- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv.Egy régi Core 2 Duo gépen integrált videó kártyával föltettem az Ubuntu Mate és a Linux mint Mate verziókat.
Az oldalakon lefelé,felfelé görgetéseknél képernyő középső részén 2/3 kereszteben egy hajszálvékony nem egyenes vonal fut.
Lehet ezzel kezdeni valamit? -
törölt tag
Üdv.Az etc/fstab fájlba beírtam a noatime,discard értékeket.Így megfelelően van megadva?
was on /dev/sda1 ext4 noatime,discard,errors=remount-ro 0 1
home was on ext4 noatime,discard,defaults 0 2
IO ütemezőt érdemes még változtatni?
SSD-n van a rendszer de merevlemez is megy mellette. -
törölt tag
Köszönöm átállítom 10-re ahogy javasoltátok.
-
törölt tag
Köszi a segítséget.
Linux és SSD gyorstalpaló-n találtam.
(Ha a swap SSD-re kerül, próbáljuk csökkenteni a swap használatot a swappiness érték (alapértelmezésben 60) csökkentésével.
Ehhez írjuk az alábbi sort az /etc/sysctl.conf fájlba:
vm.swappiness=10
Az értéket érdemes magunknak kikísérletezni, akár 1-re is állíthatjuk.) 0 állítottam.Azért nem gyenge,hogy a YouTube-on Full HD videó és egy 720p videó együtt menve 1GB RAM-mal beéri.
-
törölt tag
Linux Mint MATE 64 menne SSD-re.
A gépben 2GB ram van a swap mennyire nyírná az SSD-t azon részen mert azért 2GB ram mellett használva lenne?Nem szeretném áthelyezni. -
törölt tag
Köszi az infókat.
Wine szerintem abban jelenthet gondot,hogy egy hibrid rendszer jön létre vele külső forrásból származó alkalmazásokkal.Ha most még nem is jelent gondot de később majd lehet a kártevőket célzottan ráépítve írni. -
törölt tag
Üdv. Wine használata mennyire jelent veszélyt vírus szempontból?pl böngésző általi támadás esetén,vagy ha a telepített windowsos alkalmazásban lenne a kártevő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest