Hirdetés
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- Hatalmas telepet és fizikai ventilátort kaptak az új Oppo-k
- Tizenegyes! A VAR helyett a CAD buktatta le a Google profi játékosát
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Ennyit szűkít az X300 Ultra a telepen Európában
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Adott egy ubuntu server-t futtató gép, ami betölt router, ftp szerver és torrent kliens funkciókat. Kezdésnek tekintsünk el attól, hogy biztonsági szempontból ez mennyire nem megfelelő

A probléma az lenne, hogy bár külön-külön be tudom korlátozni mind az ftp szerver, mind a torrent kliens feltöltését, a kettő egymástól független, így ha mindkettő szeretne maxxal tölteni, akkor a szerver mögött ülő gépek sávszélessége elapad, amiken pedig jó pinget igénylő alkalmazások (értsd: játékok) futnak (sávszél nem annyira kritikus). Bár megoldás lenne, de értelemszerűen nem szeretném mindkettőt 50-50%-ra statikusan bekorlátozni.
Ideális megoldás az lenne, hogy a szerver mögött ülő gépek maximális prioritást kapjanak, míg a szerveren futó dolgok alacsonyabbat. De az is jó megoldás lenne, ha egyszerűen a szerveren futó programoknak össz. sávszél korlátot be tudnék lőni.Ha jól értem, ehhez tc-vel kéne ügyködnöm, belenézve a howto-jába, arra jutottam, hogy nekem Token Bucket Filter beállítása kéne. Erre ír egy elvileg megfelelő példát is, miszerint:
# tc qdisc add dev ppp0 root tbf rate 220kbit latency 50ms burst 1540
A "rate" után dolgokat értem, az előtte lévő kérdéses, hogy ez jó-e nekem így? ppp0 interface-el kapcsolódik a szerver a külvilágra, tehát az is jó elvileg, szóval a maradék paraméterek lennének kérdésesek
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 270 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 5070 Ti 12GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L-K - i7-1260P I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest