- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Poco F7
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatocs
őstag
Beadtam neki a 2 - t, meg a 3 - at, és kijött, hogy nem megfelelő számú paramétert adtam meg. Az egész, amit beírtam ez volt:
# ! /bin/sh
echo "Add meg az A értékét!"
read A;
echo "Add meg a B értékét!"
read B;if [ $# -ne 2 ] ;
then echo "Hiba: Nem megfelelő számú paraméter, 2 paramétert adj meg!"
exit 1
elif [ $A –eq 0] ;
then echo „Hiba: Ha az A értéke 0, akkor nem elsőfokú egyenletről beszélünk, adj más értéket A – nak!”
exit 1
elif [ $B –eq 0 –a $A –ne 0 ] ;
then echo "x=0"
exit 0
fiif [ $A –ne 0 –a $B –ne 0 ] ;
let x=(-$B/$A)
echo "x= ` $x ` az egyenlet eredménye!"
exit 0
fiMivel lehet baj?
Az egészet miután chmod u+x - et adtam neki, és sh - val lefordítottam, kiírta, hogy:
"Add meg az A értékét!"
2
"Add meg a B értékét!"
3
Hiba: Nem megfelelő számú paraméter, 2 paramétert adj meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest