- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyg
senior tag
Disk utility-vel még nem próbáltuk.
A szomszédunknak is van egy Imacje ő pedig azt mondta,hogy az ő appleje lát bármilyen vinyót.Próbálta WD-vel Samungal,Segat-tel.Különböző hdd házakkal is coolinkkel meg nonamesekkel is. Ő mondta hogy tegyünk fel egy pár drivert (Macfuse;NTFS for mac;NTFS-3g program) hátha az segit.
Nem rég továbbítottam a szomszéd üzenetét.Nem tudom,hogy sikerült-e nekik.
Egyszerűen nem értem elméletileg az Apple mindennel kompatibilis.
-
<NewL>
addikt
ott akartam először. de nem bántam meg, hogy itt kérdeztem. gondolom abban a topikban nincs ennyi MacUser.
pl múltkor voltam egyik barátomnál, nemtudom milyen routere volt (az is ilyen álló féleség), de minden második oldal megnyitásánál hibát írt a safari és az összes böngészőprogramom, nem nyitottam meg az oldalakat. ő meg win-el simán használta. szóval nemszeretnék beleesni egy ilyen vásárba sem.
az Asus bejövős, köszi -
rii
nagyúr
ő már bonyolult (: még én se néztem meg konkrétan mi is ez, pedig már pár hónapja megvan
-
rii
nagyúr
programonként lehet állítgatni, hogy kapcsolódhasson-e egy adott program a net-re vagy sem.
Pld. van egy program, ami folyton haza akar telefonálni, akkor attól ezt meg lehet vonniminden programnál felteszi a kérdést, amivel elősször találkozik, hogy mit akarsz most vele tenni, és amit most teszel vele az egyszeri, vagy a program kilépéséig
meg van egy informciós csilli-villi vibráló információs panelja ...
-
m0h0senator
őstag
viszont azt ne felejtsük el, hogy az első indításnál lement szinte mindent, ergo ha 100 giga-t használsz akkor a 200ból 100 elfog menni, plusz ugye ment rá mindig csökken a hely folyamatosan majd töröl majd ír majd megint töröl, ha minél nagyobb a tárhely akkor tovább tudsz vissza menni az időben..
Dronez: velem ugyan ez volt csak a telefonnal, azóta eltűnt és már járt is itt az oldalon azóta, az ilyet legszívesebben megütném, mert oké nem kell neki a termék de azért legyen már annyira kulturált meg szocializált h megírja bocsi még sem kell a telefon további sok sikert, vagy ő a boltból is szónélkül távozik egy ajánlat kérés után...f@szom
-
<NewL>
addikt
aztlehet mondani, hogy szinte csak zene. 110Gb van most, naponta 150-200Mb-al bővül
plusz 10Gb kép, (régi, családi stb) ritkán bővül
dokumentumok, párszáz mega. mégritkábban bővülakkor ennek elég mondjuk 200Gb hely a mybook-on. erről csinál egy mentést, és beállítom, hogy mondjuk hetente csináljon egy mentést. akkor még így is sokáig elég lesz
még nemmost csinálom, jövőhéten viszem haveromhoz, felrakja újra a Snow Leot meg az új iLife-t, meg mostmár nagyjából rájöttem mi kell nekem a gépen, és csak azok maradnak. erről a kavalkádról ami most van nem akarok még mentést csinálni.
-
-
<NewL>
addikt
én sosem szerettem a TCommandert
csak akkor használtam amikor nagyon muszáj volt. itt meg végképp nem kell.
VLC-ben mit kell beállítani, hogy lejátsza az 1080p-t? vagy ti milyen lejátszót használtok.
Plex most nincs fent, meg nem is akarom, egyszer kipróbáltam, szép-szép csak ahhoz nekem tv is kell meg nagytárhely, most összesen nincs 10 filmem.Alex : főleg a zenék miatt kellene. kijelölök több db-ot és nézem a helyét, hogy hova. nem mintha nem tudnám másképpen megoldani, csak furcsa, hogy nincs.
-
dzsesztik
csendes tag
Itthon az LCD 85Hz-en mukodik, es igenis van kulombseg a 85 es a 60Hz kozott.
rii - ott honnan tudnak az iMac-ek Hz-et? Tudtommal itt kel kerdezni a Macekel kapcsolatba!
Ha 60Hz mukodnek a Mac-ek, nem gond, csak erdekel, egy jo darabig ugyse veszek, habar egyszer szeretnek. -
rii
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem fent volt egy YouTube5 nevű extension is, az csinált sokszor ilyet. Nem kell az, csak simán átteszem HTML5-re a Tube-ot, ugyis ugy játszik le mindent amit tud. De ha ez neked nincs fent, akkor nemszótam
Ugy gondolom lehetnek ilyen nyavajái még ezeknek az extensionoknak igy az elején,de összességében én nagyon meg vagyok elégedve az 5-ös Safarival. -
Nyugdíjas
nagyúr
Most egy 128GB-os Kingston V-Series lakik benne. Le fogom cserélni, amint van lehetőségem 2db 64GB-os V+-ra, mert méretben ugy látom ez nekem elég, de a sebességen még lenne mit javitani.
Volt már korábban a Win-es asztali gépemben brutál SSD, és azóta vagyok a "szer" rabjaHihetetlen, milyen mértékben növeli a felhasználói élményt, ha ráböksz valamire, és már ott is van
-
DroneZ^
őstag
igazad van. csak nem mindig az ilyen bűnözőkhöz kéne igazodni, elég jólnézne ki sztem egy vékony sima egyszerű apple dizájnos táska, hatalmas alma logóval.
de hát nemlehet mert megölnek érte..
régen láttam olyan 2 vállas macintosh hátizsákot, amiben volt notinak külön helye, közvetlen a hát mögött, aztán volt ilyen válaszfal, és utánna meg mindent lehetett bedobálni. bár azon is volt alma logó ha jól emlékszem. Olyat se tud senki?
-
cigam
titán
Aztán ez nem megy, az nem megy persze az OSX lesz a szar, és nem az a hülye aki mezei pc-re próbálja feltenni. Persze ellehet kezdeni csereberélni a konfigot egy olyanra ami működik, de abból is inkább csak tamagocsi lesz.
Vegyen inteles mac-et, aztán ha nem jön be, vagy eladja, vagy feltesz rá 1 Windowst/Linux-ot. -
Alex91
félisten
-
Nyugdíjas
nagyúr
A PPC-ket én sem vágom sajnos, én is csak Google bácsit tudnám megkérdezni
Azthiszem ezekbe a Mini-kbe már passzentható 4GB memória, ami talán elég lehet. 8GB viszont csak a legújabb szériába tehető tudomásom szerint (én is nézegettem ezeket a 4GB-os modulokat, hogy tennék én ilyet az én jószágomba,de annyira drágák, hogy nem nagyon vetemedtem még rá...).
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
TonTomika
aktív tag
Igen mindenképpen, sőt takarítsad le az egész NTFS3g-t!
OSX 10.6.X. alatt NTFS írás tutorial
Először is szükségünk lesz az NTFS meghajtó UUID azonosítójára, amit a Disk Utilityben fogunk találni, majd terminálba a következőket írjuk be: csak saját felelősségre!
sudo nano /etc/fstab
Itt kérni fog egy jelszót, majd...
UUID="UUID azonosító" none ntfs rw
Ha több meghajtónk van, értelem szerűen több sort kell beírni. Ezután mentsük el fstab néven, majd indítsuk újra a gépet!
Aki pedig nem szereti a terminált az INNEN letölthet egy kis programocskát, ami gyakorlatilag ugyan azt végzi el, mint a két terminál sor.
Forrás: sityak@beszmac
-
TonTomika
aktív tag
Szia!
NTFS olvasásához semmilyen progi nem kell, mert az OSX alapból lekezeli azt!
Snow leo-t használsz, vagy sima Leopardot?Ha írni akarsz NTFS-t akkor paragont ajánlom, bár az fizetős. Ha Snow Leo-d van, ahhoz van egy terminal paracs, amivel aktiválható az NTFS kezelés!
NTFS meghajtókkal viszont vigyázni kell Mac alatt, MINDEN ESETBEN dismountolni kell, különben tönkremehet az egész ntfs fájlrendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest