- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
közben kiegyeztem én is egy köztes megoldással külső megjelenítés ügyben
végül is két szeparált desktop lett belőle
érdekessége a nvidia-settingsnek:
1. ő dönti el ki legyen az alapértelmezett képernyő, sehol nem találtam erre választási lehetőséget, csak kézzel xorg editálás
2. a noti saját képernyője absolute pozíciós lett, a külső right
tehát elvileg ha jobbra rántom az egeret, akkor átcsúszok a külsőre..de pont fordítva megy..
megpróbáltam hogy átállítom left-re, megnéztem milyen xorg.conf-ot mentene, de nem láttam eltérést...ezt vajon hol tárolja? a home alatt?
3. a két szeparált megjelenítő eszköz desktop ugyan arra a user-ra nem tud kétféle hátteret
..ez legyen a legnagyobb bajom...
paranormális és vicces lehet kicsit nehéz lekövetni aggyal de leírom mert jót röhögtem:
adott egy noti meg egy asztaligép
1. működő oprendszer alatt (deb etch) asztali gépről lehúzom a monitort, rádugom notira.. szép két desktop
2. <noti ubuntu linux> nyitok egy távoli asztalt az asztali pc-re a 2.lagos monitoron, ami az asztali gép saját monitora lenne, csak ugye most nem ő van rajta..és jó.. igaz asztali pc-n fut egy beryl, ezért nemjó..de elvileg minden oké..
3. bezárom a távoli asztalt a noti külső monitorján (ami az asztali gépé csak elvettem tőle)
4. visszadugom az asztali pc-be a monitort..
(lényeges vagy nem egy kvm switch-en van, de annak semmi köze a notihoz)
5. mozgatom a noti touchpadján az ujjam és megy az asztali pc-n a kurzor .-)))
amikor már nem volt vnc kapcsolat..a mainpc a saját desktopját használta, a noti is..
kezdtem azt hinni, hogy Harry Potter vagyok..
gondolom vmi leragadt a vnc-ből? milyen magyarázatok lehetnek még?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Cyberpunk 2077
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 4
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e 128GB White használt újszerű 100% akku 83 ciklus garanciás 2026.10.26-ig
- Használt Ausdom AF640 Full HD webkamera
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xeon E5 1650 v3, 2680 v3, 2690 v3 processzorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
..ez legyen a legnagyobb bajom...