-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
csedaviasd
csendes tag
Hát ugye 32 gigás benne az SSD és azt rakja rá amit sokat használsz, az én esetemben azt jelentené, hogy rárakja a rendszert, a spotify-t, a photoshopot, meg az office-t és nagyjából be is telne. Ha meg megnyitom mondjuk a Photos-t és görgetek az 5000 kép között akkor lassan fogja betölteni mert mire "előkeresi" arról a lassú HDD-ről.. de ne legyen igazam, lehet hogy nem lesz vészes később sem, csak én így képzelem el
@Snoop-y : Mondjuk ebben igazad van, hétvégén utána nézek rendesen ennek a thunderboltos balhénak
-
cigam
titán
Lehet türelmetlen voltam, de ma megint megnéztem a Windows-os gépen, és tényleg betette az IE könyvjelzői közé az icloud-os bookmark-okat. IE-ből kiexportálva már vissza tudtam olvasni az asztali Safari-ba. Nagyun fura, hogy pont OS X alatt nem hajlandó szinkronizálni, és csak a könyvjelzőket.
Kapcsolódó hír: A Windows áruházban már nem csak az iTunes érhető el, hanem az iCloud is. De! Jelenleg 1809-es verzió (17763 build számú) az aktuális stabil kiadás verziószáma, neki meg 18362 kell, vagyis csak a tesztprogramban résztvevők számára elérhető.
-
Mattb
senior tag
A 2008-es Mac Promhoz lenne hozzá szükség, a legfrisebb még rá telepíthető rendszerre. Én egyszerűen nem tudok ki írni lemezre, egy régi wines laptop van itthon, de abba szerintem nincs is író... Pendrive nem opicó mert nem akar róla bootolni.. korábban írtam már (link), és egyszer valaki olyat mondott, hogy USB-ről lehet hogy nem is lehet feltelepíteni rá?
Internetet kér a gép, de hiaba dugom be.. azt írja mindig hogy nincs csatlakoztatva ethernet kábel.. így egyedül a lemez amit még nem tudtam ki próbálni.. remélem az segít, mert már tényleg használnám ezt a gépet. -
blakey
titán
Nem tudod lementeni iCloudba a könyvjelzőket majd "behívni" az asztalin? A kétlépcsős azonosítás aktív?
Az asztali Safariban_nincsenek_könyvjelzők. - tudom értettem, ezért írtam, hogy ha sikerül lementened fájlba és Chrome-ba behívod akkor át tudod menteni "asztali" Safariba is.
- az icloud miért nyelte el a könyvjelzőket? - valamilyen azonosítás hiánya miatt, szerintem. -
rii
nagyúr
" ... Itt meg a 3 venti átszellőzteti az egész házat. ... "
ebben az a legszomorubb ... h lassan 2020 ... és a kommersz pc ipar mit csinal?
a vga le-fel, cpu le-fel-jobbra-balra-szembe, tap is így-ugy-amúgy
a mem blokk meg keresztbe all a legaramlatnak, vagy a vga ... merhogy tökéletes 90 fokot zarnak be egymassal ....neztem én is az ujmac pro-t ... orulok h vegre adtak teret a ho elszallítasanak ...
kicsit még szokni kell az uj design ... de hat biztos jó ... csak pislogok még egy kicsit ...
( kivancsi vagyok macbook-oknal mikor jelennek meg a vastagabb gépek ... persze akkor ha a eladasi mutatok a marketingesek helyett a mernokok szava felé billenti a mérleg nyelvét .... ami valszeg sose lesz .... trotling foreva )a régi mac pro-k-nak is bamulatosan jó volt ez a fajta hutese ... asszem ott is 3 ventillator volt ... meg bintang csendesek voltak ...
-
devil-k
nagyúr
-
moleculez
veterán
32gb RAM sztem még nem extrém, én 64-től felfelé gondolom úgy, hogy az már inkább ipari eszköz.
De szó se róla, pont ezért, ha ez kell, akkor megvenném. Ahogy mondod, vissza hozza az árát, valamint mint munkagép megbízható és stabil, és ott ez nagyon fontos.
Felkértek engem is a napokban egy induló cégnél, mint content maker. Video, audio, grafikai munkákról lett volna szó, megkérdezték mit kérek hozzá, milyen eszközpark kellene, hát dobtam nekik egy imac konfigot, volt majd 2 misi, mondom kb ennyi, plusz szoftverek, 3-4 évig nem hallotok felőlem.
Osztottak szoroztak, nem tudtak belekötni... (Remélem lesz belőle valami) -
Criton
veterán
Na ezt a topikot valahogy nem találtam, sry. A legújabb iMac-ek full felszerelve sok teszt szerint elveri az iMac Prot. Nekem a vállalkozáshoz kell valami erős gép, amire nem kicsi a keret, szóval az nem számít. Egy 27" iMac 2019-ből ez a konfig jönne ki:
3,6 GHz-es, 8 magos, kilencedik generációs Intel Core i9 processzor (Turbo Boost gyorsítással akár 5,0 GHz)
64 GB 2666 MHz-es DDR4
Radeon Pro Vega 48 grafikus processzor 8 GB HBM2
2 TB-os SSD1 953 790 Ft
iMac Proval:
3,2 GHz-es, nyolcmagos Intel Xeon W processzor (Turbo Boost technológiával akár 4,2 GHz-ig gyorsítható)
64 GB 2666 MHz-es DDR4 ECC
Radeon Pro Vega 64X 16 GB HBM2
1 TB-os SSD2 200 390 Ft
(#30496) TigerCat : macbook akkor kizárva
-
kkp900
senior tag
Az lehet ,hogy a számok alapján jó én is azokat néztem.Be is rendeltem egy LG27UK650-W 4K monitort. És használva kijött az , hogyha 4K ra volt állítva akkor rohadt kicsik az ikonok és a betűk is. Ahogy állítottam nagyobbra akkor meg kb lassul is a rendszer és akkor 1440p nek mutatja kb az EasyRest program.Szóval azt nem tudom , hogy 32”-on a 4K milyen élőben de az Oaziscomputert felhívtam és azt mondták ,hogy 32”-on is kicsik ha 4K ra van állítva.Ezért jobb a 1440p.Vagy a 3440*1440 de azok meg nincsenek 32”-ben csak 34”-tól felfelé.Szóval nekem csak a 75hz lenne a kérdésem,hogy 1440p felbontáson be tudom-e majd állítani és kihasználni a monitor 75hz-t.Meg ,hogy a betűk kinézete jó lesz e 32”-on ? Mivel ez egy VA panelos és 100%-os Srgb-s ezért a megjelenítéssel csak nem lesz baj ha minden igaz.
Kontraszt is sokkal nagyobb mint az IPS-nek.Mondjuk ezekkel a mostani Ultrasharp kijelzős Dell-el se volt baj.
-
törölt tag
32 gigába nem fog minden beleférni, főleg nem az adatok, amin dolgozik. Egyszerűen kevés, java fejlesztésnél meg nem vagyok kisegítve, ha esetleg az ide belefért, és gyorsan elindul, de a kissmillió apró file a merevlemez részen van, és befonom a hajam egy-egy buildnél.
-
Digital
addikt
Az biztos!
Szóval a rendszerbeállítások-indítólemez alatt alapból nem látszik a Bootcamp.
Idáig ha felcsatoltam A Pragon NTFS-el a Bootcamp-et, akkor mindjárt fel is ugrott a rendszerbeállítások-indítólemez ablak, onnan már tudtam indítani a win-t.
Na mos te nem megy, a "bless eszköz nem tudta beállítani az aktuális rendszerindító lemezt" hibaüzenetet kapok.
Az már csak hab a tortán hogy a win 10 nem tud magától visszatérni a Mojave-ra, mindig el kell játszani indításkor az option gombos oprendszer kiválasztósdit. Na most ez sem működik, alapból az osx-et tölti be. -
törölt tag
Nem én készítettem, alt+cmd+R recovery, hivatalos telepítő volt ez.
Sokadik próbálkozásra sikerült, bár kaptam még más hibát is utána, majd egyszer csak működött a telepítő hibátlanul.Egy olyan kérdésem lenne még, miszerint azért telepítettem újra az OS-t, mert azt hittem software hiba amit tapasztaltam : sokszor, hosszasabb alvó állapot után, a qwert billentyűzet sor nem érzékel. A többi mind működik, viszont nem tudok bejelentkezni csak pár perc után, mire ismét az a sor is érzékeli a billentyűnyomásokat.
Ez valamilyen hardveres javítást igényel? Milyen hiba lehet ez? -
Carlas
senior tag
Azert mert itt egybe van a haz es a ventillator egy ido mulva ha tobb lesz a por benne az benyomodik az apro resekbe is. azt nem ertem miert nem kulonitik el teljesen a kijelzo panelt valami elvalasztoval hogy ilyen ne legyen es egy ilyen panel mogott lennenek az alkatreszek. a sima monitorba ugye nincs ventillator. a gepnek a legjobb kijelzoje van es megis ilyen olcso 5ftos valamin szorakoznak.
-
cigam
titán
Közben meglett a megoldás.
sudo dd if=2018-11-13-raspbian-stretch-lite.img of=/dev/disk4
helyett
sudo dd bs=1m if=2018-11-13-raspbian-stretch-lite.img of=/dev/rdisk4load: 1.70 cmd: dd 1350 uninterruptible 0.00u 0.06s
81+0 records in
80+0 records out
83886080 bytes transferred in 6.056987 secs (13849473 bytes/sec)
load: 1.37 cmd: dd 1350 uninterruptible 0.00u 0.55s
770+0 records in
769+0 records out
806354944 bytes transferred in 57.978478 secs (13907832 bytes/sec)
1780+0 records in
1780+0 records out
1866465280 bytes transferred in 132.185374 secs (14120059 bytes/sec) -
Carlas
senior tag
Hivj fel egy istyle vagy icentre uzletet
. Szamla sosem kell ez 100% a weben a serial ellenorzo mutatja mennyi a garancia az elso aktivalas idejet. Amugy offline hasznalhatatlan mind nem csak az apple hanem globalba minden ilyen. De ha offline is az elso aktivalas akkor is ott van. Apple accountba meg csak bejelentkezik minden eszkoz. Alapjaban ezt a datumot. Ezt a garancia kezdetenek, ha nem jo a datum akkor helyreigazitashoz kell a szamla de alapbol nem. Vilaggarancias termek ha amerikaba megy tonkre mutogathatod nekik a pcjancsis szamlat vagy kb barmit.
-
Carlas
senior tag
Az elso bekapcsolas szamit amikor eloszor inditod es lepsz be. Szerintem minden apple termeknel igy van. Ezert se kel szamla semmi csak serial es az alapjan megnezik mikor lett aktivalva. Nekem az ipad, iphone, airpods, apple watch is ilyen volt. Imac sosem volt meg, de az eladok mind ezt irtak es en is igy tudom hogy az elso bekapcsolatstol szamol mindig.
-
Carlas
senior tag
Pl apple watch, airpods, iphone. Amint elsore bekapcsolom es belepek vagy csatlakozttom onnantol indult az 1ev. Apple watchot se boltba vettem hanem hardveraprorol annal is igy volt, rogton ellenoriztem. Bekapcsolas elott nem talalt szerialt es ahogy parositottam mar irta is ki az aznapi datumot a garancianal. Hardverapron kb minden uj apple cuccot is igy arulnak hogy aktivalastol szamitott 1ev garival
-
Carlas
senior tag
Persze 2-3 evente alap, de ha a kijelzo porosodik az nem takarithato a slimeknel. Szerviz szerint /appsolute/. De gondoltam veszek ra applecare protection plant igy 3 ev lesz a garim. Ha ilyen van ennyi ido alatt kijon. Itt a hardveren arulnak uj bontatlan gepeket innen vennem. Elvileg gari aktivalastol indul es ugyan ugy megveheto az applecare hozza. Ugye? Legalabb is ezt irta az apple a wrboldalon hogy csak szerial kell es hogy aktiv gar legyen. Az meg automatan indul az aktivalas utan.
-
hszilard666
veterán
Én a minire szavazok. Szívdöglesztő masina, cserélhető RAM, és a TB3 nak köszönhetően bővíthető külső GPU val, és külső tárolókkal, valamint a jobb proci miatt valszeg időtállóbb lehet.
Valamint olyan monitort teszel rá amit nem szégyelsz. 21:9 et akár.Bűn hogy imacből nincs 21:9 es, ha én lennék Tim, tuti piacra dobnék egyet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest