Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Sziasztok!

Nem tudom már, hogy melyik linuxos topicban és hányszor kérdeztem ;-) , de megpróbálom újra, hátha valakinek van ötlete.

Némi kitérő után valamikor a nyáron talán visszatértem Mint Cinnamon-ra-, 22.1-et telepítettem akkor. Azóta van egy olyan problémám, hogy szinte minden bejelentkezés után összekutyulja az asztalikonokat a rendszer :-( Itt vannak képernyőképek, a rendben nevű az, ahogy lennie kellene az ikonoknak, a többi meg néhány szétugrott állapot a sokból.

Mindenféle ikonrendezés ki van kapcsolva. Ha zárolja magát a gép 10 perc után és újra bejelentkezek, vagy felhasználót váltunk és visszajelentkezek, vagy elalszik - feléled, és bejelentkezek, 10-ből 7x-8x átrendezi őket - de néha nem.
    Amikor átrendezi őket, gyakran olyan helyre is kerül ikon, ami nincs rácsponton, illetve az amúgy kb. helyükön maradt ikonok is elmozdulhatnak a rácspontról egy kicsit.
    Általában egymásra pakol több ikont.

A 22.1 telepítésekor (meg minden telepítéskor) a home könyvtáram "rendszerileg" üres volt, csak adatokat másoltam vissza, konfigokat nem .
    Frissítettem 22.1-ről 22.2-re, a hiba maradt.
    Lenyestem az egész SSD-t, telepítettem egy friss 22.2 rendszert - a hiba maradt.

4k monitorom van és 4k felbontásban használom 200%-ra méretezve.

Mi a fene lehet az oka? Gondoltam még egyszer megkérdezem, és váltok mit tudom én MATE-re, mert piszok idegesítő :-(

Előre is köszönöm az ötleteket, üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák