- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Karácsonyfa két keréken - OOTD SR1 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
közben kiegyeztem én is egy köztes megoldással külső megjelenítés ügyben
végül is két szeparált desktop lett belőle
érdekessége a nvidia-settingsnek:
1. ő dönti el ki legyen az alapértelmezett képernyő, sehol nem találtam erre választási lehetőséget, csak kézzel xorg editálás
2. a noti saját képernyője absolute pozíciós lett, a külső right
tehát elvileg ha jobbra rántom az egeret, akkor átcsúszok a külsőre..de pont fordítva megy..
megpróbáltam hogy átállítom left-re, megnéztem milyen xorg.conf-ot mentene, de nem láttam eltérést...ezt vajon hol tárolja? a home alatt?
3. a két szeparált megjelenítő eszköz desktop ugyan arra a user-ra nem tud kétféle hátteret
..ez legyen a legnagyobb bajom...
paranormális és vicces lehet kicsit nehéz lekövetni aggyal de leírom mert jót röhögtem:
adott egy noti meg egy asztaligép
1. működő oprendszer alatt (deb etch) asztali gépről lehúzom a monitort, rádugom notira.. szép két desktop
2. <noti ubuntu linux> nyitok egy távoli asztalt az asztali pc-re a 2.lagos monitoron, ami az asztali gép saját monitora lenne, csak ugye most nem ő van rajta..és jó.. igaz asztali pc-n fut egy beryl, ezért nemjó..de elvileg minden oké..
3. bezárom a távoli asztalt a noti külső monitorján (ami az asztali gépé csak elvettem tőle)
4. visszadugom az asztali pc-be a monitort..
(lényeges vagy nem egy kvm switch-en van, de annak semmi köze a notihoz)
5. mozgatom a noti touchpadján az ujjam és megy az asztali pc-n a kurzor .-)))
amikor már nem volt vnc kapcsolat..a mainpc a saját desktopját használta, a noti is..
kezdtem azt hinni, hogy Harry Potter vagyok..
gondolom vmi leragadt a vnc-ből? milyen magyarázatok lehetnek még?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Automata kávégépek
- Fejhallgatós találkozó
- Dell notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- BestBuy topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
..ez legyen a legnagyobb bajom...