- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
Pont a használhatóság miatt érdekes a párhuzam. Az előző modell könnyen bővíthető, nem kell pesti szervízbe vinni. Két (nem torx) csavarhúzó segítségével bővíted a ramot ha karod. Tehetsz bele 4-8-16gb-ot, amennyit és olyat amilyet csak akarsz. Pl. nem samsungot. Tehetsz bele egy rendszer SSD-t s mellé egy terrás vinyót. Vagy két Sata3 SSD-t összekötve. Lehet még így sem egy PCIe szint, de azért nem hangzik rosszul. Ehhez képest a köv. modell soldered, 1 vinyónak van hely, nehezen szerelhető és drágább is. Noha 2,6 quadot nagyon ritkán látni, de a 2,3q SSD-vel 16gb rammal 1000-1100 dollár. Nem lebeszélni akarok senkit a 2014-es modellről, csak nézzünk már az alma lógós szemellenzőnk mögé picit, mielőtt kiadunk a konfigra egy valag pénzt.
-
Ragnar95
félisten
-
Huhh..
Nem vettem észre, hogy instabil lenne a hálózat. Az elektromos rendszer rendben van. Egy fázis megy körbe a lakásban.
Nincs tuningolva. SSD és mamória bővítés volt, még újkorában. Sajnos olyan régen megy ez, hogy nem tudom eseményhez kötni.
A konzolban a .panic, illetve a .crash fájlok lehetnek érdekesek?
Most figyelni fogom pontosan, hogy mikor fordul elő, és kikeresem, és hátha kiderül valami.
Köszi a tanácsot. -
blakey
titán
Jónak mondod, mert én aztán nem "használok" windowst és nem ajánlom, hogy ott maradjon, ugyanis, valamilyen okból kifolyólag újratelepíti akkor az előző "beragadt" tulajdonságok szerint fogja elindítani az alkalmazást, Szóval érdemes és ajánlott mindent kitörölni, 20 éve mac-et használok, szóval a windows nálam nem nagyon játszik, hálózati megosztoként ill. szükség esetén egy laptop, de ennyi.
Amúgy meg szemét, tehát ne legyen ott, ennyi. Másmilyen "cleaner" nem kell, de alkalmazás eltávolításánál a "plist"-eket is el kell tűntetni, ha nem vagy jártas benne akkor jól jön az AppCleaner.
-
Ragnar95
félisten
2008-as iMacen ne is álmodj ilyen sebességekről, hiszen az alaplap is csak SATA2-t tud, már az alapból nagyon erősen lekorlátoz. Az USB2.0 sebességét meg nem tudod túllépni akárhogy is próbálkozol... A FireWire 800 egy leheletnyivel gyorsabb, de nem sokat számít az a sebességkülönbség.
-
cigam
titán
MacX Video Converter Pro június 9-ig ingyenes.
-
tomi5244
őstag
Szerintem semmi olyan nem megy ami annyi erőforrást enne: böngésző(chrome), mail, üzenetek, meg néha az említett online TV(t-home TVGO). Mondjuk az utóbbi lehet sok erőforrást igényel, nem tudom. Néha megy a parallels is win7-el de azt nem számolom ide, mert gondolom annak tényleg kell a kraft.
Viszont múlthéten a rendszermonitornál figyelmes lettem egy "accountsd" nevű aktív folyamatra ami 60-70%-os proci használatot jelzett, na akkor melegedett csak igazán. Google rákerestem de gyenge az angolom és nem tudtam sokat kihámozni belőle.
-
TBMC
addikt
behalok. szinte meghallotta, hogy formazni akarom.
most bedugtam, hogy na akkor leformazom most picit van ra idom, hogy elinditsam, erre mindent tokeletesen felismer. ezmi
igen a teljes meghajto tesztet valasztottam, es hdsentinelben is a feluletellenorzest, ahogy emlitetted
huu az oruletbe kerget basszus.
-
Így van, disk i/o error nem lesz csak úgy azért mert OSX az oprendszer. Én rádugnám egy PC-re és néznék egy HD sentinel tesztet (vagy bootolnék egy win-t a mac-en és azzal, ha máshogy nem).
OSX-re, amúgy nem tudom milyen hasonló minőségű disk diagnosztikai cuccok vannak, ha valaki ismer HDS szintű eszközt, jöhet az ész nekem is.
-
cigam
titán
No és mit írt rá a moderátor, mikor jelentettem?
"Még topikja is van a PH-n."
Tehát ha topikja is van, akkor már legális.
(Csak halkan megjegyzem, ha annyira legális, és törvényes, miért nem gyártanak a brand márkák OSX-es gépeket?)
Linkeljétek már be nekem mert nem találom ezt a kitételt, hogy az EU-ban ez tök legális lenne. Egyedül a 2008-as psystar próbálkozást találtam meg.Közben megtaláltam: Kérdés, Válasz.
Ez elég meggyőző?
-
Ragnar95
félisten
Régóta jelen van a linkelt hirdetés.
Szerintem is kicsit pofátlanság, viszont nem mindenki tudja megoldani a hackli telepítését/építését, így bár nem olcsó a dolog, illetve aki nem ért hozzá, annak nagyon nem ajánlanám a hacklizást, van létjogosultsága a hirdetésnek.
Bár van egy olyan érzésem, h nem ebből él meg a hirdető. -
twine
veterán
Egy ideje én nem bízom a gépre a (venti) vezérlést...
Ha leülök a Final Cut elé azonnal kitolom maxra a ventit,,,nem várom meg amíg 80 fok fölött ő maga kezdi el tekerni...azt vettem észre, így még kordában lehet tartani a hőmérsékleteket...
Annó kaptam itt olyan tanácsokat, hogy majd throttlingol úgy is...stb....nem szeretném megvárni ezt az állapotot...inkáb elébe megyek a bajnak....persze amíg csak böngészek stb..addig auto....meló közben meg max.....inkább cserélek ventit, mint komplett lapot később.... -
cigam
titán
-
-
TBMC
addikt
Koszonom, mint opcio az elejen ez is felvetult, de el is vetettem mert azon keves az ssd helye, illetve folosleges meg1 opcio, hibridkent. tovabba itt is u.ugy trim problemak lepnenek fel mint ssd cserenel, es igy inkabb csak szimplan ssdt rakatnek be.
-mert nem a tarhely kapacitassal van problemam tehat a 256os ssd is boven eleg lenne mert ott a NAS + van eleg sok kulso ssdm es hddm is usb3.0 csatlakozassal.Tehat ezert lenne a fent emlitett 3 opcio, abbol szeretnem valamelyiket valasztani.
-
_Karesz_
tag
Nem ismerem annyira az osx-t, hogy tudjam, hogy nem-e az oprendszernek van ekkora igénye. Az említett gépen próbaképpen volt mavericks és hibátlanul futott is. Egy e7200-as procin, 2 giga 1066mhz-es ddr2 ramon és egy hd 4850-es kártyán (emiatt volt egy fejtörés, de sikerült megoldani) kívül más nincs benne. Itt max a vga a különbség a linkelt confighoz képest. Azért erős túlzásnak érzem, hogy nem képes arra, amiről szó volt.
Mármint erre: "a felsorolt programok KÜLÖN KÜLÖN futtathatók, de nem php editor + háttérben adobe és on-the-go frissítgeted az eredményt a böngészőben"Hetek óta gondolkodok egy használt imac vásárlásán, de ez a poszt szemet szúrt nekem, tényleg ekkora lenne a különbség erőforrásigény terén a pc és mac között? Leginkább Php, photoshop és netezés lenne, amire használnám, nem hiszem, hogy ennek egy erőmű kellene.
-
Hege1234
addikt
yahh nem sajnos addig el sem jutok hogy bejönne a windows(install rész)
telepítőlemezt persze bedugtam de pendrive-ot nem
(ha kell a pendrive akkor mire formázzam mit csináljak vele ?)2 mac mini-t múlt héten ugyan ilyen módon csináltam és oda nem kellett pendrive
(vagy akkor az is lehet mert azok 1-2 évvel ujabbak voltak 2009)ott akadok el hogy
bootcamp-et megnyitom
utánna kettéosztom a mac-et így most már látom a mac-et és a windows-t
megcsinálja a particiót kiírja hogy minden ok továbbléps majd újraindul és fehér képernyő majd néha bejön a kérdőjeles mappa
és innen nem tud továbbmenni -
Hege1234
addikt
akk inkább leírom hogy mi történt
snow leopard volt installálva
bootcamp-el szétválasztottam mac-re és win-re
(már itt gondoltam hogy gáz lesz mert mikor kérte a win cd-t
brutál hangokat adott ki)mikor újraindult már csak a fehér képernyő fogadott semmi logó néha előjött egy "?" -es mappa
de ennyi nem csinált semmithiába adtam neki külső dvd-rom-ot semmit nem csinált
így szétszedtem a minit kivettem a hdd-t majd beraktam egy külső rack-be installáltam a vmware-t a win-re
a bootcamp-es particiót töröltem majd ujra létrehoztam egyet
erre rátettem a mac install dvd-t
(gondoltam ha nem tudom újraéleszteni a firstaid-ben akkor ez lesz a backup plan-em)a safe boot-hoz egyébként a hang után kell lenyomni a shift-et? vagy egyből mikor már bekapcsolom
(mennyi ideig kell nyomva tartani?)azt sem sikerült elérnem hogy bejöjjenek az eszközök amikről lehet boot-olni
azt is hang után kellene ? -
Xero
nagyúr
-
fuze
őstag
Természetesen kipróbáltam és csak 15 GB-ot kapok ha a sima OneDrive-ba jelentkezek be. A busniess változatra van szükség az 1 TB használatához. Továbbra is ehhez keresek megoldást, mivel nincsen mac-re a busniess. Csak a beta, ami egyrész beta, másrészt nem megy 10.7.5-ön. Frissíteni nem tudok, mert lassú lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest