem kezeli jól a music szolgáltatást, és a friss telepítés miért nem tölti vissza a Safari könyvjelzőket. -
cigam
titán
Ma 1 órán át beszélgettem a supportal. Annyiban maradtunk hogy megnézem Windos alatt működik-e, hátha a hálózattal van gond. Közben megnéztem, egy frissebb verzió települt, de azon működik a music-hoz tartozó 3 fül is. A vége az lett hogy nem tudja mi a megoldás, ha kipróbáltam a Windows-os iTunes-t hívjam vissza az eredménnyel.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Én ezt igazságtalan értékelésnek tartom, nem azoktól szokott érkezni, akik tényleg használják, ill. inkább szól az előfizetéses modell bevezetésének, mint a proginak.
Ha fórumokon utánaolvasol, a felhasználók szeretik. Én is, és sok éve használom. Nyilván ebben benne van egy Windowsról migrálós szemlélet, a kezdeti bénázás, meg a lustaság, de annak mindig ára van.
Igen, meg lehet oldani ingyen is, de eléggé jó egyensúlyt teremt abban, hogy a nagyon hozzá nem értő felhasználó sem tud igazán komoly kárt tenni a rendszerben, ugyanakkor kényelmesen, grafikusan sok olyan kényelmi funkció érhető el, amiket egyenként vadászni kellene, etc.
Hogy mondjuk az Onyx többet tud? Igen, de kevésbé is érthető egy a rendszerrel ismerkedő felhasználónak és mivel manuális, sokkal több kárt tudsz okozni. Terminál? Ha gyakran használod, igen, amúgy inkább ne piszkáld, de úgyse fogod.
Szerintem javarészt a power user sznobizmus és a MacKeeper okozza a rossz hírét, de amikor vitára kerül a sor, a felhasználók meg szokták védeni. Szerintem nem alaptalanul.
A supporttal is volt dolgom, license-kérdésben, pillanatok alatt rugalmasan és segítőkészen álltak rendelkezésre, szerintem ízlés kérdése, meg mindent ésszel, de nem temetném. (Él és virul, szemmel láthatóan, úgyhogy mindegy is, mit csinálunk mi itt vele a Prohardveren.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest