- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
Nem átírni kell, hanem a bal alsó sarokban lévő - jellel törölni. Egyébként, ha az érintett régi accountnál jobb oldalon kiveszed a pipát a Mail elől, az egy félmegoldásnak is elmegy.
Színezés alatt arra gondolsz, hogy az egész e-mail (legalábbis a gyorsnézetben) legyen valamilyen színű vagy pedig csoportosítás miatt érdekes? Utóbbi esetében ott van az ún. flagelés a Mailben, a menüsoron megtalálod a színes zászlót hozzá. Outlook talán tudhat "rendes" színezést, de azt OSX alatt nem használtam és külön egyébként sem megvásárolható sajnos
-
rii
nagyúr
ntfs mounter felhozza
de írni még mindig nem lehet ..... most komolyan kell ez az átjárhatatlanság?
de hogy még az ntfs3g se működik .....van valami megoldás?
munkatárs mondta, h valaki engedélyezte a natív NTFSA kezelést, erre hazavágta az mbr-t .... -
rii
nagyúr
yosemite alá máshol is a 2010-es ntfs 3g-t mondjhák ... de nekem meg ezt írja ki:
NTFS-3G could not mount /dev/disk2s1
at /Volumes/GIANT because the following problem occurred:
dyld: Library not loaded: /usr/local/lib/libfuse.2.dylib
Referenced from: /usr/local/bin/ntfs-3g
Reason: image not found -
Az, régóta használom és annak ellenére, hogy még béta, nagyon jó cucc. Ha telepítéskor a Macintosh HD - Alkalmazások mappát adod meg, akkor nem a home könyvtáradba települ és normálisabban néz ki. Ne lepődj meg, ha egy nap akár 3x is frissülni akar. A fejlesztő nagyon tolja a javításokat...
-
cigam
titán
-
Viszont akkor rossz a script. A find minden indításkor lefut, és felülírja a file-t, szóval így, ebben a formában semmi értelme, csak megjáratja a disken is az adatot amit kiköp. A második verzió ezt javítja, ott ram-ba megy az eredmény, a grep felhasználja, aztán eltűnik.
Úgy lehetne rajta gyorsítani, és valóban index szerűen használni, hogy a find-os részt ütemezetten futtatod mondjuk X óránként, vagy 10 percenként, vagy ahogy tetszik, és a grep -es rész maradna a kereső scriptben, ami már csak a filenames.txt-ben keres. Így gyorsabb lesz a keresés, de nem valós idejű.
-
Mivel ez a script OSX-en is tökéletesen fut, ezért pont így lehet:
#!/bin/bash
find /share/path -type f > filenames.txt & grep -i $1 filenames.txtEz lemented egy file-ba, pl "kereso.sh", tolsz neki egy "chmod +x keres.sh" -t, majd terminálból bármikor meg tudod hívni így:
./kereso.sh eztakaromkeresni
Egyébként nem teljesen értem miért így írta meg aki megírta, ez így sokkal optimálisabb lenne:
#!/bin/bash
find /share/path -type f | grep -i $1Szóval szerintem felesleges kiírni file-ba a listát, aztán a file-ban keresgélni.
(A "grep -i"-nél a -i opció case insensitive módban keres, ha fontos hogy case s. legyen, akkor a "-i" -t ki kell törölni a scriptből).
Ugyanez kicsit interaktívabban:
#!/bin/bash
echo "Ird be ide hogy mit akarsz keresni, majd [ENTER]:"
read search
find /share/path -type f | grep -i $search -
csak azt hittem, hogy megjelenik a file léerési útban hogy afp vagy smb ....
Pont azt írtam hogy megjelenhet
Nem írtad még mindig hogy hol akarod használni az elérési utakat. Ha nincs mountolva az adott hálózati share, hanem pl e-mailben elküldöd egy kollégának, akkor benne(lehet) hogy smb:... afp:... De alkalmazásfüggő hogy ez egyáltalán működik e, és ha igen, akkor pontosan hogy.
Ha viszont van egy "foo" nevű fileszervered bármilyen protkollon, és be van mountolva valahogy így:
/Volumes/foo
Akkor értelem szerűen ha otthon is van egy "foo" nevű szervered/nas-od, akármid, és szintén a
/Volumes/foo
-ba mountolod, akkor ugyanaz lesz az fs szintű elérési út (feltéve, hogy a "foo" alatt levő mappaszerkezet megegyezik).
-
Definiáld már hogy mit értesz "link" alatt lécci, meg hogy hol használnád. Pl mailbe copyznád be, és fontos, hogy a path ugyanaz legyen? Mert itt két külön dologról beszélünk akkor: az egyik a szerver neve, a másik meg a rajta levő könyvtárstruktúra. Ha mindkettő egyezik akkor ugyanaz lesz a teljes elérési út, ellenkező esetben meg nyilván nem. Ennek semmi köze ahhoz hogy milyen protokollal osztod meg, hacsak nem annyi hogy a hivatkozás elején definiálni kell. Az viszont már más kérdés, hogy miben vannak ezek a hivatkozások megnyitva. Egyáltalán nem biztos hogy egy X levelezőprogram megeszi az afp:// hivatkozást, vagy akár az smb-t, ezeket ki kell próbálni.
Linuxon is van AFP amúgy, a Netatalk nevű szofverrel könnyen beüzemelhető (a legtöbb disztribúció repójában alapból benne van). Illetve az OSX is tud SMB-t.
-
blakey
titán
Gondolom van IT-s kolléga aki tudna segíteni. Azért kell egy-két dolog. Nem nagyon értek a hálózatokhoz, de ha valamit egyszer megmutatnak akkor megértem és metanulom. VPN-t még nem próbáltam, FTB, AFP nekem tökéletesen megfelel. Lassú hálózat esetén szerintem felejtős, csak kínszenvedés lenne.
-
blakey
titán
Első körben probáld ki AFP-vel, a benti szerveren kell beállítani, ehhez szerver program kell, tehát OSX szerver. Megosztod a vinyókat, otthon semmit nem kell csinálnod, csak az elérési útvonalat adod meg, persze kell egy FTP elérés. A VPN-be nem tudok segíteni, de az is hasonló. AFP-vel is olyan mintha bent ülnél, mindent úgy hoz be.
-
Félreérted. A VPN arra jó, hogy az otthoni géped be tud lépni a céges hálózatba, és látni fogsz róla mindent (megosztásokat, kollégák gépeit, belső szolgáltatásokat/weblapokat (ha vannak ilyenek)), ugyanúgy mintha ott ülnél. Nem kell hozzá semmilyen gép a sarokba.
Persze ha nagyon karcsú a net, és nagyok a file-ok akkor felejtős a dolog.
Amire te gondolsz az valamiféle "remote desktop" funkció, ami szintén mehet a fent említett VPN-en, de grafikai munkára alkalmatlan megoldás, mert még gyors hálózaton sem reszponzív annyira amennyire szükséges lenne.
-
Egy VPN egyszerűbb lenne a cégnél, amibe ha "behívsz", akkor látnád otthonról ugyanúgy a benti megosztásokat és egyebeket, mintha ott ülnél. Persze ehhez kell egy minimális beruházás, ha nem tudja a cégnél levő router ezt a funkciót. Ha tudja, vagy felokosítható (pl. OpenWrt-vel), akkor csak pár óra munka kérdése az egész.
-
rii
nagyúr
Lotus Notes mintájára nincs valami faja ingyenes levelező program, szinezhetőséggel?
-
Mázlim van, hogy ilyen dolgokkal nem kell foglalkoznom. És egyetértek, én is nagyon megszerettem. Csak ez a pár dolog ne lenne...
Tegnap telepítettem egy Windows 7-et. Az is baromi jó rendszer, stabil, a cégnél alig találkozom problémával, de az OS X és a kiegészítői által nyújtott kényelmet baromira meg lehet szokni. Na, az hiányzott közben...
-
Hát, igen. Eleinte nekem is nagyon hiányzott a "mappák felül elrendezés", de idővel megszoktam. Ettől függetlenül még mindig azt gondolom, hogy úgy logikusabb. Szerencsére a Forklift így működik és mivel fájlkezelésre szinte azt használom legtöbbet, nem zavar a dolog.
Az oldalsáv színezése nem hiányzik, nekem így jobban is tetszik, az viszont sajnálatos, hogy egyedi (de a gyári készletből való) mappa ikon csak default megjelenést kap. Próbáltam meghekkelni, de ha lecserélem másikra, akkor az összes behúzott ikon olyan lesz, aminek megint nincs értelme.
Az ikonok innen vannak, tehát akár még működhetne is:
/System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/ResourcesA Finder-rel kapcsolatos újításokkal kapcsolatban van aminek nagyon örülök. Mégpedig annak, hogy végre megjegyzi a beállított méreteket, oldalsáv szélességet, így bárhova kattintgatok, a képen látható nézet fogad. Kivéve, ha valahol szándékosan másként nem akarom látni. és ez érvényes az oszlopok szélességére is. Ezt első indításkor mindig beállítom, alapértelmezetté teszem, így többé nem nagyon kell foglalkoznom vele. Bár, ha elnyomnám valahol, akkor sincs nagy baj, mert a Ds Store Remover a barátom...
Összességében nekem az új felület jobban tetszik, leszámítva ezt a pár apróságot klassz a dizájn.
-
rii
nagyúr
visszaraktam a Privacy-ba most azt a network folder-t ... és most "-s" -el azt mondja, hogy disabled .-O
szeretem az OSX-et, de nem értem ....
és most nem is teker a Finder a jobb alsó sarokban, hogy keresne ... dolgozna .....na'most ... kivettem privacy-ból
majd mdutil /Volumes/"............." -i onés: "Indexing enabled."
-
rii
nagyúr
ezzel a kérdéssel kapcsolatban kérhetek még segítséget Tőletek?
amit cigam mondott, az egész jól működött ... valszeg újra kellene építeni az egészet .....
volna eseleg olyan program:
- aminek be lehet adni, hogy indexfile-t készítsen egy adott megosztásról
- ez ta file-t lehetne tárolni a server-en, így mindenki elérhetné a friss indexfile-t
- és esténként egy gépen eldítva reggelre készen lenne az új indexfilevagy .. ha valaki ez leprogramozná, akkor írjon kérem privátot .... és továbbítom a cégvezetés felé.
(szerintem nem egy nagy vaszitdasz leprogramozni ....
- minden este rekurzívan végigmenni a a serveren (ezt még én is meg tudtam írni turbo pascalban 97-ben (egy norton commander clone-t szerettem volna ... persze ASM-be kellett volna írni .... köszi ... vagy legláabbis a file-lsirta kezelést)
- kereséskor ezt a text file-t nyálazná végig
- az adott talált(ok)ról ablakot dob fel
- a listában lenne egy "Reveal in Finder" mint a "Find Any File"-ban -
wm2
őstag
Én Mate-t használok G5 quadon. Tettem bele egy második generációs Intel SSD-t és simán nézek rajta FHD filmeket meg minden. Ventilátorok alapon. Hőmérséklet átlagos (nyáron megugrik persze, de nem vészes). Remekül szuperál. Debian nekem is tetszik, de sok a gond vele. Mate alatt régebbi ATI kártyákat is megmozgathatsz ha szeretsz mókolni. Van vele meló de megéri. Debian alatt sajnos ez nem működik, meg dzsesszi alatt párszor behalt a 6600LE is. Persze nem ez a fő gépem, de mókolni qrva jó. Ez sem lehetetlen.
-
A du egy alap unix parancs, megméri a megadott könyvtár méretét, /*-al futtatva kilistázza a gyökérben levő könyvtárak méretét egyesével. Értelem szerűen amelyik látványosan nagy lesz, abban célszerű tovább ásni vele (du -sh /gyanus_konyvtar stb…).
Ennél egyszerűbb és alacsonyabb szintű megoldás nincs, mindent mér, nincs rejtett meg system file hülyéskedés. A finder meg a többi csillivilli szirszar már annyira távol van a valódi fs kezeléstől, hogy én nem szórakoznék velük.
Egyébként attól a mellékszáltól ez a tipp eltekint, hogy hibás a disked. Ugyanis simán lehetséges az is.
-
cigam
titán
Fájlrendszer ellenörzése megvolt?
Kukkantsátok meg pl. a DiskInventory-val, hátha meglátjátok hol a maradék hely. -
blakey
titán
Az XtraFinder-t próbáld ki.
-
rii
nagyúr
up
bár direkt emiatt az IT nekem 10.8.5-öt tesz majd fel, és nem is kell áttérni a 10.9-re majd, de van valami megoldás erre? a szobánkban több gépen is 10.9.x lesz majd
-
rii
nagyúr
vagy mini displayport? )))))-.
má'nemtom ....megtaláltam amit régebben kaptam segítséget ... mini displayport lesz az
-
Xero
nagyúr
Bizony használtan jókat lehet kifogni.
Ha viszont nem szempont a 2.0, akkor ajánlom a h/k SoundStickset is. Engem már 9-10 éve szolgálnak gép mellé. Alap dolgokra bőven jó és azt leszámítva, hogy a közepük kissé szűkös, egész jó kis hangforrások.
Mellé nekem is van egy Creative Aurvana Live (Denon 1001 fork
) a géphez, és egy relatív normálisabb belépő szobai hifi (AVR-360, JBL Studio 190).
Természetesen ezek közül a SS a leggyengébb, de pl Spotify-ra munka mellé bőven elég.
-
Xero
nagyúr
Persze. UNetbootin mint bármilyen platformon.
-
Fr3eWar
őstag
A Thunderbolt kétirányú kommunikációt biztosít Input/Output módban is működik.
-
Xero
nagyúr
Global Service Exchange. Nagyobb cégek jelentősebb Mac gépparkkal rendelkeznek ilyen hozzáféréssel, ha az IT rendelkezik megfelelő kvalifikációkkal. Így ugyan olyan diagnosztikai eszközökhöz férnek hozzá mint az Apple szervízek.
Ha garanciális, akkor backup és vissza a feladónak.
-
hoodoo86
tag
Biztos nem arulnak a storeban ha nem mukodne. Egyebkent biztosan tudja, hogy hol ersz hozza. Programoztam mar fel ugy, hogy 5 regio "hotspot" volt, erintesre aktivalodott. (Negy sarok, felso oldal kozepe) meg az erintesi terulet vastagsagat is tudtam szerkeszteni. Ez a bettertouchtool volt.
-
twine
veterán
Amint belefutok ilyesmibe, kipróbálom...
Bár ilyen RAm felszabadító progikat egyik rendszeren(Windows,Android) sem használtam soha...
Ettől még persze lehet jó, és hasznos....
Most meg főleg úgy érzem ennyi RAM-al magam, mint Dagobert bácsi amikor a pénzében úszkál
Persze ha az "első" After effects projectre végre lesz időm, valszeg egy egy pöppet megváltozik a mosolyom, de most ebben az "átlag felhasználós", internetezős, próbálgatós időszakban végtelennek tűnik
Mavericks-ről meg olvastam, hogy még jobb lesz a memória kezelése...
Egyik ámulatból a másikba esemps:
Elnézést a smiley mennyiésgért,,gépelés közben nem tűnik olyan soknak, mint amikor kiütöm és megjelenik a "színkavalkád"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged